Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***343***

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

wwwwwoooooooowwwwwww sincer nu ma asteptam sa fie atat de mare mesajul meu

pisik - felicitari! ce bine ca a trecut! o noapte usoara va doresc ca de maine sigur o sa fie ca noua, mai ales la ce demonstratie de fortza a facut in spital

ina - mi-ai rupt sufletulnici nu stiu ce sa-ti mai zic(nu de alta dar imi e ca pun astia de la dc limita de caractere/user/zi). dar ce e evident ar fi cam astea: 1)Ian se adapteaza greu si 2)fomeile alea nu il prea ajuta.
acuma si cu vorbitul cu ele nu stiu cat rezolvi pt ca ar fi multe de supus si vorba ta, daca le faci prea multa observatie o sa te ia tot ele pe tine de pisaloaga si s-ar putea sa fie chiar mai rau(io sunt stan patitul la faza asta). merge sa le zici ce nu-ti convine daca e vorba de unul doua lucruri dar daca sunt multe pe lista atunci mai bine schimbi omul cu totul decat sa incerci sa schimbi felul lui de a fi.

mama de mic +

Mergi la inceput

mda, Ilinca si imi pare groaznic de rau ca nu mi-am notat atunci toate fazele, ca iti dai seama ca am uitat muuult. ca asa sunt eu: adun adun adun pana explodez. si explodez!!! apoi daca ma intrebi peste un an ce am avut nu pot sa iti mai spun decat 10% din ele.

ce ma distreaza ca esti printre putinele persoane de care sunt sigura ca o sa-mi citeasca asmenea mesaje sub forma de "casa poporului"

bianca - imi pare rau. poate acum e momentul sa iti spui si tu "ce a fost a fost"...trebuie sa fie groaznic oricum

fetelor plec la gradi, desi probabil e in curte la ora asta si o sa se dea cu greu dus, dar vreau sa mergem sa imi iau vopsea de par. azi m-a intrebat al meu sotz cand ma vopsesc
e prima data in 12 ani
in mod normal intrebarea era:"iar te vopsesti? acuma ce culoare iti mai faci? albastru nu ai mai fost de mult"

mama de mic +

Mergi la inceput

olga - vezi ca am doua mesaje lungi. unul e pe pagina 2 si altul pe pagina 4. nu stiu la care te-ai referit tu ca amandoua sunt impresionante ca volum

gina - bine ati revenit. sa va fie de bine vacanta. asteptam pozele. pana saptaman viitoare ia si baga la cap cu bune cu rele, tot invatam cate cevauna de la alta

mama de mic +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Ilinca, nu am rupt relatiile. Vorbesc cu el in fiecare zi. Mie si rusine sa ii reprosez ca mi-a facut rau. Nu pot. Imi plezneste o vena la cap de nervi ca imi stau toate vorbele pe limba si nu pot sa i le zic. Nu stiu de ce.

Din pacate nu am cum sa ajung la el la spital. Plec dimineata, la 6 il iau pe Vladimir, Robert ajunge foarte tarziu, iar cu Vladimir in spital nu merg. Merge mama si ma tine la curent...desi omul (a se citi tatal meu) abereaza in continuare si zice vrute si nevrute...dar nu poti sa il lasi asa...viata e greu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicky09 spune:

Kea, sa fie intr-un ceas bun...nastere usoara, poate ai si nascut deja...da Doamne sa fie bine , sa ai bebe sanatoas si tu sa te reprinzi foarte repede.

Oli, eu ma bucur de noua stare a Uriasului...poate ca intr-adevar nu avea prea multa afectiune...
Despre calcat sau alte indeletniciri in zi de sarbatoare...pot spune ca sunt de mult uitate de cand am venit aici in Italia...unde nu mai stii de e duminica sau zi normala...se face totul pe apucate, asa ca eu pun masina de spalat in functiune oricand, calc sau spal pe jos si in marile zile de sarbatoare.

Pisik...bine ca s-a terminat cu bine, pupici minunii mici.

Novus,rosul asta in gat sa nu cumva sa il tratezi cu medicamente...medicii astia ar face orice ca sa prescrie si ei o reteta, sa zica ca au activitate....pup pe Zambarici

Simply...cum de esti treaza, draga mea, la ore asa de matinale? Credeam ca doar eu pierd noptile treaza, intre patul lui Nicho si cel al Katyei, sau pt ca aud zgomote stranii...sau mai stiu eu ce.

Gata...nu imi mai amintesc nimic desi am citit tot...sorry!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

INA stiu ca vrei parerile noastre sincere, asa ca: Sa le f.ta cainii de educatoare!!!!!!!!!! Nici pomeneala de pus sare pe rana acum, dar pe bune, sa lasi tu copilul la perete ziua intreaga????? bai nene, nu-mi spune ca nu ai din cand in cand 10 minute sa te asezi langa el si sa vorbesti putinel cu el; nu-mi spune ca tu ca educatoare esti trasa la raspundere daca bagi mai mult in seama un copil.... Pai ele stiu cel mai bine ca adaptarea este complet diferita de la unul la altul, si daca pentru ele un copil lipit de perete si timorat este "adaptare normala"... sunt niste idioate!!!!!!!!
na, am zis-o, nu am avut rabdare sa citesc ce au scris celelalte fete, dar ajung eu si la zi cu cititul.
Si stii ceva, daca inima ta iti spune sa iei copilul de acolo, ia-l!!!!! nu cauta la altii aprobarea, nu cauta sa-ti spuna altcineva ca hai ma, ia-l ca-l dai la anul.... nu o sa se intample; multi oameni or sa te incurajeze, asa cum de altfel este si normal, dar tu SIMTI cel mai bine ce trebuie sa faci!!! iar mesajul tau numai incredere in adaptarea lui nu exprima!!!
Ai incredere ca inima ta stie cel mai bine, si ascult-o!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicky09 spune:

Eu tot am emotii pt Kea...ce o fi facand?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Eu ce raport sa dau? Mi-e si rusine sa zic: injineru' a dormit bine-mersi la gradi, zicea ca vrea si maine nani cu Ramona (la care tat-sau: "tinerica, frumusica, na, te inteleg" ). Carmen, ingrijitoarea, mi-a zis ca a dormit cam intrerupt, ca avea nasul infundat, dar n-au reusit sa scoata niciun muc. L-am gasit mancand fructe, asta e gustarea de dupa-amiaza la ei, si chibita cu copiii la masa. Azi dimineata am avut sentimentul ca se simte chiar in largul lui, pana acum imi parea usor stingher, chiar daca imi zicea ca ii place si ca mai vrea la gradi. Dar azi am avut sentimentul ca e chiar entuziasmat.

INA noi am inceput gradi cam in acelasi timp, copiii nostri imi par apropiati ca temperament, in sensul ca sunt shotioshi, dar timizi, nu mai zic ca i-am desuzetit cam in acelasi timp. Eu cred ca aici is 2 chestii:
- educatoarea nu coopereaza suficient. Cristi e tot la grupa mica, e cel mai mic din gruoa si Ramona (asa o cheama pe educatoare) se ocupa cel mai mult de el. Ea il ia de manuta si il duce de colo-colo, ea ii da ciorba in gurita, ea coloreaza cu el... Mai e o ingrijitoare care o secondeaza, cand nu il gasesc de mana cu Ramona il gasesc cu ea, o tipa tot calma, tot zambitoare.
Uite, la noi inca nu au inceput "activitatile". Prima saptamana e de acomodare, au mers in parc, s-au jucat in curte, ieri a fost prima data cand au facut ceva - au lipit niste bulinute pe o fisa si cica au colorat. Al meu nu a colorat.
Sunt sigura ca ar putea gasi o activitate care sa il prinda. Ian e mare desenator si pictor, ce naiba, nu ii gaseste nicio activitate antrenanta?
Am mai scris asta, in grupa lui Cristi nu a plans niciun copil. Si erau 3 noi, restul mai fusesera. Si sunt sigura ca firea educatoarei si comportamentul ei au contat.
- concediul. A stat numai cu voi in concediu si acum sunt 2 procese care se suprapun: separarea de mama sicare-takerul nou. La noi a existat o perioada de tranzitie in care a stat cu bunica-mea/cu ai mei. Adica mai intai s-a obisnuit cu absenta mamei si apoi cu gradinita. Stiu ca majoritatea copiilor nu au parte de perioada asta de tranzitie, dar poate lui Ian i-ar fi priit inca o saptamana-doua cu tatal tau si abia apoi la gradi.

Cat timp il lasi la gradi? Ce alternative ai? Adica mai ai alte gradinite la care sa il duci?

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Revin, ca o depasesc pe Aris la mesajele kilometrice

INA, cel mai grav mi se pare ca Ian e trist. Am trecut printr-o faza asemanatoare in decembrie, cand am inceput munca. Acum nu mai tin minte totul clar, stiu doar ca 2 luni copilul meu a fost turbat, nu m-am inteles cu el de nicio culoare, statea numai in fundul meu si in picioarele mele. Nu l-am lasat plangand decat de 2-3 ori, cand ma grabeam f tare sau cand bunica-mea m-a dat afara asigurandu-ma ca il linisteste mai usor daca nu-s acolo (si a durat vreo 45 min tot bocetul, deci n-a avut dreptate). De fiecare data ne-a ajutat mai mult tranzitia blanda, adica am stat cu el pana s-a desprins singur de mine si s-a dus sa faca chestii interesante. In ultimul timp, fiindca facea scandal la predare, am preferat sa merg cu bunica-mea si cu el pana la locul de joaca. Acolo il pupam, ii ziceam pa si pana sa plec el era in varful toboganului, il durea in fund.

Poate ar trebui sa o luati de la capat cu adaptarea, sa faci ca in vara: stati mai intai cate juma de ora - o ora impreuna, apoi mai mult, apoi iesi pt 10 minute...

Acum fac pe viteaza, dar cred ca daca era sa planga nu il mai duceam. Sau cautam alta gradi, sau il lasam tot cu bunica-mea. Eu nu cred ca plansul este o etapa fireasca si necesara din adaptarea la gradi. Din pacate, nu toate ne permitem sa il luam de la gradi la primul scancet sau sa schimbam gradinita la prima obiectie.

CRISTIAN (7.03.2009)

Mergi la inceput

PISIK,sa treceti cu bine peste hopul asta.

OLGA, se pare ca Mogosoaia de sambata se anuleaza, nush daca te-a sunat Gaza si pe tine.

CRISTIAN (7.03.2009)

Mergi la inceput