Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***343***
Raspunsuri - Pagina 18
anamariame spune:
Oo, Pisik, ce ma bucur ca ai intrat cu vesti! Ce bine ca a decurs totul in regula! Un
mare pentru Ana curajoasa!Kea, iti tinem pumnii, sper sa nu ne tii prea mult in suspans si sa vii rapid cu vesti!Ina, stiu ca tu aveai dubii daca sa il duci pe Ian la gradi sau nu, nu vreau sa pun eu sare pe rana, dar poate chiar nu e pregatit pentru pasul asta...Pana la urma la 2 ani jumate, ghioceii sunt mititei pentru gradi, eu as muri sa il vad pe camera cum sta toata ziua lipit de perete. Bine, in primul rand nu mi se pare normal sa nu il ia educatoarea in brate, mai ales ca e si mai mic decat ceilalti, si mai ales sa te minta in fata, constienta fiind ca o vezi pe camere...In fine, sper sa nu te superi pe mine, dar pana la urma adaptarea asta la gradi e musai sa se faca atat de dur??? Mie imi vine sa plang acum cand ma gandesc ca un copil care ar trebui sa fie tot un zambet, si sa se piarda printre jucarii, sta mereu lipit de perete, apatic. Eu ma dau rotunda acum, dar luni mergem si noi pentru prima data la gradi, adica prima data cand o las acolo, sper sa fie ok, oricum, daca plange si imi zice ca nu mai vrea la gradi, eu chiar nu am de gand sa o mai duc. Nu pana in primavara. O fi sau nu bine, eu asa am de gand sa fac.
Bianca2503 spune:
Off, fetelor.
Voi il stiti pe tata (din povesti). E internat acum...cica ar avea un accident vascular, dar mainile si le foloseste. Ma rog ii mai fac investigatii.
Tot internata este si o matusa de-a mamei. Sora bunicii care a murit acum 2 ani (de cancer). cica ar avea o pata pe ficat...o piatra la pancreas...o tumoare...luni ii face biopsie
.
Gina2008 spune:
Bianca, imi pare rau! 
Legat de plansul la inceput de gradinita. Nu doar copii de 2 ani si jumatate plang cand merg prima oara la gradinita. Si cei de 3 ani si jumatate si cei de 4 ani... Asta e un proces de care nu scapam, din pacate. Important e cum se face procesul asta. Daca e ajutat copilul sau nu. Stiu, vorbesc din carti, ca saptamana viitoare o sa "amutesc" ...
Calin, un baietel nazdravan si mamica lui
Anaan spune:
Bianca, ce vesti urate...
Ina, doar inchipuindu-mi-l pe Ian stand stingher langa perete si mi se pune un nod in gat. Eu chiar nu sunt deloc in masura sa dau sfaturi, data fiind experienta 0 intr-ale gradinarelii, zic doar ca ar trebui sa faci ceva sa schimbi situatia. Vorbeste cu personalul de acolo si fa-i sa inteleaga ca Ian are nevoie de atentie si afectiune in plus. Sa stii ca nu se justifica faptul ca educatoarea se dedica activitatilor cu ceilalti; la scoala, unde vorba aia ai lectii de predat si o programa de parcurs, daca un copil pare in neregula atunci te ocupi de el, celorlalti le dai ceva de lucru, le pui un film etc., si-i acorzi atentie celui aflat in impas - la gradinita mi se pare esentiala o asemenea atitudine. In rest,
lui Ian si tie.
Gina, ma bucur ca operatia are efecte benefice
Pisik, uf! ce bine ca ati scapat!!!Pupici multi si voua si sa treaca noaptea asta repede si fara probleme.
Ilinca_M. spune:
Bianca, imi pare rau:((. Cum o fi fost, sunt convinsa ca ti-e mila de el sa-l stii neajutorat
. O sa mergi pe la el sau ati taiat relatiile de tot?
Gina, bine ai mai venit pe la noi, mi-a fost dor de tine
Recuperare usoara zgataiei Ana!
Si-amu o postare mai lunga pentru cuscra mea draga:
- nu e deloc ok ce se intampla si cred ca in ciuda incurajarilor cu "asa e adaptarea" iti dai seama:(;
- nu cred ca a fost o idee buna sa-l dai la grupa mai mare, era clar ca ceilalti copii nu-l vor baga in seama, nu vor avea rabdare cu el, el se va simti descumpanit;
- moimele alea ar putea sa-l ia in bratze dar eu cred ca sunt exact ca alea de la "fosta" noastra gradinita, stii tu care! Asa am gasit-o si eu 3 zile la rand cat am lasat-o singura, scuturata de plans, stinghera, iar educatoarea in treaba ei
- vezi daca nu i-ar fi mai bine la grupa baby, totusi. Eu mai mult de inca 1 saptamana maximum nu l-as duce in continuare, in conditiile astea!
Iti spun astea fiindca si tu ai observat ca ai nostri plozi sunt asemanatori. Eu pe Phiphi o duc, patroana o ia direct in bratze, eu ii fac "pa" si-o tai. Ei, azi aproape ca n-a plans. Dar nici in primele zile nu plangea de-acasa, desi stia clar unde mergem, mergea f. vesela si doar in clipa in care intram in hol se apuca de proteste.
Azi am avut cea mai faina zi de luat de la gradi
. A adus-o patroana din sala in hol, nu era trista deloc, plansa nici atat. Cand m-a vazut a bagat urletul de Tarzan dar nu s-a mai smiorcait deloc deloc, am luat-o in brate si mi-a aratat adidasii zicand:"papushii! papushii! papucii! papushii! papucii!" si tot asa:)). Deci de 2 luni papucii= POA dar azi erau "papushii" si chiar "papucii", e ceva, nu?:))
Apoi in premiera mi s-a dat jos din bratze si a inceput sa-mi prezinte holul gradinitei, mi-a aratat toti ursii, toate mingile de e pereti:))) Nu se dadea dusa de acolo. Mi-a zis patroana ca educatoarea a insistat sa-mi transmita ca azi a mancat foarte foarte bine si a si dormit juma de ora (wow;)))
Nu exista camere video la gradi iar eu pe educatoare am zarit-o razant de vreo 3 ori, nici n-am conversat 2 vorbe cu ea. Habar n-am ce face toata ziua acolo, decat asa e scurt, ca a mancat aia sau aia, a atipit, a fost vesela, a facut gimnastica de inviorare, a plans din cand in cand...
Cu toate astea vad pe ea ca e totul in regula. Schimbarea mai mare e ca mananca de sparge, si acum mananca "bundash kenyer" desi a mancat asa bine la gradi:)). Scutecelul ii e mereu schimbat (la cealalta gradi urmaream copiii cu scutec: fratzica, ii lasa cu scutecul umflat de pishu pe ei ore intregi, ceva de groaza!).
Aici nici nu e posibil sa bagi copilul in alta "transha". M-am interesat pt. fetita din vecini, care face 3 ani in decembrie si n-are scutec de muuuult timp, papa singura, stie culorile, vorbeste bine etc. A zis patroana ca degeaba, ca tot la grupa lui Phiphi intra, ca oricum si acolo sunt copii de 3 ani independenti.
Faceti cumva sa fie bine pentru ginerica!!
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Gina2008 spune:
INA dar in noptile astea de cand l-ai dus pe Ian la gradinita ai observat ceva ciudat? Plange, se trezeste des?
aris26 spune:
olga - poi, povestea e ca noi am inceput gradi anul trecut in decembrie la inceput, fortati de imprejurari(tata era din ce in ce mai rau si nu o mai puteam lua pe mama de langa el, chiar daca el a insistat ca ea sa vina la mine pt ca se simtea vinovat) asa ca l-am bagat in sistem brusc fara prea mari pregatiri intr-o zi m-am decis cand m-am speriat rau de strea lui taica-miu, am trimis-o pe mama pachet acasa si am mai stat eu cu el doua-trei zile pana au iesit analizele. ideea e ca se adaptase si nu prea, inca plangea mult la despartire si desi a participat inclusiv la serbare si am fost uimita cat de cooperant a fost, nu il duceam chiar cu tot sufletul acolo, apoi a venit creaciunul si vacanta, a stat acasa. in ianuarie a mai mers cateva zile si apoi tatal meu a murit si l-am oprit acasa. aveam nevoie de el sa-i dam un scop in viata mamei mele si oricum aveam senzatia ca il scutesc de un chin. nu puteam sa le reprosez ceva f clar educatoarelor mai putin o faza care ma scotea din pepeni si pe care o repetau chiar daca le-am rugat sa nu o mai faca si anume sa ii spuna ca mami e la magazinul de langa noi sa iti cumpere tie bomboane, hai sa stam la geam ca sa o asteptam. iti dai seama cate ore ma astepta saracu cu nasul lipit de geam? si mai nasol nici nu ma preveneau ca sa avem o poveste asemanatoare. eu ii ziceam ca am fost la servicu el ma intreba de bomboane
. cu toate astea cealalta educatoare dupa grupa se chinuia zilnic sa il adoarma in brate si era destul de fericit cand il priveam pe geam(in clasa nu ma lasu pt ca cica il agitam si mai rau dar ii chinuiam si pe ceilalti copii care ar fi vrut si ei ca mamele lor sa vina acolo). asa ca dupa 15 ian a stat acasa pana in martie cand a trebuit sora mea sa inceapa serviciul si mi-a luat-o pe mama
. nici ea nu are soacra asa ca mama e singura resusrsa a noastra. din februarie am inceput sa vad si alte gradinite pt ca nu eram convinsa daca e sau nu cea potrivita. am cautat una cu camere video ca sa vad ce face si sa aiba psiholog ca sa pot discuta un plan de adaptare. am zis ca daca tot am shansa sa o iau de la capat sa o fac cum trebuie.
zis si facut am vazut 10 cred. la toate aveam ceva de comentat in special la spatiu. toate mi se pareau mici si insalubre(fata de asta imensa...na). ba erau mochetate si acolo mancau acolo se jucau printe resturi de macaroane lipite de covor; ba aveau o curte cat un garaj; ba educatoarele erau niste babe obosite cu conceptii de acum 100 de ani, ba earu scumpe si faceau mizerii la mancare dandu-le niste portii mici si sarace(am asistat la o masa de supa aproape chioara...parca parca am zarit un singur fir de fidea si o bucatica de morcov cat unghia iar la felul doi aveau paste fierte cu sos de rosii si atat
), ba erau deja departe si ma prindea aglomeratia...na..stiti si voi. pana la urma am gasit porcaria de alba ca zapada unde aveau camere si psiholog, o curte mica si vai de ea, camere mici si prost aerisite, dar o bucatareasa buna(mirosea a mancare nu a spalatura de oale). am discuatat cu directoarea f tare tipa si pusa pe fapte mari, i-am povestit ce si cum si m-a pus in legatura cu psiholoaga ca sa stabilim planul(citat: facem exact ce ne spune dna psiholog) plec super incantata, ma vad cu psiholoaga(pe care o platesc nu va inchipuiti altceva) ma invata cum ce e de facut, o groaza de trucuri si smecherii(ve le-am cam spus pe toate sis voua). aduc copilul in prima zi toate bune, sau ma rog acceptabile. prima faza care m-a shocat a fost sa o vad pe fosta lui educatoare acolo(nu la grupa lui dar acolo) care a venit repede sa se bage in seama cu el, copilul cand a vazut-o pune-te plans. am venit acasa cu banii luati si cu o hartie cu instructiunile pt camere care bineinteles ca nu au mers nici picate, nervi-draci o mie de telefoane si incercari cu toti soft-istii si it-isti pe care ii cunosc(pana la uram dupa vreo 10 ziel cred am reusit sa vad camerele si asta pt ca tot sistemul era sub dimensionat si daca nu te logai printre primii nu mai apucai loc si asta a trebuit sa o aflu dupa ce am platit sume frumusele inclusiv la firma acre le-a instalat tot sistemul de la aceasta gradinita). la pranz mi-am luat copilul plans bine imbracat tot cu hainele cu care l-am lasat(adica blugi pana si camasa
) eu ii pusesem schimburi in geanta ca am crezut ca il schimba ele, da' de unde. mai grav a fost ca era tot cu scutecul ala plin de pipi de la ora 7 dimineata. m-am super enervat si am sunat la directoare sa ii spun si mi-a spus suava ca daca aveam pretentii speciale referitoare la garderoba copilului trebuia sa spun
. ba si mai tare am aflat ca fosta educatoare a intrat in calasa lui si i-a vandut pontul cu mama e la magazin si proaspetei educatoare
asa ca copilul a doua zi mi-a cerut masinuta. care masinuta mama???. m-am plans si de asta directoarei(care ma rugase in mod explicit sa ii comunic absolut orice ca ea altfel nu are cum sa stie ce se intampla
) si dupa faza asta nici ca s-a mai prezentat educatoarea jos cand mi-l predau. venea o ingrijitoare sau ce naiba era, mi-l pune ain brate si imi spuneau la revedere. sa nu va zic ca aveau si un sistem super cretin. parintele trebuia sa schimbe copilul in echipament de interior, jos in hol la intrare, pe vine langa niste scunele ingramadite
.
copilul se adaptase cat de cat, nu mai plangea, nu il luam plangand dar nici fericit(singurele momente de fericire erau cand ieseam amandoi prin curtea gradinitei si ne apoream la leagan). dar ma rog, nu era nici f rau, doar ca eu aveam senzatia ca nu mai e copilul plin de elan si de curaj pe care il stiam. sa mai adaugam fazele cu copilul bataus care facea consiliere psihologica si pt care a trebuit sa fac scandal sa-l scoata din grupa(l-au mutat cu aia mai mari ca acolo nu avea curaj sa bata pe nimeni)ah si auziti ce ii spuneau lui luk cand probabil s-a plans ca l-a lovit acel fanica."fanica ii bate pe toti copii" HA!!! sa o bata pe ma-sa! de parca daca ii batea pe toti atunci era ok. mai condimentam situatia cu fazele gen e rusine sa faci kk la gradi, sau e rushine sa iti schimb scutecul, doar daca stai pe burta sa nu-ti vada copii cucul si alte mici porcarii e care al meu mi le varsa zilnic(norocul sau ghinionul meu)
totul a culminat cu saptamana mare cand m-am trezit in fatza gradinitei care era inchisa, cand am sunat directoarea mi-a spsu nonshalanta ca nu stiam ca e vacanta de la minister(de parca eram la stat si nici macar acolo nu a fost inchis toata saptamna) in plus de asta normal era sa-mi spuna si mie cineva ceva vineri, nu?
asa ca, cu shutul asta in fund(ca altfel tot ma lamentam ca daca o fi mai bine mai incolo, ca nici dincolo nu era grozav, ca de bine de rau il mai vad pe camere, ca de abia s-a adaptat si iar il chinui...etc) dupa vacanta ne-am intors la fosta gradi. cand i-am propus lui luk sa ne intoarcem la Isa, la Iannis si la Bianca(colegii lui) a sarit in sus de bucurie si intr-o bucurie o tinem de atunci. normal ca mai are si el zile mai grele cand ar vrea sa leneveasca acasa, cu mine dar per global merge cu mare bucurie.la rece gandit nu stiu daca la prima tura de gradi, aici unde e si acum, a fost educatoarea de vina, daca am fost eu ca nu am stiut cum sa-l pregatesc si nici nu am avut timpul necesar, sau poate ca simtea si el toata agitatia cu tata in ultima faza a bolii, sau eram eu cu nervii prashtie...sau sau sau
cert e ca amandoi am vazut cum poate a fie o gradinita daca nu proasta atunci de duzina si acum apreciem amandoi mult mai mult spatiile generoase, resursele mari pe care le consuma zilnic cei de acolo pt copii, atat financiar cat si emotional si am ajuns chiar sa ma bucur ca nu au camere si ca Roxi e libera sa interactioneze cum vrea cu copiii far sa se simta privita mereu ca pe scena ...si tot asa. uite asa am ajuns noi sa schimbam gradinita ca mai apoi sa regretam schimbarea si sa ne intoarcem fugutza
, asa ca, Olga, mai bine ca ai facut miscarea rapid si sper sa fie de bine si sa nu regretati niciodata.
eu una nu regret nici macar ca am incercat porcaria de alba ca zapada, macar acum sunt sigura de alegerea mea, stiu ca mai bine nu se poate
am ajuns sa apreciez niste lucruri care mi se pareau de la sine intelese. cum ar fi sa cineva mi-l preia din usa, ca ele il schimba in haine de casa si tot ele mi-l echipeaza la loc, ca fac orice ca sa il adoarma la pranz, ca fac zilnic tot felul de floricele, umbrelutze, buburuze, ca in fiecare zi vine educatoarea sa imi povesteasca ce au facut, ca nu imi taxeaza zilele de concediu, ca nu inchid ca idiotii o luna intreaga si te priveste unde iti duci copilul cat esti la munca, ca au mult loc si o curte de toata frrumusetea unde sunt mereu in siguranta, ca am ajuns de la plans numai cand pronuntam cuvantul gradi(cand mergea la aia nashpa) la motiv de shantaj: daca nu te grabesti cu imbracatul nu o sa ne mai lase sa intram in gradinita pt ca e tarziu...ca ca ca
sczuati mesajul interminabil scris in 3 reprize(intre timp m-a scos sotul in orash sa mancam si ne-am intors, am venit special in birou ca sa il trimit ca imi era ciuda de cat scrisesem
)
mai recuperez rpd ce ati scris si voi si o tulesc in casa ca au inceput sa mi se umfle picioarele in ultima perioada
mama de
mic +
Gina2008 spune:
ANA sper sa fi fost operatia asta buna, totusi! Pana acum, coincidente sau nu, au fost niste progrese. Si cu vorbitul, si cu racitul. Adica au fost cateva situatii cand ar fi racit sigur. Si nu a racit. Doarme cu gura inchisa mai toata noaptea. Ziua sta cu gura inchisa aproape tot timpul. Inainte culegea toate mustele...
Bine, si noi i-am tot zis sa inchida gura si maimutzica radea si o inchidea...
ILINCA, si mi-e mi-a fost dor de voi. Iar pe tine te-as lua de nevasta, dar esti data!
Ce ma bucur ca in toata perioada asta a ta, din ultimele luni, uite ca ai macar o bucurie! Ca Phiphi se adapteaza usor la gradinita si ca iti vei lua aceasta piatra de pe suflet.
Ilinca_M. spune:
Aris, incredibil!!! Cate ati patimit si voi! La gradinita particulara sa lase copiii pishati pe ei si sa le schimbe scutecul pe burta?! Ai de capu' meu!! Vezi ca despre Alba ca zapada asta am vazut topic aci pe forum, ar trebui sa pui postarea si acolo

Bine ca ati scapat si de educatoarea aia imbecila, Bombonica!![]()
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.