Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (60)
Raspunsuri - Pagina 9
arleza spune:
ALINUK ia zii tu cu Pechi al tau cum te-ai hotarat sa nasti?Natural ori cezariana?
gravi 29+ cu
Sara Elena
ralu_t spune:
neata si de la noi (mai spre pranz asa
)
da eu acum sunt cu cafeaua in fata
La multi ani Marii!!!
n-am mai apuicat deloc sa intru, am fost numai pe fuga zilele astea. sunt in focuri cu interviuri pentru scoala de formare in care trebuie sa intru acum, la inceputul lui octombrie, evident burtoiul meu straneste rasete si exclamatii de surprindere, important e ca interviurile au mers bine, mai am azi unul si am scapat![]()
bebelina mea e o miscacioasa, sper sa nu fie isteriocoasa cand s-o naste, are niste miscari de jujitsu la mine in burta ce n-am pomenit. frati-su era un delicat, si s-a confirmat si post nastere, cel mai cuminte bebelus a fost. acu sa vedem
alunixa la odiseea cealalta la care am fost cu T, a existat o mamica cu colestaza de sarcina. a nascut la 37 de saptamani, nastere declansata natural, totul a fost ok. oricum nu stiu daca poti avea/dezvolta aceasta afectiune fara sa ai acele mancarimi insuportabile caracterisitice. trigliceridele si colesterolul sunt modificate in orice sarcina. transaminazele ies marite la colestaza, dar in cazul tau pot avea de a face doar cu hepatita. eu m-am banuit la un mom. dat ca as avea aceasta afectiune fiindca aveam mancarimi insuportabile, mi-am facut testele de sange (care slava domnului au iesit ok) si am citit pe tema asta, n-am auzit de nasteri inainte de 36 de saptamani...iti tin pumnii sa nu fie nici la tine cazul.
luny bine ai revenit sa va fie de bine concediu si sa ne arati si poze
pe 12 stiu si eu ca incep gradinitele la stat. noi am inceput-o deja, pe 5 (ma rog, T a mers de pe 6). deocamdata la noi sunt toate bune, dar de obicei la inceput sunt, jalea apare mai tarziu...va tin pumnii, e un moment important si dificil, si pt parinti, si pentru pui. unii se acomodeaza imediat, altii cu greu. 
arleza e normal sa te apuce frica de nastere cu cat se apropie momentul. nu te amagi insa ca cezariana e o nastere fara dureri...sfatul meu e sa mergi la niste cursuri despre nastere si sa iei o decizie rationala, mai degraba decat una exclusiv emotionala. e normal sa ne fie frica de necunoscut si de durere, si e greu sa nu te influenteze diverse povesti horror, incearca sa nu pleci urechea la toate.
lia bun venit acasa
...ce viata, nu? bravo fata draga, ati trecut prin atatea hopuri, eu sunt convinsa ca vei ajunge la cel putin 34 de saptamani, cu colul tau mic cu tot
alinuk retentia de apa n-are neaparat legatura cu statul pe scaun. daca bei multe lichide (2-3l de apa, iaurturi, lapte, nu sucuri carbogazoase) si stai cu picioarele in sus cand ajungi acasa, ar trebui sa fii ok. nu te inspaimanta de +1.5kg. probabil ca le vei elimina odata cu surplusul de apa.
eu cam atat am retinut, ma duc sa-mi vad de treburi. o zi faina va doresc, burticilor si bebelusilor deopotriva
ralu-
de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 
31+ cu o margica mititica Luiza
i believe in miracles...povestea noastra 
arleza spune:
Fetele care nasteti in Romania natural cu epidurala(cele care tindeti spre tipul asta de nastere),va cumparati setul de anestezie epidurala din farmacie voi sau vi-l da din spital si platiti acolo si medicul anestezist si anestezicul?
Ca eu am vazut ca sunt persoane care isi cumpara trusa de anestezie din farmacie.
gravi 29+ cu
Sara Elena
anita_a spune:
La multi ani tuturor celor ce poarta numele de Maria /Mariana/Mariuca/Marius ! 
In legatura cu epidurala, ma intereseaza si pe mine daca trebuie sa cumpar kitul inainte. Inafara de asta, eu am asa o temere fata de epidurala... ca am auzit si povesti triste de epidurala facuta prost si dupa aceea s-a ajuns la forceps/vacuum pt ca mama nu mai colabora la impingere. Daca stau sa ma gandesc acuma decat sa se ajunga la forceps si alte chestii horor mai bine fara epidurala.. da asta zic acuma cand nu ma doare nimic. De obicei cu se face? Te intalnesti cu anestezistul inainte si vorbiti despre asta... sau cum pot sa scap de stresul ca exista posibilitatea sa mearga prost?
Si inca o intrebare. Despre Dianatal are cumva cineva ceva informatii?
30+
anna-mama spune:
Buna,
La multi ani tuturor sarbatoritelor si sarbatoritilor! 
Legat de epidurala, trebuie sa vorbiti cu docotrul sa va spuna daca spitalul este dotat cu tot echipamentul, ca altfel exista riscul sa nu aibe trusa pe "stoc" in spital si sa nu-ti faca. Dar, mai exista si varianta (cum am patit eu) sa iti cumperi trusa si totusi sa nu-ti faca epidurala din diverse motive...
si sa ramai cu trusa luata....
Edit: eu am nascut la Cantacuzino cu seful de sectie din acea perioada, mi-a zis sa-mi cumpar trusa de epidurala sa o am la mine. Nu m-am intalnit cu niciun anestezist inainte si nici la nastere deoarece medicul a decis ca nu imi face epidurala... deci, de obicei te intalnesti cu anestezistii inainte in cazul clinicilor private, pe la spitalele de stat nu am auzit prea des cazuri de genul asta
de steluta norocoasa Luca-Vlad si
24+ cu
minunea mea roz
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
alinuknuknuk spune:
Ralu si eu sper sa le elimin repede, si da beau cel putin 2 l de apa numai cat stau la birou (in vreo 6h). trebuie sa ma hidratez.
arleza, eu cu Pechi al meu
, nu am vb despre nastere inca, pentru ca el nu stabileste tipul de nastere decat spre sf sarcinii. M-a intrebat in schimb ce as prefera si i-am zis ca vreau naturala (cu epidurala bineinteles) daca se poate. Si a zis ca plecam pe ideea asta si in functie de analize, si situatia la acel moment luam si decizia cea mai buna si pt bb si pt mine. La urmatoarea intalnire voi mai vb cu el despre asta. Te tin la curent!
27+
Luca Eduard
alinuknuknuk spune:
aa si nu stiu pe unde am auzit..ca la Polizu daca vrei epidurala exista in spital..nu s-ar plati.
dar nu stiu cat e de adevarat![]()
27+
Luca Eduard
Lia73 spune:
cefac fetele??
noi nu prea am dormit azi noapte
am avut dureri de ligamente de ziceam ca mor
dupa aia arsuri o ora cu tot cu dicarbocalm
apoi m-au luat carceii
am avut o noapte de cosmar
mi-a trim baby_r sms
bebe e bine, are 1517 gr
tensiunea pe artere a iesit bine la eco azi
peste 3 sapt se duce sa-si faca velocimetria si sa vb de cezariana sa stabileasca data
VA PUPA PE TOATE SI II ESTE DOR DE VOI!!!
si binenteles va multumeste ptr urarile ptr Bianca-Maria
SI ACUM ZIC SI YO
LA MULTI ANI MARIEEEEEEEEEEEEEE SI MARINE!!!!!!!!!
Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.
bebelinul meu scump
Ma
la Bunul sa-mi daruiasca un
sanatos
Florin 18 ani
si
+30
Lia73 spune:
FEELEEEEEEEEE
yo ma duc f des la buda
din 20 in 20 min si ma tarcai
voi cum sunteti
sa-mi fac probleme?
pe bebe il simt jos jos ma apasa de nu mai pot cand ma ridic din pat
Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.
bebelinul meu scump
Ma
la Bunul sa-mi daruiasca un
sanatos
Florin 18 ani
si
+30
corina_s spune:
salutare si de la noi
sarbatoritilor de azi!!
am recuparat si eu din urma..insa neuronul imi da ceva batai de cap sa retin tot![]()
asa ca..
moniq, emma, paula felictari pentru rezultatele bune la eco
tia sa stapanesti sanatoasa caruciorul si sa va bucurati de el
alunixa sper sa iasa totul bine si sa fie bebe sanatos
arleza cred ca toate incepem sa ne gandim cu oarecare teama la nastere..ca incepe sa se apropie venirea bebeilor..dar sunt sigura ca o sa fie bine si o sa luam deciziile cele mai bune si pentru noi si pentru bebelusi
walkiria bine ai revenit cu vesti
te asteptam mai des dupa ce intri in concediu
alinuk si la mine cand ma intorc de la serviciu..am maini si picioare umflate, insa si noaptea cand ma trezesc sa merg la baie
mi se par la fel
luny bine ai revenit din concediu
pupici la burtici
26+