Bulgarasi de ian-feb 2012 (16) Alaturi de Chri70!
Raspunsuri - Pagina 7
sophia_m spune:
neata..
imi place despre voi..auzi la ele 1 kg, 2 kg, 4 kg
pai eu am 7 kile in plus taticule
in fine, m-am mai calmat, oricum eu stiu ca slabesc dupa aceea, dar mi-e teama ca o sa ma fac prea mare si o sa imi fie greu, o sa am dureri de spate, etc..
cu porcariile tot o las mai usor, ca am exagerat f mult, chestii pe care nu le-as fi mancat pana acum, le-am mancat acum fara nicio jena.
f multe kg in sarcina nu inseamna neaparat un bebelus gras si sanatos, stiu persoane care au luat doar 9 kg si au nascut bebelusi de 4 kg si persoane care au luat 20 si multe kg si au nascut bebelusi de 2,8 kg
matza, asteptam listuta si dezbaterea
eu nu am absolut nimic in casa, nici macar o pastila de cap, va trebui sa cumpar totul de la O
si voi cand va apucati sa cumparati lucrusoarele astea toate??
al meu zice sa asteptam pana in ianuarie, mi se pare f putin timp la dispozitie
eu m-as apuca de prin noiembrie de colindat si cumparat
nu am superstitii d-astea babesti ca nu e bine sa cumperi dinainte si bla bla
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev049prs.png
16+
bubbles21 spune:
Neata.Eu ma mentin intre 3-3,5 kg luate pana acum.
Azi noapte nu am dormit deloc ,m-au terminat arsurile pe piept se gat.Cum stateam locului nu aveam nimic dar doar putin daca ma miscam ma ustura rau de tot.Acum sunt cam zombi si tb sa merg si la servici
Hainutele de prin nov-dec ma apuc si eu sa le cumpar ca sa nu se adune prea multe de cumparat pentru ianuarie februarie![]()
16+
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
Hop si eu de la medic. Suntem in parametrii normali, mi-a spus doctorul ca are o greutate foarte buna pentru varsta ei (dar nu mi-a spus cat are) si ca e foarte bine dezvoltata. E 100% fetita. Era cu manuta la gura si n-avea niciun chef de noi, era prea de dimineata.
Abia s-a intors si ea de pe o parte pe alta. I-am vazut piciorusele cu tot cu degetele si am putut constata ca are conformatia degetelor exact, dar exact ca sora-sa (spre usurarea mea, ca eu am niste degete atat de mici la picioare incat toata lumea se amuza copios cand ma vede). In rest, i-am putut admira si comorica in toata splendoarea.![]()
Eu am luat in total 4,5 kg, recunosc ca nu-s foarte incantata, speram sa nu fi luat mai mult de 4, dar asta este. Acum am trambulina, i-am cumparat Mariei de ziua ei una maaare, sa pot sari si eu dupa ce nasc
si o sa-mi iau si o bicicleta, plus nopti nedormite, alaptat (sper din suflet sa nu mai repet greselile facute la primul copil si sa pot alapta) si poate-poate scap si eu macar de 15 kg.
MyLady
, ma bucur mult ca ai revenit, te asteptam cat poti tu de des.
Esti super harnicuta, ca de obicei. Eu nu ma obosesc sa pun nimic pe iarna, avem un magazin rusesc in oras si gasim acolo si zacusca, si zarzavat de ciorbe si muraturi (inclusiv produse romanesti
), asa ca putoarea din mine isi zice "de ce sa ma mai obosesc?"![]()
Matzaila, asteptam listuta sa comentam impreuna ce si cum.
Si nu te stresa cu ideea ca pui multe intrebari, e foarte bine ca o faci, de ce suntem aici?
Chri, speram sa primim in curand vesti bune de la tine!
Puiutza, ma bucur ca ai inceput sa scoti capul din butoi! Hai, iesi de tot!
Aerlilian, i-a placut lui bebe la meci?
Fetele care merg azi la doctor: Alina, gianina, sara, asteptam sa veniti cu vesti din cele mai bune!
Intreba cineva cand sa incepeti sa luati lucrusoarele pentru bebe. pai cel mai bine voi stiti. Mie una mi-ar fi greu cu atatea cheltuieli intr-o singura luna, eu le voi face treptat. Deja la capitolul hainute am luat cam tot ce era necesar. De aceea zic ca voi stiti cel mai bine cand e momentul potrivit.

de
Maria Cornelia (20.09.2006) si
21+ cu 
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
alina_anto spune:
Lexi, ce frumos
, Mai am si eu putin si imi vad puiul! Lasa ca scapam noi de kg...
bubbles poti sa iei cate o pastila de dicarbocalm inainte de somnic. Te ajuta mult, stiu ca am trecut si eu printr-o perioada urata cu arsuri. De insomnii ce sa-ti spun, ca si eu am inceput sa am...
georgia O sa imi masoare azi colul si iti spun exact, dar stiu ca 35 mm e foarte bine!
ursulet Stiu prin ce treci, am avut si eu o catelusa pe care am crescut-o in apartament cu mine de la 2 luni la aproape 13 ani, cand a facut un atac cerebral si a trebuit sa ii fac eutanasie. Am suferit dar stiu ca era mai bine pt ea, decat sa se chinuie...Curaj!
aerlilian, 
sofia, eu inccep din noiembrie sa ma ocup serios de listuta de cumparaturi. Sper sa ajung si la targuri/expo, sa prind si oferte. Eu o sa iau oricum biveroane, pt ca Sarei ii dadeam ceai, desi o alaptam. O ajuta la colici. Deci trebuie bibe, tetine, sterilizator..
Noi pana acum nu am avut curent
, am stat ca orbetii in casa, ca e si innorat, si asa somn mi-era. Acum mi-a trecut, a revenit si curentul, ma apuc sa pregatesc masa si sa ma pregatesc de dr.
Revin dupa-amiaza cu vesti
Alina
20+ si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)
alina_anto spune:
Gianina, Sara Succes la dr!!!!

Gianina, maine e ziua ta
Maine o serbam si noi pe Sara-Maria, dar nu cred ca ii fac eu tortul, ca nu ma mai simt in stare, cred ca il cumpar.![]()
Alina
puiutza27 spune:
Neata fetelor,
My Lady, greutatea este ultimul lucru care ma streseaza acum, nu imi fac griji, in plus, pentru cat imi doresc eu sa fie bebe sanatos pot sa iau si 30 kg. Vedem noi dupa ce facem (role, sala, munca, bebe, impreuna poate vor avea efect si voi slabi la loc).
Anangel si eu ma bucur foarte mult pentru tine ca ai vesti bune de la eco.
Cati, esti bine?
Fetelor, azi am treaba multa, pun gogosari umpluti cu varza.... un sac.... am innebunit de tot
. Daca mai aveti treburi din astea grele, sa le faceti astazi, maine de sarbatoare, Sf. Maria.
V-am pupat pe toate!
15+
alina_anto spune:
Nu-mi place ca nu ne scrie Chri....
Alina
alina_anto spune:
Puiutza, spor la treaba! Dar ia-o mai usor!!!
gata, acum chiar merg la ale mele

Alina
Matzaila_81 spune:
Fetele,trec acum lista :
1. Scutecele de unica folosinta nr.1 ( eu am folosit Pampers ) e bine sa ai doua pachete in casa pt inceput atentie la numar, exista cele pentru 0-3 luni
2. Body-uri 8-9 buc (0-3 luni) maneca scurta / lunga, depinde de anotimp
Pantalonasi: - cu totosi 3-4 buc vlad s-a nascut in august, l-am tinut in manca scurta si cu sosetele, pentru ca ii inghetau piciorusele; fara pantaloni
- Ύ fara totosi 2-3 buc de scos afara in primele luni
- Sosetele....copii cand sunt mici nu isi pot regla singuri temperatura, extremitatile (maini picioare) le ingheata chiar daca afara e cald)
3. Paturici 3-4 bucati; eu i-am cumparat de bumbac 2 bucati si 2 groase de iarna. Iti trebuie si un pled cu fermoar pentru vreme rece.(pled fermoar ikea pentru iarna, vara am folosit cersaf bumbac)
Eu recomand sac de dormit cu fermoar, exista de iarna/vara si sunt fte practice. Stii sigur ca nu se dezveleste si doarme linistit
4. Manusi de interior in prima luna trebuie sa poarte sa isi va baga degetele in ochi sau se zgarie pe fata. E bine sa ai mai multe perechi pt ca se uda tot timpul pt ca isi baga mainile in gurita. Eu nu i-am pus Anei, desi e bine sa ai in casa. E foarte cald cand nasti tu si nu e ok sa ii pui manusi/ciorapi, mai bine ii tai unghiile cand doarme. Exista foarfece special pt bebei, nu e ascutit, are capetele rotunjite
5. 2-3 tichiute de interior, cu ate doar pentru 20 min dupa baita la cap, in rest sa nu ii pui, e calea cea mai rapida catre otita; Eu nu i-am pus Anei deloc caciula, nici dupa baie, pentru ca era cald si transpira f f tare (e mai rau sa transpire sub caciula, pt ca nu se poate usca si raceste mai usor). Dar e bine sa ai in casa, eventual o palariuta/sapca de soare sau fes subtire pt scos afara. Ferit de soare (umbreluta) + dat cu crema protectie factor 50, Mustela
IMPORTANT: nu se tine copilul cu caciulita pe cap in casa, sub nici o forma. Devine fte sensibil si poate face chiar otita. In casa e mereu o temperatura potrivita ca sa stea cu capul descoperit.
6. 2 caciulite care sa fie elastice, sa se puna usor pe cap si sa acopere urechile de vant; cele cu ate sunt cam enervante.(Pt scos afara vara merg si sepcute, etc)
7. Prosoape baie cu gluga 2-3 bucati (sa fie cat mai mai mari, le vei folosi multa vreme, de la IKEA sunt super, cam 30 ron / buc))
8. Prosoape mici pe care sa le pui in cadita sa nu alunece cand il speli 2-3 bucati + prosopele pentru regurgitat/alaptat au la Ikea set de 10 prosopele mici si subtiri special pt asa ceva)
9. 2 lenjerii pentru patut (+ aparatoare de saltea, ca sa tina bine lenjeria) + aparatoare de pat.(aparatoare daca ai patut de lemn, la cel de voiaj nu le poti folosi)
Recomand doar cearsaf de pat din ala cu elastic, sa stea bine prins sub saltea, in rest nu merita nimic. NU au voie sa doarma cu capul pe perna sau alte chestii, li se deformeaza coloana.
10. Sapun ptr spalat la fund la chiuveta ( si Baby Seba Med si Mustela, Klorean, Sanosan, depinde de buget), gel de baie, sampon recomand Mustela. Recomand si eu Mustela, dar e suficient sa cumperi un singur tub de sampon + gel de dus 2 in 1.
Eu ii dau cu Klorane, e cam 40 lei un tub de gel 2in1 (sampon si gel dus) si tine cam 2 luni.
11. Crema de dat la fundulet la schimbat recomand Bephanten unguent. (E posibil sa dezvolte imunitate la crema de fundulet, oricare ar fi ea daca e folosita mai multa vreme; eu am mai schimbat Bephantenul cu Cutadenul sau cu orice alta crema cu oxid de zinc);
Matzaila_81 spune:
12. Crema ptr fata recomand Mustela (daca are ten sensibil si uscat, e bun si Avene Trixera) Vara daca e scos afara, nepaarat crema de protectie solara pe fata si picioruse, maini...parti expuse la soare
13. Crema ptr cojite cap. recomand Mustela (nu se cumpara decat daca are cojite pe cap)
14. Crema de corp. (tot dupa buget
)
15. Comprese sterile 5 pachete (pt sters la ochi, sunt mai practice discurile demachiante, sunt mai fine)
16. Betadina se foloseste la rani, eu am pus pe operatie ca sa se inchida mai repede. E buna si pentru curatat buricul copilului inainte si dupa ce ii cade, pana se cicatrizeaza.
17. Baneocin pudra si alcool de 70 grade pentru buricel trebuie curate in fiecare zi dimineata si seara cu alcool, sa nu lasi sa intre apa la baita la buricel . Alcoolul de 70 de grade il gasesti pe la farmaciile care au laborator propriu. Eu am gasit la farmacia Donna. Gasesti spirt de 70 grade oriunde, nu tb sa fie neaparat Baneocin. Baie poti sa ii faci si cu buricul ne-cazut, dar mai bine iti asculti pediatrul (nu e nici un pericol de intrat apa, dar de curatat cu spirt e bine dupa fiecare baie).+ baneocin crema
18. Betigase igienice speciale pentru bebe pt urechi. (se curata dupa baie, in fiecare seara, ca sa nu se formeze dop de ceara) ; eu stiu ca nu se intervine in nici un caz in urechi, e f persiculos;
19. Discuri de vata ( care le folosim noi la demachiat ) le folosesti cand ii stergi ochisorii. Ochisorii se sterg de la coada catre interior..
!!! foarte important si la ochi dar si la orechi nu folosesti acelasi betisor sau acelas tampon de vata pt o ureche stergi cu un betisor iar la celalalt alt betisor
20. Ser fiziologic - recomand de la Uriage - pentru curatatul ochisorilor si nasucului. Eu recomand ser fiziologic pentru perfuzie (e cantitate mai mare si este mult mai ieftin, oricum o sa folosesti f mult la inceput si o sa ti se termine repede). Pentru nas, e mai bine sa ii cumperi spray nazal cu apa marina (Marimer, speciala pentru bebelusi), mai ales cand o sa fie bebe racit, pentru ca decongestioneaza mult mai bine nasucul.
21. Gel ptr maini, antibacterian Touch gel sau Dalin. Fite, parerea mea. In orice caz, igiena la tine in casa tb sa fie maxima, asa ca va trebui sa te speli pe maini de 100 de ori pe zi, gelul ala nu face fata. Te vei spala pe maini, pe fata, pe gura, pe sani (dc alaptezi) foarte des, mai ales ca o sa fie cald si o sa-ti transpire palmele. De asemenea, praful in camera in care sta copilul tb sters zilnic plus aerisit non stop (soarele tb sa intre in camera tot timpul zilei, e tratament natural cu vitamina D).