raceala simpla sau mai mult?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andabeji spune:

multumesc din suflet pentru raspunsuri..bee..ajuta-ma sa inteleg,nu raceala este o viroza? cum stiu diferenta? de data asta noi am facut analize si asteptam rezultatele, presupun ca daca e de natura virala, se complica indiferent daca ii dau tratament?
in leg cu pneumonia..a tusit 3 sapt in care med de fam tot o dadea cu alergia, ca nu mai avea absolut nici un alt simptom si da, a debutat noaptea..cam...fara preaviz..nustiu ce s-a intamplat atunci, eu banuiam ca nu e alergic, credeam ca e un pic racit..dar am fost de 2 ori la med de fam si na..nu mi-am urmat instinctul..daca a fost subfebril..nustiu..el nu a avut febra niciodata, desi a mai fost mucos..dar 37,5 eu credeam ca e normal de la medicul nostru.
da, si pe el il apucau in weekend problemele de sanatate
in leg cu tusea, nici eu nu ii dau nimic de capul meu ..in trecut am mai folosit Stodal, oricum nu fusese ceva serios, acum Humex..este a 3a zi si tusea pare mai plina si tuseste mai des..apropo..e mai bine,mai rau?eu parca am inteles ca siropul trebuie sa il faca sa tuseasca mai mult adica sa elimine, corect?care sunt medicamentele secretolitice si antitusive..tudor primeste: aerosoli acc,dexamed si ser fiziologic, humex, nurofen, de3ori pe zi sirop de ceapa cu miere, vaporub pentru desfundat nasul..si DAAAAAA credeti-ma ca ii curat nasu cu batista bebelusului de muuuuuulte ori pe zi, mucii lui(iertati exprimarea) acum sunt foarte multi si verzi..
as vrea si eu sa schimb humexul, da, as incerca si eu altcv, as incerca si eu influcid, fluimucil..nustiu, am sa vb cu medicul maine cand ne vin analizele la sange..dar, dragi mamici,am noptiera plina de medicamente si baiatul este mucos si tuseste alt simptom nu are, febra nu are, am sa o iau in seara asta.. cred ca sunt mai puternice acum aceste simptome,si astept analizele,mi-e frica, o sa treaca peste cu antibiotic sau nu, dar mi-e mila de el ca sa chinuie mititelul si eu nustiu diferenta intre virusi si bacterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andabeji

multumesc din suflet pentru raspunsuri..bee..ajuta-ma sa inteleg,nu raceala este o viroza? cum stiu diferenta? de data asta noi am facut analize si asteptam rezultatele, presupun ca daca e de natura virala, se complica indiferent daca ii dau tratament?
in leg cu pneumonia..a tusit 3 sapt in care med de fam tot o dadea cu alergia, ca nu mai avea absolut nici un alt simptom si da, a debutat noaptea..cam...fara preaviz..nustiu ce s-a intamplat atunci, eu banuiam ca nu e alergic, credeam ca e un pic racit..dar am fost de 2 ori la med de fam si na..nu mi-am urmat instinctul..daca a fost subfebril..nustiu..el nu a avut febra niciodata, desi a mai fost mucos..dar 37,5 eu credeam ca e normal de la medicul nostru.
da, si pe el il apucau in weekend problemele de sanatate
in leg cu tusea, nici eu nu ii dau nimic de capul meu ..in trecut am mai folosit Stodal, oricum nu fusese ceva serios, acum Humex..este a 3a zi si tusea pare mai plina si tuseste mai des..apropo..e mai bine,mai rau?eu parca am inteles ca siropul trebuie sa il faca sa tuseasca mai mult adica sa elimine, corect?care sunt medicamentele secretolitice si antitusive..tudor primeste: aerosoli acc,dexamed si ser fiziologic, humex, nurofen, de3ori pe zi sirop de ceapa cu miere, vaporub pentru desfundat nasul..si DAAAAAA credeti-ma ca ii curat nasu cu batista bebelusului de muuuuuulte ori pe zi, mucii lui(iertati exprimarea) acum sunt foarte multi si verzi..
as vrea si eu sa schimb humexul, da, as incerca si eu altcv, as incerca si eu influcid, fluimucil..nustiu, am sa vb cu medicul maine cand ne vin analizele la sange..dar, dragi mamici,am noptiera plina de medicamente si baiatul este mucos si tuseste alt simptom nu are, febra nu are, am sa o iau in seara asta.. cred ca sunt mai puternice acum aceste simptome,si astept analizele,mi-e frica, o sa treaca peste cu antibiotic sau nu, dar mi-e mila de el ca sa chinuie mititelul si eu nustiu diferenta intre virusi si bacterii

in cazul cu pneumonia, a fost pur si simplu o complicatie dupa 3 sapt de muci. Posibil sa fi facut pneumonie virala, sau posibil bacteriana - in ambele cazuri a venit in contact cu un virus/bacterie, care pe fondul mucilor a facut o complicatie. Sau poate facea pneumonia si fara muci! nu ai de unde sti. Nu te invinovati, nu poti tine copilul sub un clopot de sticla - cand va iesi prima data din izolatie, poa sa faca complicatii si mai urate.

Daca m-as fi atacat doar pt muci, o luam razna cu fetita. In primul an de gradinita, singura perioada cand nu a avut muci a fost cand au fost -15 gr . A, a fost in comunitate de la 1 ani si 5 luni, si mai toti copiii erau cu muci.
Mie mi se par multe medicamente care i le dai. Gandeste te ca ele nu o sa mai aiba efect. Nurofen pt ce? are febra? Humex si siropul de tuse - au acelasi efect - eu as renunta la Humex; acc+dexa de ce? ACC fluidifica si maresc cantitatea de secretii, dar dexametazona e cortizon - un antiimflamator f. puternic si tu deja ii dai Nurofen care are si el efect antiimflamator.
Spui ca vrei sa ii dai si influcid si fluimucil - sunt 2 lucruri diferite. Fluimucil de e? ca deja ii dai acc (Flumucil contine ACC + inca ceva, nu mai tin minte ce).

Asteapta rezultatele analizelor de miine.
Ce iti recomand: sa incerci sa culci copilul cu capul pe o perna/mai sus, sa nu se duca secretiile spre plamani. Si inca ceva: incearca sa ii dai limonada cu miere. Eu i-am facut fetitei cu apa calda , in loc de ceai, ca ea nu voia ceai.
Mai avea efect si sa pun sare de baie in cada, sau sare de bucatarie, dar multa multa multa; si picaturi din sticlute de aromoterapie, de brad, eucalipt, in cada/pe calorifer iarna; astea ajutau sa curete nasul .

Continua sa scoti mucii - asta o sa o faci pana cand copilul va invata sa sufle nasul sau sa isi traga singur nasul, sa nu mai aiba nasul plin de secretii.

Gandeste te ca inca nu a venit toamna, cand e perioada cu viroze ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MonicaTob spune:

Nu vreau sa te speriu, fata mea pana la 18 luni nu a fost racita, dar acum o saptamana am fost la mare si a reusit sa raceasca. La inceput a stranutat, i-a curs nasul putin si deja a treia zi tusea. I-am dat panadol de 3 ori pe zi,oscillococin 2 pe zi 3 zile si stodal vreo 2 zile. A patra zi deja avea secretii ca haraia si i-am dat biotuss si nu s-au mai auzit dar tusea nu f mult dar urat. M-am dus la doctor la o saptamana de cand incepuse boala si doctorul de cum a ascultat-o a zis ca are secretii la plamani si ne dat antibiotic. Am avut noroc ca le-a acceptat nu le-a vomitat ca altfel ne interna. Vreau sa spun ca nu a facut febra decat la inceput f putin si aparent era un copil sanatos manca, dormea normal si de tusit f putin, nasu mai curgea dar nu f mult.
Sfatul meu e sa il vada si un doctor.

Mergi la inceput

mi-ai deschis ochii in privinta tratamentului..renunt la aerosoli..si nurofen(oricum era timpul), fluimucil era o idee..si cu humex inca nu stiu ce sa fac, asta e siropul pentru tuse pe care il folosesc tot la recomandarea medicului, tocmai ca sa ajute eliminarea secretiilor...pentru tuse nu e ok humexul?cum imi dau seama ca functioneaza? tusea lui e mai plina..o fi din cauza aerosolilor sau asa e mersul tusei pana trece? adica medicul lui zice ca trebuie dat ceva pentru tuse, sa raman doar la siropul ala de miere si ceapa? ai dreptate ca ii dau multe..eu tot ziceam ca nu vreau sa ii dau medicamente etc si eu nu ma gandeam decat ce sa mai adaug ce sa scot ce sa fac..pfff..deja il culcam pe perna, ii curatam nasu, ii faceam aburi ..sa vedem analizele..
pai asa si tudor a mai avut muci si a tusit oleaca, dar ceva absolut minor..iar baiatu nu este in colectivitate,dar noi stam intr-un cartier de case, si deja are prieteni de 3,4 6,7 ani..sta cateva ore dimieata si cateva ore seara, si in casa si in aer liber..zilnic
sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

O raceala poate fi o viroza sau o infectie bacteriana. Ceea ce cei mai multi numesc o raceala, este de multe ori o viroza usurica. Si nu-i obligatoriu sa se complice! De fapt nici o viroza mai urata nu-i obligatoriu sa se complice.
Pneumonia copilului ori a fost o complicatie, ori a venit din senin pe un teren slabit.
Chiar si daca e ceva usor, cu tot tratamentul pe care i-l dai acum, nu cred ca va trece mai repede si nu ai sa vezi imbunatatiri remarcabile in starea lui in primele zile. Asta fiindca tratamentul la viroze e simptomatic, mai usureaza respiratia, mai reduce febra si inflamatia, dar nu vindeca neaparat.
Eu stiu ca in situatii din astea, media era de 2 saptamani de muci+ tuse. Deci dupa 2 saptamani, trece. Poate fi mai mult, poate fi mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Mergi cu incredere pe influcid.E homeopat si f bun.E incercat si pe mine si pe Andrei.Si apoi ceaiul de salvie caldut amestecat cu miere e f bun si pentru rosu in gat si pentru secretii.
Noi acum tocmai acum suntem in faza de muci puternici.Asa il tratez:cu influcid si oscilococcinum din 2 in 2 ore si ii dau in nas cu nazomer ca sa-l ajute sa sufle nasul si seara ii pun picaturi de vibrocil care e dezinfectant.Am uitat aseara sa-i pun o ceapa taiata.Sper sa nu mai uit in seara asta.
Mai am Formula complexa 31 de la plantextract care e un drenor ORL f bun.
daca te intereseaza am o schema pentru ridicarea imunitatii , dar numai natural, primita de la un homeopat.

Mergi la inceput

multumesc frumos pentru explicatii..
momentan pare ..doar raceala..tusea lui de acum nu seamana cu cea din pneumonie..adica productiva,dar nu se aude plina, din plamani, dar mucii sunt f multi si f verzi..inteleg ca asa se fac..radiografie am facut acum 3 saptamani cand au depistat pneumonia(secretii in plamani,si acum ar fi prea repede ca sa o repete)oricum am ramas doar pe humex si oscillo.
azi merg la med de fam si intentionez sa vb despre tratament..ma atrag foarte mult ideile voastre si am sa propun medicului(suntem rude, deci sper sa fie o discutie constructiva)..
oscillo ii dau si eu, dar 2 pe zi la12 ore...conteaza si etapa racelii? in cazul nostru e a4a zi si da, ali ma intereseaza schema in detaliu..de unde esti? eu sunt din iasi si nu stiu nici un medic homeopat,dar as cauta sau as vb chiar cu medicul baiatului..ma poti ajuta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

andabeji nu ai activat PM.

Mergi la inceput

scuze a durat un pic pana sa inteleg ce e PM
apropo de imunizare o mami mi-a zis ca isi trateaza copii de ani de zile cu catina(la macerat10zile catina+miere, 2,3 lingurite pe zi)
pentru gat comprese cu cartofi, gargara cu sare, iar pentru tuse foi de varza..la 1 an si 8 luni, baiatul meu este prea mic pentru asa ceva...dar i-am pus cand a dormit frunza de varza, incalzita pe pieptul meu..
analizele la sange au iesit ok, adica nu e infectie bacteriala leucocitele sunt sub val max, dar astept exudatele..azi termin tratamentul cu oscillo, iar baiatului nu ii mai curge nasul asa tare dar tot se infunda..si i-am luat Sinupret cica pentru muci grosi blocati..

Mergi la inceput