scaun cu sange
Mamicilor as vrea si parerea voastra ,doctora fetei mele este in concediu si pana marti cand vine am nevoie de un sfat va rog.
De 4 zile fata mea are scaun foarte tare,si se chinuie sa faca.
De mancat ,de cand a inceput acest scaun ii dau numai lucruri care stiu ca o ajuta la digestie, dar nimic.
Adik lapte cu miere,cereale cu lapte si miere,suc de portocale natural,cartofi fierti piure cu unt si lapte,a mai mancat si niste carne de pui cu usturoi dar mai putin, i-am dat dat biscuiti pt copiii cu vitamine(ca ii plac,si stiu ca nu o constipa),painea i-am mai scos-o,ou,ceai nu mai bea ,decat apa minerala,plata,cam atat si tot degeaba,medicamente nu i-am dat pt a o ajuta,nu as vrea sa-i dau medicamente dupa ureche,nu i-am dat niciodata,decat la sfatul medicului.
Pana azi scaunu era tare,dar azi am avut neplacuta surpriza sa vad si sange.Ce sa fac? In seara asta nu i-am dat decat lapte dulce cald cu o lingurita de miere,mi-e frica si sa-i mai dau sa manance.
Aveti vreo sugestie? va rog sunt tare speriata pana acum nu a mai facut cu sange,are 3 ani.
Am uitat sa zic ceva: Totul a inceput de acum 5 zile cand a exagerat cu niste tort cu frisca si a facut de doua ori mai moale,m-am speriat ,am sunat o asistenta care o cunosteam personal de la pediatrie,am intrebat-o si mi-a zis sa-i dau niste smecta,ei i-a placut gustul si a mai cerut,i-am dat un plic intreg intr-o cana de 250 ml de ceai,si de atunci asta patim.O fi de la aceea smecta,sa fi fost prea multa?
Si acum ce sa fac? ce sa-i dau?
Raspunsuri
Victoria_mami spune:
Snagele era rosu sau maro? Daca e rosu, poate fi o fisura la anus, ca se forteaza prea tare. Eu as zice sa-i dai un laxativ. Curand! De smecta nu zic nimic, ca nu stiu ce e. (Adica, da, am priceput eu ce e, dar stiu exact cat ai scris tu).
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Victoria_mami spune:
Mai vreau sa adaug: daca te lasa, uite-te sa vezi daca e anusul fisurat (nu stiu daca te lasa sa tragi un pic). Cel mai usor se vede dupa ce face caca, ca atunci poti vedea sangele la fisura. Daca e fisurat, noua ni s-au recomandat 2-3-4 baite cu sare de baie/zi. Si cere o crema la farmacie. Trebuie sa ai grija, ca daca intra bacterii din fecale in sange prin fisura, poate face infectii. Deci tre sa ai mare grija sa fie curata bine-bine tot timpul, eventual sa o speli cu apa si sapun dupa fiecare scaun.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
clarmai spune:
Multumesc mult asa o sa fac,sangele era rosu,iar smecta este un praf care se da jum de plic la copiii de doua ori pe zi,pt diaree,eu i-am dat tot plicul.
Multumesc mult am sa o spal,de facut face in fiecare zi ,o data /zi,dar foarte tare.
ali spune:
Incearca cu biotics.Stiu ca ajuta la reglarea tranzitului intestinat, indiferent daca e diaree sau constipatie.Noi avem succes cu el.
Sanatate.
clarmai spune:
Multumesc mult ali,ma gandisem si eu la biotics aseara,dar oare sa-i dau asa dupa ureche si daca incepi tratamentul cat sa-i dau.Cate zile ,de cate ori pe zi ?.etc.Eu ii dadeam biotics numai in momentul in care lua antibiotice,la recomandarea dr.,pt constipatie nu am dat niciodata.
_Ralu_ spune:
Pediatrul ne-a recomandat pt constipatie cand era fiica-mea bebe mic-mic, Duphalac.
Totusi, ar trb macar sa dai un telefon medicului de fam/pediatrului sa iti recomande un laxativ potrivit.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
clarmai spune:
E plecata in concediu,in strainatate si de aceea am apelat la voi,nu vreau nici sa o sun sa o deranjez,dar sa vad azi cum se mai prezinta si dau o fuga pana la spital sau sun,daca vad ca nu se amelioreaza.
roxanaz spune:
smecta este nu antidiareic deci ai exact efectul contrar.
da-i fructe proaspete - prune, struguri.
suc proaspate de portocale, biscuitii si cerealele daca sunt cu zahar incetinesc tranzitul intestinal.incearca si fructe uscate, caise, smochine, curmale.
ananasul crud are multe fibre de asemenea. inlocuieste painea alba cu cea cu tarate.
Roxana
Victoria_mami spune:
Roxanaz, ce recomanzi tu e super, dar pe termen lung. Fetita nu are probleme in mod normal (daca am inteles eu bine) ci e doar din cauza smectei (?). Si cum deja are fisura, parerea mea e sa nu o mai alse zile intregi constipata, pentru ca isi fisureaza anusul si mai rau! Un laxativ bun face cat o mie de prune Fetita mea e constipata, noi suntem cu laxativ zilnic de vreo 2 ani! La inceput am incercat si eu cu prune, suc de porto, etc., de toate si nu au ajutat. Drept e ca Victoria nu s-a constipat de la ceva gen smecta ci asa e la ea... Poate fetita clarei sa se regleze rapid si cu prune (Sau mai bine, suc de prune!).
_