La ce folositi samburii de caise?
Cand eram copil ii mancam, acum mi se par prea amari. Parca se pun in dulceata sa o parfumeze, nu?... dar dulceata nu fac. Alte idei indraznete aveti ?
La tzara americana (poze)
"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)
Raspunsuri
hannen spune:
Eu daca as avea,i-as pastra si i-as manca ca atare!Sunt nemaipomeniti ,"migdala" din simburele caisei(piersicilor,prunelor,nectarinelor...dar si a merelor) contin laetril sau amigdalina ,denumita stiintific si Vitamina B17 care este un puternic ingredient anti-cancerigen.
Cercetarile au aratat ca laetrile induce moartea celulelor canceroase ,lasand insa sanatoase restul celulelor.
Cel mai bine ar fi sa-i pastrezi in coaja ,adica fara sa-i spargi,evitind astfel ca samburii sa se usuce si sa-si piarda din proprietati.
Exista pe net o schema despre citi samburi pot fi consumati pe zi in raport cu greutatea corporala.
Pofta mare la rontait.
************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!
ML spune:
Da, da stiam de la hunza . De asta i-am pastrat, dar mi se par amari, poate ca tocmai in amareala sta elixirul . Fata mi i-a prins si-a apucat-o entuziasmul sa incerce ciocanul "la liber", i-a spart pe toti.
Am sa caut schema, multumesc!
La tzara americana (poze)
"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)
hannen spune:
Da,da ,ai dreptate.Exact in amareala aceea sta "secretul".Cica contin un radical de cian (de aceea nu se recomanda consumul dupa ureche fiind posibil sa te otravesti)
Daca ti i-a spart mandra mica,atunci pune-i intr-o punga bine sigilata ,gen Ziploc.Poate isi vor pastra umiditatea.
Sunt multe site-uri cu info,si in engl si in rom (mai recent au aparut si in limba ro.) despre schema de tratament a bolnavilor de cancer dar si pt. cei care consuma preventiv.Sigur vei gasi cam care e doza recomandata .(eu am uitat-o am citit un ultimul an despre cancer...crede-ma ca pt. cel putin un an nu mai vreau sa mai vad nici macar cuvintul asta)
************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!
Rufus spune:
Nu sunt amari, daca provin de la caisele "domestice"; daca provin de la caisele "salbatice" (in unele zone din sud se numesc zarzare), sunt amari ca naiba.
Deci nu ti s-a modificat gustul din copilarie: pur si simplu unii samburi sunt dulci, iar unii amari.
Eu ii bag in dulceturi si, cu mult succes, in visinata.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
dicirstea spune:
La tuica sau palinca se pun in sticle tot pentru parfum.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA; www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
crystall spune:
Eu cand eram mica, si eram singura acasa spargeam samburii, scoteam miezurile, le prajeam direct intr-o tigaita, apoi puneam putina sare si ziceam ca sunt alune ( era pe vremea lui Ceasca, si alunele veritabile se gaseau mai greu..) - dupa prajire le mai dispare din amareala, mie intotdeauna mi-au placut asa.
Mai pun ceva samburi in gemurile de caise, cand le fac
dicirstea spune:
sunt buni si in bagati in zahar topit, ca susanul sau ca semintele.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA; www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
ML spune:
Ce idei bune, din pacate visine n-am gasit/vazut niciodata pe-aici, deci nici vorba de visinata, tuica la fel, prune sunt numai din acelea rotunde si fade... Caisele "mele" sunt de cultura, rar gasesti pomi fructiferi salbatici (poate vreun persimon sau mar paduret cum am mancat ieri intr-un parc rezervatie , nici vorba de caisi sau zarzari).
I-as fi caramelizat sau prajit cu sare, sunt totusi prea amari, mult prea amari. Pana la urma ii mananc asa, rau imi pare ca nu ma pricep la dulceturi si n-am visine, mi-e dor de visinata!
La tzara americana (poze)
"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)
msl1 spune:
Ml,
am vazut visine si prune bistrite la un magazin mic local de fructe si legume, poate incerci la magazine mici locale si gasesti? Eu nu am luat, pt ca nu imi plac visinele, alcool nu beau de nici un fel nici visinata, iar prunele le prefer cele de aici care se numesc pluots mi se par f dulci si gustoase; deci nu am luat dar chiar m-am mirat cind am vazut ca exista asa ceva si aici....
hannen spune:
ML,cred ca stii dar simt nevoia sa-ti reamintesc.Daca-i prajesti ai distrus toate proprietatile lor sanatoase(vit &co).Eu nu m-as chinui sa prajesc samburi amari de caise doar ca sa-i pot manca(sa nu le mai simt amareala).Apoi la ce bun ii mai maninc?I-as arunca si as manca frumos alune prajite din comert,ca doar nu mai suntem pe timpul lui Ceasca...
************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!