secretii nazale

secretii nazale | Autor: tanea1988

Link direct la acest mesaj

Salutare...
De eri a inceput sa-i curga nasu-l baiatului meu,am fost la medic si i-a facut un control si mi-a spus ca totul e in regula, Aparitia dintilor pot sa provoace secretiile nezale... asa mia zis, da nustiu ce sa cred, cei drept gingia este umflata si rosie in zona premolarilor, si este foarte agitat noptile nu prea dormea dar in nopatea aceasta mai deloc nu a dormit, se trezea si incepea sa plinga , nasucu era infundat si gura era uscata si culmea ii dau apa , ceai , lapte sa bea si cind le vede urla si mai tare
Acuma vreau sa va intreb cu ce mai curatiti secretiile nazale in afara de pompita ca nici decum nu pot sa o folosesc ca numai cind o vede incepe a tipa, am incercat aseara cu sotu sa-l tinem de mini si de picioare da nu am rezistat sa-l vad in halu ala si l-am lasat asa, nu suporta sa-l fortezi , abia de reusesc sa-i pun citeva picaturi de ser fiziologic, nustiu ce sa-i mai fac, acuma la amiaza a dormit jumate de ora si tot numai leganat pe picioare, nici laptica numai poate sa bea, i-a doar citeva inghitituri si arunca sticluta,
Asa e vioi iata chear acum imi goleste un dulap adica nu are semne de boala, doar cind doarme e discomfortu cel mare si cind ma gindesc ca vine noaptea
Va rog frumos daca ati trecut prin asa ceva , dati-mi si mie niste sfaturi cum sa-i curat nasucu mrs mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

poti incerca sa-i faci o baie, sa lasi apa sa curga mai mult timp astfel incat in baie sa se stranga abur; acel abur il va ajuta la desfundarea nasului si curgerea secretiilor din nas.

in farmacii exista niste capsule cu ulei volatil, se pun cateva picaturi pe o batista sau pe o discheta demachianta si se pune in apropierea pernei copilului, astfel incat vaporii de ulei esential sa-i desfunde nasul.

din ce scrii tu, eu cred ca micutul tau are o viroza. intreaba medicul daca poti sa-i dai un pic de nurofen sirop. cel putin ii mai alina durerile de gingie si poate dormi un pic mai linistit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Buna tanea1988,

Stiu exact prin ce treci - asa patete si fi-mea cand raceste, ii curge nasul ingrozitor si daca sta la orizontala se ineaca cu mucisorii iar daca ii dau biberon nu poate sa respire si dupa 2-3 inghitituri il arunca cat colo.

Solutii: ser fiziologic (de mai multe ori pe zi) si batista bebelusului inainte de culcare (batista se foloseste max de 2 ori /zi ptr ca folosirea indelungata poate spori secretia).
Poti incerca granule homeopate de allium cepa - eu ii dau 7 granule CH 30 dimineata pe stomacelul gol, dar e bine sa dicuti cu un homeopat sa iti dea in functie de puiutul tau.
Uleiuri metolate (carmol baby de ex) puse pe o batista aproape de bebe dar sa nu o poata apuca.
O perna sau ceva pus sub saltea ca sa o inclini, sa nu stea fix la orizontala ca sa nu ii coboare mucisorii in gat.
Solutie cu colargol - se prepara la farmacie dar e bine sa dicuti cu pediatrul, sa iti zica daca e ok ptr bebele tau.

Cand se scoala fi-mea noaptea incerc sa ii curat nasul si apoi o tin in brate sa adoarma in pozitie ridicata pentru ca asa respira mai bine.

Sper sa te ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Au, ce rau imi pare de Igor, sa stii ca si eu cred ca e o usoara viroza...Pentru a desfunda nasul lui bebe eu folosesc Batista Belelusului, se ataseaza la aspirator si trage ff bine si imediat toate mucozitatile,folosim apa de mare (Hypomer) sau ser fiziologic, ii poti face si aerosoli cu ser fiziologic daca sta, incearca ca noaptea sa ii pui 2 pernute mici sub saltea in zona capului k sa stea mai ridicat si astfel secretiile sa nu-l deranjeze asa mult...
Sper sa fiti bine si sa nu se agraveze raceala asta...
Multa sanatate puiului tau!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Pt dinti geluri calmante, iar pt mucisori "batista bebelusului", in 5 minute ii curata nasul si dormiti cu totii linistiti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanea1988 spune:

Mrs mult fetele
Azi vad ca este mai bine cu mucusorii , aseara i-am facut o baie cu aburi si i-am pus ulei de volatil, si toata noaptea a dormit bine , dimineata s-a trezit cu plinsete probabil de la dintisori, da o sa trecem si peste asta....
Eu m-am gindit la aspirator nazal dar cred ca nu o sa fac treaba cu el ca e zgomotos si el este foarte sensibil la zgomote de ex. cind aude zgomotu de la aspratoru de casa incepe a fugi si a urla , parca cine stie ce a vazut, si ma gindesc ca o sa se teama si de asta de nas... de aia nici nu l-am cumparata.....

Mergi la inceput