Calendarul gradinarului vesel (21)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

"La barza chioara ii face Dumnezeu cuib"
In fata cladirii unde am serviciul e o zona cu iarba. Printre buruieni cred ca sunt 2 pui mici(h~20cm) de mimoza(in jur sunt niste copaci mari-mari, deci ar exista o explicatie logica). Trebuie sa ii iau urgent pana nu vin 'meseriasii' sa 'curete' locul.

Fetele multumesc pentru lamuriri.

Georgi, acum e frig, nu mai deschizi capacele, doar la primavara cand e ff cald ziua si frig noaptea, dai jos capacele dimineata si le pui seara. Eu inainte de a face asa, in prima perioada de incalzire(cald si nu prea ), am dat cateva gauri in plasticul sticlei astfel incat sa nu fie nici total expuse frigului dar si cu ceva aer, stii tu "nici calare nici pe jos, nici imbracat nici dezbracat..."
Eu am rupt mereu toate frunzele si, din dragoste pt trandafiri, acum, toamna, am ingropat sticla de plastic ff mult am lasat doar putin descoperit deasupra, pentru lumina.

Cum ramane cu capsunii? as muta si eu, macar o parte, sa nu mai am in primavara asa multe de facut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

georgi, atunci cand pui butasi de regula se taie la jumatate frunzele, pt ca asa taiata, pklanta nu mai poate asigura hrana intretinerii unui frunzis bogat. si mugurii nu cred ca se vor deschide anul asta ci indica doar ca anul viitor vor face frunzulite. stiu ca rodul de anul viitor se ved einca de toamna (lucru valabil si la pomii fructiferi)

stiu ca s-a mai discutat despre carnarea tufanelelor/crizanteme pitice si va spun cum s-a intamplat la mine:
- mi-a dat mama un ghiveci in primavara(tufanele puse in primavara lui 2010 in ghivece), deci in 2011 aveau deja un an de stat in ghiveci. mie mi se parea ca prea erau inghesuite si asta-primavara am despartit tufa si am plantat-o in gradina. acum am 3 tufe SUPERBE de tufanele de maxim 50 cm inaltime, diametrul de aproape 70 cm si globulare. juri ca sunt luate din florarie si plantate acum. si nu le-am facut nimic in afara de udat si administrare de complex granulat.
nu stiu dc are importanta insa florile sunt uni, adica nu cu miez galben si petale in jur de diverse culori. astea sunt ca niste minicrizanteme rosii-caramizii. au o culoare superba!
si abia acum isi arata toata splendoarea!

iar la capitolul "copaci si copacei" de plantat, am vazut pe nu stiu ce site mesteacan cu frunze rosii-grena , stiti culoarea frunzisului. ei bine, din asta vreau sa imi iau unul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele,
am intrat sa va zic ca am MULTI rizomi de DALII de dat. Daca doreste cineva din Bucuresti, ii daruiesc cu placere.

Iata poza mai veche, dar relevanta pt marimea si culoarea lor.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Liviana, productiv soi, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Da, Olympia, am avut rizomi de la tine si de la Tala, si in decurs de 2 ani i-am inmultit. Mi-ar parea rau sa arunc caci sigur nu-i pot planta la primavara pe toti.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Multumesc de sfaturi, fetelor! Nu mai deschid capacele de acum, dar le-am deschis de 2 ori cat era inca ok afara... Frunzele le las asa.. care le-am taiat, care nu... Cu DD inainte!

Mada... tin pumnii sa prinzi mimozele...

Ce am eu de oferit si/sau vandut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Buna seara feteloooor , ce mai faceti? Ieri si azi m-am rupt de spate prin gradina si m-am gandit la voi . Va salut, cred ca am lipsit vreo doi ani, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Liviana, eu vreau citiva rizomi de dalie, ca nu am fost asa de norocoasa cu ai mei...!
Tala, da, vreau semintele, dau eu o fuga pina la tine saptamina viitoare!

Azi stau acasa pentru ca piticul mic a facut febra - e o zi superba, asa ca ma gindesc ca poate reusesc sa mai si gradinaresc putintel - am de pus bulbii de canna la pastrat, de plantat un tamarix si vreo 20 de fire de lemn cainesc ca sa completez gardul viu din spatele casei si sa plantez si doi trandafiri care mi s-au "lipit" de mina ieri, in hornbach... plus inca vreo 20 de bulbi de flori si brazdele de ceapa si ustori. Astea din urma cred ca in weekend...

Apropos de tuberoze - uite aici cu citi bulbi m-am ales...din pacate cei mai multi sunt mici si prin urmare vor inflori abia peste 3-4 ani...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Leeloo ce gradina superba ai... Cum procedezi tu cu lemnul ala decorativ pe care l-ai pus pe pamant? il tragi cu grebla cand vrei sa sapi locul sau sa jumulesti iarba? Eu am la un ghiveci pus, dar nu m-as fi gandit ca merge si in gradina. Omu cat traieste invata, si in genere e receptiv doar la ce are nevoie in momentul ala, nu?

Eu ma retin sa mai achizitionez prea multe, desi aseara in Metro mai sa iau un plic cu un bulb de fritilaria... am zis ca o sa vad la vara ce iese, cum le aranjez in final, pentru ca momentan avem de facut gardul pe 2 laturi si nu as vrea sa se calce pe flori. Intai facem gardul la primavara si apoi gandesc un design al gradinii... Mi-as mai dori niste frezii..

Ce am eu de oferit si/sau vandut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Martie ma bucur sa te revad! Nu stiu daca au trecut chiar 2 ani, dar a trecut ceva vreme. Noutati?
Gabi, atunci eu voi lua semintele cu mine si ne auzim la telefon saptamana viitoare. Si eu stau azi acasa, dar din cauza ca am facut un fel de indigestie cred si nu prea sunt in forma sa intru in gradina, desi vremea e superba pt asa ceva.

Mergi la inceput