Calendarul gradinarului vesel (21)
Raspunsuri - Pagina 17
Tala spune:
Da Gabriela, asta vroiam sa spun si eu ca inca nu mi-au inflorit crizantemele. Nu stiu de ce au fost asa de lenese anul asta. Pt mine e un ister cum in curtea mea, aceleasi flori infloresc mai repede sau mai tarziu decat la vecini (nu ma refer la zone indepartate). La unii aproape ca s-au trecut crizantemele si ale mele au doar boboci. Au fost ani in care daliile erau in plina floare in perioada asta, insa acum sunt trecute de mult...
georgipuia spune:
Buna ziua, gradinaritelor...
A dat si la noi bruma asta noapte... gheata sanatoasa pe masini si -2 grade... noroc ca nu mai am decat cannea in pamant si am apucat aseara, pe intuneric sa plantez bulbii de ce oi fi primit eu acolo lalele, narcise... vad eu la primavara...
Deocamdata nu mai am cu ce sa ma laud... gradina mea e saracuta... la primavara sa pun gazon si sa vad daca mi s-au prins trandafirii
Ce am eu de oferit si/sau vandut?
bird70 spune:
M-am linistit cu pepenii .
Acum vin cu alta intrebare , tufisurile alea de gard viu, am inteles ca daca rupi o crenguta si o bagi in pamant face radacini si le poti inmulti asa. Eu am in fata casei un gard viu din asta dar e tare jumulit si e pus aiurea. M-am gandit sa rup din el si sa fac vreo 30 plantute si sa le plantez unde vreau eu. Noi inca lucram la curte, deci mai am vreo 3-4 luni pana ajung la partea din fata casei si as avea deja tufisurile micute gata de plantat. Cum se procedeaza? A mai facut cineva asa ceva? Cat de repede cresc?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
olympia spune:
Bird, nu stiu ce specie e gardul tau viu, dar iti dau o solutie mai sigura. Apleci un lastar din lateral si-l acoperi cu pamant la baza, el ramanand legat de planta mama. Eventual peste pamant poti pune o piatra ca sa nu se salte. Ai grija sa uzi periodic acolo, daca nu ploua destul si in timp cracuta se va inradacina. Tai legatura cu planta mama si o scoti cu balotul de pamant cu tot. Toata povestea dureaza de primavara pana toamna. Eventual poti incerca si cum ai zis tu in paralel si ne spui rezultatele.
ioanaiub spune:
bulbii de tuberoze infloresc in al treilea an. cei de care ziceti ca au inflorit in primul an de plantare sunt de fapt bulbi maturi, de 3 ani. bulbii se scot in fiecare an, se separa dupa marime si se pastreaza iarna in incaperi cu temperatura si umiditate constanta, stropiti cu apa din cand in cand, in primavara trebuie scosi incoltiti. e foarte mult de lucru la ei
leeloo2004 spune:
Ioana, inseamna ca ce am citit pe net este adevarat, asta am spus si eu. Dar nu stiam ca trebuie umeziti din cind in cind pe perioada cit ii tin la pastrare, asa am sa fac!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
valentinag spune:
Ioana, au inflorit in primul an, apoi pauza!Acum cand i-0am scos am gasit o multime de puiuti pe langa bulbul principal!Ii rup nu?De stropit, cam greu...,o sa incerc totusi!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
valentinag spune:
Stai ca m-am mai documentat daca tot m-am apucat de subiectul asta!Infloresc doar 3 ani, incepand cu al 4-lea pauza!Deci se poate arunca bulbul respectiv, n-o sa mai infloreasca niciodata!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
ioanaiub spune:
dupa ce se scot bulbii se separa, se curata. cei marisori se pun in ladite, aranjati frumos, cu radacinile in jos (de fapt radacinile se taie). astia trebuie pastrati peste iarna asa cum am zis, temperatura constanta si umiditate. aici, in vecinatate este un sat cu traditie in cultivarea tuberozelor, pamant nisipos si case sasesti, cu pivnite mari, in care se pastreaza foarte bine bulbii peste iarna. daca sunt mai mari bulbii poate infloresc si in al doilea an, daca nu, in anul urmator.
bulbii mici nu se arunca, se planteaza, nu fac flori in primul an dar cresc si fac la randul lor alti pui.
nu e buna nici prea multa umiditate, pentru ca se putrezesc. noi intr-un an i-am tinut intr-o camera, faceam foc peste iarna si din cand in cand ii stropeam, pentru ca era aer uscat. in pivnitele de care va spuneam cred ca era destula umezeala, si nu cred ca mai stropeau bulbii.