Calendarul gradinarului vesel (21)
Raspunsuri - Pagina 10
Ioana_Pos spune:
[quote]citat din mesajul lui valentinag
Aaa si conteaza cat de mari sunt bulbii, daca sunt micuti, nu infloresc inca, ca sunt pui, trebuie sa fie cartoful aproape cat pumnul asa ca sa infloreasca!
[/quote
Aia pe care i-am luat eu sunt cat o nuca uscata. Deci, sa le mai dau timp sa creasca. M-au derutat pentru ca frunzele au crescut numa'-numa'!
valentinag spune:
Olympia, au inceput sa miroasa gutuile?
Si mi-e mi-au inflorit merii a 2-a oara, asta acum vreo luna, dupa ce i-a mancat omizile de tot, saracii cand au scapat de ele au inflorit iarasi, de bucurie!
Ioana, acum planteaza-le, sa se acomodeze cu pamantul si in primavara o sa ai flori deja!
Tala, usuci ardeii iuti, sau doar ii murezi?Mai am si eu de cules cativa, dar ii usuc pentru carnati la iarna
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
leeloo2004 spune:
Olympia, mie imi plac mult pisicile, saracul Fantomas prin ce a trecut...
Valentina, lucrez acum la partea cu Washington-ul, din pacate timpul nu-mi mai apartine ca inainte...
Ioana - poti planta deja bulbii - imi aduc aminte ca am mai scris aici - din septembrie si chiar si pina pe la inceputul luid ecembrie daca nu da inghetul...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
lbelciug spune:
Cutremuratoare povestea lui Fantomas! Bine ca a incaput pe mainile Olimpiei, bietul animal!
Frumoase pozele de la mare, ce copii cu par balai si ochi albastri ai!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
valentinag spune:
Olympia, acum vazut ca ai pictat si rochite de fetite, cam cat costa una, pe pm daca nu vrei sa-mi spui aici, te rog!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
b.nica spune:
Si pe mine, lene mare si infarct de sperietura,!
Am lasat un kiwi de anul trecut in ghiveci si sa se intinda cam mult si nu l-am udat cam 2 zile, s-a uscat tot!
Noroc ca am mai patit asa cu un altul de aceea va impartasesc patania. Am taiat lastarii de 2 m la 6 noduri lasand doar 2, am inlaturat frunzele uscate si acum sa vedem daca isi revine.Cred ca da pt. ca pe taietura era verde.
Stiti ce mi se pare interesant? Categoric este seceta in tara, dar plantele parca si-au transmis vestea, eu le ud cam ca pana acum dar reactioneaza ca si cum le-am uitat de tot!
De pamantul din gradina ce sa mai vorbesc, parca a fost aspirat de umiditate! Nu inteleg, sau poate chestia aia din scoala cu vasele comunicante chiar functioneaza,, dar acum pe lipsa!
Tala spune:
Valentina, eu doar ii usuc, nu ma pricep sa murez si nici nu cred ca ar fi la fel de apreciati. Ma mai gandeam sa pun cativa uscati in ulei ca parca se inmulteste asa iuteala.
B.nica ai dreptate, si eu am gasit cateva plantute uscate (sper ca nu de tot)
olympia spune:
Aaaa, noi muram ardeii iuti, in compozitie facuta asa: o parte otet, doua parti apa, o lingura de sare si o lingurita de zahar la un litru de lichid. Punem si dafin, catei de usturoi, bobite de mustar si...pam, pam!... cateva pastai de fasole de-aia mica care se iuteste si ea dar nu asa de mult ca ardeii si e buna pentru cine nu suporta prea iute. Lichidul se toarna fierbinte peste ardeii asezati frumos in borcanele puse intr-o tava metalica sa nu crape. E o delicatesa ceruta de prieteni, numa buna si de facut cadou la o adica, alaturi de un borcanel de dulceata sau gem pentru doamna sau copii, unul de ardei iuti pt dl!
olympia spune:
In privinta lui Fantomas, meritul e al mamei, eu ma descurajassem de tot cand i-am vazut rana de aproape. Ea e veterinar la pensie si are experienta, pe langa ca a taiat sfoara unde io nu m-as fi bagat ca era asa de stransa ca n-aveam curajul, m-a asigurat ca se va vindeca si nepansata . Si asa a fost!
Liviana, da, toata lumea e balaioara la noi!
Valentina, ma bucur ca-ti plac rochitele
corianai spune:
Olympia ti-am admirat creatiile, absolut minunate!! daca as avea jumatate din talentul tau cred ca m-as imbogati
Mi-am facut de lucru prin gradina si am descoperit ca un bujor batran o ducea foarte rau, asa ca l-am scos, l-am divizat si mutat... sunt curioasa daca va supravietui. Am luat si niste pui de la o hosta si i-am plantat dar sunt pleostiti :(( sper sa iasa anul viitor. Iar sub lavanda am gasit crengute care prinsesera radacini pe orizontala (nu cred ca se intelege ce incerc sa spun :)) ) le-am plantat si pe ele langa tufele de trandafiri, sunt curioasa daca trec iarna.
...si m-am indragostit de un copac, katsura cel care are frunze rosii sau galbene toamna in functie de ph-ul solului si miroase a prajituri cu scortisoara. Vreau neaparat unul, dar am citit ca e de preferat sa il plantezi primavara, deci astept...