*Cozonacei iubiti de nov-dec2008 (134)*
Raspunsuri - Pagina 8
Amalia spune:
Buna dragelor!
Uf, grea perioada din cate vad! Sanatate multa puiutilor mici! Cam asta e colectivitatea, ce sa facem... Capul sus mamicute, sa vor acomoda treptat puiutii!
Dupa doua experiente diferite cu David si cu Luca, am tras concluzia ca, dupa mine, cel mai bine este sa fie lasati treptat in colectivitate. Cand nu se mai intelege d-na cu el si nu mai reuseste sa-i capteze atentia, sa vina mami, sa-l ia acasa. In felul asta capata si copilul incredere ca nu e lasat de izbeliste daca nu se simte bine si vine cu mai mult elan a doua zi.
La noi a fost lunga perioada de acomodare la Luca...
Primele 2 zile a rezistat doar 40 de minute, dupa care urmatoarele 2 saptamani pana la ora 13. A treia saptamana mi-a tras o amigdalita acuta si am ratat-o, dupa care am revenit la program mai lung, pana la 16, dar fara sa vrea pic de somn acolo.
Nu spun ca dupa o saptamana fara somn, era terminat...exact cum spunea Ginye. La sfarsitul celei de-a patra saptamani a fost primul somn de pranz...poate si epuizarea,...intr-o vineri.
Deja lunea urmatoare venise cu gandul ca sta cuminte la gradi, se joaca, mananca, doarme si apoi vine mami.
Sa mai zic si ca-n saptamana care a urmat n-a mai venit nici mami, facand trecea la bona (mamaia) care urma sa-l ia...si ca la noi datul la gradinita a coincis si cu schimbatul locuintei
. Vai de capul lui! Ideea e ca s-a acomodat treptat si din momentul cand a inteles tot ce se intampla si ca nu va fi lasat de tot acolo, s-au terminat plansetele.
Fiecare copil are ritmul lui propriu. Nu-i mai incadrati in tipare si incercati sa-i luati usor. O veti scoate la capat!
Cat priveste bolile...sa ne tina D-zeu sanatosi ca pot lua viroze fara numar si din parc.
Tin pumnii la toti cozonaceii sa se acomodeze cat mai usor!
BraveGirl spune:
Raportez: Arianna mucioasa si cu scaune diareice 

Plange, e mofturoasa, nu pot s-o impac cu nimic. Imi vine sa fug in lumea larga...tot speram ca voi dormi si eu acum, ca a trecut buni sa doarma cu P., dar imi face A. surprize. Azi noapte, a cerut la baie si eu nu eram in stare sa ma tin pe picioare d eoboseala. m-am asezat pe jos in baie, ca am simtit ca lesin. Nu stiu ce s eintampla, dar acum parca nu ma mai asculta organismul. s-a setat din creieras informatia ca gata, s-au terminat noptile nedormite, si dorm si in picioare. Nu reusesc sa ma trezesc, se face asa un haos in capul meu, amestec visul cu realitatea 
==========
Corina
Mami de
Arianna Maria (18.11.2008) si
Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE
manumanu spune:
Of, fetelor, intr-adevar e greu cu acomodarea la gradi, la noi a fost "usor" prin comparatie cu ce povestiti voi si tot ni s-a parut greu... Noi i-am dat de la inceput la program lung, acum 6 luni, si au dormit din prima, iar in prima saptamana au mai suspinat dupa noi, in a doua doar au marait putin, iar in ultima zi din a doua saptamana abia i-am desprins de la copii&jucarii
.
Cu multa rabdare se rezolva...
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
Otiliav spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui BraveGirl Raportez: Arianna mucioasa si cu scaune diareice ![]() ![]() Plange, e mofturoasa, nu pot s-o impac cu nimic. Imi vine sa fug in lumea larga...tot speram ca voi dormi si eu acum, ca a trecut buni sa doarma cu P., dar imi face A. surprize. Azi noapte, a cerut la baie si eu nu eram in stare sa ma tin pe picioare d eoboseala. m-am asezat pe jos in baie, ca am simtit ca lesin. Nu stiu ce s eintampla, dar acum parca nu ma mai asculta organismul. s-a setat din creieras informatia ca gata, s-au terminat noptile nedormite, si dorm si in picioare. Nu reusesc sa ma trezesc, se face asa un haos in capul meu, amestec visul cu realitatea ![]() ========== Corina Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010) POZE |
Ha ha ce tare. Eu duminica l-am rugat pe sot sa ma mai lase 5 minute in pat. Evident ca in secunda urmatoare dormeam si ce credeti ca am visat????
Am visat ca pot dormi, ca am un somn bun si nu ma deranja nimeni
Ehehe, vorba aceea, vise
Multa sanatate bolnaviorilor!
La noi ca de obicei fetele sunt bine, eu stranut, muci garla, tusesc, gat rosu si amigdale infectate. Ma acoodez cu inceputul noului an scolar. Cred ca am agatat un virus ca si Iulia a inceput sa stranute. Ca de obicei eu prima (si poate si singura sper) care bolesc. Chiar ma miram ca de mult nu am mai luat antibiotic dar recuperai acum ca bag pilule in mine cat cuprinde ca sa fiu functionala. Cu ocazia asta cred ca si intarc piticul.
Ah nu va mai zic ca de o saptamana imi iese si o masea de minte, a treia
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
babyzapi spune:
Sunt foarte supi
Cand l-am inscris pe pici la gradi, am incheiat un contract cu gradi + formularul de inscriere asa cum e si normal. Vineri cand a fost sotul sa il ia pe pici de la gradi, i-au dat un nou contract de semnat. In acest nou contract taxa lunara de scolarizare este marita cu 70 ron. In plus apare taxa de mentenanta pentru lunile iulie si august 470 ron/luna. Adica taxa de scolarizare o platesc pana in iunie, iar iulie si august platesc 470 ron pentru chiria lor si salariile angajatilor - chiar daca piciul nu va merge la gradi in astea 2 luni. Daca merge se aplica o taxa pe zi. In total, taxa mentenanta + taxa mers la gradi, in lunile iulie si august voi plati cu 120 ron mai mult decat in celelalte luni.
Ce ma deranjeaza cel mai tare, e ca nu ni s-a spus nimic despre aceasta taxa de mentenanta, nu ni s-a spus ca lunile iulie si august vor fi mai diferite decat din prisma ca nu vor mai avea activitati scolare/educationale, ca va fi un "summer camp" si atat. Cand am vorbit cu ei au spus ca nu au vacante, ci doar zilele libere legale. In noul contract apare vacanta de paste si de craciun. NU ma deranjeaza ca au vacante, ci ca au spus ca NU AU! La fel este obligatorie o evaluare psihologica pentru inscrierea la gradi in valoare de 145 de ron! de care aflam abia acum.
Ma deranjeaza foarte tare ca am semnat un contract la inscriere, iar acum la 2 saptamani de la inceperea gradinitei ma trezesc cu un alt contract complet diferit de primul.
Eu inteleg ca datorita inflatiei (sau mai stiu eu ce) gradinita isi rezerva dreptul de a mari taxa de scolarizare, dar daca am incheiat deja un contract pt 2011-2012 nu ar trebui ca acest tarif sa ramana neschimbat pentru anul scolar in curs? Acum sa ma astept ca la 2-3 luni sa imi dea un alt contract de semnat cu un tarif mai mare?
Plus comunicarea cu ei lasa de dorit... cum naiba sa mai ai incredere in ei cand una vorbesc si alta primesti....
Am trimis un mail directoarei pentru a stabili o intrevedere sa discutam aceste aspecte...ramane de vazut cum se va solutiona problema.
Z_IULIA spune:
Buna fetelor!
Va mai amintiti de mine ?
Va invidiez ca aveti timp de forum... sau poate la mine o fi delasarea? Nu stiu dar ma bucur ca am luat hotararea sa mai scriu si eu ceva pe aici.
Noi suntm bine, sanatoase si foarte neastamparate. Vad ca majoritatea mergeti la gradi. Ma bucur pentru voi ca ati luat aceasta hotarare, eu nu am dat-o inca pe Diana. Mi-au zis doamnele educatoare ca e mica si 3 ani sunt suficienti, si m-au imbarligat ceva cu grupa 0 de nu am inteles nimic. Vreau sa-mi iau concediu in octombrie si sa o duc totusi sa vad cum reactioneaza si cum e in colectivitate. Daca e bine o sa o las sa mearga in continuare. La tara e mai usor, nu trebuie sa o inscriu din timp si sa-mi fac probleme pentru locuri. O sa mearga la program normal si pana atunci o sa o fac si pe mama mea sa inteleaga ca e mai bine asa pentru ea, ea nefiind deacord sa o dau de acum la gradi. Trebuie sa ma dau cu binisoru ca ea sta cu Diana cat sunt la serviciu.
In rest suntem bine, Claudiu a trecut clasa a III a si sunt mandra de el, find intre cei buni din clasa.
Vreau sa urez la toate mamicile muuulta rabdare, orice acomodare e grea. Cu Claudiu am trecut prin multe si stiu ce zic. Rabdare si multa perseverenta, cred ca e un slogan bun la orice varsta.
Va pup pe toate , va urez multa sanatate voua si puisorilor bolnaviori !!!
Sper sa ajung mai des aici unde stiu ca cinva este alaturi de mine neconditionat !

Miky-ea spune:
Bine v-am gasit,dragi mamici!
Am revenit si noi dupa o mare pauza,de cand am inceput serviciul parca timpul nu mai e acelasi...De-abia astept sa ajung acasa la printesa mea.![]()
Alexia e scumpa,vorbareata si energica.Suntem bine,urmeaza sa mergem si noi la gradinita...Sper sa ne acomodam cat mai bine.Ai mare dreptate,Ama cu ce ai scris!Fiecare copil e unic si trebuie tratat ca atare.
Multa sanatate puilor bolnavi si sa auzim numai de bine!
eliza_cri spune:
buna fetele
ANCULEEEEEE vezi ca maine vin cu bunicul la tg-mures.....trebuie sa il operez de tumoare vezicala
...daca itit faci timp poate ne vedem ca trebuie sa stau vreo 3-4 zilisoare pe acolo ...tai frunza la caini sunt inca in soccccc
copii cu muma si ionu are multe ore si nu poate sa se invoiasca sper totusi sa reuseasca, sper 
te sun 
raportez copii muciosi si plangaciosi 

asa sunt momentan
stelele mami pe cerul sufletului ei
Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
Dimitrie Gabriel
Antonia Stefania minunile mele
ginye55 spune:
Tocmai m-am intors de la dr cu piticul....amigdalita acuta.
Sapt asta fara gradinita....cu siguranta Edi nu va plange de dorul ei.