Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 62-
Raspunsuri - Pagina 5
crisia_buc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui accumaria crisia la tine ar trebui sa fie mai simplu cu convinsul... din moment ce nu ai ramas deloc... ar trebui ei sa se gandesca la asta in primul rand... alte analize ce ai mai facut? |
Am facut toate analizele posibile, inclusiv pe cele de trombofilie, mai putin mutatiile, le fac numai daca raman insarcinata.
Tocmai asta este, toti zic sa mai incercam. Nu suntem fumatori si nici nu avem cazuri de infertilitate in familie. Poate suntem incompatibili. Mai glumesc cu sotul... i-am zis sa ne alegem fiecare pe altcineva sa vedem daca reusim asa.
5ab1na spune:
crisia vrei sa spui ca tu nu stii daca ai sau nu trompe infundate, daca ai sau nu endometrioza sau cine stie ce alte balarii si ti se spune sa mergi direct la FIV?
din punctul meu de vedere fiv-ul nici nu e sigur, e stressant si e si scump.
poate ca doctorul stie de ce recomanda fiv. din punctul meu de vedere, ar fi bine sa-ti zica si tie.
as mai adauga doar ca eu, in locul tau, as verifica macar trompele
crisia_buc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui 5ab1na crisia vrei sa spui ca tu nu stii daca ai sau nu trompe infundate, daca ai sau nu endometrioza sau cine stie ce alte balarii si ti se spune sa mergi direct la FIV? din punctul meu de vedere fiv-ul nici nu e sigur, e stressant si e si scump. poate ca doctorul stie de ce recomanda fiv. din punctul meu de vedere, ar fi bine sa-ti zica si tie. as mai adauga doar ca eu, in locul tau, as verifica macar trompele |
Exact asta vreau sa fac, sa fac un HSG, daca am trompele infundate sau alte probleme, pot sa incerc mult si bine, ca nu raman insarcinata. Dupa asta o sa fac o histeroscopie, ma gandesc ca la endometrioza ar trebui sa am niste simptome...totusi, e bine sa verific.
Nu stiu daca decizia de FIV este buna, mi se pare "drastica" din moment ce nu am eliminat toate cauzele posibile. A zis ca nu este cazul sa mergem pe "bajbaite", daca nu am ramas insarcinata pana acum (am 34 de ani) va fi greu sau imposibil sa se intample de acum incolo.
5ab1na spune:
crisia...asa cum probabil ai citit si tu pe forumul asta sunt o multime de femei cu cauze necunoscute carora le-au reusit sau nu fiv-urile, multe din ele au ramas insarcinate prin fiv, altele natural, altele natural+diverse miracole. e greu si nici timp nu e de pierdut. dar eu, daca as fi in locul tau, as vrea sa stiu macar ce e cu trompele alea sa stiu sigur daca sunt numai caz de fiv.
MeAlex spune:
Crisia, am aceeasi varsta ca tine. Eu am ramas de 2 ori, dar am pierdut sarcina. Ma bucuram ca am gasit o explicatie in trombofilie, dar acum nu mai raman. Vreau sa exclud problemele de problrme pe trompe sau uter si pe urma, mai vedem...
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060
5ab1na spune:
MeAlex salut
m-am uitat pe graficul tau si am zambit ca am trecut odata si eu prin monitorizari, temperaturi:)...luni de zile mi-am luat temperatura.
la cat de putin ma pricep eu, eu zic ca arata super graficul ala. si progesteronul pare bun dupa ala.
ai facut vreo histeroscopie dupa necazul cu sarcinile pierdute? poate vreo sinechie cine stie ce balarie a fi pe acolo.
si acum discut o problema delicata: eu luna asta dupa histeroscopie, am avut un ciclu de 4 zile cu singe rosu, necantitativ (am citit ca oricum nu ar trebui sa fie mai mult de 30 ml), cu 2 zile de spotting inainte...urasc spotting-ul. eu urmaresc acum manifestarile de la menstruatie pt ca mi-e teama de sinechii dupa histeroscopie. stiti ceva sa-mi spuneti despre asta? faptul ca nu a fost cantitativ, ar trebui sa ma bucure. valoarea mea mare la estradiol spune ca ar trebui sa am un endometru gros si implicit ciclu cantitativ. sper sa fie ok.
MeAlex spune:
Sabina, sper sa ai dreptate...asa am zis si eu, temperaturi asa mari am avut doar in sarcina sau...cand aveam febra :D. Doar ca de aseara am un spotting roz, acum a devenit maroniu, e extrem de putin (se vede doar pe servetel, scuze de prea multe detalii) si sunt in 10 dpo. Cred ca te-am indus in eroare, ai vazut temperaturi pana in 18 dpo...doar ca eu am pus temperaturi in avans pentru zilele urmatoare ca sa vad ce zice graficul, daca imi zice ca e sarcina, si apoi am uitat sa sterg. Nu am facut decat ecografii si analizele de infectii, niciun medic nu a considerat necesar sa imi verifice trompele si uterul...de asta vreau sa cer eu...Eu ma gandeam ca daca nu am facut infectii, nu ar avea de ce sa se infunde trompele, desi am citit ca pot fi afectate in urma chiuretajului...la sinechii nu m-am gandit pana de curand...
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
5ab1na spune:
eu ce sa zic de mine care n-am avut in viata mea o infectie si am trompele infundate...si m-au banuit si sucit si facut zeci de analize ca in ziua de azi numai cand aud de un banal Papa Nicolau ma enervez. si de fiecare data n-aveam nimic. nici in singe anticorpi nu mi-au iesit.
eu cum citesc diverse tampenii, am citit de curand ca si un estradiol mare poate duce la infundarea trompelor. si sa stiti ca am citit ca un estradiol mare ofera protectie colului. nu bag mana in foc pe ce au scris altii. nu sariti. dar era un articol.
sigur pot fi diverse motive, mai multe decat numai infectii.
MeAlex spune:
Estradiolul meu era in interval...dar cine stie? Nici eu nu am avut nicio infectie...mi-e ciuda pe cele care fara vreo analiza raman gravide din prima si eventual au mai facut si avorturi la cerere..nu vreau sa judec pe nimeni, dar parca prea e nedrept...
Edit: Mi-am actualizat graficul, acum e mai trist...
pentru
5ab1na spune:
eh asta e. dar au si ele necazurile lor.
eu am o amica pe care am cunoscut-o in spital anul trecut. renuntase de 3 ori si acum nu mai ramanea. am fost tentata sa ma uit uracios la ea dar sa stii ca am vazut ca suferea si, cred ca cel mai rau si greu lucru dintre toate, era teama asta continua ca acum nu se intampla pt ca cineva de sus o pedepseste. cred ca e greu de trait cu asta.
eu una ma bucur mult ca nu trebuie sa mai duc si asta pe cap dar, mai ales de fata respectiva, mi-a fost destula mila. si, desi nu sunt bisericoasa defel si deloc (spre nenorocul meu) chiar nu cred ca cineva de sus pedepseste pt ceva. nici pe noi cele care spunem ca nu intelegem cu ce am gresit nici pe cele care au decis poate gresit cand erau mai tinere.
asta cu pedepsele e dupa ce murim nu? eu asa stiu si asa vreau sa cred.
pe mine ma enerveaza situatiile urmatoare (am mai scris eu pe forum la un moment dat): am multe cunostinte care-si dau cu parerea!!! desi eu n-am dat niciodata detalii despre cazul meu si descoperi ca 1) asociaza tratamentele de fertilitate exclusiv cu probleme masculine,
2)artificial pt ei inseamna ca nu sunt copiii tai
3)primesti sfaturi cu rute gps spre diverse manastiri cu precizarea: ar trebui sa te mai rogi putin.
4) habar nu au de anatomia aparatului reproducator feminin.
am un coleg care m-a uimit cat de mult s-a chinuit intr-o zi sa-mi explice cum sotia lui care este insarcinata are colul stramt (asa i-a zis doctorita). si bineinteles ei stiau acest lucru de dinainte. am ascultat linistita aberatiunile si l-am intrebat ce inseamna col stramt si 2) i-am zis ca sunt f uimita cum a putut doctorita sa-si dea seama de aceasta conditie a femeii, dar mai mult sunt uimita de cum cei doi soti au putut sa "depisteze" asa ceva. nu m-a lamurit si chiar era imposibil sa discutam asa ceva prea mult timp.
am venit acasa, m-am gandit, m-am gandit si mi-am dat seama!!!! omul nostru confunda colul cu vaginul si incerca sa-mi spuna cu subinteles, un aspect de lauda si misoginie probabil... anume ca sotia lui este in limbaj popular "stramta" sau ca el este "dotat". una din 2.
si mai am: de curand o asistenta la recoltare de singe m-a compatimit spunand ca un vaccin pt hepatita b este scump. no comment.
si din categoria povesti cu soacra: soacra mea a venit la marele centru universitar din iasi sa-si testeze TSH cu trimitere la un anumit doctor. trimitere din asta de la medicul de familie.
eu n-am putut da detalii despre TSH-ul meu pt ca nu ma inghit prea bine cu soacra si e tare bine ca nu stie nimic despre mine. am indraznit sa-i spun ca era mai simplu daca facea analiza asta direct la laborator si se uita pe intervale. a sarit arsa ca este prea scumpa pt ea si asta e: daca o poate face gratis bine daca nu nu. ei ce-ar fi spus draga mea soacra daca ar auzi cati bani dau eu numai pe analize daramite pe fiv si ce-mi mai trece prin cap....