se trezeste des noaptea
Fetita mea are 7 luni si de vreo 3 luni, se trezeste des noaptea. A inceput prin a se trezi dupa o jumatate de ora sau 1 ora dupa ce adormea, apoi dormea toata noaptea; acum se trezeste f des, a ajuns pana la de 12 ori pe noapte. Sunt disperata, nu stiu cauza. Are si gaze cateodata si se trezeste din cauza asta. Are momente cand se intoarce dupa o parte pe cealalta de multe ori la rand. Cred ca o doare ceva. I-am dat espumisan, debridat, calma-b, alinan, prescrise de dr ei,insa degeaba. Cred ca de la diversificare i se trage. Bine, ca ea e si mai agitata de fel, si cateodata se trezeste noaptea si se ridica in fundulet, chiar si in picioare. Daca e vreo mamica care are o problema asemanatoare si are vreo solutie, sa mi-o dea si mie caci nu stiu ce sa-i mai fac. Multumesc
Raspunsuri
CorinaDani spune:
pentru inceput ar trebui sa ne scrii pe larg care este programul zilnic al fetitei tale, cand se trezeste, cand si ce mananca, cand si cat doarme in timpul zilei.
poate fi si o eruptie dentara, poate avea paraziti intestinali. poate sa aiba polipi si se trezeste din cauza ca nu poate respira.
asa, din cele cateva randuri scrise de tine, e greu se ghicit cam ce ar putea sa o deranjeze pe micuta ta.
oana_lex82 spune:
In primul rand: Bun venit in club!!
Eu am un copil de 1 an si 3 luni care se trezeste la fel de des noaptea, pe al meu nu-l doare decat acum gingia pt ca sta sa ii erupa un premolar, dar sa stii ca si inainte de asta tot ff agitat era noaptea...am incercat si noi mai multe remedii naturiste prescrise de medic ( ce la bun mi s-a parut Calma Baby, dar nu i-am mai dau dupa ce am terminat sticluta aia) si ne-am hotarat sa-l lasam in pace, bine ca nu se trezeste noaptea sa se joace, al nostru dupa ce ii dam apa sau laptic adoarme la loc. Menrionez ca al meu la aceasta varsta nu mananca nimik altceva decat lapte si asta noaptea, pt ca ziua daca reusesc sa ii dau 150 ml toata ziua, in rest nu papa mai nimik..vreo 2-3 pufuleti sau molfaie un covrig, la noi de asta se trezeste asa des noaptea...
Sper ca pana la 4 ani sa isi revina cu somnul, cu toate ca la anul in mai merg la munca, sa vezi atunci ce misto va fi ...
gabitza2005 spune:
Si baietelul meu se trezea f des noaptea -din jumatate in jumatate de ora tot ca sa manance si asta pana pe la un an si o luna.
Nu am mai rezistat cu programul lui asa ca l-am tinut cateva nopti fara sa ii dau nimc noaptea si de atunci s-a obisnuit sa doarma de seara pana dimineata.
Baby1320 spune:
Cred ca treci prin niste momente crunte ... Te inteleg. Sincer, dupa o zi epuizanta cu baiatul meu de 1 an si 4 luni, daca mi s-ar mai trezi si noaptea as ajunge la spitalul 9.
Parerea mea oricum este ca Espumisan, Bonisan, Infacol si altele de gen nu i le dai degeaba. La 7 luni, nu mai are colici sub nici o forma. Legat de gaze, ar trebui sa le auzi. E maricica si nu mai stau in stomac gazele.
cum spunea cineva mai sus, descrie-ne un pic programul ei zinic si mai ales ce papa. POate ii dai ceva ce nu trebuie seara si nu poate dormi bine. Da-ne mai multe detalii sa te putem ajuta
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
michelle-usa spune:
william al meu s-a trezit asa de vreo 6+ ori /noapte pana la 8 luni.
am depistat ca se trezea singur datorita miscarilor miinilor si picioarelor.
atunci obositi de atitea luni de nesomn, am hotarit sa-l infasem intr-un scutec mare si cu o fase lunga(ii bagam si miinile).
a fost ca un miracol, dormea asa de linistit si nu se mai trezea decat poate 1 data pe noapte.
seara cand stia ca-l infasem, vedeam cat de mult ii place si lui, ca nu se zbatea absolut de loc.
a dormit infasat pana la 1 an si 1 luna sau 2.
alta solutie noi nu am gasit, am incercat multe...dar asta a fost singura care a mers la noi.
michelle
Baby1320 spune:
Daca il infas pe al meu, face criza de isterie instantaneu. :)). Va citesc fetelor si ma amuz cateodata, cat de diferiti pot fi copiii nostri si cate metode mai gasim in disperare. Oricum, bun forumul asta ca iti mai vin idei :)
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
cleo78 spune:
fiica mea cand era f. cald sau aerul prea uscat, se trezea mai des. Peste 24 gr - pt ea e prea mult si transpira. Solutia - o lasam sa doarma dezbracata(in ro aveam problema asta).
De fapt, se frichinea continuu si ciuciu somn la mine.
De la aerul uscat, ea respira pe gura, gura se usca, si i se facea sete.
Nu se pune problema sa pun patura pe ea nici acum - daca fac asta, am trezit-o. De, fiecare copil e unic.
ali spune:
Si noi am avut probleme cu trezirile de la 7 luni pana pe la 1 an si 8 luni.
Eu atunci am pus-o pe seama dintilor dar acum nu mai cred asta.Am citit pe undeva ca in perioada asta ei invata foarte multe si din cauza asta se trezesc des noaptea, ca asa asimileaza ei tot.
Andrei al meu si-a revenit dupa o saptamana la Covasna,statiune renumita pentru aerul ei.Cica e un aer care linsisteste starile de agitatie.
Daca vezi ca nu are probleme de sanatate va trebui sa induri.Si mie atunci mi-a recomandat dr sa-i dau ceva de somn.Am refuzat sa-i dau ceva ce i-ar putea face rau.Am preferat sa cad eu de pe picioare de somn.
Didididi spune:
Cauze pot fi multiple. De la dureri de dinti, la balonari sau foame/sete. De astea cred ca iti poti da seama.
Subscriu si la parerea lui Ali, ca unii copii pot fi agitati si din cauza asimilarilor de peste zi. De ce spun asta? Pt ca acum baiatul are nopti cand vb in somn despre ceva care i a atras atentia peste zi, apoi se intoarce pe partea cealalta si adoarme. Cand era mic si nu vb, se trezea si mormaia si credeam ca il doare ceva. Banuiesc ca la voi asta este cauza. S-ar putea rezolva cum zice Michelle, daca nu o deranjeaza pe cea mica.
iulia4480 spune:
Multumesc pt. parerile voastre. De vreo 3 nopti am inceput sa-i dau Alinan Kids, e un siropel din tei, musetel si melisa, si a inceput sa doarma mai bine. Se trezeste mai rar. Azi nnoapte a adormit la 1 si jumatate si s-a mai trezit la 4, iar spre dimineata o durea burtica si s-a cam frichinit ca scotea gaze si se trezea. Nu prea a facut nici caca in ultimele 2 zile; avem probleme si cu constipatia. Programul ei de peste zi e oarecum normal. Doarme mai bine dimineata ca ii dau san sa suga, apoi pe la 12 ii dau pireul de fructe (prune, mere,nectarine,pepene), doarme vreo jumatate de ora, o ora sau chiar 2 ore pe la 2-3, pe la 4-5 ii dau pireul de legume, pe la 6-7 iesim in parc, pe la 7 jumatate ii dau iaurtul in parc, afara nu prea doarme; sunt cazuri cand mai doarme la fel pe la 8 o jumatate de ora. Sunt cazuri cand mai adoarme pe la 9 si se trezeste la 9 jumate;in acest caz mai adoarme la 12-1 noaptea. Este un copil f agitat si curios, si cred ca si asta e o cauza a nesomnului. Zilele acestea am culcat-o cu mine in pat si mi-a fost mai usor, sa vedem cand o voi culca din nou in patut. Mi-a spus dr sa-i dau peritol, insa de la farmacie mi-a spus ca nu ar fi indicat sa-i dau ca e antialergic, in fine....nici eu nu sunt de acord cu tot felul de medicamente, mai bine ma chinui eu si gata.
Cu infasatul nu cred ca ar sta sub nici o forma; mai incercam cand era mai mica si facea ca toate alea...
Multumesc inca o data pt. sfaturi.