Nasterea la Arcadia - Iasi (17)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_iulia

VAI CE NERVOASA SUNT !!! Ce bilet cu cod de bare ?,astia is cu capuuu? eu mi-am luat deja bilet de trimitere acum 3 zile !! si nu are nici un cod de bare pe el !!! si nu m-a sunat nimeni de la arcadia sa ma anunte !!! si cum vine asta ca sotul nu ate voie mai mult de 5 minute? pai eu de ce am ales sa ma duc sa nasc la ei .pai asa ma duceam la oricare maternitate de stat .o sa sun maine sa le fac scandal !!! oare mai pot sa-mi reziliez contractul?

Sa ma anunti si pe mine rezultatul Iulia

Lena - 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Lalic nu stiu cum e la cezariana dar eu faceam dus de 2 ori pe zi, si am folosit la greu acei papuci de baie, ba chair ceream zilnic sa mi-i schimbe:))

DEci va sa zica trebuie bilet de trimitere in format nou..ee, o sa se rezolve si cu nebunia asta !

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalic spune:

Miercuri am programare pt consultul de 2 saptamani gratuit si mi s-a cerut bilet de trimitere tip nou, aparut de la 1 sept.

Firele le-am avut resorbabile.

In leg cu bagajul Claumarcoci, eu nu am luat nimik cu mine, aveam niste chiloti dar am zis sa-mi puna de unica folosinta si mi s-au parut mult mai comozi.Imi pare rau ca nu am luat si eu sa am acasa.Apa primesti plata si iti aduce de cate ori ceri, si ceai de tei sau fructe de padure.
Mancarea a fost suuuper, facuta de nutritionist, dar exact pe gustul meu.La inceput supici chioare, dar apoi gratarel ficatel sfecla rosie la greu ca eram anemica, legume mexicane, clatite, gogosi......oricum prea multa pt a termina tot.
Prosoapele de baie sunt impecabile, ai si tampoane, slapi pt dus nu vad rostul ca nu iti arde de dus in mod sigur

deConstantin Octavian 12 ani
deMaria Sophia - cezariana Cacicovschi
programare miercuri 24 august ora 11.

Ai grija de noi Doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyyelas spune:

daca sunt atatea restrictii,oare nici la baita si masajul de seara nu mai are tati acces?noua cand am semnat contractul ne-a zis ca tati poate asista in fiecare zi la baita!!!!

DANIELA 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Mada, incerc sa recitesc mesajele si sa formulez raspunsurile. Chiar nu am reusit mai mult si sunt destul de obosita... dar trece. Bine ca suntem sanatosi
In primul rand imi pare rau ca i-ai dat LP. Incep sa cred ca problema nu e ca nu ii e foame fetei ci de "ritual". Probabil ca situatia necesita mai multa atentie. daca simti ca nu e ok te rog mult sa vorbesti cu Rox, eu abia invat si voi incerca sa te ajut cat pot de mult. Eventual mai vorbim pe mess detalii ca sa nu povestesti public fiecare pas ca poate nu iti e confortabil.
Acum merg la capitolul anterior ca retin in mare intrebarea dar s-a suprapus oarecum pe ceva ce tocmai scrisesem la odisee .

Despre ce mananci: carnita ar trebui sa mananci. Faci la gratar daca iti e mai ok. Tu trebuie sa mentii fierul in organismul tau pentru ca fetita are nevoie. Lipsa de fier poate fi o cauza a starii ei . Te poti gandi si la niste analize atat pentru tine cat si pentru ea. Macar o hemograma , calciu, fier . Un dezechilibru in organismul ei o poate face mai "neprietenoasa". E important ca amandoua sa fiti ok.
Grasimile au si ele rolul lor. Ca sa nu simti ca mananci aiurea mananca peste gras la gratar. carnea de vita e bogata in fier. Ficatul iar dar nu pate din comert ca e plin de prostii.
Trebuie sa slabesti dar nu sa fii slabita.
Incearca si putina smantana grasa dar poti manca toate astea mai grasute dimineata sa nu se depuna ci sa se consume peste zi.

Legat de lapticul ramas pe canale: treaba e cam asa hm... nu gasesc termenul... Sa o luam sistematic: aceste canale sunt inguste si destul de scurte. Deci pe ele ramane lapte putin. Laptele se produce in timp ce alaptezi. Sanii tari si curgatori nu contin muuuult lapte ci e posibil sa produca muuuult lapte sau nici macar ci lapticul sa fie expulzat din san din cauza hormonilor si el sa nu fie mult in san ci sa curga din san in timp ce e produs.
Adica acel laptic ramas pe canale e cateva lingurite cel mult.

Eu as spune asa: mergi tu la analize( ca sa nu chinui fata intai). Daca totul e ok, in parametri normali, duci si fata. Daca la ea nu e ok si la tine e face ea tratament( suplimente de Fe/Ca ce o fi). Daca la tine nu e ok iei suplimente tu si nu fata. In paralel iti reglezi dieta dupa nevoile amandurora. Are ea lipsa de Fe ii dai supliment si mananci carnita rosie si ficatel cat incape, ca sa nu te ingrasi le faci la gratar, le papi dimineata si manaci numai carnita la masa respectiva nu combinatii...

Ia un loc si vezi cum procedezi noaptea sa pape si cum procedezi ziua. Pana se regleaza cu masa faci din zi noapte: aceeasi lumina, acelasi zgomot, aceiasi oameni , aceeasi pozitie de alaptat, aceleasi cuvinte de la tine, aceeleasi mangaieri. Copii ritualul de noapte si ziua. Ca sa faci fata te odihnesi neaparat cu ea....Daca si-a format deja obiceiul de a manca asa cere efort sa o inveti altfel dar merita pe deplin.
Nu ezita sa intri pe mess( cere adresa mea daca vrei) sau sa suni cand simti ca ai nevoie sa vorbesti despre asta, chiar daca numai sa te plagi ca sa te eliberezi. E greu, stiu asta si inteleg asa ca atat cat pot te ascult. Nu deranjezi. daca nu pot vorbi nu raspund, e simplu. Cand pot sun eu inapoi.

Sa nu uit si de Oana pana cel putin la 6 luni copiii nu stiu ce e ala alint. Ei transmit doar ce nevoi au. A ta e activa si curioasa. Tu crezi ca lumea e interesanta din pozitia culcat cu ochii in tavan??? NU! Atunci e bine ce vrea ea: sa o simta pe mami cu ea , sa primeasca dragoste si sa cunoasca lumea
Despre alaptarea lui Mihnea al meu: ce fac eu e controversat in Romania. Copilul meu primeste mereu replici ( da, si copilul nu doar eu) ca e rusine. Asta ma termina ca i se spune lui asa ca evit sa il pun intr-o astfel de situatie.
Am luat decizia sa alaptez peste sarcina citind de mi-au iesit ochii experiente ale altor mame. Am cautaqt cercetari medicale pe tema asta. Dupa toate aceste lecturi am hotarat ca pot sa-mi tin promisiunea ferma pentru puiul meu. Lui Mihnea i-am promis ca alaptatul va fi oprit de el si nu de mine. Ca e decizia lui si eu voi fi aici sa o respect.
Asta fac si acum, respect decizia lui. Mie imi e bine cu asta, si lui tot asa.
Deci da, sunt insarcinata in 32 de saptamani si inca alaptez un copil de 1 an si 10 luni aproape si voi continua atat cat puiul meu considera ca e necesar. Voi raspunde cererii lui pana la ce varsta vrea el: inca 1 zi, inca 1 luna, inca 1 an sau cat va vrea el.
Laptele meu a fost baza alimentatiei lui pana la 9 luni ( adica de la 6 la 9 abia gusta altceva ) si, in continuare , pana la 1 an si 2-3 luni cea mai mare parte a hranei lui a fost laptele meu.
Acum suge rar: 1 data pe zi, la 2 zile... dar daca el asa vrea asa facem. Nu il chem, nu initiez eu alaptatul dar nici nu il aman nu il refuz.

Despre ce spune lumea..... da aia care spun asta cat au alaptat? Simt nevoia ca toata lumea sa simta ce au simtit ei? Cred ca daca nu reuseste nimeni sunt mai confortabili cu faptul ca lor nu le-a fost ok. Sincer eu cred ca asta e din nevoia de a nu se autoculpaliza. e mai usor sa spui ca asa e normal cum ai patit tu. Imi pare rau pentru fiecare copil si mama care au trecut prin asa ceva si cred ca e foarte frustrant ... dar imi pare rau si pentru ca incearca sa-si verse frustrarile inoculand temeri altora.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

MOOOAAAMA CAT AM SCRIS!!! sa vad acu cine citeste

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 31+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Citat:
citat din mesajul lui lalic

In leg cu bagajul Claumarcoci, eu nu am luat nimik cu mine, aveam niste chiloti dar am zis sa-mi puna de unica folosinta si mi s-au parut mult mai comozi.Imi pare rau ca nu am luat si eu sa am acasa.Apa primesti plata si iti aduce de cate ori ceri, si ceai de tei sau fructe de padure.
Mancarea a fost suuuper, facuta de nutritionist, dar exact pe gustul meu.La inceput supici chioare, dar apoi gratarel ficatel sfecla rosie la greu ca eram anemica, legume mexicane, clatite, gogosi......oricum prea multa pt a termina tot.
Prosoapele de baie sunt impecabile, ai si tampoane, slapi pt dus nu vad rostul ca nu iti arde de dus in mod sigur

deConstantin Octavian 12 ani
deMaria Sophia - cezariana Cacicovschi
programare miercuri 24 august ora 11.

Ai grija de noi Doamne

Lalic multumesc muult de info

Claudia 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Foloseste cineva umidificator de camera??? Cum imi dau seama daca in camera am nevoie de asa ceva??

Claudia 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Buna ionela, multumesc mult de sfaturi, o sa iti dau PM cu adresa de mess, lipsa de fier am avut inca de pe sarcina, iar dupa nastere si mai mare, la analize mi-a ieist 9,5.O sa icnerc sa merg azi daca nu e aglomerat sa fac o hemoleucograma(ca in primele zile e jale la laboratoare).Si mai vb in detaliu pe mess, multumesc din suflet inca o data!

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui claumarcoci

Foloseste cineva umidificator de camera??? Cum imi dau seama daca in camera am nevoie de asa ceva??

Claudia 37+

Un umidificator e eficient daca are si hidrometru. de genul -> http://reclama/detalii.php?cod=MN13. Acesta din cate vad eu nu se regleaza in functie de umiditatea din camera. Cel mai bine este sa cauti un umidificator care se opreste automat cand umiditatea este ok (Nu sunt sigura, dar am impresia ca la Chicco au asa ceva.).
Sau poti lua umidificator si hidrometru separat.

Lena - 34+

Mergi la inceput