Sezatoarea canadiana (215)
Raspunsuri - Pagina 9
Simonna spune:
Hei, vorba Danei, ne trezim :)
Nici nu m-am asteptat la asa multe mesaje :)
Multumesc de sfaturi si pareri, tocmai aia e, cum ati intuit si voi, ca m-am saturat de white lies si 0politeturi, pentru orice Vadim care tine sa-si imp-una punctul de vedere. Eu vorbesc cu ea in romaneste, de cele mai multe ori, dar daca ea imi spune ceva in englrza ii raspund asijderi. Si nenea ala m-a prins intr-un moment din ala.
Oare v-am zis de o madama din parc care a zis ca ce nume e ala Addison, ceva pe romaneste n-am gasit???!!!! Si-aici imi trebuie ala de-i ies ochii din cap, ca asa mi-au iesit si mie cind am auzit-o!!!
Dar sa lasam :)
Dana, eu zic sa stai la tine in camera. Pur si simplu. E relativ izolat si ai tot ce iti trebuie. Si nu iesi de-acolo nici in ruptul capului :) Asta daca nu poti pleca de acasa.
Ah, iar pe baiatul prietenei tale pot sa pariez ca il vedem cu acte in regula la emigrare :) Eu o sa fiu "nasa" lui de emigant :))))
Exclusive, si R. a dat examen sb. la Inter si dumin. la Regina Ass. Simbata de la 1 la 8 a spart computerul, a dormit 9 - 7 si a plecat la examen. Le-a luat pe amindoua. Eu am zis sa fie scoala favorita cu primul examen, ca sa fie in plina forma si a doua zi cealalta, dar am avut prieteni care au dus sb. copilul la scoala # 2 si dum. la #1 pe ideea ca simbata s-a practicat pt. duminica.
88% la franceza o baga in ce scoala vrei tu, asa mi-a zis invatatoarea lui Radu de pe la cincea :)
In martie pe la toate scolile sint examenele anuntate libere pt anul scoalr viitor, nu? Se mai muta, mai nu trec clasa, mai renunta... Stiu ca in martie a avut ex fetita unor prieteni la M.de Fr. cind cauta sa intre pt. clasa a 4 (ea fiind a treia). Si R. tot in martie or so. ma rog, primavara, a dat ex. pt. a 3-a la privat (si era deja a 2a).
Ina869, eu am fost anul asta in ap-mai la Sandos Caracol -4 stele - pe Riviera Maya, great kids club. Deschis pina la 10 seara, ii tin la masa la prinz si seara, poti sa-i lasi acolo de cu dimineata daca asa vrei, spa inclus (ma rog, partea aia cu piscina cu bulbuci si linistea aferenta), parc cu tobogane cu apa (s-ar putea sa fie un pic rece apa in perioada Craciunului, mincare rezonabila - nu ne-am imbolnavit, doar ca fusesem in locuri mai luxoase si era mai cu sushi si scoici si la Sandos n-aveau, camere spatioase. Plaja faina, piscina cam mica.
Am inceput cu kids club ca mi se pare ca asta cauti :)
Am fost in aug. la Gran Bahia Principe Coba (4 jumate sau cinci stele) (acelasi resort cu Akumal si Tulum) tot pe Riviera Maya, sushi si scoici in nestire, hotelul muuuult mai luxos, plaja mai mica, piscine la tot pasul, kids club inchidea la 5. Pam-pam. No like it, vorba Copilei.
Acu depinde mult de bugetul tau, de Iberostar Tukam (tot pe Riviera Maya) am auzit lucruri grozave, lantul de hoteluri Dreams e meserias...
Eu m-as intoarce la oricare, tu citeste reviews pe Tripadvisor si concediu fain. Daca cumva ajungi la Sandos, te rog sa-mi spui, e o fata acolo cu care fiu-meu s-a imprietenit si i-am lasat ce-am putut de la fetita noastra, as vrea sa trimit ceva pentru baietelul ei. Daca te duci la alt hotel sa vii sa ne spui impresii :)
Acum sa mai zica si altcineva de hoteluri, ca sint mai grozave decit astea doua in care-am fost eu recent :)
Doloress, mi-a placut cum ai zugravit Romania, intoarceti-va sanatosi, ne vedem la intilnirea viitoare.
Ladies, imi retrag ambasada care dormitoare, ca ma topesc de somn...
Simonna
Ina869 spune:
Dana, daca ii lasi sa faca petrecerea acasa o sa-ti faci nervi si tu si ei ; tu, o sa te necajesti, inevitabil , de ce vei vedea in jurul tau si ei ptr ca te vor vedea pe tine suparata si le vei strica tot cheful. O petrecere dureaza citeva ore, o noapte, insa mobila ramine zgariata pe vecie.
Sugestii; o amica de-a mea a inchiriat o limuzina pentru ziua fetei ei si i-a invitat prietenii ( vreo 8 sau 10 la numar, nu mai retin) la Niagara , i-a plimbat limuzina, i-a dus la restaurant si apoi la cazino. sint sigura ca si la voi sint multe chestii de gen, unde tinerii s-ar simti foarte bine. acasa ce sa faca altceva decit sa manince si sa bea, mie mi s-ar parea plictisitor si parca altfel as marca o zi atit de importanta in viata lor.
o alta amica a inchiriat ptr fata ei o sala intr-un restaurant, a stabilit un meniu si un nr. de sticle de bautura (ca sa poata tine situatia sub control ) si dupa ce au servit masa au dansat si au jucat tot felul de jocuri distractive ( idei luate de pe net) , s-au oferit premii ( chestii ieftine cumparate de la dollar store) , toata lumea s-a simtit bine, gazdele nu au facut prea mare gaura in buget, tinerii au plecat acasa pe doua picioare si petrecerea a fost un succes.
alta idee; ati putea inchiria o sala unde sa faca o petrecere cu a special theme, sa ceara invitatilor sa vina imbracati dupa moda anilor X sau poate mai simplu ar fi daca ai putea angaja pe cineva care sa-i entertain, sa le capteze atentia cu jocuri, de exemplu. sau poate ar fi bine sa le dai un buget si sa-i lasi pe ei sa aleaga locul ( in afara casei) si nr. de invitati. Iti tin pumnii sa iasa ceva memorabil, asa cum si-ar dor ei!
Citat: |
ina, incearca un resort care are baby club, nu kids club |
Anda la bb club accepta numai copilasi mici, sau si mai mari ? baiatul meu nu sta fara sora-sa ( care este mai mare si foarte protectoare ) in locuri necunoscute.
cel putin in cuba vremea e frumoasa pina la inceputul lunii decembrie, prima saptamina. apoi incep ploile si vremea urita, iarna lor, adica. |
Mda, ai dreptate, chiar ca m-as dezumfla sa plec de la vifornita si sa ajung la ploaie. Cam nasol, ca fata mea a inceput clasa I si este la o scoala cu ceva restrictii, nu prea as vrea s-o scot mai devreme pe motiv de...vacanta, nu ar da "prea bine" si in plus are si serbarile de sfarsit de an la activitati (la balet, pian) care se tin cu vreo saptamina-doua inainte de Craciun, iar nu poate lipsi, deci exclus sa plecam inaintea Craciunului.
Of, pai nu prea am cum sa verific vremea, eu as fi vrut a fac rezervarile pina la sfarsitul lunii asteia, sa fie ceva batut in cuie si sa nu ne mai razgandim. Intre timp m-am gandit eu ca ar fi bine sa plecam dupa Craciun, fiindca noi avem o traditie a familiei in Ajunul Craciunului + gasit daruri a doua zi sub pom, nu ii pot vitregi pe copii de placerea asta.
Am fost in aug. la Gran Bahia Principe Coba (4 jumate sau cinci stele) (acelasi resort cu Akumal si Tulum) tot pe Riviera Maya, sushi si scoici in nestire, hotelul muuuult mai luxos, plaja mai mica, piscine la tot pasul, kids club inchidea la 5 |
Simonna, parca destinatia aceasta se apropie mai mult de ceea ce vreau eu fiindca fiica-mea este sushi fan si copiii s-ar simti confortabili in piscine, iar daca ii puteam lasa si in grija cuiva macar doua ore zilnic, am fi mai mult decit multumiti.
Acu depinde mult de bugetul tau, |
unlimited, ca doar e' vacanta
Multumesc pentru site! o sa intru sa spun unde am decis sa mergem si daca va fi in acelasi loc, cu drag iau lucrusoarele ( fac si poze la fata locului cu tot ce trimiti, ca sa vezi ca sint fata de incredere ).
Am auzit de la prieteni ca au cumparat tot felul de mici atentii de la dollar store pe care le-au dat in loc de bacsis; sa fac si eu asa, sau sa dau pur si simplu bani ( parca asa mi-ar conveni mai mult, fiindca nu trebuie sa car bagaj, mai ales daca este limita la kg.)
Pentru mine este mai util sa aflu de la voi si prieteni ce/unde v-a placut si sa merg la sigur, decit sa experimentez pe cont propriu si sa vin acasa dezamagita.
Multumesc pentru sugestii si sfaturi!
khristin spune:
Ina, imi pare bine sa te aud, chiar nu te-am mai citit/vazut demult. Noi am fost in iulie atat cu Chris si Yasmine in Jamaica, Riu Palace Tropical Bay, conditii foarte bune, iar plaja superba, o am si acum intiparita pe retina . Intre ai mei copii e aproape 6 ani diferenta, dar n-am avut probleme de adaptare cu nici unul, s-au jucat foarte frumos, au construit castele de nisip, inotat impreuna, etc. Rave reviews, si incercate de noi au avut si Bahamas si Cancun (desi nu stiu daca m-as incumeta la Mexic dupa toate crimele de pe acolo) tot la Riu si n-am avut chiar nici o plangere vis-a-vis de conditii, au fost la superlativ, cu 5 restaurante fiecare si mancare delicioasa. Nu mai continui ca mi-aduc aminte de jerk chicken . Cred ca ar fi totusi o plangere, cea a pretului mai ales ca noi intotdeauna trebuie sa mergem vrand nevrand in sezon, dar in fine, vacanta e vacanta, iar daca gasesti si un deal bun, te-ai scos ...Succes in clasa intai, sa aveti numai succese! Mie nici acum nu-mi vine sa cred ca am copil in clasa a 4a la nici 9 ani Iti trimit PM
Dana, mult succes in gasirea ideei de succes pt. party! Happy sweet sixteen !
Yasmine et Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called present.
iselin spune:
Salut fetelor!
N-am citit tot din urma, dar scriu, macar sa practic limba romana, nu?
NU prea pot sa zic ca sunt aici 100% pentru ca am probleme cu statul ``assis`` la ordinator.
Vara aceasta a fost un fiasco total din cauza sanatatii, trebuie sa-mi recuperez promisiunile netinute fata de copil.
Vacanta sud: Noi am fost la Grands Sirenis chiar in vacanta de iarna si a fost super, am facut acolo si Craciunul si Anul nou. Daca repetam experienta? Sigur dorim asta! Aveau si un club pentru copilasi, dar nu era deschis pana noaptea tarziu.
Bafta copiilor la examenele de zecondaire.
Rox, tu ai scris despre expozitia scolilor private, pai anii trecuti era intrarea gratuita, incepand de anul acesta se plateste.
Dana, sper sa-ti fie din ce in ce mai bine, e frumos cum te-a ajutat familia in perioada neagra, si eu la fel am primit ajutor, doar ca ma cam simt vinovata (si eu!).
Ana, ce face Tudor? Unde ai hotarat sa sustineti teste? Am multa apreciere pentru eforturile tale si sustinerea neconditionata À LA GUERRE COMME À LA GUERRE! ( Se pare ca tu ai inteles f bine aplicarea acestei strategii! Bravo!)
Pupe all
pitilache spune:
Diana La multi ani, Sonioarei!!! Sa va traiasca! Sa creasca mare si sanatoasa si sa va umple inimile de fericire!!! Eu sunt tare mandra de asa finuta!
Dana si eu tot la inchiriat o sala ma gandisem, e mult mai comod si pentru nervii tai si ei se pot dezlantui in voie fara sa fie stresati de ce o sa zici tu... Noi am fost sambata la niste amici care au inchiriat o sala a centrului comunitar din Ile Perrot (ea si-a serbat 40 de ani si au vrut sa invite mai multi prieteni, cred ca am fost vreo 50-60 persoane). Si a fost super! Au adus muzica, s-a dansat in voie, mancare, bautura, etc. Si au avut inchiriat de la 5 dupa-amiza pana la 12 noaptea cred (nu i-am intrebat, dar noi am plecat pe la 11 si un pic si am fost printre primii...). Era o femeie de servici care mai venea din cand in cand si lua sacii de gunoi. Cam cum am organizat noi petrecerea de Craciun DC in Kirkland.
Iselin ma bucur sa te citesc! Sanatate multa si tie!!!
O zi frumoasa tuturor!
Ica 1975 spune:
Pitilache, da in parc as putea veni mi-ar face placere sa va revad. Ii place la scoala, eu am cativa pitici, insa nu poate fi totul perfect. Multumesc de link,de putin timp am o noua idee, s-o dau sau nu la scoala de fete? Nu stiu exact care ar fi avantajele /dezavantajele, mai rumeg Sper ca copii tai sunt bine. Isabella incepe deja scoala? Ce zboara timpul ...
Diana, la multi ani Soniei!
columbiana spune:
Iselin ;
Ideal ar fi ca Tudor sa reuseasca examenul la Létendre, ca noi sa nu ne mai mutam, si la M.St-Louis pentru ca daca-l reuseste, si intre timp nu se descurca la Létendre l=as putea muta la College Rachel, unde sunt integrati copii cu diagnostic (Rachel si M.St-Louis sunt prinse intre cele 9 colegii care-si transmit informatii intre ele, de asta-l voi inscrie si la Mont S.Louis)
la Ville Marie vreau sa-l inscriu doar ca sa vada cum e in examen, nu e ceva potrivit pentru el.
oricum nu prea-mi vine sa scriu/vorbesc despre asta, pentru ca nu stiu cum va fi in examen (emotional, pentru ca altfel e pregatit, stapineste materia) si deja ma stringe gindul ca o sa-l deprime tare daca nu va intra ( a fost la camp de jour la Létendre si i-a placut foarte mult, de aia vrea neaparat acolo)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
cge spune:
Diana, "La Multi Ani" Soniei !!
Sa creasca si mare si sanatoasa si sa va aduca numai bucurii!
Dana, "La Multi Ani" si tie copiilor, poate se serbeaza in alta parte decat acasa.
Sa ne spui care sunt dorintele la 16 ani.
Ca la 6 ani, stiu
Iselin, Dana, sanatate multa!!
ralu80 spune:
Eu una ma bucur tare ca s-a animat topicul, pentru ca sincer, mi-era dor sa va citesc. De scris, nu prea am eu ce scrie, ca ce e pe aici nu e prea interesant. Zugraviti Canada in culori normale, nu cenusii cum sunt pe alte forumuri.
Dana, ai niste copii minunati, cinste voua ca i-ati educat astfel. Sa fie sanatosi si sa aiba o viata frumoasa, iar tu sa te recuperezi cat mai repede.
La multi ani Sonia, sa fii sanatoasa, isteata, baftoasa.
Bafta multa la examene tuturor.
Acu am vazut ca apar si eu in lista la inca in Romania, ma simt de parca as face parte din gasca..mersi Roxana.
Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)
columbiana spune:
La Multi Ani Soniei si familiei ei simpatice (inclus nasii )!
fetelor la care va citesc copiii in engleza, uitati aici carti aproape gratis:
http://www.bookcloseouts.ca/Store/Browse/_/N-2jd/No-0
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759