Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (58)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Diana eu am vrut sa o obisnuiesc de la inceput sa adoarma singura si cand avem programul normal cu scoala pe la 20h30-21.00 e in pat (ca nu adoarme imediat e alta treaba ). Ea a adormit sigura de cand era bebelus, si de la 4 luni dormea toata noaptea. Cand am venit sa facem botezul in Romania se crucea bunica'mea, ca asa culci tu copilul?? Eu o pupam, o mangaiam, o puneam in patut, ii puneam cantecelul la mobilul de patut si plecam din camera. Pe la vreo 2 ani a inceput sa vina peste noapte la noi in pat, acum face la fel, mai o lasam, mai nu depinde de oboseala si de dispozitie pt si are un stil de a inghesuii pe toata lumea si sa se lateasca pe tot patul ...

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07 si 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

... si preotul cica puteam eu sa il botez, stropindu-l cu putina apa si zicand "se boteaza robul lui D-zeu X". Pe asta n-am mai auzit-o, ma intreb atunci de ce se mai apeleaza la preot. Pe mine m-a deranjat tonul si momentul ales.

in cazuri de forta majora botezul se poate face (oficia) de oricine (forta majora este si cand nu putem apela la un preot cu har , in cazul celor plecati din tara), sigur ca daca nu toti stim lucrurile astea, dar asta nu scuza atitutidea acra a pretului cat de preot o fi el... preotii se asteapta ca simpli credinciosi sa stie lucrurile astea, si poate ca asa ar trebui , insa e drept ca nici in bisericile noastre nu prea auzim sfaturi de genul acesta, cel putin putem afla cate ceva de la parintii si bunicii nostri, asta daca si ei au avut cunostinta de asa ceva...

oricum cand esti pus in astfel de situatii, ca parinte iti e greu sa faci pana si ceea ce stii ca e de facut darmite sa te apuci sa rascolesti neamurile si cartile de specialitate...

sa ne dorim sa nu ajungem acolo niciodata e o durere prea mare...

Dumnezeu sa-i ajute si sa le fie aproape celor care au trecut prin asa ceva si celor care vor fi pusi in situatia asta de acum inainte!

Nina, 24+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

nina - pe bune ca eu nu stiam asa ceva si am intrebat dupa, pe la pers. mai in varsta, cand am avut mintea mai limpede. Nimeni de pe la noi nu stia asta (Vrancea). Poate depinde de la zona la zona, sunt obiceiuri diferite, nu stiu ce sa zic.
Si chiar ca eu, ca mama, in momentele alea nu imi statea gandul la botez ... si bine, o spui odata, da' nu sa ma faci sa ma simt cel mai pacatos om de pe pamant, repetand intr-una ca e grav, f grav. Am zis, tonul si momentul m-au deranjat enorm.

mada - eu nu o pot boteza catolic, ambii suntem ortodocsi. Am incercat sa il inmormantez pe G. in rit catolic si mi s-a spus ca nu-i posibil. Sunt mai aproape de randuielile catolice, ca sa zic asa ... ca pana la urma Dumnezeu e unul.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 28s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoniQQ spune:

Loredana Eu am inceput sarcina hipertensiva (13-14) si in saptamana 22 aveam proteinuria la 24h 305 (limita pentru diagnosticul de preeclamsie e considerata 300). Evident - m-am panicat cu spume :). M-a calmat sa citesc forumul asta: http://preeclampsia.org/forum/ - sunt fete care au fost diagnosticate cu preeclampsie, si povestesc cum au evoluat analizele, in ce saptamana au nascut, etc. Majoritatea covarsitoare a povestilor sunt "de bine si foarte bine" si in ciuda articolelor panicarde despre preeclamsie, este "manageable".

PS: bea multa apa in ziua in care faci pisu in borcan. Succes, e o analiza dezgustatoare, eu am facut-o de doua ori si imi venea sa vomit de fiecare data cand mergeam la buda (si mergeam des...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia79 spune:

Prezent!
brambu
lore imi pare rau de diagnosticul de preeclampsie! Iti doresc sa fie bine si sa nasti cat mai aproape de termen!
liamai rezista macar 2-3 saptamani! Eu sunt convinsa ca vei reusi si va fi bine!
baby sper sa fie bine si sa stea bebele cuminte in burtica si sa reusesti sa te alimentezi si hidratezi normal, fara perfuzii!
Luny imi pare rau de raceala ta sper sa-ti revii rapid!
Bun venit fetelor din vacanta si bun venit noilor burtici!
Offf iar imi scapa cineva... dar neuronul meu e si el gravi!
Aha.. carola lasa depresia si scenariile cu membrane fisurate... eu cred ca e normal sa fim putin mai ude jos in sarcina... cel putin eu asa am citit ca secretiile sunt mai abundente in sarcina!
miere sper ca aidan si-a mai revenit acum si ca esti mai bine!
Si acum despre mine!
As putea spune ca sunt cat de cat bine...dar ma dor toate oasele, ma doare intre picioare, mijlocul, oasele bazinului...si de vreo saptamana de abia ma misc! De dormit... e greu cu intorsul de pe o parte pe alta si mersul la baie!
De luni sunt in concediu de odihna si din 12 intru in prenatal. Numai rezistam la serviciu!
Mi-am facut eco si analize saptamana trecuta... de eco v-am zis ca e bebelina mai mare cu 1 sapt jumate si are 1,4 kg si era bine. Colul s-a scurtat la 2,75... analizele au iesit hasurate toate.. dar le-a vazut un medic si a zis ca e normal in sarcina colesterol crescut si trigliceride si fibrinogen... dar am si niste celule albe de 17000 cand limita e 10000... n-a zis nici de alea nimic ca cica si alea cresc dar asa de mult???
Eu glicemia o aveam sub limita minima desi mancase ciocolata cu vre 3-4 ore in urma...
Sumarul la urina a iesit ok... deci fara infectie urinara... astept rezultatul la secretie... dar ginecologul meu a zis ca nu crede ca e nimic... dupa ce m-a examinat. ( stiu ei dupa culoare si miros)
In rest... maine dimineata mai fug o tura la mare cu cel mic si ai mei si vine si sotul in weekend.
Sper sa nu am surprize pe acolo...
Cam asta... hai ca m-am intins mult...
Ah,... brambu sa vii cu vesti bune de la eco!
Referitor la botez noi am reusit sa-l botezam la Terapie intensiva pe Iustin... cu acordul asistentelor... cu lumanarea la usa... ca le era frica sa nu ia ceva foc... mi se face si acum pielea gaina cand imi amintesc... oricum au fost intelegatori... ca nu e usor sa vezi un bebe asa mic plin de tuburi si fire... si sa nu stii daca maine mai traieste!!!
Iustin al meu e acum un zdrahon de baiat, cuminte din cale afara si extraordinar de destept... si chiar nu ma laud cand spun asta...
Zilele trecute imi zicea... nu mami, nu in brate... doare burtica... mi-a venit sa plang... el mititelul vroia in brate dar si-a amintit cand -am luat ca am burtica! Cateodata zice ca ma doare surioara!
E un scump!
Va pup pe toate si va citesc mereu chiar daca nu scriu asa des!
Va doresc numai bine!
In concediu nu cred c-o sa pot citi/scrie asa ca ne auzim dup 7 septembrie!

+28 Ioana Teodora
mami de Iustin 09/04/2009

bobitza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alecori spune:

Prezenta la apel...eu doar cu cititul, cu scrisul mai rar

noi suntem ok, bebe e un neastamparat, da non stop, are nopti in care nu o lasa pe mami sa doarma, dar mami nu se supara, ca e unic sentimentul
sapt viitoare miercuri mergem la control, am facut si noi testul de toleranta la glucoza care a iesit ok...astept cu nerabdare sa il vad...
cat despre kg...declar 9+, puse uniform, nu se prea vad

referitor la botez, eu l-as fi facut pe la 2 luni jumate-3 dar pe atunci vom fi in postul pastelor cand teoretic nu se fac botezuri (la ortodoxi cel putin) si atunci probabil ca il vom face in mai (daca mai gasim restaurant liber bineinteles...inca nu ne-am horatar exact)

am cumparat pt bb patutul si salteluta, un set de lenjerie cu aparatori...retsul cu timpul, pana in noiembrie avem timp
carutul cred ca va fi un peg perego, cu toate ca initial optam pt inglesina dar cand am auzit ca sunt made in romania m-am cam desumflat...

legat de burtica intarita, si eu o mai am cateodata, dar citisem pe net ca ar fi contractiile Braxton Hiks care sunt normale in perioada asta, adica apar in trim 3, il intreb eu pe dr sapt viitoare

Marypop, Alunixa , bine ati venit! sarcina usoara!

Loredana , sper sa fie o forma usoara si sa duci sarcina la capat! sanatate multa

Lia, Baby , sanatate multa si voua si sa stea kinderii cat mai mult la caldurica

Brambu , intradevar tonul sau cuvintele rostite la un moment din asta te doboara cel mai tare...(ca o paranteza, nu semana de loc prin ceea ce ai trecut tu, dar anul trecut cand am facut primul fiv, care nu a reusit o gagica de pe forum, nu dau nume, mi-a zis ceva de genu "mare lucru, nu esti nici prima nici ultima care nu reuseste" ... am simtit ca imi vine s-o caut si sa-i dau o mama de bataie dar la ce foloseste? unele persoane nici nu is dau seama ce scot din gura)
referitor la botez, tot ce se poate sa difere de la regiune la regiune, tin minte ca in scoala generala la religie, preotul cu care am facut ne-a zis ca daca vedem ca un bebelus sau un om e nebotezat si nu e bine sa zicem de 3 ori parca "se boteaza robul lui Dzeu x" si e ok, si daca apoi se face botez cu preot preotul nu il mai baga in apa

pup toate fetele

28+ baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Fetelor, multumesc pt griji, nu am mai avut chef sa scriu nimic. Luni am ajuns la urgente cu A., a facut febra 41.5 si pediatrul lui ne-a trimis la urgenta, unde am asteptat 2 ore plus alte 4 inauntru, l-au intors pe toate partile, nu au gasit nimic suspect. I-au pus cateter in vezica, recoltat urina si acolo i-au gasit glucoza in urina (suspiciune de diabet). Va dati seama ca a picat cerul pe mine cand am auzit. Ieri am mers si am recoltat sange pt niste teste suplimentare si acum asteptam....sper sa nu fie nimic rau si glucoza aia sa fi aparut in urina din cauza febrei si a stresului.

Asa ca va pup si ca urez sarcini usoare, o perioada o sa stau in umbra, nu am chef de nimic.

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca77 spune:

nina, pai cum vine asta, spun eu cele doua fraze si gata se considera copilul botezat? sau mai faci un botez ulterior, cu tot tacamul? si faza de caz major e relativa, ce se caz major si ce nu?

in situatia lui brambu, nici nu trebuia sa fii preot sau sa ai nu stiu ce nivel spiritual, ci macar Om sa fii, ca sa realizezi prin ce trece biata femeie, sa ai un minim de sensibilitate si intelegere...

cu cresele de aici, nici eu nu ma asteptam la asa ceva, pt ca in general sistemul lor e f ok. Dar cresele sunt putine, personal putin, copii f multi, liste de asteptare lungi si mamici disperate care tb sa se intoarca la servici f repede (uneori la 3-4 luni dupa nastere). si in conditiile astea, cred ca nimeni nu mai are pretentii. Eu ma gandesc serios sa trec pe statut exclusiv de independent (un fel de PFA in ro) si sa raman cu fata acasa pana la 1 an macar.

Georgia schimba semnatura! si felicitari pt fetita!

29+ cu Anna Eden

www.psychosomatics.be

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca77 spune:

pfff Irina...acu te-am citit . Sa de DD sa iasa bine analizele lui Aidan si sa fie doar o alarma falsa! ma gandesc la voi .

29+ cu Anna Eden

www.psychosomatics.be

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Irina sper sa fie o alarma falsa...imi dau seama ce trebuie sa fie in sufletul tau!

Bianca la voi sunt assistente maternale? Noi am avut'o pe Emily a o asistenta pana a inceput gradinita. La inceput nu era f pro dar in final am fost f multumita. Aici sunt f reglementate, fac cursuri de puericultura in fiecare an, casa e f safe pt bb, si au agrement pt maxim 3 copilasi. In ideal pt mine ar fii sa fie un an assistenta (bona) si de la un an la cresa... Dar daca nu ai loc de la inceput la cresa nu prea mai sunt sanse mai tarziu...De data asta am cerut loc la cresa din luna mai. Aici sunt vreo 6 crese..dintre care 2 preferate... O sa vedem...

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07 si 24+

Mergi la inceput