Lucruri necesare pentru gradinita

Lucruri necesare pentru gradinita | Autor: alina_satena

Link direct la acest mesaj

Am si eu o rugaminte la parintii care s-au confruntat cu aceeiasi problema ca a mea.
Fetia mea incepe anul acesta gradinita si nu stiu ce haine trebuie sa yi cumpar,ce rechizite are nevoie la grupa mica.
Am fost la gradinita si mi s-a spus ca nu se stie inca pe ce data va incepe gradinita si ca sedinta ptr rechizite se va face dupa o luna o luna si jumatate de la inceperea gradinitei.
Eu acum ca parinte al carui copil va merge la program lung ma gandesc ce vor face 1 luna,1 luna si jumatate cu ce se vor juca ce vor face.
Astept raspunsuri cat mai urgent.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flori1978 spune:

Stai linistita!
Gradinita incepe pe data de 12 septembrie - este hotarare de guvern in acest sens!
La noi la gradinita, cand s-a facut prima sedinta cu parintii am ales un comitet de parinti care se va ocupa de rezolvarea unor probleme - una dintre aceste probleme a fost achizitia de rechizite; noi am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa stringem banii, iar educatoarele sa spuna exact ce rechizite trebuiesc si numarul acestora(deoarece rechizite si jucarii mai raman si de la generatiile anterioare)!
Parintii din comitet s-au ocupat de achizitionarea acestora; in acest sens era imposibil sa apara discutii ca nu au fost bune creioanele sau caietele sau cariocile, sau copiilor li se pare ca sunt mai frumoase ale celorlalti; si in privinta jucariilor d-nele educatoare au spus cam ce sa le luam si asa a fost cel mai bine!
Mult succes in noul an scolar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

noi pt gradi nu ne-am pregatit decat cu hainute, cat mai comode: tricouri cu maneca scurta si pantaloni scurti (am baiat, fetitele pot sta in rochite/fustite).

pt saculetul de la dormitor: pijama si un rand complet de schimburi pt eventuale accidente (pipi sau varsa apa pe ei, etc)- adica tricou, maieu, chiloti, pantalonasi, sosete. le luam la sf de saptamana si le spalam, lunea aduceam saculetul cu ele curate.

incaltamintea: cat mai usoara si aerisita (vor sta mereu incaltati, exceptand bineinteles cat dorm), preferabil fara sireturi si sa fie usor de incaltat de catre copil.

la sedinta cu parintii s-a stabilit un fond al clasei - din care au mai innoit din jucarii, s-au cumparat materiale didactice, etc.
oricum, clasa era dotata cu astfel de materiale (cred ca au totusi si niste fonduri de la primarie), deci copiii n-au stat degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Pentru gradinita, iti vor trebui hainute pt interior - pantalonas si bluza subtire -cu maneca lunga - (pentru iarna) sau tricouri cand e mai cald. De asemenea, incaltaminte pt interior - sa tina piciorul si sa aiba talpa de cauciuc (la baie se mai stropesc si sa nu alunece. De obicei e ziua si bluza. Pantalonii mai tin si doua zile. Pentru somn, o pijamaluta. In dulapior ii pui intr-o punguta un set de haine de schimb si vor mai fi hainele de pe copil.
Eu am baieti. Fetele, cam pe la grupa mare incep sa vina si in rochite, dar la grupele mici se joaca pe jos si tot treningurile sunt mai comode.
In afara de haine, nu mai pregatesti nimic. Niste bani . La gradinita exista jucarii, asa ca vor avea ce face in primele saptamani. Rechizite si alte joculete in completarea celor existente -dupa prima sedinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Fetita mea a fost acceptata la gradinita in luna iunie si tot atunci am dat 100lei taxa pt rechizite pentru tot anul scolar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Fetelor va multumesc frumos ptr raspunsuri.
In general mi-am facut o parere voi vedea ce gasesc si sa yi cumpar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Alina, te-am citit pe la mai multe subiecte, ce inseamna "yi" ? exista acest cuvant in limba romana? Eu nu l-am mai citit/ vazut /auzit pana acum.
Nu mai casapi in asa hal limba romana, este cumplit de greu sa te urmarim si sa intelegem ce scrii. Cel putin pt mine e un chin.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Nu cred ca are legatura cu subiectuil pe care l-am postat eu dar iti raspund"y"il pun in loc de i(din i)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Alina, te-am citit pe la mai multe subiecte, ce inseamna "yi" ? exista acest cuvant in limba romana? Eu nu l-am mai citit/ vazut /auzit pana acum.
Nu mai casapi in asa hal limba romana, este cumplit de greu sa te urmarim si sa intelegem ce scrii. Cel putin pt mine e un chin.

fyi = for your information

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_satena

Nu cred ca are legatura cu subiectuil pe care l-am postat eu dar iti raspund"y"il pun in loc de i(din i)

http://alinahandmade.blogspot.com/

De ce? Ca sa fie mai dificila citirea postarilor tale? Daca scrii "ii" toata lumea citeste imediat si intelege fara nici un efort ce ai vrut sa scrii. 'yi' nu are nici un sens. Cum ar fi ca fiecare sa se apuce de inlocuit o litera cu alta, doar asa, de fenta. Cat de lizibile ar mai fi textele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Noi am fost sa-i cumparam cate ceva dar cu aceasi problema ma confrunt si eu.Pe langa ca sunt foarte scumpe,nu sunt nici durabile,ma rog.....eu am putin noroc la acest capitol ca am o vecina care copilasul ei merge tot unde mergem noi si e veteran,are 2 ani de cand merge la camin si am intrebat-o.Ea il tine acolo in dresuri,o bluza cu maneca lunga si maieu pe dedesupt,si tenesi cu arici,usor de descaltat si usor de purtat.

Iti va trebui bluza cu maneca lunga pt interior,pe timp de iarma plus maieu,chiloti si dresuri,egari(imi cer scuze nu stiu daca asa se scrie),bluza cu maneca scurta pt cand e mai cald,schimburi la traista,daca se uda ,sau face pisu,saculeti in care sa-si tina lenjeria de pat,schimburile si incaltarile,saculete separate(daca doarme acolo),o sticluta numai a lui din care sa bea cand ii e sete,ghiozdanel,si cam atat,eu asta i-am cumparat,o mai trebui ceva ii iau pe parcurs.Eu imi fac probleme de cum se va integra.

AAAAAAAA.....si asta stii presupun ciorapi,chiloti,eu i-am luat cate 6 din fiecare ca sa aiba de schimb si 4 perechi de pijamale care se dezbraca usor nu cu nasturi,i-am luat 2 groase si 2 subtiri.

Mergi la inceput