Licurici de ianuarie-februarie 2009 (151)
Raspunsuri - Pagina 12
miereamara spune:
Si aici la fel e cu preschool - la trei ani trebuie sa fie potty trained, iar unele grupe chiar de la 2.6 ani.
Vero, ar fi bine sa o dai la cresa, unde sa o ia cu binisorul si in ritmul ei. Daca astea sunt cerintele la scoala nu ai ce face, nu are sens sa fie traumatizat copilul, o poti da pana la 3 ani la cresa si apoi cand va fi invatata la olita poate merge la scoala.
Aici nu ti-l primesc clar daca vad ca nu e potty trained si regulamentul gradintei cere sa fie, din cauza asta nu il pot muta nici eu pe A> la montessori, desi el la gradi face la wc, mai are zile in care are accidente.
Si eu m-am stresat cu olita, pana de curand cand am realizat ca lui nu ii place la olita, intr-o zi pur si simplu a inceput sa faca la wc (pe colac special) si de atunci numai asa face, ba chiar acum am fost plecati doua zile si la hotel a facut tot la wc (i-am luat colacul cu noi).
In rest Disney a fost un stres cumplit, caldura si aglomeratie, incredibil...Aidan nu a fost in pase bune si din cauza bolii, il dor articulatiile, in gura, urechile...se pare ca nu e chiar floare la ureche mononucleoza asta, cica dureaza recuperarea 2-3 luni:(((.
Dar macar hotelul a fost excelent, ne-a placut.
Tiny baby gator
Baby gator
bebelusi spune:
Miere am vazut pozele sunt super, sanatate multa lui Aidan.
Micola am mai scris aici una alta dar am vazut ca nu prea mi se raspunde, presupun ca voi le aveti pe ale voastre cu cei mari, nu m-am suparat bineinteles, ca doar e odisee de copii mari.
Eu de exemplu acum sunt stresata cu Irina ca nu mai stiu ce sa ii dau sa manance dimineata si seara, ca lactate nu are voie si m-am saturat de fructe cu cereale. Oare ce mai pot introduce nou la 8 luni?Acum imi dau seama ce bine mi-a facut odiseea asta, ca ne sfatuiam una cu alta, invatam una de la alta......acum....parca nu mai stiu ce trebuie sa fac
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
Carmen_Marieta spune:
Patricia nu stiu daca ai vazut pozele cu Elena ca ea poarta acel colier de la 2 luni, este adus de undeva din Spania, mi s-a spus ca ne ajuta la calmarea durerilor datorate de eruptia dentara si pana acum sincer nu ma pot plange, Elena are incisivii laterali (de sus) iesiti iar in cateva zile ii ies cei centrali. In ceea ce priveste o noua odisee sunt de acord, numai ca acum nu prea am ce sfat sa-ti dau legat de alimentatie, deoarece Elena refuza sa manance cu lingurita, pediatra mi-a zis sa incerc in fiecare zi sa-i dau cate ceva cu lingurita apoi sa-i dau laptele.
Noi suntem mai bine, am racit eu, tati si Elena, sper sa nu urmeze Stefan.. Elena este pe antibiotic, deoarece febra nu a scazut la antitermice.. oricum azi este mai bine.
bpaula spune:
Buna dimineata,
Veronica imi pare rau ca a fost asa nasol la scoala pentru cea mica. Poate gasesti o solutie cu o cresa pana se invata, ma gandesc sa nu fie si mai greu sa se invete daca e tratata asa. Plus ca daca ceilalti sunt mai avansati s-ar putea sa ramana cu complexe.
Ledi ma bucur ca prima zi la gradinita a fost buna. Sper sa fie totul bine si in continuare si David sa invete cat mai multe.
Miere ma bucur ca aveti succes cu WC-ul. Si ma mai bucur si ca Aidan nu are diabet sau o boala grava, nici mononucleoza nu cred ca e floare la ureche dar macar trece.
Bebelusi referitor la alta odisee cred ca e destul de greu pentru ca suntem destul de imprastiate cu copiii, putini de aceeasi varsta ca sa ai aceleasi probleme. Cred ca nu se supara fetele daca mai intrebi si aici.
Crisspy tare draguti sunt Razvan si Andra. Abia astept si eu sa vad cum se impaca ai mei.
Eu sunt mai bine astazi, am stat joi si vineri in concediu medical. M-am odihnit, am intrerupt fierul si am incercat sa mananc mai de regim. Nu au trecut greturile dar macar nu am mai vomitat, am mai scapat din arsuri, sau atunci cand am avut am luat seara cate un dicarbocalm. Oricum cred ca nu scap eu de rau pana la final. Maine ajung si la ginecolog si vad ce mai zice si el.
O saptamana usoara!
micola spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bebelusi Eu de exemplu acum sunt stresata cu Irina ca nu mai stiu ce sa ii dau sa manance dimineata si seara, ca lactate nu are voie si m-am saturat de fructe cu cereale. Oare ce mai pot introduce nou la 8 luni?Acum imi dau seama ce bine mi-a facut odiseea asta, ca ne sfatuiam una cu alta, invatam una de la alta......acum....parca nu mai stiu ce trebuie sa fac |
banana ai introdus-o?
piure de legume cu galbenus de ou sau cu carnita de pui sau vita
supa de pui cu galusti
micola spune:
bebelusi, am pus pe gmail 2 fisiere cu diversificarea alimentatiei, poate mai iei idei de acolo
eu mi-am salvat multe chestii, majoritatea de la voi
, de cand il am Alex si le am pe foldere
eu insist sa scrieti aici si despre bebei mici mie-mi face mare placere sa citesc si daca pot sa ajut cu vreun sfat sau vreo amintire cu atat mai mult 
flowerbee spune:
Vero, mi s-a rupt sufletul cand am citit de Alice. Parerea mea este ca un copil stresat e un copil nefericit, un copil ce poata ramane cu sechele vizibile imediat sau dupa mult timp.
Ledi, m-a infricosat chestia cu vomatul copiilor. E oribil iar daca as fi mama unui copil care este lasat sa verse nesupravegheat sau care plange pana varsa sau care, mai rau, e lasat sa isi provoace voma, as apela la caile legale impotriva educatoarelor si supravegetoarelor din gradinita. Asa ceva e inandmisibil, copiii se pot ineca cu voma sau pot dobandi o deprindere in acest sens.
Carmen, sanatate fetitei! Sa se faca bine si sa nu mai faca febra.
Alexia tot nu mananca, a ajuns la greutatea pe care o avea la 2 ani, a slabit in nici 3 saptamani 700 g si eu nu mai stu ce sa fac. Astept ca vitaminele sa isi faca efectul si sa am rezultatele la noile analize.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
crisspy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui micola cum a inceput sa spuna, mai intai exact cand facea, iar de curand spune exact inainte de a face: Ca caca! oita! debede! |
Ce ma fac eu cu Razvi care la cereale zice "caca"
Crisspy,
fericita de
Razvi si
Andra - Maria
Leditia spune:
Flo,stai ca nu ai inteles
.Copiii plangeau fiind cu parintii si-si provocau voma..nu cred ca e vina educatoarelor,sincer.
Asa sunt copii in primele zile de gradi,plang,jelesc,se tavalesc,urla,isi provoaca voma sau plang pana vomita..nu toti,dar ff multi.Nu au nici o vina ingrijitoarele sau educatoarea..ele incercau sa-i linisteasca,insa cu cat un parinte sta mai mult acolo cu ei,cu atat el va plange si mai si..si tot asa.Asta din ce am observat eu in 3 zile.Si azi plangea un baietel si a vomat de vreo doua ori,fiind cu tatal si bunica..Dna ingrijitoare i-a adus un servetel sa-l stearga..l-a luat in brate,a incercat sa-l linisteasca,insa evident copilul voia la tata si voia sa plece,nu voia sa ramana acolo.
Sper ca s-a inteles mai bine acum.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.