Febra 38,7...?
Raspunsuri - Pagina 8
Laura25 spune:
Oana, ai mei nu au facut niciodata diaree de la siropurile antitermice. Nu cred ca au acest efect.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
roxanaz spune:
Oana, am sa iti scriu calm, pe lung, cu detalii, si te rog sa citesti cu atentie mesajul meu, ca te vad panicata si suparata.
1. tratamentul cu axetine injectabil pentru o faringita, fara prelevarea de proba prealabila pentru a vedea daca bacteria (presupusa) este sensibila la acest antibiotic, este gresit. este foarte posibil ca si aceasta faringita sa fie virala.
2. ar fi trebuit luat exsudat faringian, dus la laborator si vazuta clar natura infectiei.
3. acum daca tot ai inceput tratamentul trebuie tinut. dar, atata timp cat temperatura nu creste peste 38.5 nu mai da antitermice. mai ales pentru ca a aparut diareea. tine-l sub observatie si aplica intai metodele spuse de Ina: dezbracat, dus cald/caldut, facut vant cu ceva racoros.
4. tine-l foarte hidratat, ceai neindulcit, apa, suc proaspat - aportul crescut de lichide previne deshidratarea si implicit scade febra.
5. nu il forta cu nimic de mancare, da-i supa, ceva orez, ce vrea. nu vrea, nu mananca, o sa aiba timp sa isi revina.
6. foarte important: data viitoare cand face temperatura nu mai accepta un tratament cu antibiotic fara antibiograma!!! pentru ca copilul, doar din ce am citit eu, ia foarte des si este absolut normala crearea unei rezistente a germenilor - lucru extrem de periculos. daca medicul iti da de la inceput nu stiu ce antibiotic, explica-i frumos ca a tot luat si ca doresti neaparat un exsudat si antibiograma succesiva. daca refuza il schimbi!
sper ca te-am ajutat... sanatate si relaxare un pic mai multa, trec lucrurile astea.
Roxana
oana_lex82 spune:
Merci mult Roxana, am notat ceea ce mi-ai spus si de acum asa am sa fac...Ma tot intreb ca tampita, de ce Dumnezeu, niciun medic din orasul asta nu face niste analize inainte de a pune un diagnostic si de a da un tratament..
La aceasta doctorita m-am dus cu toata increderea, este cea mai renumita pediatra sin Focsani, o femeie deosebita pare, mi-a dat nr de tel de acasa sa o sun la orice ora din zi sau noapte,nr de la cabinet si chiar si de la spital..Dar nu inteleg totusi ea de ce nu mi-a zis de exudat si antibiograma, mai ales ca i-am explicat ca pana la 1 an si trei luni copilul meu a luat cam 1 an tratament la 1 luna si jumatate cu antibiotic...
roxanaz spune:
stii, acum intrebarile nu isi au rostul. si nu te fac decat sa te superi mai tare. forget it, asa s-a intamplat, important este sa nu se mai repete. antibioticele nu sunt bau-bau, folosirea lor fara cap insa dau efecte suparatoare si de lunga durata. (de ce crezi ca supravietuiesc bacteriile cu atata succes de cand lumea si pamantul - tocmai pentru ca au aceasta posibilitate de a se adapta rapid la orice agresiune din afara.)
Roxana
Inaf78 spune:
1) tot ce am avut de zis despre febra, am zis ieri. continui sa mi mentin parerea...
2) dezabrob antibioticul, dar oricum nu conteaza...
3) stiu de ce ti a dat Dexametazona, dar cred ca prin administrarea asta (doza prea MARE si prea DES si prea MULTE ZILE), in loc sa obtina modularea raspunsului inflamator si imunologic (productie de leucocite), de fapt va inhiba productia de leucocite si asta inseamana OMORAREA sistemului IMUNITAR, cu consecinta: MICROBII ISI VOR FACE DE CAP...
am mai observat si din posturile anterioare ale tale ca nu numai Antibioticul este la ordinea zilei la voi, dar si derivatii de Hidrocortizon... pacat!
4)faringita, diaree, bube pe piele, nu fac decat sa mi intareasca ideea ca e infectie Virala. virusul nu se omoara cu antibiotice. bacteriile sunt cele care mor de la antibiotice.
5)ce inseamna ca are diaree? cate scaune si cat de moi? au iesit ca apa? cu mucus (ca mucii din nas), sange? sau sunt asa ca balega?
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz Oana, am sa iti scriu calm, pe lung, cu detalii, si te rog sa citesti cu atentie mesajul meu, ca te vad panicata si suparata. 1. tratamentul cu axetine injectabil pentru o faringita, fara prelevarea de proba prealabila pentru a vedea daca bacteria (presupusa) este sensibila la acest antibiotic, este gresit. este foarte posibil ca si aceasta faringita sa fie virala. 2. ar fi trebuit luat exsudat faringian, dus la laborator si vazuta clar natura infectiei. 3. acum daca tot ai inceput tratamentul trebuie tinut. dar, atata timp cat temperatura nu creste peste 38.5 nu mai da antitermice. mai ales pentru ca a aparut diareea. tine-l sub observatie si aplica intai metodele spuse de Ina: dezbracat, dus cald/caldut, facut vant cu ceva racoros. 4. tine-l foarte hidratat, ceai neindulcit, apa, suc proaspat - aportul crescut de lichide previne deshidratarea si implicit scade febra. 5. nu il forta cu nimic de mancare, da-i supa, ceva orez, ce vrea. nu vrea, nu mananca, o sa aiba timp sa isi revina. 6. foarte important: data viitoare cand face temperatura nu mai accepta un tratament cu antibiotic fara antibiograma!!! pentru ca copilul, doar din ce am citit eu, ia foarte des si este absolut normala crearea unei rezistente a germenilor - lucru extrem de periculos. daca medicul iti da de la inceput nu stiu ce antibiotic, explica-i frumos ca a tot luat si ca doresti neaparat un exsudat si antibiograma succesiva. daca refuza il schimbi! sper ca te-am ajutat... sanatate si relaxare un pic mai multa, trec lucrurile astea. Roxana |
roxanaz, din ce faceam in Bucuresti, antibiograma dureaza 6-7 zile pana vine rezultatul, se face dimineata, pe nemancate si nebaute, si inainte sa iei medicamente. Din pacate, oana merge la medic pt tratament, si vrea diagnostic si reteta pe loc, asa ca medicul ii va da ce cere, ea in primele mesaje voia sa dea Paxeladine pt o tuse uscata rara, si supozitor paracetamol doza de varsta mai mare, nu o vad asteptand fara medicamentatie 6-7 zile, si evident medicul a vazut-o la fel. Prietena mea medic a zis ca: 80% din pacientii care ii veneau, veneau pt reteta; si le dadea ce voiau ca altfel ea era medic prost (is curioasa cum vede asta acum, cand e medic in occident).
Diaree - de la atatea chimicale, exista riscul unei iritari a tractului digestiv (eu am vomitat cu sange de la un sirop de tuse, nu mai tin minte daca era Mucosolvan sau Erdomed ). Partea buna este ca isi revine organismul repede. Pe de alta parte, o diaree (enteroviroza) poate sa se asocieze si cu febra.
Dexametazona este antiimflamator - cortizon. Nu are efect la febra, cred ca ai inteles gresit, banui ca il da in aerosoli la faringita sa scada imflamarea.
Lillo spune:
Oana, nu mai are rost sa te superi acum ptr ca nu mai ajuta cu nimic. Data viitoare vei stii cum sa procedezi. Nici noua nu ne recomanda dr de familie analize inainte de a prescrie antibiotic, dar eu cer oricum un exudat si o hemoleucograma.
Sanatate puiului!
oana_lex82 spune:
Roxana, merci pt sfaturi, de fapt tuturor le multumesc, chiar si celor care n-au fost atat de ingaduitoare cu mine, macar pt faptul ca s-au ostenit sa imi dea un sfat, cat de mic...In alta ordine de idei, sa stiti ca , cunsoc destul de bine riscul la cre imi expun copilul de cate ori ii dau antibiotic, treaba asta am discutat-o si cu medicii care le prescriu, problema e ca ma lovesc de refuzul de a-mi prescrie altceva pe motivul ca asta e "cel mai bun si eficient tratament"..eu ce sa mai zic atunci?? Am explicat o data unei doctorite ca se vorbea intr-o zi la o emisiune medicala despre acest "curent" in care toti medicii, de voie sau de nevoie , prescriu antibiotice pt orice afectiune..si spunea ca in urma cercetarilor efectuate, in scurt timp boli grave vor ajunge sa nu mai poata fi tratate tocmai pt ca organismul nu va mai raspunde la tratament, devenind imun ,,Stiti ce mi-a zis doctorita? " Prostii scornite de presa pt raiting"...Cu toate ca mie mi se pare chiar logica afirmatia acelor oameni care erau invitati in acea emisiune si care mai erau si profesori universitari...
oana_lex82 spune:
Inaf, scaune moi cam ca "balega" :), aseara a facut unul apos, adica s-a infiltrat rapid in pampers si au ramas cateva bucatele mai tari pe scutec..atat a facut aseara, azi dimineata a mai facut un scaun subtire, nu apos dar oricum tot spre...mai ales ca am si auzit cand a facut si a sunat exact a diaree...Astea au fost scaunele..ieri in afara de cel apos a mai facut 2 inainte la interval de 3 ore intre care erau mai moi,dar nu apoase si nu m-au ingrijorat intru cat ieri toata ziua a baut 150 ml lapte si a papat o piersica..atat toata ziua, m-am gandit ca de la asta iese subtire...