Febra 38,7...?
Acum dimineata cand s-a trezit, Iustin (1 an si 3 luni) avea si inca are febra, 38,7. I-am pus un supozitor cu pacetamol si atat...deocamdata nu stiu ce ar putea avea,,,tuseste ff rar si sec..am sa ii dau Paxeladine pt asta..Ce sa fac oare? Mereu raceste copilul asta
Raspunsuri
oana_lex82 spune:
Are si niste bubite pe picioare si maini, ca niste negi arata, sunt mici si nu par pline cu lichid..
JuliaSM spune:
Saracul pui,cu imunitatea praf! De-ar fi asta singura lui problema,si n-ar fi totul pierdut...dar cand mai ai si o mama panicoasa,care te indoapa cu medicamente mai dihai decat cu alimente,atunci sa te tii! Si asta la numai 1 an si 3 luni!
Oana,relaxeaza-te si lasa copilul in pace.Urmareste-l doar sa vezi de unde ar putea veni febra si nu ii da medicatie dupa ureche,nici macar dupa experienta ta anterioara cu el.Poate acum e altceva (daca e ceva,intr-adevar) si ce ii dai tu nu face decat sa ii mai dea in cap imunitatii inca un pic.
Eu am trei,dar in veci nu-i caut obsesiv de bube,febra si coarne...Ii las sa stea si in praf,si in balta,si in curent (daa,celebrul curent romanesc!) si daca se imbolnavesc,marele nostru atu e tocmai imunitatea lor,alimentatia corecta si organismul tanar,nebombardat cu medicamente.Si in cele din urma,cand e musai,dar musai nevoie,abia atunci apelam la medicatie.
Imi pare rau sa tot citesc ce scrii despre Iustin care e mereu bolnav,dar calea nu e asta,sa ii dai mereu si mereu medicamente.Pana la 3 ani,ficatul lui e franjuri deja.Mai citeste si tu contraindicatiile de pe cele mai banale medicamente pe care le dai copilului,sa vezi ca nu-s chiar bombonele!
r_ocsy spune:
Da, nu inteleg nici eu de ce te arunci de fiecare data cu disperare asupra medicamentelor.
Una dintre regulile de aur ar trebui sa fie : sa nu ii dai nimic fara acordul unui pediatru !
Si poate nu ar strica o consultatie la un homeopat .... v-ar putea prescrie un tratament pentru cresterea imunitatii.
lulu77 spune:
oana, bolile copilariei debuteaza de cele mai multe ori cu febra.
38.7 rectal este o febra mica/normala, plus ca mai scazi 0.5, deci are in jur de 38(sau ma rog, asa mi se pare mie)
lasa-l, scade febra si cam atat. de ce paxeladin?
mai degraba, daca tot insisti sa dai copilului ceva, ia calea naturistelor, un sirop de brad, patlagina, un PLATUSIN, FAVISTUSIN, etc, un ceai de ceapa, sau ridiche neagra, sunt destule variante.
si da, este mai mereu racit/bolnav, ptr ca TU nu ii lasi putin organismul sa isi faca treaba...dar discutiile astea au mai fost.
cu sigurantza, vei merge la medic, si vei primi antibiotic, si cu sigurantza il vei administra
Baby1320 spune:
Mda .. ma tot uit si eu si ma crucesc. Una doua, supozitoare, una-doua medicamente bagate pe toate orificiile. Oana, serios, nu e ok cum procedezi. Daca baiatul este intr-adevar bolnavior asa des, de fiecare data mergi intai la un medic sau macar consulta-te cu el; nu il mai indopa cu prostii. In ritmul in care ii dai tu Paracetamol si alte bazaconii, ii faci organele praf si ii mai si creezi rezistenta la ele in timp. Nu stiu, dar ceva nu e ok acolo.
De ce nu suni un medic decat sa stai sa scrii pe forum si sa astepti sfaturi ? Mai scriu si eu si mai intreb pe forum, dar ca sa cer sfaturi si medicatii pe forum e cam mult.
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
oana_lex82 spune:
Mama, dar ce naiba am mai facut de data asta de toata lumea imi sare in gat, i-am pus un supozitor cu paracetamol pt febra..altceva nu i-am dat nimik..Paxeladine ii dadeam numai faca tusea ff rau, dar azi a tusit o singura data asa ca nu i-am mai dat nimik...Mai nasol e ca dupa ce i-am pus supozitorul a fost ok vreo 3 ore..acum de 3 ore aproape are iar febra..I-am pus sosete inmuiate in apa cu otet..dar nu cedeaza...Habar n-am ce sa mai fac..medicul lui nu raspunde la telefon...Sunt panicoasa pt ca are 39 temperatura..ce naiba sa fac, sa stau cu mainile in san sa astept???
JuliaSM spune:
Daca face febra mai mult de 39 si nu scade sub paracetamol,mai bine mergi la urgente pediatrie cu el,decat sa ii administrezi tu orice alt medicament.
Poate urmeaza o boala a copilariei,poate are rosu in gat,poate,poate, poate.Orice ar fi, nimic nu iti permite sa te erijezi in medic pediatru si sa ii dai vreun tratament.
Eu i-as mai pune un supozitor si as cauta sa ii scad temperatura cu ceva prosopel umed la incheieturi(gat,subsuori).Poate trece de la sine,sunt virusi care provoaca febra pentru 24 de ore,apoi nu mai ramane nicio urma.Mai asteapta,mai ales daca ai antitermice supozitoare,doar de crezi ca nu mai poti face fata,du-te la urgente.
Eu nu ti-am sarit la gat,am alte pasiuni.Mi-e mila de copilul ala si mor de ciuda pe metalitatea asta,cum ca mama e dumnezeul copilului si stie ea mereu ce e mai bine pentru el,chiar si un pumn cu medicamente!
oana_lex82 spune:
Merci Julia, daca ai urmarit toate postarile mele ai si ai fost atenta ai vazut ca nu i-am dat nimik fara prescriptia medicului...am dfost la atatia medici ca mi s-a urat..si am sa ma mai duc..nici mie nu-mi face placere sa-l indop cu medicamente, mai ales ca stiu cat sunt de nocive pt organism, dar ce sa fac?? Acum are 39,2 temperatura, de fapt avea, acum a adormit..nu i-am mai pus supozitor pt ca paracetamolul de 250 mg se da la 12 ore si abia la ora 20 se fac 12 ore//i-am pus doar sosete cu otet si apa in picioare, dar nu scade febra..acum a adormit cu febra asta..oare e ok sa-l las sa doarma??
oana_lex82 spune:
Acum s-a trezit are 38,7 febra..nici nu stiu ce sa fac pt ca plange ff tare si nu vrea nimik..nu bea, nu mananca... Of, ce mila mi-e de el...habar n-am ce sa-i fac...
JuliaSM spune:
In primul rand,paracetamolul de 250 mg nu e pentru copii asa mici(nu sub 3 ani)-aici tu ai gresit,daca stii ca e bolnavicios,cumpara paracetamol de 125 mg,pentru a-l putea administra mai des,la 3-4 ore daca e nevoie.
Daca doarme si nu ii mai pui paracetamol,incearca sa ii scazi febra cu prosopel umed,cu apa calduta la temperatura camerei,ca sa nu il trezesti si sa ii creezi discomfort.