Pentru dl dr. Romeo Stanescu

Stimate domnule Doctor,
Am ramas insarcinata luna aceasta, adica ultimul meu cilcul a fost pe data de 6 octombrie si am facut un test de sarcina si rezultatul e pozitiv.
Am facut luna trecuta o inseminare artificiala in Franta fara rezultat pozitiv, dar am ramas acum pe cale naturala utilizand monitorul de ovulatie Maybe Baybe.
Eu am avut in 2001 o sarcina oprita din evolutie.
As dori sa va intreb :
1. Cand recomandati sa se faca prima ecografie si primul consult ginecologic? Data trecuta l-am facut pe la 5, 6 saptamani si nu as vrea sa mai gresesc inca o data facandu-l prea repede, sa nu aiba vreo influenta negativa.
2. Am acasa niste vitamine A-Zinc 9 din Franta, mi-au ramas de la prima sarcina pierduta si expira in luna decembrie a acestui an.
Doctorita mea din Franta mi-a recomdat, oligops in cazul in care as fi ramas insarcinata dupa inseminare. Intrebarea este: As putea sa iau acum aceste vitamine A-zinc care expira luna viitoare, sau mai bine nu?
3. Luna aceasta as avea de calatorit cu trenul si avionul. Deocamdata eu ma simt bine. Pot face aceste calatorii fara sa am unele riscuri?
Va multumesc foarte mult,
Marcela
Raspunsuri

Marcelle spune:
Stimate Domnule doctor,
Intre timp mi-am facut analiza de H.G.G. si sunt un pic ingrijorata pentru valoarea
care a fost in ziua 10 de 62.91ng/ml.V-as ruga sa imi spuneti daca e buna aceasta valoare???? E normala? Sotul meu mi-a scos rezultatul si nu l-a lamurit medicul destul de bine, parca i-a spus ca e prea mica, dar nu era sigur.Eu valorile normale din Franta le am in alte unitati de masura si nu stiu cum sa le compar.
Ieri mi-am vazut o patuta protocalie pe chilot, mica mica, nu maronie, nici rosie, are rost sa ma ingrijorez?
Multumesc mult anticipat pentru raspunsurile care mi le veti da.
Cu stima,
Marcela

Marcelle spune:
Intre timp mi-am refacut analiza de HCG si la 52 de ore era 112.90 mUI/ml.
Se pare ca evolueaza normal dar la linita, dupa cum mi s-a spus.
Eu acum iau utrogestan care vad ca a ameliorata mult durerile de burta si petele care au fost.
Sper ca totul va decurge normal.
O mica raceala fara febra sper ca nu e grava chiar daca aparare in primul trimestreu?
Va multumesc,
Marcela

romeostanescu spune:
Draga Marcelle,
Imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului meu, dar programul meu - dimineata -Spital Judetean Deva ( orele 8-13)+ garzi + clinica privata , zilnic orele 14-23 (zilnic 30 programari+urgente +fertilizarile artificiale), nu mai imi permite sa respir!
Acum la inceputul lui decembrie am 5 zile de concediu….Dar sa revin:
1. primul consult ginecologic este bine de facut la 6 saptamani (+ecografie vaginala pentru a vedea si bataile cordului embrionar)
2. vitamine + minerale se pot lua oricand
3. se poate calatori
4. Utrogestan+ Gravibinon cred ca este terapia de electie.
Nu mai recolta de atatea ori sange pentru HCG, mai simplu este eco vaginala la 3-4 zile –embrionul trebuie sa aiba BCE si sa creasca 1 mm/zi. Sper ca acum totul este OK. Astept vesti noi.
Cu stima,
Dr. Romeo Stanescu

Marcelle spune:
Stimate domnule doctor,
Mi-am facut ecografia si embrionului ii bate inimioara.La 6-7 saptamani are 6 mm.
Acum sunt relativ bine, nu mai am pete am luat Utrogestan, vitamine, acid folic.
Acum ma ingrijoreaza faptul ca am inceput sa vomez din nou acid, daca nu mamanc mai mult de 3 ore. Am mai avut o sarcina toxica oprita in evolutie, atunci vomam doar acid dimineata si seara in fiecare zi.Acum a fost totusi doar in 2 seri, iar alimentatia mea este normala, fata de alimenatia de atunci care era deficitara, deaorece nu puteam sa mananc.
Va multumesc foarte mult pentru timpul si raspunsul acordat.
Cu stima,
Marcela

romeostanescu spune:
Draga Marcelle,
Uneori o tableta de Metoclopramid cu o ora inainte de masa poate da un rezultat bun în tratamentul disgravidiei de trimestrul I.Incearca sa mananci mai putin si mai des.
Mult succes,
Dr. Romeo Stanescu