e acceptabil... fara sex?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Monabella, cred ca nu te-ai facut inteleasa utilizand acest titlu...

Oricum, ai dreptate in legatura cu faptul ca femeile au aceasta trasatura de a fi grijulii, mai mult decat barbatii. E in firea lor sa cocoloseasca, sa ofere suport celor din jur, sa-i puna pe primul plan pe ceilalti din familie si pe ele sa se uite uneori. Eu eram gravida de ex cu fetita, aveam febra, eram cobza, baietelul ce-l aveam deja, avea 1 an si 8 luni, era cobza de racit si el, sotul avea si el febra, zacea in pat sub paturi, si ghici cine alerga intre camere sa le care supe, ceaiuri, siropuri si comprese amandurora? cine-l cara pe cel mic in brate morocanos ca se simtea rau? cine gatea? Eu, gravida in primul trimestru, cu greturi si febra.

avea si are mama o vorba cu care sunt de acord 100%, desi nu am numarate pe degete ideile pe care le impartasim: "sa ma tina Dumnezeu pe pamantul asta sanatoasa, cand o fi sa mor sa pic si sa mor pe loc, sa nu ajung bolnava ani la rand, povara pe capul nimanui, sa nu fie nimeni nevoit sa ma ingrijeasca" Amin, asta e si parerea mea.

despre cazul de fata ce sa zic? e un caz nefericit, in care pe cei doi i-a despartit nu neaparat boala. Nu erau ei prea apropiati nici inainte, cu siguranta. Sigur oamenii bolnavi se schimba, se schimba si atitudinea celor sanatosi fata de ei, ceea ce ii enerveaza de multe ori.

acum ca sotia a murit, ca s-au despartit, asta e...sotul nu e totusi criminal, nu trebuie sa se mute din oras, cred ca fiecare dintre partizani ar trebui sa-si vada de ograda lor si sa lase oamenii in pace...mereu bagatorii de seama mai mult strica decat ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Oh, poate ca am ales prost titlul dar efectiv, pe aici asa vorbea lumea ca de ce a lasat-o dupa 7 ani? ca daca avea nevoi fiziologice trebuia sa si le rezolve discret si sa stea cu ea.

Altii ca nu, ca trebuia sa stea cu ea si sa ii fie fidel pina la sf, indiferent de ce se intimpla pt ca au promis in fata lui Dzeu ca vor fi impreuna la bine si la rau.

De- asta intrebam, pt ca eu nu pot sa acuz nici sa apar. Pur si simplu nu ma pot pronunta. A fost o sitiatie nefericita si Doamne fereste sa se intimple asa ceva dar uite ca se intimpla.
Eu am intilnit o tinara care a fost prietena (deci nu casatorita) cu un tip care a fost diagnosticat cu asa ceva si dupa doi ani i-a dat papucii. Celor din jur a marturisit ca a rupt-o cu el din cauza bolii, pt ca nu se vedea ingrijindu-l.

Deci exitsa oameni si oameni. Insa nu vad un barbat - ex. sotul din situatia descrisa de mine - care sa isi lase serviciul - din ce sa traiasca pt ca numai el lucra? - si sa faca ce a facut romanca din Germania. ori grupul de prieteni si cunoscuti cam pt asta il blameaza. De asta si intrebam cit poate cineva sa stea pe uscat? Pt ca la urma urmei omul si-a zis viata merge inainte, copilul trebuia sa creasca, ii trebuia o viata normala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Un caz asemanator am vazut la niste vecini la mama acasa. S-au castorit de tineri, au avut un copil si cand avea cel mic avea vreo doi ani, tanara s a imbolnavit. Nu stiu exact ce avea, cert este ca a inceput sa nu mai mearga singura pe strada, sa nu mai mearga decat in casa, pana la urma a ramas la pat. Sotul a ingrijit-o pana la moarte, cca 15-17 ani. Precizez ca nu stiu daca faceau sex, ei fiind f discreti.
Orasul fiind f mic, s-a auzit ca si a gasit barbatul pe cineva cam dupa 10-12 ani. Mama ce mai era de babe. Cum poate sa isi gaseasca pe una, cand are sotie bolnava acasa. Cei mai mari contestatari ai omului erau tocmai cei care desi casatoriti au avut nu stiu cate aventuri.Mama mi a zis ca omul venea acasa in fiecare seara, ca avea si grija copilul nu numai a nevastei. Dupa ce sotia a murit, la un interval vecinul s-a casatorit cu o alta.

Parerea mea este ca este f greu sa traiesti langa un om bolnav. Cred ca partea sexuala este de cea mai mica importanta in aceasta ecuatie. Cati nu s-au vaitat ce greu este sa ai grija de un batran paralizat. Lumea ar trebui sa isi vada de treaba ei. Sa comenteze persoanele care au reusit sa traiasca in asemenea conditii 7 ani. Practic omul ala a crescut singur un copil. Eu nu cred ca a asteptat sa treaca 5 ani (speranta de viata in boala) ca sa moara.
Eu as mai pune o intrebare. Copilul ce face? Banuiesc ca l a crescut sotul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Calul moare de drum lung si ...romanii de grija altuia.
Femeia aceea e si moarta si-ngropata si noi n-aveam alta treaba decat se ne-intrebam daca sotul ei facea sex sau nu si daca asta este etic sau nu. Chiar ce importanta are? Si pentru cine?
Dubioasa comunitate. Poate ca chiar ar fi mai bine pentru el sa plece de-acolo.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Dana vio copilul e bun, invata, e chiar foarte cuminte pt cite a vazut in casa lui. In rest ce sa zic, lumea vrbeste - poate pt ca a fost inmormintarea care a rascolit in toata povestea asta - dar asta se discuta. evident pe la colturi. exact cum spunea didididi. tot pe la colturi se discuta si de mostenire. Asa ca vezi tu lumea e dubioasa peste tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

e acceptabil sa te casatoresti si sa iti pice nevasta la pat grav bolnava, si apoi sa moara? asa trebuia sa se intituleze subiectul! cum accepti asta? copilul sa isi piarda mama mai intai bolii si apoi mortii?
ce legatura are sexul cu subiectul???? de ce a fost intinsa o momeala...si apoi s-au dat in vileag detaliile?? mie imi suna a barfa urata de coltz de strada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns razvan74 spune:

se poate rezista un timp, mai ales daca ai energii canalizate carierist asta poate face sa vii zilnic rupt de oboseala, sa fii multumit ca poti avea discutii despre una sau alta, sa te ajuti cu cea de langa tine in diverse treburi domestice sau nu dar mai mult de doi ani tot nu tine decit daca eventual nu ai solutii la situatia ta((.. nu ai unde sta, cu ce plati chiria si facturile daca te separi si atunci stai in casnicia aia de nevoie dar de obicei lipsa de sex duce si barbatul si femeia implicata sa devina infideli si chiar daca sint impreuna amandoi stiu ca se inseala reciproc si se complac asa.. asta am aflat-o de la o prietena care statea cu fostul sot fara sa aiba mare treaba in pat dar legaturi avea fiecare si uneori se mai si informau ca sint in oras cu o astfel de situatie si singura intrebare era cind ajungi acasa)).. In fine, sper ca ai inteles ceva din ce am zis eu dar ca o concluzie, un barbat obisnuit fara viata sexuala nu rezista mai mult de 6 luni.. restul sint exceptii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

" ce legatura are sexul cu subiectul???? " Bal Mascat
Imensa tragedia acesor oameni !
Ce poate fi mai greu decit sa fii un spectator inert al vietii ,privind neputincios la deteriorarea corpului tau,mai mult si mai mult, cu fiecare zi care trece ?
Treptat, perceptia asupra tuturor lucrurilor din jur se schimba,se distorsioneaza...

La fel, ce cutremur s-o fi produs in constiinta sotului,obligat sa fie martor dar sa si "inteleaga" si mai ales sa accepte dimensiunea nenorocirii din casa si familia lui...

De schimbat s-au schimbat amindoi, cu siguranta,in toti anii aia.

Nimeni nu are insa dreptul sa-i judece pt ca ei au dus o povara imensa pe umeri si in suflet, de a carei profunzime noi, ca oameni sanatosi, nu putem avea stiinta.
Tot ce pot spune este sa ne fereasca Dumnezeu !

Iar faptul ca "prietenii" si comunitatea dezbat inca subiectul (acum, ca deznodamintul s-a produs,pot s-o ia din nou de la capat ,cu n-shpe mii de supozitii)mi se pare jalnic (ca sa nu spun josnic).

Este incredibil cum unii oameni pot sa se preocupe atit de mult de aspectul sexual al acestei tragedii si nu de cel sufletesc (major).
Ma gindesc in primul rind la copilasul lor, obligat sa traiasca ,alaturi de parinti,o drama atit de dureroasa, ani si ani de-a rindul...
Ce o fi (fost) in sufletul lui in toti anii astia ?

Aspectul sexual este minor ,dupa parerea mea.
Pe de alta parte, sexualitatea se poate manifesta in atitea si atitea moduri...nu ma indoiesc ca au gasit si ei unul...
Nu cred ca acesta a fost motivul pt care s-au despartit dupa 7 ani.
Ci greutatile de zi cu zi, uzura psihica.

Dumnezeu s-o odihneasca in pace iar sotului si copilului putere sa-si duca crucea mai departe, pe drumul vietii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Stiti ce concluzie am tras eu din taspunsurile voastre ? ca desi este un instinct natural, dorinta de sex vine de la cap ...

Multe raspunsuri au spus ca o ok sa stai fara sex daca cel de langa tine e bolnav dar nu e ok daca e sanatos ... pai dorinta / nevoia / impulsul stiu ele care e situatia celui de langa tine ?

Deci, daca vine de cap, inseamna ca e controlabil - asa ca eu as raspunde la intrebarea "se poate trai fara sex" cu raspunsul "DA, categoric se poate" ... nu iti este rau, nu cazi la pat, nu iti pierzi mintile, nu incepi sa vorbesti singur pe strada. Aceasta presupune insa un efort suplimentar pentru ca exista un echilibru emotional care este "dezechilibrat" ...si acest dezechilibru intins pe termen lung devine frustrant si chiar aduce nefericire.

Este foarte greu de a ramane intr-o relatie monogama normala de lunga durata, este si mai greu de a ramane in aceasta relatie cand cel de langa tine este bolnav ... asa ca, a adauga la aceasta munca si efortul de a sta acolo fara sex este chiar o pretentie absurda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Inmormintarea a fost acum citeva zile si comunitatea a retrait toata tragedia acestor oameni. Au fost numeroase persoane care insa i-au batut obrazul sotului. Acum omul se gindeste serios sa se mute din oras.

De ce? Ca anterior ai scris ca EA a plecat, deci de ce i se bate lui obrazul? Gura lumii... bleah!

Nu te supara, dar asta e clar un subiect de barfa si chiar mi se pare aiurea sa vii sa mai ceri pareri ptr. ceva ce e clar... trecut! Ei s-au despartit acum 8 ani! Atunci nu i-a batut nimeni obrazul? Ea a murit, acum se gasesc tot felul de tampenii subiect de barfa. Eu zic sa lase lumea bietul om in pace si sa-si vada de r.h.tul din propria ograda!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput