De ce...
Raspunsuri - Pagina 2
ancuta06 spune:
fetelor, eu vreau sa va spun punctul meu de vedere, referitor la intrebarea: ce-i face pe oameni sa-si insele partenerul/a?
eu nu cred ca as insela din cauza rutinei, monotoniei. Singurul motiv ar fi daca nu-mi acorda atentie, daca nu ma mai vede frumoasa, daca nu mai are initiativa sa facem dragoste, daca nu imi poate satisface nevoia de a ma simti femeie pt o perioada prea lunga, si daca as realiza ca nu sta in puterea mea sa schimb asta. Dar oricum, nu zic ca sunt o sfanta, dar nu as putea sa il insel daca are incredere deplina in mine. In schimb, daca percep ca el considera ca exista riscul asta, atunci poate ca da.
Acum, eu nu cred ca barbatii inseala din aceleasi motive
Ancuta
amuleta spune:
De ce-si inseala unii partenerul ? Mie mi se pare ca din slabiciune de caracter. Daca nu-ti mai place un partener sau te nemultumeste poti sa discuti cu el si la urma, daca nu se mai poate, sa-l parasesti. Ca sa ajungi sa-l inseli inseamna ca-ti place sa traiesti in minciuna si asta pentru mine inseamna slabiciune de caracter. Nu cred ca poti evita sa fii inselat cind ai un partener cu ochi alunecosi.
Andrada spune:
Pentru ca de-a lungul unei casatorii ceva se pierde. Intensitatea, surpriza, misterul, etc sau altele. Trebuie doar sa fim atenti sa umplem la loc cu celelalte: rabdare, complicitate, intelegere, sustinere. Dar toate ar fi desarte fireste fara dragoste. Apoi am intilnit cupluri cind si cu dragoste... Si altele in care dragostea a murit demult si-si ramin fideli. Chiar ce e? Educatie de acasa, respect, asa te nasti (cu abilitatea de a o face sau nu...), fizic (te doboara hormonul..). Citisem undeva ca si animalelor le suride ideea schimbarii partenerului atunci cind vad unul mai cornut, cu pene mai lungi, mai paros, etc. Numai pinguinii o tin o viatza impreuna (si cind ne gindim ca tatal e ala care tine oul pe inotatoare, in puf, si apoi ia schimb respectuos cu mama la carat puiul).
Aveam o idee...
Am pierdut-o na!
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Aliada spune:
Ce sa zic!?Cum am mai spus-o la alt subiect.El(Ea) are tot ce-si doreste si nu mai are ce sa doreasca si atunci i-si doreste sa doreasca ceva macar o singura data si uite asa pierde tot ce a avut!Asta pentru cazurile fericite cand partenerii practic se iubesc(culmea) si nu pot vedea viata separat.Mai sunt si alte cazuri in care partenerii practica nu se inteleg sau nu s-au iubit de la inceput si nu pot convietui impreuna de buna voie dar sunt fortati de imprejurari.
Presupun insa ca intrebarea pusa era pentru primul caz.
dana_ene spune:
Draga Freia,
raspunsuri exacte nu cred ca exista in problema asta.
Dar din experientele si parerile diferite ale noastre, tuturor, probabil ca se poate deslusi o imagine a problemei.
Da, sunt de acord cu faptul ca rutina apare.
Si tot noi trebuie sa o facem sa dispara, asa cum spunea Cristina, avem un job full-time.
In primul rand cred ca atunci cand incepi o relatie e foarte important sa "testezi" bine terenul. Asa cum spunea mama, trebuie ca EL sa alerge dupa tine, nu tu dupa el. Si e perfect adevarat ! Daca tu esti mai prinsa in relatie, lucrurile s-ar putea sa nu mai functioneze la un moment dat. Ei, barbatii, se plictisesc usor.
Daca el este indragostit de tine si vrei ca relatia sa dureze, atunci trebuie sa ai grija sa nu se plictiseasca. Nu e usor, dar daca asta vrei - merita efortul !
Cand m-am casatorit, o colega mi-a dat un sfat extrem de pretios, pe care o sa vi-l impartasesc si voua. Mi-a spus:
"Draga mea, sa nu-ti pierzi timpul in bucatarie, facand curat etc., atunci cand el sta in fata televizorului, sau are chef de-o bere. Lasa totul pentru alta data, stai cu el la TV, sau mergi cu el la o bere. Treburile le vei face mai tarziu, atunci cand vei gasi timp, sau poate le veti face impreuna, daca-l rogi sa te ajute."
Eu asa am facut, cu toate ca sunt o maniaca a curateniei. Dar, imi gasesc intotdeauna timp, inainte sa apara de la serviciu, cand fac curatenie, fac mancare sau ce alte treburi am, iar cand apare el acasa, sunt libera sa stau cu el. Stam foarte mult de vorba, ne uitam la TV amandoi, a inceput chiar uneori sa cumpere cate-o sticla de suc sau de bere pentru a o bea impreuna acasa.
Alteori, daca nu reusesc sa duc la bun sfarsit treburile, in week-end, cand suntem impreuna, ii propun sa ma ajute la bucatarie ca sa putem sa ne facem program impreuna. Sa nu va imaginati ca e un harnic, sau ca ii e drag de bucatarie, dar, important este sa stea cu mine, chiar daca eu fac treburile, iar el mai mult se invarte in jurul meu. Stam amandoi si asta ajuta la consolidarea relatiei.
Nu l-am oprit niciodata de la a merge impreuna cu prietenii la o terasa, cu toate ca nu-mi facea placere, dar mi-am impus sa nu fac scandal. Si, ca urmare a faptului acesta, a inceput sa nu mai fie tentat de escapadele astea, poate chiar statea mereu cu gandul ca sunt acasa, ca l-am lasat sa plece.
Ba chiar a devenit gelos. Mi-a spus ca s-a intrebat de ce n-am protestat atunci cand mi-a spus ca vrea sa iasa la o bere cu prietenul lui. "Oare aveam altceva de facut ? Daca am pe cineva si am vrut sa scap de el de-acasa?" Ei, va imaginati ce m-am distrat de parerile astea, dar tare bine mi-au prins.
Apoi, am adoptat si o alta tactica. Ii vorbeam despre intamplari de la serviciul meu si-i strecuram cate-un nume al vreunui coleg, asa ca fapt divers. A inceput sa treaca pe la birou, sa-i cunoasca pe respectivii. Ce atent era acasa sotul meu ! Un sambure de gelozie face minuni !
Ah ! Si sa nu va imaginati ca barbatul meu este un sfant, un cuminte. Nu !
Cand ne-am casatorit era un independent, avea o gramada de amice, pe care le suna la telefon.
Am trecut prin perioade grele, ba chiar am fost sa discut cu una dintre ele, care a ramas perplexa cand i-am spus ca sunt sotia lui. Nu le spunea ca este insurat. Vreo 3 ani nici n-a purtat verigheta. Pana intr-o zi cand am vazut verigheta la degetul lui, si-a pus-o din proprie initiativa si n-a mai dat-o jos.
Acum am intr-adevar o casnicie frumoasa si stiu ca ma iubeste numai pe mine. Si eu il iubesc enorm, dar nu-i arat. E periculos !!!
Si... e adevarata reteta: Compromisul este cheia unei relatii de succes !
Nu stiu daca tot ce-am spus se potriveste in orice relatie, nu stiu nici daca la mine vor fi toate ca pana acum, dar asta e ceea ce gandesc acum.
Va doresc tuturor o viata frumoasa, iar tie, Freia, tot ce-mi doresc si mie !
Stiu ca vei gasi barbatul care sa te merite pe tine si pe dulcea de Alexa !
Daniela si puiul Oana Maria
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Freia spune:
dana, sfatul e bun... dar vezi tu, eu nu am rezistat sa stiu ca mi-a plecat cu o alta femei la o petrecere si eu nu aveam ce sa caut... dar am zis ca e o pasa de moment si bebe e mai important. Eu nu ceept compromisuri cand stiu ca sunt inselata. Asa ca mi-am luat bebele si am plecat. Si acum il las pe el sa sune si sa ma caute. Daca vrea sa-si vada fata bine, daca nu.. sa il fereasca Dumnezeu sa afle ce inseamna dispretul unui copil crescut fara tata (eu am trait asta si nu imi doresc sa simta si ea asta).
Poze cu Alexa vor mai fi puse pe site pana la sfarsiul anului... sper. Cat despre cineva care sa ne merite... mi-am cam pierdut increderea in barbati... poate e o chestie de moment, dar acum nu am decat repulsie si neincredere fata de anumite specimene.
Pumpici,
Freia si bebe Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
dana_ene spune:
Draga mea Freia, ai facut cea mai buna alegere sa te desparti de el. Eu vorbeam despre experienta mea, dar nu faceam vreo aluzie la faptul ca ar fi trebuit sa ramai cu tatal Alexei. Nici intr-un caz ! Acel individ nu va merita.
Iar, despre un altul... Inteleg ce simti (eu sunt la a 2-a casnicie, prima a fost doar de 4 luni, timp in care am mancat la bataie...). In sfarsit, a trecut de mult si nu mai vreau sa-mi amintesc. Asa am gandit si eu atunci, dar... viata mi l-a scos in cale pe actualul meu sot, tatal Oanei, cu care sunt casatorita de ceva ani si, desi am avut si noi "povesti" la inceput, acum suntem foarte bine si foarte fericiti. De aceea, sa nu spui niciodata "NICIODATA" !
Iti doresc tot binele din lume tie si scumpei tale capsunici !
Daniela si puiul Oana Maria
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
lena spune:
Draga Freia,
mi-esti draga in primul rand fiindca fetita mea se numeste Freya si-n al doilea rand ca seamana cu bebitza ta ceva de speriat ...poate iti dai seama singura din poze
raspunsuri generale la asa probleme sunt foarte greu de dat, daca nu imposibil de gasit...eu zic ca nu merita sa te zbati interior prea mult pentru asa ceva...bunica avea o vorba: are balta peste si n-a secat inca!
capul sus si fii tare ca ai un copil caruia trebuie sa ii dai un exemplu!
Numai bine, Lena si Freya
http://community.webshots.com/user/poolbeertje
lily spune:
De fiecare data intimplarile pe care le traim ne influenteaza intr-un anumit mod,
perfecti nu sintem, dar tindem spre perfectiune ! credem ca stim totul, ca nu mai avem cum gresi intr-un caz atit de clar si torusi gresim...sau cind altul are acest soi de dilema, ni se pare ca noi stim raspunsul corect !
cineva spunea ca din cauza ca barbatul doreste altceva-se plictiseste cu femeie lui si vrea putina variatie...pleaca... si apoi de multe revine acasa, la sotie, la copii, no problem !
sa iubesti, sa te daruiesti , sa te sacrifici pt ca celuilalt sa ii fie bine e sublim ! sa iubesti neconditionat, asa incit sa radiezi fericire , sa nu astepti raspuns imediat , timpul arata ca dragostea daruita se intoarce la cel care a daruit-o in feluri minunate, nebanuite, nesperate ....
sa nu te consideri inferioara celeilalte,sa ai incredere in tine, sa lupti pt fericirea ta , pt ca viata e o lupta, deci te lupta !
daca nu te-a apreciat, i se parea ca i se cuvine ...
o petrecere unde nu aveai ce sa cauti ?? doar era o petrecere , nu trebuia un motiv anume ...
cred ca trebuie sa te gindesti la faptul ca un copil fara tatal lui e lipsit de multe lucruri frumoase in viata, are nevoie de mama si de tata-
orgoliul poate distruge casnicia si mai tirziu regretele pot fi inutile !
Sanatate si Dumnezeu sa iti de-a putere si intelepciune in tot ce faci !
"Daca dragoste nu e, nimic nu e"
Lili