Banii "la comun"

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Cred ca e cel putin 16% ,dar ne poate lamuri mai bine un economist.

24%, pentru drepturi de autor.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Daca esti un profesor cu adevarat bun, faci bani frumosi din meditatii, nu doar de cosul zilnic. Pe vremea cand ma meditam la matematica pt bacalaureat, profesorul de-atunci lucra pe pachete promotionale (zau ). 3 milioane (acum 13 ani erau bani seriosi) pt reusita la bacalaureat, sedinte din 2 in 2 zile sau zilnice timp de-o luna, cu lectii stricte, cu teste de balaureat facute acolo, teme de casa. Lucra pe grupuri de cate 5-6 elevi, in paralel cel putin 5 grupuri. Era profesor de mult timp, avea talet si metoda. Avea pachete pt admiterea la facultate (diverse facultati), corijente, olimpici, bacalaureat. Era extrem de cautat, intrai la el doar dupa ce aveai referinte bune (familie, stare financiara). Era ca o adevarata fabrica de matematica. Insa am reusit (mi-am triplat nota la mate la bacalaureatul din toamna in doar 4 saptamani).

Am observat acelasi stil (de meditatii en gros) la profesorul de anatomie din facultate (ma meditam la el la biologie). Si-a ridicat "numai" o casa din meditatii, iar ai mei au platit pt meditatii "numai" suma pt o masina noua pe vremea aia.

In concluzie, nu le plang de mila profesorilor, cel putin cei pe materii cautate (limba romana, matematica, limbi straine). Daca au spirit anteprenorial, se vor descurca mai mult decat onorabil financiar.

P.S. Eu nici acum nu stiu de ce Selene nu s-a dus la examenele de titularizare. Program relativ lejer, serviciu decent, facea ceea ce stia si putea sa aleaga orice de la gradinita la clase de liceu (cu ce se simtea ea confortabil sa lucreze). Si de-acolo avea pepiniera pt meditatii. In fine, cateodata in viata mai este nevoie si de curaj, nu doar de in spatele monitorului.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

blackgirl, ce spui tu acolo, despre meditatii, este o realitate subiectiva. Asa cum ai vazut-o tu.

Am si eu una, tot subiectiva, dar opusa.

"Cu adevarat bun" - si stiu cel putin doi astfel de profesori - nu reprezinta o garantie pentru faptul ca vei castiga cat sa-ti cumperi o casa. Profesorii astia doi nu sunt numai buni, au si acea omenie in ei care sa ii faca sa nu "umfle" tarifele direct proportional cu vechimea lor in munca, cu gradele, cu participarile la conferinte etc., ci sa se gandeasca daca si parintii copilului aluia isi permit. Sa accepte sa primeasca banii dupa 2-3 luni, cand se intorc parintii din Spania sau Italia sau pe unde mai sunt la munca.

Iar meditatiile (pe bani) NU sunt pentru grupe de copii - 5-6 elevi. Maximum maximorum 3. Pentru ca meditatiile implica si o atentie speciala acordata copilului, altfel decat cea de la clasa, unde sunt 25 de elevi.

Asa ca, lasa stilul tendentios si malitiozitatea.

Eu NU am vrut sa fiu profesoara. NU am facut modulul pedagogic, fara de care nu poti profesa in invatamant, nu l-am facut nici gratuit, nici pe banii mei. Daca vroiam sa profesez in invatamant, alegeam din start Filologie clasica, nu Limbi Moderne Aplicate. Io am fugit de literatura si toceala ca de dracu'. Imi ajunsesera in liceu.

Eu nu inteleg de ce tratezi meditatiile cu asa... superficialitate. Ti s-or fi parand tie usoare si mari aducatoare de bani, insa nu este deloc asa. Poate pentru aia care se gandesc in primul rand la ei. Eu nu am putut face asta niciodata, cu toate ca inclusiv mama mea mi-a facut observatie ca "sabotez piata".

Sunt de acord ca sistemul de invatamant s-a degradat f. mult si, astfel, cei dedicati, care si la 50 de ani inca fac planuri de lectii, sunt pusi in umbra, de nu se mai vad.

Iar costul vietii unui profesor de oras nu este acelasi cu costul vietii unui profesor de la orasel sau tzara. Salariul poate este acelasi.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Selene, din pacate tu te-ai oprit doar la tonul tendentios si malitios. Eu as fi vrut sa vezi ca uneori mai facem si ce nu ne place in viata, pe perioade limitate de timp, insa pt a ne fi mai bine noua si familiei. Chiar si financiar.

Tu esti insa cea nedreapta aici: astepti de la D sa-si schimbe jobul, pt unul mai banos, insa Doamne fereste sa fii tu aceea care sa faca un efort in plus pt a va fi mai bine ca familie. Vezi ca nu merg traducerile momentan? cauti in alta parte/altceva/faci si ceea ce nu iti place. Ocazional, merg si traducerile, insa vad ca banii ajung si peste 3-4 luni.

Si nu-mi vb mie ca nu stiu de munca voluntara si neplatita, ca mi-e podul plin de multumiri. Din gura. Insa am copil de varsta Dariei si am inceput sa ma gandesc in primul rand la el si la viitorul lui.

Ideea este ca daca vrei sa faci bani din meseria ta (limbi straine), poti. Esti prima si unica persoana pe care o cunosc care sustine altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Cori, o sa vad. Clujul asa mi-a spus, "doar anularea autorizatiei". Ceea ce, puii mei, n-o sa fac veci, auzi, sa-mi tai singura craca de sub picioare...

In legatura cu incetarea activitatii PFA, eu sunt traducator autorizat, fosta PFA. Eu mi-am intrerupt din 2008 activitatea, pe motiv de intrare in CIC si nu mi-am reactivat-o, nu a trebuit sa anulez autorizatia...e bine mersi, in vigoare, doar "forma mea juridica de organizare" (wow cum suna...) am intrerupt-o. Mai traduc, dar nu eliberez facturi... Nu stiu daca si cum iti ajuta situatia ta, dar vroiam numai sa specific ca se poate incheia PFA si fara sa-ti fie afectata autorizatia.

Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008)
28+ cu shmoo mic "pisicutz verde"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Selene, din pacate tu te-ai oprit doar la tonul tendentios si malitios. Eu as fi vrut sa vezi ca uneori mai facem si ce nu ne place in viata, pe perioade limitate de timp, insa pt a ne fi mai bine noua si familiei. Chiar si financiar.

Tu esti insa cea nedreapta aici: astepti de la D sa-si schimbe jobul, pt unul mai banos, insa Doamne fereste sa fii tu aceea care sa faca un efort in plus pt a va fi mai bine ca familie. Vezi ca nu merg traducerile momentan? cauti in alta parte/altceva/faci si ceea ce nu iti place. Ocazional, merg si traducerile, insa vad ca banii ajung si peste 3-4 luni.

Si nu-mi vb mie ca nu stiu de munca voluntara si neplatita, ca mi-e podul plin de multumiri. Din gura. Insa am copil de varsta Dariei si am inceput sa ma gandesc in primul rand la el si la viitorul lui.

Ideea este ca daca vrei sa faci bani din meseria ta (limbi straine), poti. Esti prima si unica persoana pe care o cunosc care sustine altceva.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

D. si-a schimbat jobul pentru ca:

1. a scapat de naveta zilnica Braila-Galati.
2. salariul de la firma de unde este acum este mai mare.

Eu nu i-am impus nimic, dar mi se pare firesc ca aceste decizii sa fie discutate in familie.

O buna perioada de timp, D. si-a dorit mai mult ca mine, chiar mult mai mult, sa ne mutam la Cluj. Din acest dezechilibru de dorinte, ne-am mai si certat. Eu aveam motivele mele pentru care imi redusesem drastic dorinta, si el nu le-a inteles. Intre timp, si-a mai dat si el seama de unele chestii. Una e sa fii avertizat si alta e sa le vezi cu ochii tai.

Am retinut tonul pentru ca, desi subiectul NU este despre cat ma plang eu, nu ai scapat ocazia sa "imi scoti ochii" cu asta. Ai mers pe principiul "daca nu inteleg, macar sa lovesc". Io ar trebui sa zic mersi ca ma scuturi, nu?

Ti-am explicat care este diferenta dintre Filologie clasica si Limbi Moderne Aplicate. Nu esti prima persoana care se gandeste ca Facultatea de Litere = si profesor, si traducator, si meditator si mai stiu eu ce. Tu, daca ai facut Facultatea de Medicina, de ce nu profesezi ca farmacist sau asistent farmacie, ca doar tot de cunostinte medicale e vorba? D'aia, ca nu sunt totuna. Uite asa si la mine.

Citat:

Aici iti dau dreptate, doar ca ma freca pe mine la icre sa continuu in domeniul specializat pe care l-am studiat.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dia_filipas

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Cori, o sa vad. Clujul asa mi-a spus, "doar anularea autorizatiei". Ceea ce, puii mei, n-o sa fac veci, auzi, sa-mi tai singura craca de sub picioare...

In legatura cu incetarea activitatii PFA, eu sunt traducator autorizat, fosta PFA. Eu mi-am intrerupt din 2008 activitatea, pe motiv de intrare in CIC si nu mi-am reactivat-o, nu a trebuit sa anulez autorizatia...e bine mersi, in vigoare, doar "forma mea juridica de organizare" (wow cum suna...) am intrerupt-o. Mai traduc, dar nu eliberez facturi... Nu stiu daca si cum iti ajuta situatia ta, dar vroiam numai sa specific ca se poate incheia PFA si fara sa-ti fie afectata autorizatia.

Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008)
28+ cu shmoo mic "pisicutz verde"

dia, am mai citit si prin alte parti, difera de la oras la oras. Unii accepta, altii nu.

Oricum nu mai conteaza, acum.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

Selene, am mai uitat ceva : in general cum te intelegi cu vecinii de pe scara ? De ce te intreb asta : eu am pe scara o doamna profesoara care da meditatii la mate si fizica. e drept, avea foarte multi copii pe care ii medita. ei bine, de invidie si ciuda, la una dintre sedinte, mai multi carcotasi s-au apucat sa faca scandal ca ce, doamna profesoara sa plateasca mai mult la lift si curatenie pe scara, ca se vantura copiii toata ziua buna ziua cu liftul, chestii d-astea de prost-gust. noroc ca d-na e cu capul pe umeri si nu s-a pus la mintea lor, pur si simplu le-a spus copiilor sa urce/coboare pe scari (8 etaje, cam nasol), in liniste, fara sa faca mizerie. si problema s-a rezolvat, carcotasii si-au gasit alte subiecte de scandal...

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Stii cum ma inteleg, Corina? Bine, pana la proba contrarie. Multi sunt pensionari - mai bine spus, pensionare. Cand li se scoala lor sa comenteze de ceva sau sa ma muste de... dos, o fac fara rezerve. Una, cam la 40 de ani, este nesimtita, cu aia chiar m-am certat, din cauza ca ocupa in disperare uscatorul de rufe si, daca am eu rufe acolo, ea se duce fara probleme si mi le pipaie, mi le muta, dupa care vine sa ma anunte ca le-a verificat si-s uscate, sa mi le iau de acolo, ca are ea de pus.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui escu

Si 16% impozit este cel mai mic din europa, asa ca nu inteleg de ce cauta lumea sa triseze.

pentru ca in europa salariul le permite sa traiasca decent, aici ajung sa rabde de foame si frig, doar in baza lui. drept pentru care acei 16% sunt deosebit de valorosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Selene, daca ai terminat Limbi Moderne Aplicate nu inseamna ca te-ai 'specializat' in meseria de traducator. Aia-i treaba sectiei de 'Traducatori'.

Iar 'Filologie clasica' inseamna latina si elina, nu alte limbi straine.

Ah, da, si inca ceva. Sa studiezi literatura si structura limbii - ceea ce la LMA se face mai putin spre deloc - nu inseamna 'toceala'. Ba chiar dimpotriva sau, cum se zice la mine in Drumul Taberei, quite on the contrary.

E simplu ca buna-ziua. Vezi ca nu mai merge cu traducerile, te duci sa muncesti. Ceva. Orice.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Ah, ma scuzati ca pan-acusi fusei off topic.

Banii nostri sunt la comun. Ma apuca cascatul cu trosnete de falci numai cand ma gandesc sa socotesc cat pune barbata-meu si cat pun io.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput