Banii "la comun"

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Am vazut si sume mari oferite (gen 100 de USD), dar si destule dintr-astea, cu buget redus.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Selene, mai bine dai ore la engleza, daca stii si gramatica asa bine. Banuiesc ca si vorbesti bine. Nu te ar interesa sa dai niste lectii de engleza on line?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Didididi

Selene, mai bine dai ore la engleza, daca stii si gramatica asa bine. Banuiesc ca si vorbesti bine. Nu te ar interesa sa dai niste lectii de engleza on line?

M-au batut la cap fetele cu meditatiile, Didididi, mai ales ca am experienta. Ce nu aveam (si inca nu am, dar sunt mai bine, totusi) erau rabdarea, starea sufleteasca, efectiv.

Sa vad ce va fi dupa ce intra Daria la gradinita, cu ea pe aici, nu pot face nimic, uite, chiar zilele trecute am fost solicitata pentru o traducere, aveam de raspuns urgent daca accept sau nu, si ea ma "bruia", tragandu-ma de mana, vorbind peste mine... Iar acum 1 minut mi-a tras o linie cu pixul pe plicul cu acte ce tre' sa plece intr-o ora...

Ma cam enervez la faze de-astea, pentru ca, desi incerc sa ii explic pe limba ei ca trebuie sa fac aia si aia, e intr-o perioada in care ne solicita permanent atentia, facand si chestii mai nasoale pentru a o capata - gen tzipat, urlat, aruncat, trantit, stricat si chiar lovit.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

selene, nu-ti face mari sperante ca, odata intrata Daria la gradi, vei avea mai mult timp liber sau stare sufleteasca de a te ocupa in liniste de traduceri si/sau meditatii.

nu stiu cum sta Daria cu imunitatea, insa primul an de gradi (colectivitate) inseamna de cele mai multe ori raceala (viroza, laringita, bronsita) aproape in fiecare luna, din octombrie pana in martie-aprilie. asa ca pregateste-te sufleteste de episoadele astea, va trebui sa ai grija de un pui mic bolnavior, deci timp si stare de traduceri/meditatii nu vei avea cu mult peste cat ai acum. fireste, nu-ti doresc sa se intample una ca asta, orice mamica ar vrea ca puiul ei sa fie sanatos tot timpul, sa nu se imbolnaveasca niciodata daca s-ar putea. insa iti scriu aceste detalii tocmai sa fii pregatita si pentru astfel de situatii nedorite, dar care se intampla totusi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

selene, nu-ti face mari sperante ca, odata intrata Daria la gradi, vei avea mai mult timp liber sau stare sufleteasca de a te ocupa in liniste de traduceri si/sau meditatii.

nu stiu cum sta Daria cu imunitatea, insa primul an de gradi (colectivitate) inseamna de cele mai multe ori raceala (viroza, laringita, bronsita) aproape in fiecare luna, din octombrie pana in martie-aprilie. asa ca pregateste-te sufleteste de episoadele astea, va trebui sa ai grija de un pui mic bolnavior, deci timp si stare de traduceri/meditatii nu vei avea cu mult peste cat ai acum. fireste, nu-ti doresc sa se intample una ca asta, orice mamica ar vrea ca puiul ei sa fie sanatos tot timpul, sa nu se imbolnaveasca niciodata daca s-ar putea. insa iti scriu aceste detalii tocmai sa fii pregatita si pentru astfel de situatii nedorite, dar care se intampla totusi.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Si tu, Brutus? :))

Cata lume m-a prevenit in sensul asta... Eh...

(Atunci sa spun ca sunt o mamica fericita, fiindca pot lucra de acasa si sta si cu puiutul bolnavior? Sa nu mai depun CV-uri de angajare pe nicaieri? :D)

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

o, nu, trimite CV-uri si cauta un job care sa-ti convina. ocazia ti se poate oferi imediat sau dupa cateva luni.
insa incepi sa te interesezi si de o bona, care sa poata sta part-time cu Daria. cu cat o gasesti mai curand, cu atat vei putea sa o instruiesti mai bine, s-o ajuti sa se familiarizeze cu rostul casei, sa o observi cu atentie sa vezi daca e ok, sa se obisnuiasca si Daria cu noile schimbari din viata ei (inceperea gradinitei si o bona, introduse in acelasi timp, s-ar putea s-o bulverseze un pic pe micuta ta). in conditiile actuale nu stiu daca te poti baza 100% pe ajutorul soacrei, ai spus ca au aparut ceva probleme de sanatate in ultimul timp. iar la socrii tai in casa nu stiu daca vei avea inima s-o lasi pe Daria, iar tu sa mergi la job si sa te obsedeze tot timpul gandul daca e totul ok, daca nu s-a intamplat una si alta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu zic sa nu o sperii cu ideea ca trebuie sa caute bani si de bona... Eu am dus copiii la cresa de la 2 ani si nu am avut bona. A fost nevoie de 3 ori cate 2-3 zile sa imi iau concediu medical pt a sta cu ei cand au fost bolnavi. Imi luam concediu de la medic si patronul nu avea nimic de comentat (sau daca avea, nu ma interesa). E adevarat ca in perioada vacantelor m-au ajutat bunicile cu ei. Dar nici nu s-au imbolnavit des, nici nu au facut forme grave de boala. (cel mai mult au stat acasa din cauza de varicela cand erau la cresa si anul asta a facut Bianca scarlatina)

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

laura, nici n-am vrut s-o sperii (au avut altii grija inaintea mea ), de aceea am si mentionat ca nu stiu cum sta Daria la capitolul imunitate. imi amintesc totusi ca Selene a avut ceva probleme cu Daria (nu prea voia sa pape, mai mult arunca mancarea pe pereti), sper ca acestea sa nu-i fi slabit imunitatea. sa nu uitam ca Selene, sotul si Daria sunt vegetarieni, poate asta sa fie sansa ca Daria sa aiba o imunitate mai buna, pentru ca are in alimentatia zilnica legume si fructe mai mult decat consuma copilasii in general.

unii copilasi sunt mai norocosi si racesc relativ rar in primul an de colectivitate, altii stau o saptamana la gradi, una acasa fiind raciti...patroana gradinitei unde merge fetita mea chiar m-a avertizat in legatura cu acest aspect, inca de la inscriere, ba chiar mi-a confirmat faptul ca si baietii ei s-au incadrat in "statistici", cel mare e la scoala acum, iar cel mic e grupa cu fetita mea. asta m-a linistit oleaca, sa zicem, si pot sa consider ca am fost norocoasa, din septembrie 2010 pana acum fetita mea a mers la gradi tot timpul si a stat acasa per total maxim 2-3 saptamani adunate intr-un an, pe motive de boala (viroze si o bronsita). eu acum imi fac probleme legate de bolile copilariei, mai devreme sau mai tarziu le va face si fetita mea, sper sa treaca cu bine peste ele, fara complicatii.

am scris mai mult in ideea de a o obisnui pe Selene cu ideea ca s-ar putea sa aiba nevoie la un moment dat de o bona/vecina/matusa/verisoara sa stea cu Daria, daca ea se angajeaza si nu poate sa stea prea mult acasa daca Daria se imbolnaveste, iar pe soacra nu se va putea baza din cauza problemelor de sanatate ale acesteia.

Mergi la inceput

Selene, am mai uitat ceva : in general cum te intelegi cu vecinii de pe scara ? De ce te intreb asta : eu am pe scara o doamna profesoara care da meditatii la mate si fizica. e drept, avea foarte multi copii pe care ii medita. ei bine, de invidie si ciuda, la una dintre sedinte, mai multi carcotasi s-au apucat sa faca scandal ca ce, doamna profesoara sa plateasca mai mult la lift si curatenie pe scara, ca se vantura copiii toata ziua buna ziua cu liftul, chestii d-astea de prost-gust. noroc ca d-na e cu capul pe umeri si nu s-a pus la mintea lor, pur si simplu le-a spus copiilor sa urce/coboare pe scari (8 etaje, cam nasol), in liniste, fara sa faca mizerie. si problema s-a rezolvat, carcotasii si-au gasit alte subiecte de scandal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

Selene, am mai uitat ceva : in general cum te intelegi cu vecinii de pe scara ? De ce te intreb asta : eu am pe scara o doamna profesoara care da meditatii la mate si fizica. e drept, avea foarte multi copii pe care ii medita. ei bine, de invidie si ciuda, la una dintre sedinte, mai multi carcotasi s-au apucat sa faca scandal ca ce, doamna profesoara sa plateasca mai mult la lift si curatenie pe scara, ca se vantura copiii toata ziua buna ziua cu liftul, chestii d-astea de prost-gust. noroc ca d-na e cu capul pe umeri si nu s-a pus la mintea lor, pur si simplu le-a spus copiilor sa urce/coboare pe scari (8 etaje, cam nasol), in liniste, fara sa faca mizerie. si problema s-a rezolvat, carcotasii si-au gasit alte subiecte de scandal...

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

nu ma pot abtine sa nu comentez la rautatea vecinilor. Imi vine sa plang de mila si de ciuda.

Selene_bunny, si eu zic ca ideea cu meditatiile e perfecta pt voi.

Mergi la inceput