Gradinita Arc en Ciel, Chitzi-bush, Micul Print?!
Raspunsuri - Pagina 2
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alex01 !!!pentru doamna/domnisoara vally!!! 1.eu nu sunt deacord cu cele spuse de dumneavoastra.in primul rand cum dumnevoastra puteti sa spuneti ca si va citez "de ce primesc copii asa mici daca nu sunt in stare sa le dea atentia necesara, iubirea necesara, atmosfera calda...?"? Nu va este putina rusine doamna?!cum puteti sa acuzati un strain ca nu acorda iubire copilului dumneavoastra?!Nu cumva partea cu iubirea este de datoria dumneavoastra?!eu stiam personal ca o educatoare are rolul sa va educe copilul, stiti...EDUCAToare...nu sa fie mama copilului domneavoastra. 2.poate daca ati gandi o secunda...ca omuletul ala mic...care este copilul dumneavoastra a trait cu dumneavoastra toata viata lui...asa ca orice despartire de dumneavoastra, singura persoana cu care a interactionat pana la acel moment reprezinta un moment de cotitura in viata lui si plansul acela...este logic si normal...asta daca exista putina logica in gandirea pe care o aveti. 3."ignorarea" despre care vorbiti dumneavoastra este faptul ca, si inca odata daca ar exista putin logica in gandirea dumneavoastra v-ati da seama imediat ca am dreptate, este cauzata de faptul ca domnisoara invatatoare...mai are grija de inca 10 copii...pe langa copilul dumneavoastra. 4.ati vorbit de un incident, ca ati stat 20 de minute la intrare.doamna/domnisoara...dumneavoastra ce credeti ca facea invatatoarea?! statea degeaba?! nu doamna/domnisoara...avea grija de ceilalti copii!!! si din cate am inteles....toti parinti, cu exceptia dumneavoastra...pt ca imi pareti o persoana "confortabila"...isi duc copilasi sus,le schimba incaltamintea...duc copilul educatoarei si pleaca....pt ca toti ceilalti parinti sunt INTELEGATORI si au spirit de observatie si si-au dat seama ca educatoarea are grija si de alti copii.Aceste doua calitati va lipsesc dumneavoastra. 5.plansul la copii este o reactie normala.daca aveti alta parerea...va rog frumos sa ne scuzati...pe mine si restul planetei Pamant ca avem reactii anormale, din punctul dumneavoastra de vedere. |
multumesc lui Dumnezeu ca nu am avut parte de asa oameni =cadre didactice ca cele descrise de tine:fara iubire, fara intelegere, fara atentie... sa aiba "grija" de copilul meu.
brrr...ma infior gandindu-ma la bietele sufletele care sunt in "grija" acestor maini si zilnic au parte de acest "tratament" .
michelle
michelle-usa spune:
-pentru mine aceste activitati extrascolare sunt egale cu 0 atita timp cat copiii nu sunt iubiti, ingrijiti, hraniti sanatos...
-ce nevoie au copiii de 2-3 ani de engleza, karate si balet???
-ca sa nu mai spun ca personal mi-ar fi frica si de plimbarile astea prin oras 2-3 doamne cu 15-20 copii de 3 ani.
-au nevoie de aer curat, ar trebui zilnic scosi(cu exceptii de ploi torentiale, zapezi)
-mancare de pe-o zi pe alta? ceai reincalzit? oare asa de greu e sa faci un ceai proaspat zilnic?
-fetze speriate la masa, copii care stau smirna la 2-3 ani...
-"educatoare"care tzipa...
hmmm toate astea spun multe...chiar vorbim de gradinitza sau de vreo inchisoare???
eu daca ar trebui sa aleg o gradinitza m-as duce la diverse ore sa vad care e atmosfera,as sta de vorba cu parintii, m-as uita pe fetzele micutilor sa vad bucurie, sanatate, spontaneitate...si pe fetzele educatoarelor sa citesc dragoste.
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui Alex01 !!!pentru doamna/domnisoara vally!!! 1.eu nu sunt deacord cu cele spuse de dumneavoastra.in primul rand cum dumnevoastra puteti sa spuneti ca si va citez "de ce primesc copii asa mici daca nu sunt in stare sa le dea atentia necesara, iubirea necesara, atmosfera calda...?"? Nu va este putina rusine doamna?!cum puteti sa acuzati un strain ca nu acorda iubire copilului dumneavoastra?!Nu cumva partea cu iubirea este de datoria dumneavoastra?!eu stiam personal ca o educatoare are rolul sa va educe copilul, stiti...EDUCAToare...nu sa fie mama copilului domneavoastra. 2.poate daca ati gandi o secunda...ca omuletul ala mic...care este copilul dumneavoastra a trait cu dumneavoastra toata viata lui...asa ca orice despartire de dumneavoastra, singura persoana cu care a interactionat pana la acel moment reprezinta un moment de cotitura in viata lui si plansul acela...este logic si normal...asta daca exista putina logica in gandirea pe care o aveti. 3."ignorarea" despre care vorbiti dumneavoastra este faptul ca, si inca odata daca ar exista putin logica in gandirea dumneavoastra v-ati da seama imediat ca am dreptate, este cauzata de faptul ca domnisoara invatatoare...mai are grija de inca 10 copii...pe langa copilul dumneavoastra. 4.ati vorbit de un incident, ca ati stat 20 de minute la intrare.doamna/domnisoara...dumneavoastra ce credeti ca facea invatatoarea?! statea degeaba?! nu doamna/domnisoara...avea grija de ceilalti copii!!! si din cate am inteles....toti parinti, cu exceptia dumneavoastra...pt ca imi pareti o persoana "confortabila"...isi duc copilasi sus,le schimba incaltamintea...duc copilul educatoarei si pleaca....pt ca toti ceilalti parinti sunt INTELEGATORI si au spirit de observatie si si-au dat seama ca educatoarea are grija si de alti copii.Aceste doua calitati va lipsesc dumneavoastra. 5.plansul la copii este o reactie normala.daca aveti alta parerea...va rog frumos sa ne scuzati...pe mine si restul planetei Pamant ca avem reactii anormale, din punctul dumneavoastra de vedere. |
sunt curioasa daca sunteti cadru didactic?
-daca ,da...imi pare rau pt micuti si parintii lor...si poate va lumineaza Dumenzeu sa va schimbati cariera
-daca nu,...nici sa nu va faceti vreodata.
-daca sunteti si parinte...e trist ca ginditi asa
michelle
BESTUTZA spune:
citat din mesajul lui Alex01 pt michelle-usa -mancarea nu s-a zis nimic de rau despre ea. -copilul nu este maltrat in nici un fel, nici macar psihic. -exista o curte unde copii se pot juca daca vremea o permite. -exista mai multe ingrijitoare care fac curat zi de zi...si la nevoie schimba copii care si-au facut nevoile pe ei. -se face engleza.kingsley daca nu ma insel. -in activitatile extrascolare sunt implicati si parinti! -nu s-a facut nici o referire cum ca invatatoarea a carui nume s-a dat tipa la copii. |
Se face engleza, dar e foarte important sa se faca si romana!
In alta ordine de idei,cred ca atunci cand cineva are o nemultumire, ar trebui sa fiti primii care invita parintii in a-si exprima diferitele temeri!
Si vorbesc in cunostinta de cauza. Nepotul unei colege a fost inscris la aceasta gradinita si desi a avut ceva vechime, a fost mutat, din motive pe care le-am vazut exprimate mai sus, la o gradinita de stat!
Tocmai ca sunt doua persoane care fiind direct implicate furnizeaza date concrete,ar trebui sa va faca mai deschisi,comunicativi si dornici de imbunatatirea unor mici neajunsuri!
Daca nemultumirea mamicii in cauza m-a facut sa imi amintesc de colega mea, reactia dvs m-a facut sa postez!
michelle-usa spune:
nu intleg unde este mesajul care mi l-a scris Alex01.
il vad doar la Bestutza.
michelle
ddanagh spune:
Ma simt datoare fata de celelalte mamici care isi cauta ceva informatii despre gradinite, asa cum si eu am cautat, sa-mi zic parerea despre Arc en Ciel , sediul din Bucurestii Noi.
Nu stiu cum este la sediul principal, cred ca de fapt tot ce se scrie de bine despre gradi aceasta se refera la acel sediu, pentru ca la cel din Bucurestii Noi actul pedagogic e 0.
Am avut fetita pentru 6 luni acolo, la grupa mijlocie. Nu e un geniu insa e istetica foc . La fel mai erau si inca cel putin 3 baietei din totalul grupei de 9 copii, se putea spune ca au grupa cu copii peste medie. eiii, atunci incerci cumva sa te adaptezi. Toti acesti 4 copilasi deja scriau binisor orice cuvant cu litere de tipar iar cifrele le scriau in toate felurile, din doi in doi, crescator, descrescator, etc dar nu conta, in loc sa-i motiveze intr-un fel sau altul, la gradi au stat si l-au exersat pe 2, doua luni. Normal ca imi luam copilul mega plictisit. Din ianuarie pana in iunie l-au tot facut pe 1, 2 si 3. ATAT. Tin minte si acum ca au avut ca tema saptamanala: circul. Toata saptamana aia zi de zi au desenat cate un elefant, nimic altceva, la sfarsit de saptamana mi s-au dat ca "raport" 5 fise cu elefanti mai mari sau mai mic, colorati intr-o zi cu roz, alta zi cu creion, alta zi cu bucati de ziar lipite, si tot asa. Atat au reusit ei sa le transmita copiilor despre circ.
Se laudau ca se predau 3 limbi straine: franceza, engleza, germana. Hmmmm De fapt nu se facea nimic bine. Cand a ajuns acolo, fata stia ceva engleza, a reusit insa sa uite si cuvintele ce le stia. Doamna de Germana, cel putin, era total pe dinafara cu pedagogia.
Ca sa nu mai zic de aceasta "doamna" Dna Frau Cati, de germana ce "caracter" de om era. Eu mai aveam un bebe mic si faceam de acasa cam maxim 10 minute pe jos cu carutul. La pranz, cand trebuia sa ma duc dupa fata la gradinita, atunci cand era urat afara, pleca sotul de la servici si o aducea. Numai bine ca a fost o situatie neprevazuta intr-una din zile: afara ploua rau, sotul nu a putut sa plece de la servici. Am sunat la aceasta doamna sa o rog, stiind ca vine cu masina si statea la cateva strazi de noi, fiind de fapt in drumul ei, sa o ia si pe Daria sa mi-o aduca acasa cand pleaca ea. Repet era prima oara cand apelam si poate ultima oara. Bun. Ii pregatesc o ciocolata elvetiana, super buna, semn de multumire. cand ajunge, iau fata, ii dau ciocolata, ii multumesc frumos si in loc de "cu placere" franc in fata imi raspunde "sa stiti ca mama lui X imi da 5 lei cand o aduc pe x acasa". OMG. zic bine, lasati va aduc maine la gradi, nu mai intru acum dupa bani ca ploua. Ei bine a doua zi i-a luat bine merci. Eu nu zic sa-mi faca servicii pe gratis, insa Dumnezeule era in drumul ei, era un eveniment total accidental, ea a facut 2 minute cu masina de la gradi pana la noi acasa, putea sa zica ceva de genul "pe viitor as putea sa...., bla, bla"
Alt minus mareeee e ca nu numia ca nu au bucatarie proprie, inteleg asta, insa plateai 13 ron pe zi masa, asa iti ziceau, insa de fapt era 13 ron numai pranzul. daca copilul dormea acolo, in fiecare zi, de acasa trebuia sa-i pregatesti asa: mic dejun, fruct, si gustare de dupa somn. sa faci asta zi de zi, zi de zi ani la rand, credeti-ma ca nu e ok deloc. Ca sa nu mai zic de diferenta creata intre copii, ala a avut de-aia, vreau si eu....
Si colac peste pupaza, pretul era cel mai ridicat din zona. Pentru ce? nici acum nu inteleg. De chitanta bineinteles ca nici nu se punea problema.
Cat despre comunicarea cu parintii, ma bufneste rasul. Cica pe caiete. Asta e asa de ochii parintilor, la inscriere, ca dupa nu mai stie nimeni de caietul ala, in juma de an au scris de doua ori, doua prostii in caiet. Nu iti dadeau nimic, nici la inceput de saptamana, nici la sfarsit de saptamana, nu se stia ce face copilul intreaga zi acolo. Justificarea directoarei a fost ca le e greu sa coordoneze exact intr-un program 4 doamne: de romana, de engleza, franceza si germana. Deci totul era dupa ureche, oare ce sa mai facem astazi, daca se avea chef sau nu.
Si ar mai fi multe de zis. Deci ARC EN CIEL Duetului clar NU.
Nici nu suporta comparatie cu gradinita la care e acum fata. Cred ca un punct important in alegerea gradinitei este ca sa apartina directoarei, atunci interesul de a functiona bine e muult mai ridicat. Arc en ciel apartine lui nu stiu cine de pe nu stiu unde, care nu a fost niciodata in jumatate de an in sediul din Duetului. Se baza poate pe directoarea de acolo care posibil avea vreo frustare legata de salariu si nu avea niciun interes sa mearga bine.
ch_dana spune:
Daca tot a venit vorba de Arc-en-Ciel, de sediul de pe Heliade Radulescu (sector 2) are cineva vreo referinta ? Ca daca merge la fel de "bine" ca si celalalt, s-a dus de pe lista...Multumiri anticipate !
ioanacarmen spune:
1. Poarta este in permanenta deschisa, oricine are acces in curtea gradinitei si in sediu, fara nici o restrictie. Nu exista nici un paznic. Incuietoarea de la poarta se afla la nivelul oricarui copil si se poate deschide cu usurinta ( oricum nu o inchide nimeni...)
2. Copii nu sunt supravegheati cand ies in curte, astfel incat oricand pot iesi pe poarta.
3. In sediu in permanenta este un miros greu de mancare de cantina
4. Copii nu au voie sa bea apa si sa mearga la toaleta atunci cand au nevoie, pentru ca deranjeaza ora. O fac doar cand are chef doamna...
5. Ce fac concret toata ziua: decupeaza si coloreaza. Atat!
6. Ceri feedback sau vrei sa-l dai? Pe cine intereseaza? Prin contract esti obligat sa platesti tot anul, indiferent ca iti lasi copilul acolo o luna- doua si apoi vrei sa il retragi.
7. In cursul diminetii au 2 gustari, care trebuie aduse de acasa. Sunt la interval de o ora si jumatate. In concluzie, copilul mananca o data inainte de a pleca de acasa - in jur de ora 8, la 9.30 mananca la gradinita, la 11 din nou, iar la ora 13 masa de pranz. Nici un adult nu poate manca atat de des, dar un pui atat de mic. Cum sa mananci la un interval atat de scurt intre mese? Daca acest lucru face ca timpul sa treaca mai repede si nu este nevoie sa ne mai batem capul cu educatia copiilor, de ce nu ?
8. S-a udat copilul la toaleta? Ei si ce? Doar nu poate deranja minunata ora de desen, ca sa se schimbe....Trebuie sa stea ud, chiar daca in dulap are mai multe schimburi.
9. Geamurile de la clase stau in permanenta deschise. La fel si usile. Iarna te simti foarte bine intr-o astfel de atmosfera .
Lista poate continua...concluziile le trageti singure.
citat din mesajul lui ch_dana Daca tot a venit vorba de Arc-en-Ciel, de sediul de pe Heliade Radulescu (sector 2) are cineva vreo referinta ? Ca daca merge la fel de "bine" ca si celalalt, s-a dus de pe lista...Multumiri anticipate ! Dana & Amelia (21.06.2011) |