Strugurasi S-O11 - HAI Jade,Theea, Nati! (105)
Raspunsuri - Pagina 5
Kora_B spune:
May, am vazut acum msg-ul tau
Citat: |
citat din mesajul lui May3 kora, ti-am raspuns. DC vad ca nu anunta cand ai mesaje... 34+ cu Beatrice Ana zebraroz.ro |
34+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de Iannis 2 ani +
ionelamaria spune:
mneatza
Si eu am dormit prost, cu pauze lungi si am tot numarat oi....
Cum mai mult am stat treaza m-am tot gandit la Caty. Moaaama ce i-as mai bodogani pe medicii aia sa fiu in locul tau..... Pe partea cealalta, dupa ce se va termina sunt convinsa ca ai sa privesti cu alti ochi lucrurile.
Adica: gandind acum , la rece, la distanta relativ mare de nastere PREFER CA LA VOI decat sistemul asta romanesc, super invaziv. Mie mi se pare oribil ca sunt mai multe cezariene decat nasteri normalel la noi.
In timpul travaliului ai momente in care te gandesti "salivand" la o anestezie, la o cezariana, la "un medicament minune" care sa te ajute sa se termine odata. E absolut firesc. Nasterea nu e deloc o plimbare pe bulevard asa ca eu as bodogani continuu sa nu ma ajute.... asta intr-o tara in care , indiferent cat bodoganesc eu aia nu mai iau in seama.
Pe cealalta parte, cum eu imi doresc mult ca lucrurile sa se intample incet si firesc, chiar daca asta inseamna 3 zile lungi de travaliu, ma gandesc la faptul ca e posibil ca 3 zile sa suport durerile si sa nu ma pot plange, sa nu indraznesc sa spun nici pas de teama ca medicii vor interveni cu 1-2 perfuzii grabind procesul si, Doamne fereste! sa ajung la cerzariana!.
Cand ma gandesc la asta o invidiez pe Caty( daca, saracuta, mai poate fi invidiata la cat de obosita cred ca este si cat isi doreste sa se termine odata). O invidiez pentru ca se poate plange cu voce tare.
Na, fiecare cu piticii ei. Eu intorc pe toate partile "planul meu de nastere" si incerc sa evit sa dea cu virgula....
Una peste alta... nasteri usoare si rapide doresc fecareia dintre noi, indiferent cum si unde nasc si bebei sanatosi si la termen
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 30+ cu
ionelamaria spune:
Revenind
Anca a facut ieri modificarile. Eu eram pe baricade dar asteptam sa inceapa sa se scrie pe pag 20. Nu-i nimic, Mai e timp sa fac si eu. Oricum, e munca de chinez batran asta
Ma gandeam la o modificare pe prima pagina in sensul de a face o lista scurta la inceput cu bebeii din ultimele 2-3 zile, sa iasa in evidenta, si apoi sa urmeze lista cu mamici care au nascut si bebei, cu datele lor etc( asa cum e acum) dar cu font mai mic. In felul asta prima privire va fi aruncata pe cel mai recent nascut bebe si apoi ar mai fi avantajos pentru ca initial nu primim absolut toate datele copilutilor si ele se completeaza in timp ( bine, asta nu e neaparat o problema dat fiind faptul ca se poate lasa loc liber in lista si completa ulterior)
Ce spuneti?
May3 spune:
neatza.
din cate stiu eu nu-s mai multe cezariene la noi decat nasteri naturale.
da, e procentul mai mare decat in alte tari, dar sa nu exageram sa zicem ca-s mai multe decat naturale.
alayna, la 36 de sapt ma duc la gineco si probabil va verifica pozitia cu ecograful ei antic si de demult. oricum cred ca as simti-o daca se intoarce ca-i marisoara.
mi-e frica sa ma bag la exercitii de intoarcere, plus ca nu-s chitita pe nastere naturala.
in dim asta am bagat doplerul dupa mult timp de nefolosinta.
m-am speriat ca am asteptat o ora sa miste beblina si nimic cand ea de obicei cum ma trezesc eu cu hop si ea.
a miscat cand am pus aparatul pe burtica si inimioara s-a auzit clar la 148 batai pe minut, asa ca m-am linistit.
probabil a numarat si ea oi si e mai puturoasa in dim asta :D
azi noapte am reusit sa adorm cateva ore cu chiu cu vai.
34+ cu Beatrice Ana
zebraroz.ro
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui May3 neatza. din cate stiu eu nu-s mai multe cezariene la noi decat nasteri naturale. da, e procentul mai mare decat in alte tari, dar sa nu exageram sa zicem ca-s mai multe decat naturale. 34+ cu Beatrice Ana zebraroz.ro |
In spitalele mari procentul de cezariene este si de 60%. In cele mici e mai mare procentul de nasteri naturale, la care se adauga nasterile acasa si nasterile la cabinetul medical din sat. Astfel, per ansamblu ies mai multe nasteri naturale, dar nu cu mult mai multe.
Explicatia pt 60% cezariene in spitalele mari este ca acolo ajung cazurile complicate si de aici cresterea procentului. dar chiar si asa
ionelamaria spune:
Postez asa mesajul si il sterg dupa ce primesc ceva pareri:
Aici era mesajul cu editarile pentru prima pagina si l-am sters dupa modificarea fiindca era prea lung si incurca
ancaroro spune:
Ionela, din partea mea e ok.
May, din pacate aici pentru orice se recomanda cezariana. Si in general gravidele sunt speriate de dureri, de una alta. Daca ii bagi in cap unei femei pline de hormoni ca are nu stiu ce, ai convins-o.
Uite seidana a ales bine. Era speriata la inceput. Vroia cezariana. Si si-a schimbat medicul, la al treilea a ajuns de a convins-o ala ca nu are sens cezariana. Si ca e mai bine natural. Si doar prin increderea ce i-a inspirat-o.
Nici sistemul din anglia nu e ok, pentru ca nu e uman sa lasi o femeie sa se chinuie x zile fara interventie. Dar lasa ca nici aici nu te baga in seama prea mult daca nu bagi banii la buzunar
33+
Bijuteriile mele
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui ancaroro Ionela, din partea mea e ok. 33+ Bijuteriile mele |
Mai asteptam cateva pareri si apoi ma loghez sa schimb.
LenaC spune:
citat din mesajul lui May3 eu sunt pe cezariana ca e cu capul in sus. n-am incotro. 34+ cu Beatrice Ana zebraroz.ro |
Camady sa te refaci repede si multa sanatate.
Uite May ce mai poti incerca inainte de a te da batuta... http://spinningbabies.com/techniques/the-inversion
Nu stiam ca sunt asa batuti in cap astia din UK; ok... selectia naturala, dar da-mi optiuni... daca eu vreau sa fac echo, fa-mi.
Sincer pe mine ma deranjeaza ca am facut aici atatea eco si am luat atatea pastile, dar nici la extrema cealalta nu vreau sa fiu c
Andreea, hai k mai ai un pic. Uite la o comedie, poate iti mai iei gandul .
Didianana, sa ma anunti si pe mine in leg cu ceaiul de zmeur. K mi-am cumparat si eu si nu stiu cum il prepar si cand il beau.
NataliaS, eu am observat ca sunt cam la fel ca cele din Iasi, preturile din Chisinau...doar ca aici sunt decontate de CASS (4000 ron)... probabil in Chisinau nu sunt decontate, deci in realitate sunt duble in Iasi.
Alyana, sunt de acord ca dublu test sau triplu test sunt niste bullshit-uri. Mai ales daca graviduta nu are de gand sa faca avort daca iese o statistica mai nasoala... de ce sa il fac si sa ma stresez???
Faza interesanta, este ca in spitalul privat unde nasc eu daca nasti prematur tb sa indeplinesti niste conditii ca sa fie gratuita ingrijirea bebe-ului; printre care trebuie sa ai facut dublu test... ciudat; celelalte ar fi: bebe peste 2500 grame cu varsta de peste 35 sau 36 sapt.
"ma gandesc la faptul ca e posibil ca 3 zile sa suport durerile si sa nu ma pot plange, sa nu indraznesc sa spun nici pas de teama ca medicii vor interveni cu 1-2 perfuzii grabind procesul si, Doamne fereste! sa ajung la cerzariana!"
Same here, Ionela
Legat de sugestie pentru prima pagina, imi place
Intrebare pentru cunoscatoare... Caty, fiind in travaliu de atata timp nu dauneaza bebe-ului? (intrebarea a venit din partea sotului meu, k eu din cate stiu contractiile nu deranjeaza bebelusul, poate doar oboseala mamei...)
Scot niste motzate pentru Caty
Lena - 33+
NataliaS spune:
'Neata!
Acum m-am trezit...am dormit destul de bine dupa baia de azi noapte
Sunt total in asentimentul vostru vis a vis de inclinatia romaneasca spre cezariana...si daca tot vorbeati de Seidana ...sa o vedeti cum zburda ieri...parca n-ar fi nascut alaltaieri daca ar fi fost cu cezariana nu vreau sa ma gandesc cum se misca...
La mine nici o miscare pe frontul de aici...aceleasi picioare umflate, contractii ioc...azi merg la medic. Sa vedem cu ce vesti vin de acolo.
Ce-o fi facut sarmana Caty? Eu cred ca a nascut, altfel aveam vreun mesaj, ceva!
HAI CATY!!! YOU GO GIRL!
Pup fetele!
Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 40 sapt cu
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/