Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (8)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gani spune:

Buna!
La mine simptomele au debutat in urma cu 5 ani dupa ce am nascut al doilea copil si am facut o infectie la plaga (cezariana) cu un vertij puternic si senzatie de lesin la trezire intr-o dimineata. Am ramas de atunci cu o ameteala vesnica, parca eram beata. Au inceput sa apara probleme cu tiroida (hipertiroidie), amigdalita, dureri de cap si de ochi crunte, furnicaturi pe un picior pe piele, imi amortea pielea pe fata, ma durea un genunchi si un cot, uneori si umar, tahicardie, aveam o greutate in picioare, puneam pasul greu ca si cand ar fi legate gleznele intre ele, nisip in ochi, aveam permanent o stare de subfebrilitate (37,7), oboseala accentuata (aveam zile in care nu ma puteam duce pana la baie), atacuri de panica. Un an si 10 luni a trenat infectia la plaga timp in care au aparut rand pe rand simptomele astea. In sfarsit, s-a rezolvat acea infectie iar simptomele nu au disparut. In ultimul an faceam infectii urinare cu Proteus pana urinam sange. Am luat tratamente de tiroida, amigdalita, glaucom, vertij. Am facut RMN - totul ok, analizele de sange - ok (monocite usor crescute).
Cea mai suparatoare era ameteala si starea de oboseala.
Ma stiu muscata de capusa in urma cu 15 ani. Daca dau timpul inapoi imi aduc aminte ca la 2 luni dupa muscatura am fost fff racita, am slabit mult si asa am ramas. A urmat dupa aceea o perioada in care faceam crize de spasmofilie, ani buni am luat calciu degeaba. Daca as fi stiut ce presupune muscatura de capusa as fi facut tratament dar eu habar nu aveam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana1972 spune:

IliciDbr ce specie ai? Toate simptomele pe care le-ai descris le am si eu. Tu te tratezi cu dr. Ion? Cate ture de antibiotic ai facut pana acum?

Mergi la inceput

Am uitat sa spun de psoriazis, am avut acum 4 ani si m-am tratat 2 ani de el. Il gestionam binisor iar cand am inceput tratamentul antibiotic a erupt putin dupa care a trecut definitiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_rezi spune:

Gani, i-ai transmis si lui bebe infectia? Daca da, el/ea au simptome?
Eu nu am psoriazis, dar am dermatita seboreica....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliciDbr spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana1972

IliciDbr ce specie ai? Toate simptomele pe care le-ai descris le am si eu. Tu te tratezi cu dr. Ion? Cate ture de antibiotic ai facut pana acum?

Nu stiu exact ce specie am,deoarece am facut doar Elisa la Fundeni, Cat de curand voi face si un WB desfasurat.Din punctul meu de vedere atata timp cat tratamentul este cam la ghici, prea putin ma intereseaza ce specie am.Ideea este ca de cand am inceput terapia (acuma sunt la a 6 tura de antibiotice,poate chiar a saptea )am avut in sceme toate antibioticele despre care se spune ca ar avea efect in Lyme.
De tratat ma tratez la Dr Ion din Cta,si pot spune ca ma simt ok.
Daca stau sa ma gandesc as putea afirma ca am Garini.Spun asta deoarece din cate am vazut atat pe net cat si in niste probe care aveau si analize in spate,ca Afzelli sunt cele lungi iar garinni sunt cele scurte.Desigur este doar o banuiala de a mea.Mai multe dupa WB.

Mergi la inceput

@dr_rezi Am 2 fetite 7 ani si 9 luni si 5 ani si 3 luni. Amandoua sunt infectate dar nu prezinta simptome. Dr. Ion ne-a recomandat sa le dam o luna schema din plante. Eu nu as vrea sa le dau antibiotice deocamdata, avand in vedere ca pana acum nici macar banalele viroze nu au pus probleme niciodata pana acum. Era de asteptat intr-un fel sa iasa microscopia lor pozitiva avand in vedere ca sunt muscata de capusa de 15 ani. Eritem nu am avut.

Mergi la inceput

AAA si inca ceva. Sangele donatorilor nu este verificat daca are anticorpi pentru borelii in el. Deci oricine a primit sange, imunoglobuline, vaccinuri si alte derivate din sange apoate fi fericitul purtator de borelii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_rezi spune:

Vaccinuri de ce? Ce legatura au?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Techno spune:

Dr_Rezi, ca sa iti raspund la intrebarea despre simptome, la mine s-a manifestat eritemul migrator la o saptamana dupa muscatura, o doctorita dermatolog stia de borelia si mi-a dat sa fac analize dar si sa incep rapid amoxicilina. Singurele simptome au fost in acea perioada (anul trecut in mai-iunie) intepaturi in muschi si piele dar foarte mici ca intensitate si aparitia de floaters in ochi. Intepaturle au disparut usor usor, mai aveam mici dureri dar au disparut tot atunci. In schimb au aparut mici spasme musculare, rare dar pe care le am si acum. Acestea, alaturi de floaters (care nu s-a inmultit dar nici nu au disparut si e aproape imposibil sa dispara daca nu se fac anumite interventii prin operatii)si rar o durere in zona tibiei stangi sunt simptomele actuale, ce e drept nederanjante fizic doar sa zic psihic.
In afara de amoxicilina o luna, am mai luat doxiciclina in doza Burascano 2 luni anul trecut plus 6 saptamani de "pulse therapy" de ceftriaxona, incheiata in februarie anul asta. Pot spune ca, ceftriaxona nu a avut niciun efect, parca pe timpul doxiciclinei am avut simptome foarte mici, iar in saptamana de dupa finalizare, ele s-au amplificat si usor s-au atenuat ramanand cu spasmele acelea musculare.

Mergi la inceput

Vaccinuri, pentru ca unele dintre ele au la baza celule umane care ghici de unde sunt izolate? din sangele donatorilor.

Mergi la inceput