Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (8)
Raspunsuri - Pagina 5
gani spune:
Sotului mei i-a iesit pozitiv la Cantacuzino si asta nu i-a impiedicat pe cei de la Babes sa-l ia la goana.
@dr_rezi cine spune ca nu e o pandemie? Majoritatea celor purtatori sunt asimptomatici. Doar in momente de imunodepresie incep sa apara simpromele si boala avanseaza. Multi dintre noi ne-am cautat familiile si toti sunt purtatori, unii sanatosi tun. Ideea de a ne steriliza e un vis frumos, nu vom reusi decat sa scadem concentratia microbiana cu antibiotic pana cand sistemul imunitar preia iarasi lupta si gestioneaza situatia astfel incat sa dispara simptomele. Daca ai sa cauti borelii in familie sau prin vecini ai sa fii uimita ca toti au desi unii sunt fara nici un fel de simptome.
Marilen spune:
Imi pare rau ca vestile de pe aici nu sunt tocmai bune...
Citesc o carte pe care v-o recomand, "Dieta Young-miracolul ph pentru o sanatate perfecta" (o puteti citi aici:
http://www.scribd.com/doc/22431704/Dieta-Young-Miracolul-pH-pentru-o-sanatate-perfecta) si incep sa inteleg tot mai bine cum stau lucrurile.Fara o alcalinizare a corpului nostru nu putem avea succes , indiferent de boala.Regimul pare drastic si greu de aplicat unui copil cum este fiica mea care este f. pofticioasa si cred ca ar duce-o la depresie o alimentatie atat de stricta dar la adulti este altceva, ne putem mobiliza.
Eu ii dau fiicei mele doar produse pentru cresterea imunitatii:Viusid( am citit undeva parerea unei farmaciste care sustinea ca Viusid-ul in combinatie cu Germaniu organic este cel mai eficient tratament pentru cresterea imunitatii si garantaeza pentru eficienta lui... dar eu personal nu am f. multe informatii destre acest germaniu si am decis sa nu ii dau deocamdata decat Viusid).mai ia polen cu miere, Colostru cu probiotice, Vitanax, Samento si vad ca ii merge bine, multumim lui Dumnezeu.
sanatate tuturor!
gani spune:
Buna,
noi am facut tratament dat de dr. Ion si de dr. Rosca. Fiindca amandoi sunt extrem de ocupati am baletat intre ei. Am mers pe scheme combinate, din februarie pana acum am luat antibiotice timp de 22 de saptamani restul au fost pauze. Am facut pana acum 6 scheme iar de maine incep o shema de 11 saptamani. Sotul meu nu va lua nimic fiindca se simte bine si nu mai avem nici bani.
Sunt bucuroasa sa aud ca te gandesti sa te specializezi pe Lyme, este de viitor si vei putea ajuta foarte multi oameni in suferinta, ca sa nu mai spun de posibilitatea de a-ti scrie numele in istoria medicinii fiind printre pionieri...Sunt biotehnolog de profesie si nu pot sa nu recunosc ca tare mult as cerceta spirochetele astea daca as avea si unde. Mi-as dori sa pot testa cresterea lor pe diverse medii de cultura cu antibiotice ca sa stiu cu ce mor ele. Poate vrea Dumnezeu sa ma vindec si sa pot face asta undeva in Romania...
dr_rezi spune:
Draga Gani,
Poate impreuna vom reusi sa facem ceva in tara asta!
Sa va zic o bomba acum.
Au sosit rezultatele si de la Ecoparadiagnotic:
-ptr mine au iesit negative atat imunofluorescenta cat si ELISA , nu am efectuat WB intrucat costa 12 mil la ei ptr toate speciile
-sotului meu care a efectuat doar imunofluorescenta el neavand simptome la fel negativ.
Ce parere aveti de aceasta discrepanta intre Ecoparadiagnostic si Fundeni? Am ramas masca.
Maine iau si rezultatul de la dr. Moscu. Acolo va fi adevarul!
gani spune:
@dr_rezi sa spunem lucrurilor pe nume: trusele astea cu care se lucreaza imunologia (Eliza) sun6t de mai multe sensibilitati, ca sa spun asa. Adica unele au concentratii mari si se pozitiveaza la 1:10 antibady, altele au concentratii mai mici si se pozitiveaza la 1:100, 1:1000, etc anticorpi. Logic, trusa cu sensibilitate mare e mai scumpa decat celelalte, preturile fiind diferite in functie de sensibilitate. Este important de stiut ce sensibilitate au avut trusele folosite la Fundeni si Ecoparadiagnostic. Daca la Fundeni a fost pozitiv iar dincolo negativ se ridica banuiala ca trusa folosita la Fundeni a avut o sensibilitate mai mare. Aici este problema majora ca in borelioza cronica, de ani de zile, organismul este imunosupresat iar anticorpii produsi de acesta impotriva boreliilor sunt din ce in ce mai putini, asta facandu-i nedetectabili de trusele de sensibilitate mica. Si daca ies la Moscu pe filmulete borelii crezi ca vreun infectionist se uita pe ele, si mai mult, iti da si tratament? Te considera dusa cu pluta ca te cauti la veterinar si nu mai vrea sa te vada pe la el.
De cat timp ai probleme si ce fel de probleme, povesteste.
@IliciDbr ce aati mai facut?
@Marilen am verificat copii la Moscu si sunt pozitive amandoua. Dr. Ion ne-a zis sa le dam o luna ghiara matei, curcumin, para free, ceaiuri si cam atat. Antibiotice mai vedem noi cand mai cresc putin. Au 7 ani si 8 luni si 5 ani si 3 luni si sunt sanatoase tun, adica nici banalele viroze nu le ating. Am sa le cumpar si eu Viusid sa le tin imunitatea sus si cu Dumnezeu inainte!
Eu de maine incep azitroxul cu zinnat si tinizol...
IliciDbr spune:
Buna seara,
Noi vom meerge saptamana viitoare la bucuresti sa facem Elisa si Wb la Cantacuzino.Dupa cum spuneai si tu gani,mai sus,pe microscopiqa unui veterninar nu se uita nimeni.Desi eu nu am nevoie de analize,o sa mi le fac,fiinca am in plan sa fac si o tura de intravenos.Dupa cum va spuneam mai sus cei din spital nu accepta decat rezultate de la cantacuzino.
dr_rezi spune:
Primele simptome le-am avut in aprilie 2005.
-dureri de cap frontale, de o intensitate medie, ulterior durerea a capatat intesitati variate si localizari variate. De la frunte s-a mutat in tot capul, ceafa etc. Caracterul durerii: initial migrena, apoi si intepaturi in cap, furnicaturi, senzatie ca mi-a dat cineva cu ciocanu in cap, in ultimul timp(2 ani) presiune mare in cap, nu pot tine capul in jos mai mult de cateva secunde.
-oboseala, gafai chiar si cand urc pana la etajul 1
-insomnii, ma trezesc mai obosita decat inainte sa ma culc
-probl respiratorii, uneori simt nevoia sa respir pe gura ptr a simti suficient aer care imi intra in plamani
-caderea parului intr-un stil barbar
-tiuituri in urechi(2005) ulterior au disparut... am ramas cu niste pocnituri, si mancarimi in ureche
-in 2007 fotofobie(durere ochi la lumina), ma ustura si lacrimez la vant, fum, tot atunci mi se inroseau cand unu cand altu, am fost la oftalmo nu aveam conjunctivita...oricum alte semne de c onjunctivita nu aveam(gen senzatie de corp strain in ochi, mancarime)
- din 2005 imi apar in campul vizual niste scotoame, puncte negre sau linii care se misca odata cu privirea
-probleme de concentare si memorie, uit ce vreau sa zic, imi gasesc cu greu cuvintele sa ma exprim
-piele uscata
-caderi de par
-psihic: anxietate, stres major din cauza bolii-am devenit ipohondra, frica nejustificata
-frisoane chiar si cand sunt 30 grade afara
-tot timpul maini si picioare reci
-transpiratii nocturne in zona pieptului(in 2007)- ulterior au disparut
-intepaturi/arsuri in talpa-2009 -au disparut
-nu imi e sete niciodata
-furnicaturi si amorteli maini-in 2007 acum nu le mai am
-mancarimi la nivelul scalpului-dermatita seboreica
-iritatii ale pielii-pielea se irita ff repede chiar cand stau picior peste picior, dupa baie am pielea rosie ca de rac
-palpitatii, intepaturi inima, dureri precordiale
-durere dinti-mai rar
-limba: sensibilitate la orice bautura acidulata, acru, sarat, suc acrisor- raclajul lingual iese normal-fara fungi/levuri
-dureri abdominale joase(in zona pelvina)
-colon: dureri pe traiectul colon stang...la inceput doar spasme si bolboroseli, ulterior si durere mare, orice mananc ma doare in partea stg f rau.
-inghitire dificila-senzatia ca mi se duce mancarea in alta parte decat in stomac, durere pe traiectul esofagului cand trece bolul alimentar pe acolo
-2008/2009-eruptie mana stg + mama dr-pete f mici rosii cu mancarimi in special iarna apareau
-durere articulatie pumn stg-de cel putin 2 ani-la inceput durerea venea si trecea, ulterior am vazut ca a devenit constanta
-durere mijloc
-dureri in zona cervicala cand dau capu pe spate sau misc stg/dr mai mult spre stg
-am uitat sa spun: durerile de cap cu timpul au devenit mai intense pe partea stg.
-intoleranta la lapte
-dureri musculare intense in perioada racelilor
+zone ale spatelui
-probl tiroidiene
-fragilitate capilara: imi apar vanatai pe corp la orice mica lovitura
gani spune:
@IliciDbr dupa cum am spus sotului meu i-a iesit pozitiv WB-ul, lucru care nu i-a impiedicat pe cei de la Babes sa il considere vindecat. Atentie, chiar daca se hotarasc sa-ti faca cefort intravenos, doza necesara este de 4 g/zi timp de 3-4 saptamani si ma indoiesc ca ei iti vor face doza asta pe asa o perioada, poate cel mult 2 g/zi. Mare grija cum ii convingi. Succes si sa ne dai de stire.
Marilen spune:
Gani, sa-ti traiasca fetitele si sa fie sanatoase!Imi pare rau ca vestile nu sunt bune.Viusid mi-a recomandat si dr. Cretu si este al doilea an in care ii dau dar nu tot timpul , acum 2 luni, in primavara cam la fel.Vezi ca nu e prea placut la gust, eu ii dau siropul caci praful este si mai rau!Problema este ca fiica-mea nu mai vrea sa ia nimic.Imi spune ca s-a saturat si ii vine sa le arunce pe toate la gunoi!Pentru ea este un mare stres...Tin pumnii pentru noul tratament!!
IliciDbr, la ce medic ai fost la infectioase?.Noi am fost la dr.Rugina si nu am avut rezultate de la Cantacuzino.I-a facut 21 de zile de Ceftriaxon intravenos dar...din pacate fara rezultate.
Dr_rezi, si noi am facut initial analize la Ecopara si in afara de Western Blot toate au iesit negative.Anul acesta dupa tratamentul cu Ceftriaxon am fost si am repetat WB IgM pe cele 3 specii(6 mil) si toate au iesit negative! Dar...am primit la scurt timp si rezultatul de la dr.Moscu si am inteles ca lucrurile stau altfel!
Eu te-as sfatui sa mergi la dr.Rosca.