Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (8)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Marius, imi pare tare rau. Sa dea Domnul sa fie totul bine !

Eu mai am citeva nelamuriri....
1. Exista cineva cu Lyme confirmat, tratat si cu infectia eradicata? Peste tot pe unde am citit am gasit numai oameni care spun ca in ciuda tratamentelor de lunga durata, la DFM borreliile erau vioaie si...destule.
2. Care este protocolul de urmat in cazul in care la DFM sunt evidentate boreliile in singe de catre un medic veterinar, dar testele serologice ies negative? Exista vreunul din medicii amintiti mai sus, care sa puna baza in rezultatul obtinut la DFM facuta de veterinar?
3. In cazul borreliozei, simptomele sunt constante si se inmultesc, sau sunt variabile? De exemplu eu am parestezii dar care nu au localizare contanta, am fasciculatii musculare care apar, persista o vreme, dispar, apoi reapar in alt loc, etc.
Si nu in ultimul rind...se vehiculeaza costul f ridicat al HBOT. Ce inseamna f ridicat? A "testat" cineva metoda asta?

Miine dimineata am gasit o asistenta care ne va recolta singe si voi expedia proba catre Bucuresti. Cu Dumnezeu inainte!

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_rezi spune:

pisigri..poate ne impartasesti si noua acel regim care a vindecat-o pe mama ta de scleroza in placi
legat de HBOT pretul unei sedinte este de 400 ron iar despre eficacitatea ei parerile sunt impartite
Am auzit de un caz care a facut 55 sedinte de HBOT si tot are simptome...asa ca dc sa ti irosesti banii?

Mergi la inceput

Pai...regimul nu e nimic nou, inedit...si nici nu i-as spune vindecare, doar...disparitie a simptomelor.

A scos din alimentatie orice fel de carne si de lactate.
Au ramas fructele si legumele si pestele.
Cit mai multe alimente nepreparate termic.
Daca sunt preparate termic, atunci fierte/aburite, nicidecum prajite.
Prajeli deloc.
Fara cafea, alcool, tigari.
Multe fibre, musli de cereale, fructe uscate.
Deloc zahar. Ce se indulceste, se indulceste cu miere.
Multe sucuri fie de fructe, fie de legume. Preparate in casa desigur, baute pe loc. Cite o cana zilnic.
A suplimentat cu o cura de vitamine si de minerale de la GNLD (parca asa se cheama), ulei de somon cu omega3...
Dupa 7 luni nu mai avea nici un simptom neurologic, disparusera durerile articulare, avea un tonus de invidiat.

a intrerupt din motive...diverse. Am reluat amindoua de cind a inceput postul Craciunului.

Ulterior a aflat despre maicuta...nu mai stiu numele, fosta farmacista care a paralizat din cauze...necunoscute, a fost parasita de familie, a ajuns la o manastire...si si-a revenit urmind o cura cu miere si plante pe care a visat-o intr-o noapte. Femeia asta cica face tratamente si cure personalizate pentru diverse afectiuni; nu am mers la ea, dar ea a spus ca cica ar fi necesari cam 7 ani de regim de viata in cazul unor afectiuni nervoase, pentru ca celula nervoasa se regenereaza greu si lent. Ea merge pe ideea ca fiecare celula are o durata de viata caracteristica si organismul are o anumita rata de a produce noi celule tinere si sanatoase; daca ii oferi elementele necesare, organismul isi reinnoieste practic toate celulele o data la aproximativ 7 ani.

Nu stiu cit de stiintific verificata e explicatia asta, dar de multe ori stau si ma intreb daca pina la urma, scopul final nu este de fapt atingerea un nivel de...echilibru si simbioza cu crocobaurul asta. La cit de raspindit pare a fi, la cit de usor pare a se transmite...nu stiu, sunt idei - nici macar exclusiv ale mele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din punctul meu de vedere unele sunt corecte dar suprise - nu sunt noutati.
Altele cred ca sunt exagerari.
Insa din nefericire (si pentru mine) noi din stiinta sau nestiinta, din ignoranta, din comoditate, ne supunem corpul la presiuni, fie ele de ordin nutritional, fie de ordin de odihna, fie chiar il bombardam cu toxine.
Rezistenta corpului si capacitatea lui de refacere partiala sau totala depinde de foarte multi factori. Din nefericire majoritatea dintre noi doar cand ajungem la modul real sa nu mai rezistam incercam sa refacem atat cat se poate din ceea ce am avut. Desigur aici nu as include afectiunile datorate microorganismelor parazite traim intr-un mediu viu suntem parte al acestui mediu deci interactionam cu el, insa ceea ce ar putea sa depinda de oricare dintre noi - facem sau nu facem din varii motive.
Sunt adeptul explicatiilor logice care au o motivatie justificata sau macar cu tentaive logice de justificarte. Nu exclud solutii naturiste pentru ca la modul real inca nu cunoastem suficient de bine natura ce ne inconjoara. Dar nu cred in vraji, balsame samd.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Marius, eu...parca ma rog cumva sa pot sa cred in vraji.
Ce consider absolut adevarat este ca organismul are o capacitate uimitoare de a se reface. Dar ca trebuie ajutat.
Nu as indrazni niciodata sa spun cuiva "Nu mai lua nici un medicament ca o sa te faci bine cu reteta ASTA sau cu regimul ASTA". Dar eu in sinea mea tot ma intreb care este de fapt scopul final al tratarii boreliozei si cum poate fi atins. Am intrebat mai sus si nu mi-a raspuns nimeni, daca a iesit cineva negativ la testul microscopic, dupa tratament cu antibiotic. Am aflat intre timp ca da, au inceput sa fie gasite cazuri de indivizi care au avut borrelii si care acum nu mai au; asta este imbucurator cu siguranta.

Mergi la inceput

Ai rabdare. In urma cu 2 ani de exemplu aceasta afectiune nu era nici macara recunoscuta in Romania.

Mergi la inceput

A propos de vraji....:) o mica istorioara fara legatura cu Lyme, dar careia ii garantez veridicitatea.

Acum vreo 15 ani bunica mea era diagnosticata cu cancer la sin si programata la mastectomie totala bilaterala. E o femeie cu sini uriasi; unul dintre ei era pietroi, deformat; celalalt era prins cam pe jumatate.

A refuzat operatia. Ne-a adus la disperare pe toti, mai ales pe mama mea.

A urmat tratament la un fost stomatolog pensionat, care in colaborare cu o farmacista prepara niscai remedii homeopate. Habar nu aveai ce si cum, erau niste prafulete albe puse in pachetele de hirtie.
Tot el ii facea sedinte de acupunctura.
Isi aplica pe sini in fiecare seara frunze de varza zdrobite si frunzele unei plante al carei nume nu il cunosc, o planta carnoasa, din familia cactusilor, pe care o plantase sora-mea la ea in gradina.
Ulterior a aflat ca ceaiul de tortel ar fi un bun remediu. A cumparat din magazin o data, de doua ori...pina a vazut ca are si in gradina citeva fire. De ce le culegea si le usca, de-aia se inmulteau in gradina.
A durat...nu stiu cit, banuiesc ca 2-3 ani.
A disparut tortelul din gradina.
Bunica are peste 80 de ani acum si sini absolut normali pentru aceasta virsta.
Diagnosticul de cancer a fost pus pe baza de biopsie, lipsa acestuia a fost remarcata clinic si confirmata ecografic.

De aici, eu imi spun ca merita sa crezi in...mistic. E o poveste adevarata pe care mi-o reamintesc de cite ori ...am nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

pisigri,

In urma cu 4 ani cand doream sa deschid subiectul asta am stat cateva zile pe ganduri daca sa o fac sau nu, gandindu-ma ca daca cei din jur in special medici care vedeau prin ce trecaem la modul real, considerau cazul demn de spitalul nr.9, ma gandeam ce reactii voi avea pe un forum unde chestiunile prezentate puteau parea asa...de domeniul SF-ului...din fericire n-a fost asa si lucrurile au evoluat in mod pozitiv pentru pacientii care acum au acces la informatia asta la primul search pe google despre Lyme !

Cand am deschis subiectul era dupa 3 ani de cautari pe la medici de toate felurile si dupa deschiderea subiectului calvarul a mai durat inca aproape 2 ani.

Lyme are capacitatea sa distruga si ultima farama de demnitate unama din cineva. Erau zile cand si stadiul de leguma mi se parea onorant, pentru ca legumele cel putin stau drepte si tari. Bolnavul cronic de Lyme nu. Nu-ti pot da un raspuns oficial daca s-a vindecat cineva, personal nu cred ca te poti 'vindeca' de Lyme. Sau te poti vindeca doar asa cum a fost in cazul nostru, definitiv si irevocabil si pentru totdeauna.

M-a gandit la o chestiune zilele astea si vreau sa va solicit ajutorul sa facem un rezumat al informatiilor cuprinse in capitolele de pana acum iar de acum inainte la inceputul fiecarui capitol (1),(2) etc...sa se regaseasca pe prima pagina informatiile cele mai utile care pot fi considerate sinteza, gen link-uri utile, adrese de cabinete, video-uri, etc. expuse in capitolul respectiv.

Ma gandesc ca daca suntem 3-4 si facem sinteza la 2-3 capitole, este un volum de informatie rezonabil de parcurs.
Nu-mi imaginez ca asta s-ar putea intampla intr-o luna, mai ales luna asta, dar 2 luni ?
Ce ziceti?

AlesBiz-touch by magic moments * kidsmania-just for kids

Mergi la inceput

De acord.
Ideea ar fi ca daca s-ar ajunge sa se organizeze informatiile multi oameni (inclusiv medici) ar avea sansa de a accesa informatii extrem de utile care le-ar putea usura extrem de mult viata si drumul anevoios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliciDbr spune:

Maria,cu tot respectul pentru suferinta ta,insa nu vreau sa cred (sau cel putin din afirmatiile tale)ca sansele sunt doar cele "definitiv si irevocabile ".Undeva sanse de vindecare tot exista,mai greu,lent,anevoios, dar exista.este binevenita ideea de a oprezenta informatiile tuturor,insa dupa cum a mai spus cineva este de ajuns sa dai un click pe Dr Google si gasesti tot ce vrei despre Lyme.Daca vrem sa facem ceva , ar fi cazul noi cei direct implicati,sa gasim si suportul catorva medici interesati si sa organizam ceva in genul unor petitii , semnaturi ,memorii.Trebuie sa miscam ceva pentru ca lumea medicala sa recunoasca existenta Lyme in Romania, si asta la cotele reale la care exista boala printre noi.Stiu ca am mai spus ceva de genul asta intr un post anterior,dar consider ca este un lucru care merita importanta si astfel am realiza ceva.Trebuie sa stie la ce este expus si cel care nu are acces la internet.Daca in sistem nu se recunoaste existenta lyme,daca procedurile de tratament in spitale sunt anevoioase si ca urmare a unor proceduri greoaie,cate oare dintre persoanele care nu si permit un tratament in afara spitalului raman bolnavi sau li se agraveaza starea ? cati dintre acestia maresc randurile celor care imprastie mai departe boala ?
Trebuie sa ne m0obilizam sa facem ceva la un nivel mai ridicat decat un forum,

Mergi la inceput