Cand bataia este considerata normala!

Cand bataia este considerata normala! | Autor: inbox

Link direct la acest mesaj

Cum convingi un tanar, ca bataia nu este normala, ca nu este o metoda de a rezolva problemele?
Un om inteligent, educat, plimbat, ajuns la maturitate, care considera ca este normal ca un barbat sa-si mai bata din cand in cand nevasta...cum poti sa-l convingi ca nu este normal? Un tanar care cosidera ca femeia trebuie sa stea la cratita, si sa si-o mai ia din cand in cand fiindca asa este firea barbatului, "este in natura lui asta"! Si nu este teribilism, este convingere clara?
Ce ii mai poate schimba convingerile la varsta de 22 de ani?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

nu m-as hazarda sa afirm ca la 22 e matur...

edit: completare
cred ca merge citatul din I. Vulpescu
"Lipsa de educa#355;ie poate fi invocat#259; pān#259; la 20, hai 25 de ani. Dup#259; aceea, nici dac#259; singura locuin#355;#259; si mam#259; #355;i-ar fi maidanul, nu mai po#355;i invoca lipsa de educa#355;ie. Vine o vreme cānd mintea proprie ī#355;i este un educator suficient."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

la 22 de ani inca este un copilandru. nici vorba de maturitate.
si nu a dat piept cu greutatile vietii. vorbeste si el asa, sa dea bine in ochii altora sau, de ce nu, sa provoace reactii contrariate din partea celorlalti.
in ce fel de familie a crescut ? mama lui tot asa, o incasa de la tatal lui si statea la cratita ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui NinaB

nu m-as hazarda sa afirm ca la 22 e matur...

Da nici adolescent nu mai este. Cel care nu e cat de cat matur la 22 de ani, nu va fi nici mai tarziu. Sa nu uitam ca sunt barbati care la varsta asta, au deja familie, copii... Iar cel in cauza, este pe propriile picioare, material vorbind, de destul de mult timp, se intretine, castiga bine...a realizat destul de multe pana la varsta asta, singur!

Oricum vreau sa nu deviem subiectul! Matur imatur, ideea e ca astea ii sunt convingerile, i le mai poate schimba cineva sau ceva? Si daca da, cum ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Ca nicio femeie sa nu accepte o relatie cu el, avand aceste principii. Dar va gasi si o fata care va crede tot ca el, ca "femeie si-o cere uneori" si vor forma un cuplu de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Eventual il bate cineva pe el si apoi il intreaba daca i-a placut .
Eu de un asemenea om as fugi mancand pamantul; nu cred ca va putea cineva vreodata sa ii schimbe convingerile, poate va reusi sa ii "stinga focul" pentru o perioada dar e destul de riscant, flacara se poate reaprinde extrem de usor, are nevoie doar de o scanteie.

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

in familie se practica ceea ce el considera normal, mama a divortat la un moment dat din acest motiv, iar el o considera oarecum vinovata ca nu a stat sa incaseze...chiar sunt condamnati acesti copii sa faca greselile parintilor? Nu se poate face nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

revin cu citatul si aici:

'Lipsa de educatie poate fi invocata; pana la 20, hai 25 de ani. Dupa aceea, nici daca singura locuinta si mama ti-ar fi maidanul, nu mai poti invoca lipsa de educatie. Vine o vreme cand mintea proprie iti este un educator suficient."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Nu cred ca virsta are vreo influientza!

Ba din contra sunt sigura ca ,cu cit va inainta in virsta,situatzia va deveni si mai critica!

Asta este educatzia primita si sincer,nu cred ca ceva ii poate schimba mentalitatea gresita!Doar stiu eu sa s eintimple vreo minune si sa fie vreo saptamina in pilea partenerei...doar atrunci!Dar cum minunile sunt rare...!!!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Ce sa spun, din alte puncte de vedere este un om extraordinar, am ramas trasnita sa aflu ca in domeniul asta gandeste asa ( oricat am incercatsa-i demonstrez ca nu e bine, mai rau se inversuna si nu accepta sub nici o forma ca se poate si altfel). Deci, orice fata ar fi fericita ca l-a intalnit, daca nu ar stii detaliul asta ( si chiar are succes la fete)daca mie mi-ar fi spus altcineva ca el gandeste asa sau i-as fi auzit nevasta vreodata ca a incasat-o as fi zis ca nu e posibil... si totusi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

teoretic, da. cu conditia sa inteleaga pentru inceput ca aceste convingeri nu reprezinta adevarul absolut, ca e posibil sa se insele amarnic si ca exista si alt gen de relatii de cuplu, bazate pe respect reciproc, fara dispret/umilinta/batai/abuzuri

apoi urmatorul pas ar fi sa discute cu un psiholog sau un consilier de cuplu, sa-i explice ca acest mod de gandire ii va afecta relatia de cuplu, ca e posibil sa aiba una sau mai multe casnicii esuate, eventual si cativa copilasi nevinovati care vor plati pentru mentalitatea lui invechita.

totusi, de unde crezi ca ii vin aceste idei ? in ce fel de familie a crescut ? cate partenere a avut pana acum, ce fel de relatii a avut, cat au durat, din vina cui s-au terminat ?

pune-l sa faca un exercitiu : sa-si imagineze chiar si pentru 5 minute ca este femeie, iar partenerul ei este ca el dpdv al gandirii/conceptiilor. si sa se gandeasca cum s-ar simti daca acel personaj i-ar spune "stai la cratita, ca nu esti buna de nimic altceva", ba chiar i-ar mai da si vreo doua dosuri de palma peste fata, asa, preventiv. eh ?

sau, cum ar reactiona daca ar fi tatal unei fete, iar partenerul ei s-ar comporta ca el ? i-ar spune "bine i-ai facut, ginere, ca asa merita toate? " sau ar sari ca ars sa-si apere fiica ?

daca spui ca este inteligent, ar trebui sa fie capabil sa-si imagineze aceste doua mici scenarii. concluziile sa le traga singur, daca e in stare.

crede-ma, la 22 de ani e tot copilandru in gandire. am colegi de serviciu cu varsta apropiata si iti bubuie creierii cat de obraznici, iresponsabili, nesimtiti sau inconstienti pot fi uneori; fac boacane cat ei de mari, au tupeu fantastic, remuscari 0 si tot ei se arata indignati "dar cu ce-am gresit dom'le ? si ce e atat de grav ?"

Mergi la inceput