Cand incep gradinitele de stat?
Raspunsuri - Pagina 2
mirela0521 spune:
anya la gradinita alor mei nu le da teme de facut acasa. si nici acolo nu se omoara educatoarele sa faca mare branza cu ei. cateva fise de lucru in care sa incercuiasca multimi, sa uneasca obiectele dupa o anumita conditie sau diverse "potriviri" din astea. sau am mai vazut niste fise unde trebuie sa coloreze respectand niste conditii (de ex sa coloreze multimea de fructe cu culoarea "rosu", sau multimea cu nr de obiecte mai mare cu galben etc), sau pur si simplu fise de colorat, iar de scris mai mult de liniute si bastonase nu fac. insa ai mei nici la asta nu prea participa. lor nici macar de colorat nu le place sa coloreze. decat sa picteze.
insa eu am gasit diverse fise de lucru pt ei si am mai facut in vacanta asta cate ceva pe acasa, in special cu baiatul care are 5 ani(fetita de 3 ani am lasat-o mai usurel deocamdata, am zis ca e prea mica; ei ii dau doar sa coloreze). baiatul este destul de incantat de ele ca poate sa faca fisele acelea. asa ca sper sa fac mai mult cand va incepe gradi. va avea alt impuls atunci, zic eu si eu voi reusi sa ma impun altfel. acum mi se da scurt replici de genul "e vacanta, nu vreau sa scriu", "sunt mic, nu ma duc inca la scoala". "e greu, imi oboseste mana", "ma plictisesc, vreau la desene" "dupa episodul asta fac" "ma mai joc un pic si apoi..."
anya spune:
Are dreptate copilul, e vacanta!
Eu am doi baieti si pentru ca cel mare e la scoala si mai are teme, in vara asta a trebuit sa-i dau si celui mai mic ceva de lucru. Am gasit o carte de colorat la care trebuie sa aleaga culoarea functie de rezultatul unei adunari sau scaderi si a fost f incantat de ea.
In timpul gradinitei nu ii dau de lucru suplimentar pt nu are cand. E la program lung iar dupa ora 5 de doua ori/sapt are engleza, o data FTK si celelalte doua zile inot. Sambata si duminica - fara lectii, doar distractie.
Editez: De fapt intrasem sa zic ca la noi incepe gradi in 5, dar uita baba .