BB de Sept-Oct'10! LMA Ioan,Nicklas!!(75)
Raspunsuri - Pagina 8
just_me31 spune:
Eu mai scriu , timp am (doarme D )si mai vreau si eu o stea
https://picasaweb.google.com/105220478688509068791?authkey=Gv1sRgCLjfi4i_qJTWOw
mari_paun spune:
salutare
la mult ani Alexandru-Mihai
petru e un rasfatat, a inceput sa planga dupa mine la mancare tot prost stam vrea numai sa mearga tinut de maini si a inceput sa se tarasca pe jos...deci in curand merge in 4
la motz avem multi copii /( ai fratilor, nasilor...) asa ca se vor costuma in ...tinute de poveste, ca au de la gradi...ar cum il imbrac pe Petru
petrecerea va fi in curte la Amara pe 17 septembrie
just_me31 spune:
...in print , pantalon , camasa , papion o vesta sau cardigan si gataaaa...zic si eu
https://picasaweb.google.com/105220478688509068791?authkey=Gv1sRgCLjfi4i_qJTWOw
Mari-Mariuk spune:
Noi petrecerea cred ca o vom face pe 17 septembrie, la soacra-mea acasa, iar de imbracat...in trening/pantaloni scurti, tricou si sapca. Am fi vrut sa facem ceva mai mult, sa mergem la un restaurant, sa vina lume multa, ca nici la botez nu am fost decat 16 persoane, dar cum bani nu prea avem, ne limitam la putin si foarte putin...
doina_1984 spune:
Buna!
Beau si eu o cafea cu voi.... chiar daca e tarziu
Noi suntem ocupati cu pregatirile pentru munte, mai sunt cateva zile si ne relaxam
Legat de motz: petrecerea o vom face la un restaurant cu vreo 20 de persoane, dar vreau neaparat fotograf ca sa aiba M amintiri frumoasa cand o sa creasca mare. Iar de imbracat pantaloni si papion din acelasi material si camasutza
Nu vreti sa facem o lista cu ce trebuie pus pe tava??? ca sa nu uitam ceva si asa ne si inspiram
Incep eu: carte, pix, chei de la masina, bani, aur, seringa, un instrument muzical ... acum nu-mi mai vine nimic in minte
Cam ce trebuie sa fac un bebe la 10 luni? ca eu sunt cam stresata in ultimul timp pt ca am impresia ca nu face mai nimic - nu face pa, nu bate din palme, nu arata nasul, ochii etc., nu zice "mama", doar "tata, baba, aaa" etc.
O zi buna!
Mami lui Matei Mihai 26.10.2010
https://picasaweb.google.com/109290866538691083533/QlYZoC?authkey=Gv1sRgCKrt0LG1l43ntAE#5638841906656249442
Mari-Mariuk spune:
DOINA, lasa bre cupchilu'n pace, sa faca ce vrea el! Vlad abia de 2 saptamani face pa, dar zice ta, abia de putin timp a inceput sa se uite spre obiecte ce le numesc si rar, dar foarte rar le si arata. Mama spune doar cand vrea ceva sau cand ii este foame, ca se agata de mine si incepe milogeala De coborat din pat nu coboara decat foarte rar astfel incat sa nu cada cu nasu-n podea, in rest trebuie sa stau cu ochii tinta pe el, ca e catarator inrait...
eveline spune:
Salutare!
Vad ca incepe sezonul petrecerilor. Noi o sa facem in familie, acasa...mancare si dulciuri home made, daca va permite vremea bagam gratar. Eu nu le prea am, de fapt nu-s pasionata mai bine zis de obiceiuri...asa ca probabil nu va fi nicio tava la noi. Nu cred ca are vreo legatura cu viitorul...doar de distractia participantilor la petrecere... Biei i-am facut tava, oricum nu mai tin minte ce a ales, ma rog.... A...si de parul/zulufii copilului nu se atinge nimeni.... O sa petrecem in sanatatea puiului.
Vreau sa fac un tort bun bun, sau o prajitura cremoasa, am ceva in cap, sa vedem daca o sa ma si rabdare...
Cat despre ce trebuie sa faca un copil de 10 luni...parerea mea din experienta e ca nu-s 2 la fel. Si nasul/ochii/parul..astea stiu ca inainte le e mai usor sa le arate la altcineva. Arata-i partile corpului la o papusa sau la tine, e mai usor cand le vede, asa o sa le arate mai repede...la el insusi mai tarziu. Darian arata la papusa si la mine...la el habar n-are unde-i nasul.
Si inca ceva...inainte sa va ganditi ce NU face un copil ganditi-va cate chestii face
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
summertime spune:
Cele de mai jos Miriam de ex le-a facut pe unele mai devreme decat in tabel, pe altele mai tarziu decat in tabel, depinde f mult de stilul copilului. De ex Miriam e mai atenta cand ii explic/arat ceva si reproduce deci mai repede, insa s-a ridicat, a mers de-a busile amai tarziu, alti copii sunt mereu in miscare si deci mai putin receptivi cand li se arata un obiect sau un gest.
La sfarsitul celei de-a 9-a luni de viata bebelasul ar trebui sa se uite dupa un obiect picat si sa mearga inspre el, probabil sa se ridice in picioare din fundulet, sa se intoarca de pe burtica in fundulet, sa riposteze, sa stea sustinuti, sa prinda un obiect mic cu orice deget, sa se joace de-a v-ati ascunselea, sa spuna mama/tata fara semnificatie, eventual sa aplaude, sa mearga de-a lungul mobilei, sa inteleaga semnificatia cuvantului "nu" si maxim sa se joace cu mingea, sa bea din pahar, sa ridice un obiect mic cu varful degetelor, sa stea singuri in picioare pentru cateva secunde, sa stea singuri in picioare, sa spuna mama si tata cunoscand semnificatia, sa spuna inca un cuvant, sa raspunda la o comanda cu gesturi ( sa dea o jucarie).
La sfarsitul celei de-a 10-a luni ar trebui sa stea in picioare sprijiniti, sa se ridice din sezut in picioare, sa riposteze, sa spuna mama/tata fara a sti semnificatia, sa se joace de-a v-ati ascunselea, probabil sa se ridice in picioare de pe burtica, sa aplaude, sa ridice obiect mic cu orice deget, sa mearga de-a lungul mobilei, sa inteleaga cuvantul "nu", eventual sa stea singuri in picioare un pic, sa spuna tata apoi mama si maxim sa indice ce isi doreste altfel decat prin plans, sa se joace cu mingea, sa bea din cana singur, sa ridice un obiect cu varful degetelor, sa stea cu echilibru in picioare, sa vorbeasca pe limba lor, sa spuna 2-3 cuvinte, sa mearga singuri, sa raspunda cu un gest la o comanda.
La sfarsitul celei de-a 11-a luni bebelasul vostru ar trebui sa se ridice in picioare de pe burtica, sa ridice un obiect cu orice deget, sa inteleaga seminificatia cuvantului "nu"( nu neaparat sa si asculte), probabil sa aplaude sau sa faca cu mana tai-tai, sa mearga de-a lungul mobilei, eventual sa ridice un obiect cu varful degetelor, sa stea singuri in picioare, sa spuna 2-3 cuvinte si maxim sa stea cu echilibru in picioare, sa mearga bine, sa indice ce vrea prin gesturi, sa se joace cu mingea, sa bea din pahar singuri, sa spuna peste 3 cuvinte, sa vorbeasca pe limba lor, sa raspunda la comenzi.
nicopic spune:
Alexandru Mihai !!!
La multi ani tuturor celor ce poarta numele de Alexandru/Alexandra
ref la petrecerea de 1 anisor, o vom face la o terasa...; pt pus pe tava: carte, pix, oglinda, parfum, ruj, chei, bani, tel,seringa...(cine mai are idei, sa le spuna..)
Nico, mami Larisa 15/09/10
puiutza spune:
Multumim mult de urari si ca nu ne-ati uitat! Dam si sampanie la greu si tortuletz si tot ce va mai doreste sufletelul!
Sunt doar eu cu amandoi acasa si nu apuc nici sa respir...asa ca lipsim la greu de pe forumuri!
Multumim inca o data si sarbatoriri placute ca de acuma vor tot fi la greu - asa ca La multi ani la toti piticii!