cat v-ati ingrasat?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78
Hai sa iti pove o barfa din parc. Parc romanesc. O mamica povestea de prietena ei. Deci prietena, 100 kg, gravida, 33 ani. Se duce la dr: aceasta ii zice fara nicio ezitare: avort, eu nu pot urmari asa o sarcina -esti obeza,; slabesti si apoi faci altul. Pleaca plangand, isi suna prietena (mamica din parc), asta o duce la al dr. Noul dr i-a explicat frumos complicatiile, si a trimis-o la nutritionist. Cu analize, regim respectat la sange, primele 3 luni a slabit 10 kg, apoi pana la sf sarcinii a luat dar nu a mai atins cifra de 100kg. Sarcina a dus-o pana la capat.
Deci se poate.


Doamne, ce medic nenorocit !!! Cum sa-i spui asa ceva unei femei insarcinate ???

Eu inainte sa raman a doua oara, cand plecam de la 115 kg, am vorbit cu medicul ginecolog si am intrebat-o care sunt riscurile si daca pot ramane insarcinata, daca nu sunt riscuri pt mine sau pt bb, dat fiind ca incercasem sa slabesc si nu reusisem mare lucru. Dr. mi-a spus ca pot ramane linistita , nu mi-a explicat prea clar care ar fi complicatiile, dar nici nu m-a descurajat de tot !

Intre timp am fost la nutritionist, am slabit 20 kg si am ramas insarcinata, cum mi-am dorit. Am nascut prin cezariana, intr-adevar recuperarea mi se pare mai grea ca la prima nastere (tot cezariana), dar nu stiu dk din motive de greutate sau de a 2-a operatie.

Am 2 prietene supraponderale care au ramas insarcinate si au nascut copii perfect sanatosi, una natural, cealalta prin cezariana. Amandoua au tinut regim destul de strict pe perioada sarcinii, urmarit de un nutritionist, ca sa nu se ingrase prea mult si totusi copilul sa fie bine alimentat.

Deci, pt binele tau, e foarte indicat sa slabesti inainte, te vaajuta foarte mult si pe parcursul sarcinii, si dupa, dar eu as zice sa-ti cauti un nutritionist care sa te ghideze si ... sa-ti schimbi medicul cu unul mai deschis la minte, care sa te ajute si daca nu vei ajunge la greutatea de manechin pana la sarcina ...

Am o prioetena

*****************************
Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Aveam 68 kg la 1,74 inaltime. Am pus 11 kg in sarcina, iar la 2 luni de la nastere aveam 66 kg, deci cu doua kg mai putin decat inainte de a ramane gravida. Acum, la 4 ani de la nastere oscilez intre 67-70...
Mult succes!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

se poate ca d-nul doftor sa aiba dreptatea lui . adica am 35 de ani , 1.68 si cca 88 kg . incerc sa dau jos dar cand vine vorba de mancare parca e ultima masa : stiti vorba aia : macar sa crape satula ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

La prima sarcina am luat aproape 30 kg in 6 luni am dat toate kg jos...acum sunt la a doua sarcina si deja am 11kg la activ sper totusi sa nu ajuung la 30kg

Anita mami de printesa, Rachella Alexia - si
21 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

In ambele sarcini am luat 5-7 kg (prea putin), copiii au fost sub 3 kg, la cea de-a doua sarcina am avut la "plecare" 3 kg in plus fata de inceputul primei sarcini, in primul trimestru am slabit 2-3 kg la ambele sarcini, prima sarcina a fost de 40 de saptamani, a doua de 35 de saptamani.
Dupa nastere am revenit la greutatea de dinainte de sarcina in ambele cazuri. In primele luni dupa prima nastere am pus 5-7 kg in perioada de alaptare, le-am dat jos dupa 4 luni de la nastere cand am revenit la serviciu. Dupa a doua nastere am revenit dupa cateva luni la greutatea initiala de dinaintea primei sarcini iar la un an dupa cea de-a doua nastere, in ultimele luni de alaptare am pus 6 kg pe care le-am dat jos cu dieta, la cateva luni dupa intarcare.
Este bine sa ai greutatea normala pentru inaltimea si varsta ta inainte de a ramane insarcinata pentru ca atat sarcina cat si perioada de alaptare pot sa te "ajute" sa castigi mai multe sau mai putine kg nedorite.


rares - clipe in spirala norocului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

La prrima sarcina am luat 13 kg, 6 le-am lasat la spital, 7 le-am dat jos in 2 luni, peste inca doua am mai dat jos 3 cu regim usor si alaptat. Am pornit de la 59 kg/167cm

Acum, am luat deja 11 kg si sper sa nu trec de 15

Oana mami de Mara 11.08.2004 si 31+ cu Calin

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriela_tutuianu

stiti vorba aia : macar sa crape satula ...





mie mi se pare o replica urata. Mancam sa traim, nu traim sa mancam. Masa nu trebuie sa fie o pasiune, desi si noua ne place sa mancam; eu ma pot satura si poate sa imi placa si o masa echilibrata. Ba mai mult, as zice ca masa respecitva nu este suficient echilibrata daca simt nevoia sa mananc ca nu m-am saturat cu ce mi-am pregatit. De obicei poftele sunt un mod in care organismul cere sa acopere anumite carente, din pacate noi nu stim sa le ascultam si nici nu le identificam.

Si de fapt, tu iti pui problema numai de greutate si faci din cantar un target. Cred ca idealul este sa fii mai sanatoasa, sa te simti mai bine, sa ai mai multa energie si sa fii mai plina de viata; sa fii mai fericita si nici macar sa nu te gandesti la mancare.

Pentru o sarcina, se face un set de analize inainte. Cum ti-au iesit acestea? Daca nu le-ai facut, cauta un nutritionist si discuta despre riscuri, si roaga-l sa iti dea recomandari si pt alte analize, mai amanuntite (carente de Mg/Fe/Ca, poate e vorba de o aciditate gastrica/hipersecretie ce dau senzatia de foame, o absorbtie crescuta etc) - un specialist le cunoaste mai bine.

as mai adauga un risc: in timpul sarcinii se accentueaza problemele hepatice. De obicei pers. cu exces de greutate au ficatul marit etc.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo_sofia spune:

Eu am avut 59 inainte de sarcina si mijlocel de invidiat.la 9 luni de sarcina aveam 82.3kg, deci am luat ceva.am reusit sa dau jos 14 kg,dar burtica nu prea.daca dct ti-a zis sa tii un pic cura este pt sanatatea ta si lui bebe.din cate stiu eu greutatea conteaza si la ecografiile din timpul sarcinii si la nastere.sarcina usoara si sa auzim de bine.!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Eu dupa sarcini m-am ingrasat mai mult, nu stiu de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Mda, mie mi-e rusine sa zic , dar va zic totusi, poate ajuta pe cineva.
Am ramas insarcinata la 33 de ani, eram fumatoare, aveam 53 de kg la 1,64 inaltime.
Am slabit in primele saptamani (am avut disgravidie) sub 50, cand am ajuns la spital, intro stare execrabila.
Raul a trecut, si la nastere cantaream 84 de kg.
ENORM.
Am nascut prin cezariana, copil macrosom (53 cm si 4,750 g), sanatos, fara probleme, Apgar maxim.
Am alaptat cca 4 luni.
Acum (39 de ani) am 65 de kg, cu variatii diverse: am avut si 71-72 .
Tin o dieta fara sport, din pacate, n-am mai fumat niciodata de la inceputul sarcinii, mananc pe cat posibil echilibrat, cu mici abateri, e clar. Oricum, mananc mai sanatos decat am mancat vreodata, mult mai putin cantitativ, cu toate astea, varsta si metabolismul incetinit isi spun cuvantul, + problemele
Tind in continuare spre -60 kg, si sper sa reusesc.




Mergi la inceput