masina discordiei
Raspunsuri - Pagina 7
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui daniela_b
Vedem lucrurile diferit, asta e clar. In primul rind eu nu vad ca e ca o cedare ci ca o metoda de a-l face sa inteleaga plecind chiar de la ideea lui. Asa va intelege consecintele. Si pretul. Pretul e, aici, ca nu va mai conduce masina mea care e mai buna decit a lui. Discutind in contradictoriu ii dau posibilitatea sa aleaga sa inteleaga doar "amenintarile" ( ceea ce tu numesti "toot ce as avea de spus...fiindca asa sint eu mai indirjita")si nu asta ar fi scopul meu si sa pindeasca apoi orice ocazie sa imi reaminteasca sau, sa se "razbune". Barbatii ( si scuzati generalizarea dar parca merge aici... ) accepta mai usor lucrurile simplu de inteles, pe scurt, argumentate si fara ocolisuri, mai ales cind e vorba de probleme "domestice". Multi reactioneaza mai bine cind "cearta" e dusa in termenii astia, de respect si bun simt. In al doilea rind eu nu as vrea sa duc "razboaie psihologice" cu pretul tocirii nervilor mei, odata ce exista solutia asta la indemina: fiecare cu masina lui ( bine , stiu ca exista si persoane care tin cu orice pret sa aiba ultimul cuvint in orice, oricind si in fata oricui dar nu e cazul meu, eu nu adun "medalii" ci caut sa-mi pastrez demnitatea fara a o leza pe a altuia, pe cit posibil). To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce |
Daniela, consecintele nu le va intelege (ma rog, e o expresie, nu literalmente), ca el adat si solutia cu masinile separate.
Pt. ca ele barbat, femeia are de ales intre cele 2 variante spuse de el :
-sau e pasager
-sau merg cu 2 masini.
Deci tot ce zice el, barbatul, se face. Altceva nu.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
michelle-usa spune:
pt mine asta nu-i motiv de cearta si eu nu mi-as consuma energia si nervii sa ma cert pt asa ceva.
mai ales la traficul care e in Romania, albesti innainte de vreme, la volan.
eu conduc de 15 ani dar cand plecam impreuna in general sotul conduce.
e genul care nu se simte in siguranta cu altcineva la volan. il cred,il vad ca e stresat cand conduc eu...si asa ca, sa conduca cat vrea din partea mea.
sfatul meu e sa te gindesti mai bine daca chiar se merita efortul de a te enerva pt asa ceva.
se prea poate ca din orgoliu sau cum se obisnuieste prin Romania cu misto-uri de 2 lei, ca, colegii/prietenii sa faca glume proaste.
asa ca, de ce nu-i faci pe plac si sa-l lasi sa conduca? ce crezi ca pierzi?
fa-i favoarea asta si fi cea desteapta care in loc sa se certe, preferi sa ai trai bun.
aici e o vorba:do you want to be right, or do you want to be happy?!
michelle
lidsta spune:
cand o sa-mi fac curaj sa-mi inchid contul acesta si sa imi deschid altul o sa mai deschid un topic, de data aceasta sincer in toate aspectele. Sunt cel putin 2 persoane care citesc acest forum si stiu cine sunt. Si nu vreau sa imi spal rufele in public fara a fi anonima complet. Dar trebuie sa vb cu cineva si nu stiu daca psihologul ma poate ajuta. Ma va lasa sa imi clarific ce vreau, cine sunt si de ce am ajuns aici. Doar ca eu deja stiu. Am insa nevoia sa vb cu cineva, sa imi spuna altii ceea ce stiu deja, ne neaparat sa modific ceva din viata mea ci doar sa sa spun. Nu am de gand sa ma despart din doua motive: copilul ar fi ranit si ar suferi enorm iar daca ma pun in papucii lui, cu modul lui de a gandi, nu mi-ar fi deloc bine. Nu am vocatie de martir dar nu prea am de ales daca nu vreau sa nu ranesc inutil persoanele la care tin pentru a alege o viata pustie dar lipsita de frecusuri. Mai citesc raspunsurile voaste la diferite probleme in care se vb de iubire, respect, intelegere, ce nu ati accepta si ce va face fericite. Daca e sa ma uit atent la mine in gradina nu vad decat ca imi fac datoria in sens pecuniar adica un job bun cu banii adusi acasa si investiti in ceea ce nu imi doresc. Atat. De fapt atat din punctul meu de vedere din punctul lui de vedere fac asta pentru gloria mea personala, nu pentru noi.
Subiectul cu soferia era poate interesnt asa la modul general dar tot as ruga administratorii sa il inchida. O sa fie alte polemici, sfaturi, o sa vreau sa raspund si o sa imi para rau ca am pus pe un forum public aspecte care ma privesc doar pe mine.
Multumesc tuturor si fara a vrea sa ofensez pe fetele care mi-au tinut abitir apararea as vrea sa multumesc in mod special lui rufus, xio si viviana. Pentru onestitate ultimilor doi si pentru fair play in general, nu doar aici lui xio, cea care stie sa apere ceea ce crede si slujeste.
Iar am devenit patetica, tocmai de aceea subiectul l-as prefera inchis; cine stie ce as mai putea spune ...
pitzinuca spune:
lidsta, capul sus!
eu iti marturisesc SINCER ca sunt buna la dat sfaturi. ooo da, foarte buna. nu stiu insa cat aplic eu insami din ele...
si poate asta se aplica la mai multi colegi de forum... asa ca nu te gandi ca tot ce se spune/sfatuieste aici, se si pune in practica de autori...
cand esti cu adevarat in fata situatiei, atunci se vede care e treaba. pana atunci tastam in spatele monitorului.
am mai spus asta azi cuiva, unei colege dragi, sunt o ilustra necunoscuta, daca simti nevoia sa deserti, stii unde ma poti gasi.
_
mami de andi si ilinca
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
mariuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa pt mine asta nu-i motiv de cearta si eu nu mi-as consuma energia si nervii sa ma cert pt asa ceva. mai ales la traficul care e in Romania, albesti innainte de vreme, la volan. eu conduc de 15 ani dar cand plecam impreuna in general sotul conduce. e genul care nu se simte in siguranta cu altcineva la volan. il cred,il vad ca e stresat cand conduc eu...si asa ca, sa conduca cat vrea din partea mea. sfatul meu e sa te gindesti mai bine daca chiar se merita efortul de a te enerva pt asa ceva. se prea poate ca din orgoliu sau cum se obisnuieste prin Romania cu misto-uri de 2 lei, ca, colegii/prietenii sa faca glume proaste. asa ca, de ce nu-i faci pe plac si sa-l lasi sa conduca? ce crezi ca pierzi? fa-i favoarea asta si fi cea desteapta care in loc sa se certe, preferi sa ai trai bun. aici e o vorba:do you want to be right, or do you want to be happy?! michelle |
Ce sa spun, halal fericire sa induri asa o mentalitate, ca de asta e vorba, nu de cine conduce.
Sigur, daca vrei sa fii "desteapta" poti sa ignori orice, dar aia nu mai e casnicie.
Este o solutie daca te detasezi sufleteste, ca sa poti suporta convietuirea, dar de aici pana la fericire, mai e.
Lidsta, parerea mea nu e ca trebuie neaparat o atitudine bataioasa, dar sotul trebuie sa priceapa nemultumirile tale si sa le ia in seama.
XIO spune:
Lidsta, nu esti deloc patetica, ai un mini hop pe care trebuie sa-l treci. Comunicarea este cheia intotdeauna.
**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro
Lo_li_Ta spune:
Cred ca nu e un minihop, ci doar varful iceberg-ului, din cate intuiesc eu din spusele lidstei.
Cu siguranta comportamentul asta nu a aparut din senin, e doar un alt mod in care se reflecta ceea ce este el si ce "principii" are. Pana acum n-ati mai avut discutii de genul asta? De ce suntenti acum amandoi indarjiti in povestea asta? Aici exista probleme mult mai adanci decat cine conduce si poate ar fi bine sa gasesti o cale sa le dezbati/sa ti le clarifici.
XIO spune:
Este minihop pt. ca momentan asta o deranjeaza.
**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lidsta Si am ajuns la concluzia asta pentru ca se pare ca sunt eu defecta. Nimanui nu-i mai place sa sofeze in afara de mine, ma refer la femei. Iar rufus e barbat, poate nu exprima ceea ce e normal pentru marea majoritate a baietilor dar e singurul punct de vedere masculin in afara prietenului meu. Si placerea mea de a conduce oricum paleste in contextul acestei tensiuni asa ca pana la urma ar ramane doar o ambitie si dorinta de a aduce lucrurile pe fagasul unei relatii asa cum o vad eu normala. Sau poate o fi defect profesional, imi place sa conduc in general si aduc comportamentul de la serviciu acasa. Ceea ce stiu sigur e ca nu mai stiu ce ar trebui sa imi doresc si unde este limita intre vise adolescentine despre viata cuplu si realitate. Daca as putea mi-as da demisia :) dar nu prea e posibil. Si nu ma refer la despartire ci asa in general la lucruri pe care le simt si le spun uneori sau nu, la un sentiment nedefinit de control z sau undo. Nu rastalmaciti cuvintele, nu ma refer la disparitie fizica, doar ca ar trebui sa imi repar existenta pastrand ceea ce am, adica copilul si el. Doar trista si obosita cu sanse maxime de recuperare ... |
Nu esti defecta, esti cat se poate de normala.
Si eu sunt ca tine, imi place enorm sa conduc si el respecta asta. Masina mea o conduc eu, sunt cazuri extrem de rare cand il las dar nu s-a pus problema ca la voi.
Spune-i clar ca ori accepta ca tu vei conduce masina respectiva, pentru ca ti s-a dat tie si tu chiar vrei sa conduci, ori vine cu masina personala. Cum e asta ca iti deschide portiera ca sa iesi?
Mentalitatea e problema. Adica femeia e buna sa conduca doar cand barbatul a baut, fain asa, nu?
Bettercy spune:
Sotul tau se simte inferior si vrea sa pozeze in seful familiei pentru imagine. Nu esti tu vinovata pentru ceea ce simte el, educatia lui e de vina. Si nu e normal ca el vrea sa conduca mereu si mai ales masina ta de firma.
Am avut si eu un macho man din asta in viata mea care se simtea amenintat de fiecare succes al meu. Am pierdut mult timp ca sa-i protejez lui sentimentele si n-am rezolvat nimic pana in final. Din cauza nesigurantei in el,a inceput sa mearga cu alte femei care-i mangaiau orgoliul de mascul. Ne-am despartit si bine am facut...sper ca amandoi. Nu mai stiu nimic de el.
Nu zic sa faci si tu asta, in cazul meu la asta s-a ajuns.