Nasterea la Arcadia - Iasi (16)
Raspunsuri - Pagina 4
madline82 spune:
Neata fetelor!
Ionela, a pus in practica sfaturile de pe forum, si vad ca sunt rezultate, binenteles se paote ami bine, dar sunt bucuroasa ca este un progres!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madline82 Neata fetelor! Ionela, a pus in practica sfaturile de pe forum, si vad ca sunt rezultate, binenteles se paote ami bine, dar sunt bucuroasa ca este un progres! Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011 |
Bravo, incet incet se vor regla lucrurile. Important e sa ramai increzatoare si sa nu panichezi. Au si ei perioade. Din pacate multe mamici introduc completare de LP exact in aceasta perioada si chiar nu e cazul
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 30+ cu
camelia33 spune:
Buna fetelor,noi am venit de la vaccin si acum facem nani printre suspine. Asteptam sa vedem cum va decurge ziua.Sofia are acum la 10 saptamani 59 cm si 5500 kg,si a zis dr. ca se prezinta f f bine Am scapat deocamdata de un stres.
Ionelaburtiera am purtat-o f f putin ca ma ajuta in primele zile mai ales la dat jos sau urcat in pat,dar pe masura ce m-am simtit mai bine nu m-am mai gandit si la aspectul "burtica"si nu am mai purtat-o.O tin in cutie
Sofia Maria
ionelamaria spune:
Pentru mamicile care sunt la inceput cu alaptatul, va las cu drag povestea inceputului la noi. E scrisa pe scurt dar , desi par cea mai sigura fiinta de pe pamant ( acum , dupa experienta adunata chiar sunt sigura, poate nu cea mai sigura dar am mare incredere in mine), povestea noastra va va arata ca la inceput eram tot atat de tematoare ca fiecare dintre voi
A doua minune care ni se intampla
LenaC spune:
Foarte frumoasa povestea Ionela.
Acum mi-am adus aminte ca citisem undeva, ca atunci cand se naste bebe are rezerve pentru 2-3 zile, si chiar daca mamei nu ii vine laptele imediat nu e nevoie sa i se dea LP.
Stii ceva de asta?
Lena - 33+
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui LenaC Foarte frumoasa povestea Ionela. Acum mi-am adus aminte ca citisem undeva, ca atunci cand se naste bebe are rezerve pentru 2-3 zile, si chiar daca mamei nu ii vine laptele imediat nu e nevoie sa i se dea LP. Stii ceva de asta? Lena - 33+ |
Da, asa este. Bebe are nevoie doar de colostru la nastere care nu e mult cantitativ dar e singurul perfect adaptat nevoilor copilului
Stomaceleuyl lui are un volum de 5-7 ml. Asta inseamna o lingurita. Colostrul este bogat in anticorpi, ajuta la eliminarea meconiului, este sarac in zahar . In fine, ideea e ca e singurul aliment perfect adaptat nevoii copilului in primele ore dupa nastere. Prin alaptare in primele 2 ore ( initierea alaptarii) se stimuleaza lactatia si implicit vine laptele mai repede . Copilul , in schimb nu stie sa suga la inceput foarte bine. El atunci invata. mama e si ea incepatoare si are nevoie de sprijin. In momentul in care copilul cere mancare si se pare ca nu ajunge ceea ce ia de la san este foarte posibil ca problema sa fie de pozitionare/atasare la san si nu de cantiutate de laptic.
Ideal e sa ai pe cineva sa te ajute sa-l pui corect la san. Daca nu merge atunci e bine ca ceea ce nu a reusit sa scoata bebe ( 2-3 lingurite de colostru) sa fie stoarse si date copilului cu seringa sau lingurita. Din pacate, prin contactul cu alt recipient valoarea colostrului scade, dar oricum ramane mult superior lp, mai ales in primele ore.
AlynaB spune:
Buna fetelor! felicitari noilor mamici sa va traiasca bebeii!!!!
Am intrat sa va dam vestea cea mare : puiului meu i-a iesit primul dintisor !!!!!!!!!!!!!!!!! L-am certat degeaba ca nu vrea sa doarma noaptea.....el saracutul era chinuit de dintisor...Cand am vazut dimineata coltisorul imi venea sa plang de bucurie !!
Va pupacesc pe toate!!!!!!!!!!!!!!!
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui AlynaB Buna fetelor! felicitari noilor mamici sa va traiasca bebeii!!!! Am intrat sa va dam vestea cea mare : puiului meu i-a iesit primul dintisor !!!!!!!!!!!!!!!!! L-am certat degeaba ca nu vrea sa doarma noaptea.....el saracutul era chinuit de dintisor...Cand am vazut dimineata coltisorul imi venea sa plang de bucurie !! Va pupacesc pe toate!!!!!!!!!!!!!!! |
Ce mare e puiutul tau. Cunosc sentimentul sa iti para rau ca l-ai certat... am patit si eu si mereu mi-am repetat apoi in gand: cand se mai repeta am sa am incredere in el ca nu e moftoros degeaba... dar na, nu neaparat ne iese de fiecare data
LenaC spune:
Mamici/burtici!
S-a gandit cineva dintre voi la optiunea de a nu vaccina copilul?
Lena - 33+
danyyelas spune:
buna fetelor!
eu sunt o viitoare mamica ce urmeaza sa nasc la Arcadia!
astazi avem 36 de sapt. si 1 zi si voi avea o printesa!!!