Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***340***
Raspunsuri - Pagina 19
pisigri spune:
LLAA mmuullttii aannii MMaaddaa!!!!!!!!
HHeellpp,, nnuu ssttiiuu ddee ccee.. oorriiccee ttaasstteezz lliitteerreellee iimmii aappaarr ddee cciittee ddoouuaa oorrii.. CCiinnee mmaa aajjuuttaa??????
KKEEAA, eeuu aamm rraammaass ccuu oo mmaarree nneemmuullttuummiirree lleeggaattaa ddee ffaappttuull ccaa nnuu aamm nnaassccuutt nnaattuurraall,, ddaarr llaa mmiinnee aarr ffii mmeerrss rreeppeeddee pprroobbaabbiill.. IIaarrttaa--mmaa pptt aassppeeccttuull mmeessaajjuulluuii ttee rroogg......
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
anamariame spune:
Ha, ha, pisigri, parca ai vorbi cu ecou. Mi si te imaginez vorbind asa...scuze ca doar rad, insa solutie la problema ta nu am Kea, la fel ca si pisgri, si eu am un regret enorm ca am nascut cu cezariana, eu sanse de nastere naturala nu aveam, ca eram la dilatatie 1 iar Eva era deja in suferinta fetala...Ce vreau sa spun e ca nu-s in masura sa iti dau un sfat. Dar daca la Keutu nu ai avut probleme la nasterea prin cezariana, as inclina tot spre asta.
Anaan spune:
Pisigri, eu m-am multumit cu rasul
si am uitat sa zic ca nu stiu solutia problemei tale.
pisigri spune:
Hai ca am reparat-o cu un restart, orice ar fi fost....
Deci, Kea, eu am ramas cu un mare regret ca nu am nascut natural, si mai ales ca aici in RO nu am nici o sansa sa nasc natural dupa o cezariana, dar este foarte posibil ca asta sa se fi datorat in mare parte faptului ca la dilatatie 6 eu fluieram si ma plimbam relaxata la propriu.
Se spune ca nu sint doua nasteri la fel.
Pe de alta parte eu nu as lasa ca preferintele Keutului pentru adormitul cu tine sa ma influenteze; e si normal ca daca te are la dispozitie te vrea. Ilinca mea se comporta cu totul altfel cind e cu mama sau cu taica-su sau cu sora-mea, si chiar si cu bona, si mereu acest comportament e "spre mai bine" in sensul ca e mult mai docila si mai intelegatoare si mai matura cind nu sunt eu de fata. Acu nici mie nu-mi plac copiii "dresati" sau "statuie" si stiu ca schimbarea asta inseamna un efort pt ea, si ca doar cu mine isi permite orice-orice, dar zic eu ca nu se intimpla nimic 5 zile cit stai tu in spital dupa cezariana...
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Monnvas spune:
KEA, dar e pe alese?? Adica in tara Nemtiei nu se merge pe ideea de natural by default si doar in caz de complicatii cezariana?
Eu zic sa nu te ghidezi dupa criteriul zilelor petrecute in spital. Nu imi dau seama daca dificultatea dilatarii de la prima sarcina se aplica si la a doua. Asta poate sa iti zica dr.
Asa cum "ii esti datoare" Keutului cu nopti linistite, dormit impreuna etc., asa "ii esti datoare" si lui bb2 cu o alegere spre binele lui si al tau - ca starea ta dupa nastere conteaza f mult.
Cum ziceau si fetele, oricum copilul se comporta altfel cand esti tu acasa. Asa face si al meu, daca is eu nu doarme cu mama (la mine acasa), dar daca sunt plecata se duce la nani si cu ea.
Oricum, va trebui sa existe o prima data cand va dormi fara tine. E un cordon care se va taia candva.
Cum ziceam, de acum incepi un slalom printre nevoile&dorintele lui bb1 si ale lui bb2. Obisnuieste-te de pe acum cu ideea ca vor fi momente in care dorintele/nevoile unuia vor fi sacrificate pt a fi satisfacute ale celuilalt. Nu e o tragedie, e doar reversul medaliei (aleia cu bucuriile duble cand ai un frate). Iar in momentul asta, decizia trebuie luata mai mult cu gandul la bb2 decat la bb1, zic eu.
Iarasi, desi eu am nascut destul de greu natural, as opta din nou pt nastere naturala. Fiindca la mine complicatiile au aparut ulterior, nasterea in sine a fost 'o bucata de prajitura'.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
Monnvas spune:
Matzagri, eu chiar era sa te intreb daca te balbai :)
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
Anaan spune:
Eu nu am facut cezariana programata, mie mi s-a rupt apa si am trecut si prin travaliul specific nasterii naturale, care la mine s-a derulat rapid, dar ingrozitor de dureros:
adica am avut din start dureri intense si contractii care, pe parcursul unei ore, au fost de la interval de 20 de secunde la interval de sase si atunci m-au urcat rapid pe masa de operatie. Adevarul este, ca, la cum ma simteam, imi faceam eu operatia, daca nu mi-o faceau ei.
cami_05 spune:
Salutare fetelor!
Eu imi fac bagajele,cu sufletul in gat. Duminica dimineata plec spre Bucuresti.
La multi ani Mada!
Cu intarziere La multi ani Bianca!!
Sa fiti sanatoase si sa va bucurati de toti dragi voua.

Am si eu o intrebare pt cele care au intrerupt alaptatul cu Dostinex, lamuriti-ma si pe mine: iau DOstinex si gata pur si simplu sau mai trebuie sa ma pompez? se umfla sanul? Vreau sa iau medicamentele de cum ajung la Bucuresti si nu stiu cum sa ma descurc.
Va pup, merg la facut bagaje, ce au mai ramas...

Anaan spune:
Buna dimineata!
Dau cafea cui doreste!
Baietii mei inca dorm, iar eu imi beau cafeaua, bucurandu-ma de liniste si de racoare - azi noapte mi-a fost tare cald...Oricum, se prevede iar o zi caniculara.