bine v-am gasit si deja cu o problema

bine v-am gasit si deja cu o problema | Autor: ema_gheorghe

Link direct la acest mesaj

buna tuturor, sunt si eu noua pe aici si nu prea stiu cum functioneaza forumurile.
am o problema care ma obsedeaza. fetita mea de 1 luna si cateva zile are colici. am aplicat toate metodele de calmare gasite pe net( in afara plimbarii cu masina ) , drept urmare fata mea adoarme in brate sau pe burtica, daca o pun in patut sare in sus si incepe sa urle din toti plamanii. cred ca s-a invatat in brate. trecand peste asta, imi poate spune cineva daca metoda lasat in patut sa urle pana se dezvata de brate este buna si de la ce varsta poate fi aplicata ? nici eu nici mama nu prea putem sa facem nimic ziua, stam drepti in fata fetei.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu lasa copilul sa planga, la nici o varsta. Investigheaza cum e cu un wrap, poti sa cauti pe google sau chiar aici pe forum. Sunt multe mame care isi poarta copiii asa pana la varste marisoare si toata lumea e fericita: copilul sta lipit de mama, iar mama are mainile libere sa mai faca una alta si cel mai important nervii intregi.
Asta e o perioada mai dificila acum la inceput dar trece. Vin altele poate si mai si, deci nu dipsera de pe-acum

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

nu-l lasa sa planga, are timp sa 'invete' ca mamy are nevoie de timp si pt ea, acum insa e prea mic si are nevoie de tine....nu se alinta, nu 's-a invatat' in brate....doar te vrea alaturi pt ca are nevoie de tine

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ai rabdare, e doar o perioada care va trece.
nu mi se pare normal sa te gandesti sa lasi copila sa urle in patut, doar pentru ca vrei s-o dezveti de luatul in brate.
organizati-va activitatile astfel incat sa stati cu randul cu fetita in brate, pana trece perioada colicilor. e foarte bine ca te ajuta mama ta. roag-o sa se ocupe de treburile casei, iar tu profita de orice pui de somn al fetitei si dormi si tu, pentru ca iti prinde bine.
nu-i dai nimic impotriva colicilor ? infacol, sab simplex ? la pediatru ai fost ? ce ti-a recomandat ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema_gheorghe spune:

am fost la trei pediatri pana acum, fiecare cu parerea lui .fetita a luat pe rand bonnisan, sab simplex, acum e pe infacol. sincer nici mie nu imi surade ideea de a lasa un copil sa planga in pat singur- dar asta a fost recomandarea unui pediatru-sa nu o invatam in brate.acum doarme numai in brate, daca o punem in patut sau langa noi se trezeste imediat si plange.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

- o fi o etapa din acomodarea la viata extrauterina, cauta informatii despre chestiunea asta;

- sau poate nu-i place ceva, vopseaua /lacul cu care e dat patutul, salteaua, materialul din care facuta lenjeria, mirosul detergentului, al balsamului...

Nina, 23+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

marea majoritate asa fac, parca nu s-a taiat cordonul ombilical. si eu am primit 'sfaturi' din astea, sa il las sa plamga, nu am facut-o ....ai sa te obisnuiesti incet cu incet sa faci de toate, bine, intr-o oarecare limita si strictul necesar. incearca sa o lasi langa tine, pe pat, cu o haina impregnata cu mirosul tau, poate o sa accepte imediat simtindu-te aproape, poate o sa protesteze...una e sa o lasi si sa fii langa ea, alta e sa o lasi in patutul ei, singura. eu asa am fost, legata, de Darius pana pe la 4 luni dupa care a acceptat ft ft usor sa doarma in patutul lui, cu o haina de-a mea....simtea mirosul si era linistit

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Nu lasa fetita sa planga, Ema. Plange pentru ca are nevoie de ajutor, de tine, de imbratisarea ta, de lapte, de san (daca o alaptezi). Plange pentru ca are o nevoie fizica sau emotionala.
Nu cred nici in ruptul capului in chestia cu 'invatatul in brate'! Eu personal l-am luat si-l iau in brate pe piticul meu ori de cate ori imi cere pentru ca chiar si acum la 1 an si 3 luni are un motiv pentru care o face (i-e frica, e obosit etc).
O sa treaca si perioada de colici si o sa se linisteasca (si dup-aia incep dintii.. )

asa creste Nica fara frica

Mergi la inceput