Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti(60)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna seara mamici si viitoare mamici de gemenasi,
Urez si eu bun venit cu intarziere noilor burtici. Nu va pot spune decat ca este greu dar frumos rau cu gemenasi. Si pe masura ce cresc este si mai frumos.
Viss: eu nu am curaj sa plec cu ei in concediu, asa ca voi astepta anul viitor pentru asta. Ce frumos ca ati fost plecati la mare...
lady: da-mi voie si mie sa-ti spun ca sa nu-ti doresti greturi. eu le-am avut de la cap la coada, adica pana am nascut. a fost infiorator. nu ma putut manca decat gutui si pizza calzone. mai mult nu vreau sa-mi amintesc despre greturi si vome.
sugubina: ai dreptate cu imbracatul fetelor in bleu. in plus eu imbrac baiatul in rosu si-i sta bine...rau:). ce fac puficele?
in legatura cu vazutul la ecograf, la mine s-au vazut doua cerculete (sunt neidentici) din saptamana 5,2 de sarcina si pt ca era un ecograf ff nou si bun, s-au auzit si ritmuri cardiace.
Oria, ce mai faci? Poate mai intri sa ne spui cum decurge totul la voi acum.
Noi tot in provincie suntem, tot rasfatati .Fac planuri de schimbare de apartament pt la toamna, ca nu stiu cum o sa ne descurcam altfel. Insa e cam greu s afac asta de aici.
Cu luatul in greutate , Fabian ma cam supara , pt ca stagneaza. Nu mai vrea lapte decand cu diversificarea.
Va pup si in curand va aduc o alta burtica cu gemenasi aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

ariadna you back! ma bucur sa aud de la voi numai de bine!
asa e, pe masura ce cresc, altfel ne intelegem cu ei. ai mei au inceput binisor sa vorbeasca - tarziu ce-i drept, dar au inceput - si realizez ce diferenta uriasa sta in asta! parca pana acum aveam doi catelusi, iar acum am doi copii. fortata comparatia, desigur, insa e cu muult mai usor acum. suntem in plina faza de 'nu'. abia astept faza 'de ce-urilor' si a negocierii. cica la asta ma pricep mai bine.
sper din suflet sa va descurcati cumva de cand incepi serviciul si sa nu fie nevoie sa-i duci la cresa. te-ar scuti si pe tine si pe ei de multa bataie de cap, desi crocobauri vor lua ei si la anul, de la gradi, dar e cu totul si cu totul altceva.

fug, eu intru zilnic si citesc, sunt si pe FB, dar n-am timp sa scriu asa cum as vrea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladydy32 spune:

fetelor va pup pe toate , nu am mai intrat sa scriu , v am ascultat sfatul si am asteptat pana am fost din nou la ecografie .
hai sa va spun poate aveti si voi cate o parere ca eu sincera nu mai stiu pe cine sa ascult si ce sa fac .
la primul dr mi a spus sa i au antibiotic augmentin si urinex pt e.coli , apoi la al doilea dr la care am fost joi a spus sa nu i au nimik ca dauneaza sarcinii , sa o tratam dupa cateva luni :? , si mi a spus ca se vede saculetul si ca sarcina ar avea 5 saptamani si 4 zile , asta joi . astazi am fost la medlife la dr Albu , mi a vazut saculetul dar embrionul nu , a spus ca e prea mic si mi a scris pe eco ca are doar 5 saptamani , iar ? , a mai spus sa i au augmentin si urinex :? :? , pe cine oare sa ascult ? sincer am discutat si cu sotul , nu stiu ce sa fac , nu pot lua toti dr la rand sa vad cati se aduna cu aceeasi parere , si imi este atat de teama sa nu fac rau bebeului cu antibiotic , si nici unul nu mi a prescris macar ceva pt flora , unul spune ca am 5 saptamani si 4 zile joi , deci azi aveam 6 , dar al treilea ca am 5 , ce ma sfatuiti fetelor sa fac ? sincer nu stiu , oare chiar face rau antibioticul asta ? dar mai mult ma ingrijoreaza , este normal sa nu se vada embronul in saculet la 5 saptamani si ceva ?
la testul hcg care mi se triplase la 48 ore , 2 au spus ca e ok , unul ca e o problema , Doamne pe cine sa mai ascult , ca toti dr la care am fost sunt buni , adika nu am citit pareri negative , dar sunt atat de derutata si imi este teama ca nu s a vazut embrinul si nu stiu ce sa fac.
va multumesc mult pt timpul pe care mi l acordati si sper din inima sa ma sfatuiti sau macar sa mi spuneti daca este normal sa nu se vada bebeul acum . pup dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Luminita, uh abia astept sa se transforme si ai mei din catelusi in copilasi vorbareti si intrebatori, deocamdata suntem in etapa de "ghicit", adica eu fac pe ghicitoarea Am si eu cont pe FB, cum as putea sa te gasesc acolo?

Ladydy, stai calma cu ecografiile, daca sarcina e obtinuta natural nu prea ai cum sa stii care este varsta reala a sarcinii, cand a fost ovulatia... si acum depinde si de ecograf, si de ecografist, parerea mea ca ai facut prea apropiate ecografiile una de alta, era bine pentru linistea ta sa lasi o saptamana si intre timp sa mai repeti beta hcg si neaparat progesteronul sa vezi daca este ok. Cred ca la mine cel mai puternic semn ca sarcina merge bine si ca e gemelara, inainte de a fi confirmata ecografic, a fost nu valoarea beta, cat valoarea mare a progesteronului.
Despre infectia cu E coli, trebuie sa stii ca aceasta netratata poate crea complicatii si duce la avort spontan, ca si mycoplasma, ureeaplasma, Streptococul B, si altele. Cat despre augmentin, orice antibiotic din clasa penicilinelor este permis in sarcina, inclusiv augmentinul - care este compus din amoxicilina (antibiotic din clasa penicilinelor) si acid clavulanic. Era desigur nemaipomenit daca ai fi stiut de e coli si a o trata inainte de sarcina, dar asta e, important e ca stii si ca exista tratament pentru ea permis in sarcina. Ai grija sa bei multe lichide, cat poti de multe pe zi.
Greturi e inca devreme sa le ai, eu le-am avut abia incepand cu saptamana 6-7 si intr-adevar nu e deloc de invidiat, asa cum zic si celelalte mamici. Pe mine m-au tinut putin, pana prin saptamana 12 cred, stiu doar ca atunci cand au disparut greturile m-am speriat groaznic crezand ca sarcina s-a oprit in evolutie si am fugit disperata la medic. Bebeii erau bine-mersi, numai mamica era panicoasa
Sarcina usoara iti doresc si sa fii o mamica fericita, dupa atatia ani de asteptari cred ca e o adevarata binecuvantare pentru voi!

PS: tu mai ai cumva un baietel?

Mergi la inceput

Ariadna multumesc mult pt raspuns .
scumpa infectia am facut o cu 1 saptamana inainte , stiu asta pt ca abia ce facusem cu ceva timp urocultura si oricum nici simptome nu aveam , asa ca din pacate s a instalat infectia o data cu sarcina .
2 dr spun ca mi o trateaza in al 2 lea trimestru de sarcina ca nu i nici o pb , dar 2 ca este o mare pb daca nu o tratez , asa ca d aia v am scris , am sa i au pt ca imi e teama ca fac mai rau , nu cred ca mi dadeau doctorii daca nu se pricepeau .pt alti dr se pare ca e ceva minor , chiar asa au si spus....... ?????? deci la cine sa mai merg si pe cine sa mai cred, dar la ce am citit si eu pe net de infectie mai bine i au decat sa am risc de sarcina .
eu nu mai am nici un copil si nici o sarcina pierduta .
o sa merg maine sa mi fac progesteronul si hcg inca o data .progesteronul tb sa fie mare?
ecografie mai fac dupa o saptamana daca rezist :))) .
multumesc inca o data si sa sti ca suntem tare fericiti ca s a intamplat sa raman , dar suntem si tare ingrijorati pana nu aflam ca totul este in regula .
multumesc , esti o scumpa ca mereu imi raspunzi si sa ai o seara linistita .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

ladydy, eu sunt fan dr Albu... cu el am inceput , cu el am facut FIV-ul, cu el am nascut, controale ulterioare.... Baietelul l-am botezat dupa el. Si eu am luat in sarcina augmentin si alte antibiotice, nu pt Ecoli ci pt infectii urinare (vreo 3) cu enterococus....
Parerea mea personala e sa nu lasi netratata infectia...

poze

Mergi la inceput

fetelor va multumesc . azi am facut progesteronul si beta , prog mi a iesit asa <40 , iar beta 11342,77 .
ce parere aveti de progesteron ? nu ma pricep delok cum ar tb interpretat .
de aseara am inceput sa i au antibioticele , cred ca este mai bine decat sa apara alte complicatii .
va pup si astept parerile voastre

Mergi la inceput

mi a iesit progesteronul asa >40 . nu este mic ? se pricepe cineva ca eu m am [panicat f tare ca asa inteleg eu din valorile de langa. stie careva daca este ok ? beta mi a iesit bine , peste 11300.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2apples spune:

Diana, eu nu am facut nici progesteronul, nici HCG, pur si simplu am avut rabdare, e vorba de cateva zile pana ti se confirma ecografic ca e totul ok. Nu te sfatuiesc neaparat sa faci la fel, insa ce vreau sa spun e ca trebuie sa incerci sa fii cat mai linistita si cat mai putin stresata, sarcina e lunga si natura isi urmeaza cursul firesc. Sigur ca trebuie sa fii atenta si sa faci alegerile bune, dar daca vei citi pe net si vei merge la cateva zile la n doctori iti vei face mai mult rau. Iti spun astea pentru ca si eu am fost extrem de stresata si panicata in sarcina si acum, dupa nastere, realizez ca mi-as fi facut un bine daca as fi fost putin mai relaxata...
- pt fetele cu copii mai mari am si eu 2 intrebari: le-ati dat Debridat? si pt ce, ce a facut? e cam controversat, sa le dau, asa cum a zis pediatra?
- a ramas vreuna dintre voi asa ca mine cu o burta groaznica dupa nastere? acum, la 2 luni jumatate, continui sa fiu intrebata daca-s insarcinata, e moale, lasata si mare. nu scade parca deloc, sunt exasperata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

ladydy: si eu am urmat tratam cu antibiotic in sarcina, ce-i drept pe la 11 saptamani (pt streptococ). dr. mea mi-a spus ca unele antibiotice sunt permise in sarcina. cat despre faptul ca nu ai vazut in saculet nimic deocamdata, sa stii ca eu cred ac depinde si de performanta aparatului. par egzamplu am facut ecografie (inainte de sarcina) cu dr albu la medlife si a vazut vag ca as avea hidrosalpinx. apoi dr mea m-a indrumat in alta parte unde aveau aparate de ultima generatie si au vazut bine acolo asta. cu dr albu am facut ecografii la doua dintre aparatele din clinica si chiar el mi-a spus ca la urmaoarea eco sa vin la celalat aparat ptr ca ar fi mai bun. asa ca sa nu te ingrijorezi, data viitoare vei vedea tot

fete dragi, am desoperit ca pot pacali flacaul sa pape lapte , cu foehnul la maxim( si la fel sa nu mai urle cand il imbrac dupa baie)

Mergi la inceput