Cat costa o cezariana in Bucuresti?
Raspunsuri - Pagina 2
Bedrosmart spune:
Lexi, multumesc, felicitari si tie .
Xio, inteleg ca, citez, "daca tu soliciti sa vina medicul cutare de acasa" ti se pare normal sa se dea, nu? Lexi asta intreaba, cat sa dea verisoara ei daca vrea sa nasca cu doctorita X. Repet, nu mi s-a cerut niciodata, de catre niciun medic care m-a operat/consultat intr-un spital de stat, dar N-AM FOST NICIODATA REFUZATA.
Vad ca tot tu zici ca "macar daca va speriati una pe alta umpleti buzunarele medicilor, dat carute de bani". Pai nu inteleg, CONFRATII tai iau bani de la pacienti? Asa, fara factura, fara chitanta, adica SPAGA? Vai, vai, vai, cum poti sa afirmi asa ceva?
B.
claucia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bedrosmart Lexi, multumesc, felicitari si tie . Xio, inteleg ca, citez, "daca tu soliciti sa vina medicul cutare de acasa" ti se pare normal sa se dea, nu? Lexi asta intreaba, cat sa dea verisoara ei daca vrea sa nasca cu doctorita X. Repet, nu mi s-a cerut niciodata, de catre niciun medic care m-a operat/consultat intr-un spital de stat, dar N-AM FOST NICIODATA REFUZATA. Vad ca tot tu zici ca "macar daca va speriati una pe alta umpleti buzunarele medicilor, dat carute de bani". Pai nu inteleg, CONFRATII tai iau bani de la pacienti? Asa, fara factura, fara chitanta, adica SPAGA? Vai, vai, vai, cum poti sa afirmi asa ceva? B. Nu va ingrijorati dar de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6,33) |
Este offtopic. Asta doar asa sa o mai tragem pe Xio de urechi un pic. ce-are a face cezariana cu ce parere are Xio despre confratii ei?
Am spus si eu mai sus. Poti sa nu dai nimic legal, cezariana atunci cand este nevoie de ea, este acoperita de casa de asigurari.
Tot legal este sa nasti cu medicul de garda si sa nu chemi medicul pe care l-ai mai vizitat in timpul sarcinii de acasa/de pe alt etaj, de pe strada etc. Daca il rogi sa vina si el vine, la fel de frumos mi se pare sa il recompensezi sau nu. Cum vrei tu.
Iar pretul de 1500 Ron nu este stabilit de nimeni. poti da bani daca vrei, sau nu, poti da mai putin sau mai mult pentru ca interventia medicului, cezariana sau asistenta nasterii vaginale oricum este acoperita de casa de asigurari. Extra cerintele, gen sa te asiste la nastere cand nu este pe tura, etc, ar trebui recompensate.
Chitanta nu are cum sa dea pentru ca nu exista mentionata actiunea de a veni de acasa. Daca ar fi undeva, atunci ar da si chitanta. Solicitarea este extra, medicul poate veni sau nu, oricum multi sunt draguti si vin de acasa pentru confortul psihic al pacientei, insa nu stiu daca/ce vor primi. Si totusi vin.
anangel_lexi spune:
Aveti dreptate, e normal sa dai ceva atunci cand medicul vine special pentru tine de acasa. Mie una mi se pare firesc.
Chestia e insa ca, de obicei, cezarienele se programeaza, nu? Sigur, uneori se intampla sa intri in travaliu si atunci vine fuguta medicul de acasa si te opereaza, dar, in general, din cate stiu, cezarienele se programeaza, deci nu s-ar pune problema ca medicul sa vina special pentru asta de acasa, presupun ca-si programeaza operatiile in timpul turelor/garzilor. Mie tot mi se pare mult 1500 ron.
Claucia, habar nu am cat costa un spital privat in Germania si sper sa nici nu aflu vreodata. Stiu doar cape sotul meu l-a costat o noapte de spitalizare, cu perfuzii, analize si tot tacamul, 600 de euro. Si e spital de stat.
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 18+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
Matzaila_81 spune:
Anangel, eu zic ca totul va fi ok.
Doctorul care o supravegheaza trebuie sa-i faca cezariana si nu-i va pune viat ei si a copilului in pericol pentru ca nu a cotizat suficient.
XIO spune:
citat din mesajul lui Bedrosmart Lexi, multumesc, felicitari si tie . Xio, inteleg ca, citez, "daca tu soliciti sa vina medicul cutare de acasa" ti se pare normal sa se dea, nu? Lexi asta intreaba, cat sa dea verisoara ei daca vrea sa nasca cu doctorita X. Repet, nu mi s-a cerut niciodata, de catre niciun medic care m-a operat/consultat intr-un spital de stat, dar N-AM FOST NICIODATA REFUZATA. Vad ca tot tu zici ca "macar daca va speriati una pe alta umpleti buzunarele medicilor, dat carute de bani". Pai nu inteleg, CONFRATII tai iau bani de la pacienti? Asa, fara factura, fara chitanta, adica SPAGA? Vai, vai, vai, cum poti sa afirmi asa ceva? B. Nu va ingrijorati dar de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6,33) |
-spaga inseamna cu totul altceva decat banii pe care tu din proprie initiativa ii indesi medicului.
-tu faci referire la FOLOASE NECUVENITE, asa sunt catalogate sumele de bani si atentiile oferite de oameni medicilor si politistilor.
-tu dai banii si tot tu te plangi ca nu esti refuzata? Nu-i mai da. Atata timp cat tu dai din proprie initiativa este egala cu zero indignarea ta
-medicul nu este scalvul tau. poate il confunzi cu unul pe care l-ai platit tu sa-ti faca vant cu frunza. Da, daca medicul tau sau orice alt medic vine de acasa pt. tine special, ii dai bani. Tine de bunul simt. Eu si daca imi chem un prieten sa-mi repare computerul nu ma lasa obrazul sa nu il recompensez cumva. Medicul ala are o viata, nu munceste pe gratis (bine, munceste si pe gratis, dar pt. stat, nu pt. tine), cand vine special sa te opereze sau sa te asiste pe tine la nastere vine din timpul lui liber si cu siguranta nu o face pt.ca ai ochi frumosi, o face pt. ca este o meserie si produce bani.
Si da, medicii iau bani, ca au de unde. Eu nu am sustinut contrariul, daca tot ma fericesti cu ironia ta mai bine fii atenta ca sa nu se intoarca impotriva ta. Eu am sustinut ca medicii pe care ii cunosc NU CER bani. E o diferenta.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
OanaRusu spune:
cezariana n-ar trebui sa se programeze. Cel putin medicul meu - din tg mures - spune ca nu e ok pt copil cezariana la rece.
Se face "la rece" (Adica fara sa fie travaliu declansat natural) in situatiile care o cer. Dar asta nu inseamna programat ci in urma unui consult - se constata motivele si gata, se poate programa o internare, inca un consult etc, dar programat cu ceva timp inainte mi se pare o treaba cam aiurea - macar ca stiu si in tg mures medici care o practica.
Insa, din cate mi-a spus mie medicul nu e sanatos.
Am avut la primul copil cezariana - am stat 2 zile si jumate in spital pana s-a declansat nasterea (ajutata pt ca eram depasita si pozitia copilului mai aiurea).
(la fetitza a mers natural)
Cumnatei mele insa i s-a programat cezariana - adica dupa cateva consultatii succesive s-a hotarat medicul - veniti maine la internare - dar pt ca avea uter cicatricial f complicat (operatie pe uter cand era insarcinata cu primul copil) si nu avea voie sa intre in contractii (nici la prima nastere nici la a doua).
Situatii complet diferite.
claucia spune:
Claucia, habar nu am cat costa un spital privat in Germania si sper sa nici nu aflu vreodata. Stiu doar cape sotul meu l-a costat o noapte de spitalizare, cu perfuzii, analize si tot tacamul, 600 de euro. Si e spital de stat. de Maria Cornelia (20.09.2006) si 18+ cu Din ce in ce mai mare Perlute de domnisoara Bobuletul |
Ehee, da' costa ceva! Pai o noapte de spitalizare este aproape dublul fata de ce a auzit verisoara ta pentru cezariana.
Si eu sper sa nu afli cat costa in spitalele private, sau ma rog, nu sa ai nevoie, asa, doar daca vrei sa te informezi....
IonescuOana spune:
Cezarienele se programeaza de multe ori in perioada premergatoare DPN naturale si in functie de zilele in care anumiti medici sunt de garda.