Cum scapam de suzeta?
Raspunsuri - Pagina 2
greieras spune:
Si noi, (dupa ce am citit pe "despre copii" cum ca daca taiem suzeta s-ar putea sa scapam de ea) am taiat-o. Eva avea 2 ani si mai dormea cu ea doar la pranz. A plans pana n-a mai putut cand am pus-o la culcare la pranz cu suzeta taiata, si nu a adormit. A facut asa 3 zile. In a 4-a zi, disperata am aruncat suzeta si i-am explicat ca am aruncat-o pentru ca nu mai era buna. Saracuta cand a auzit asa a oftat (urlase deja ceva vreme) s-a intins si s-a culcat fara ea. Si uite asa am scapat de suzeta. Clar la noi n-a mers faza cu taiatul.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Craciun 2008
Evil thrives when good men do nothing
olim spune:
salutare
noi am scapat relativ usor de ea
alex avea 3 nani, cum le spunea el la suzete, si musai era sa fie toate langa el in pat cand dormea, daca nu nici vorba de somn
ne-am dus intr-o zi la ikea si i=am luat o jucarie de plus si pana am ajuns la casa i-am explicat ca putem lua jucaria cu conditia sa ii dea un nani la tanti de la casa.Copilul cand am ajuns la casa ii da doamnei suzeta, aia se uita mirata la noi, noroc ca alex nu intelegea franceza.
La fel am facut si cu celalalte doua, le=am dat la alte magazine in schimbul unor jucarii.
Si nu va spun ca dupa 2 saptamani mergem in ikea, sa imi cere Alex sa o cautam pe tanti sa ii dam inapoi jucaria sa ni-l dea pe naniAm mai cerut odata apoi a uitat complet de el.
Inainte am incercat toate metodele, taiat, spart, pus sare si piper, dar degeba.
multa bafta si rabdare iti doresc
clarmai spune:
Eu am patit cu biberonul,a renuntat acum la 3 ani.Dar pana acum orice tentativa de a mea de a scapa de biberon a esuat.
Intr-o zi mi-a venit ideea cu cateii mici din fatza blocului.Am trecut pe langa ei si am intrebat-o."Ca sa se faca mari si cateii ca tine,vrei sa le dam lor biberonul ca acum esti fetita mare?" A zis da si m-am comformat,ajunsa acasa am aruncat toate biberoanele,ca sa nu mai fiu si eu tentata si a mers de minune.Dar si acum desi are cred o luna de cand a renuntat ma mai intreaba cand si cand"teciu catei?" Dar nu a plans nu s-a isterizat ca alte dati,i-a placut ideea.Si acum mai mergem sa vedem cat au crescut cateii de cand le-a dat ea biberonul si e foarte incantata.
Deci varianta cu aruncat la catei ar putea sa mearga si la voi.Poti sa-i spui ca le dai suzeta ca atunci cand mamica lor e plecata sa nu se mai simta singuri.Poate merge si la voi.
La mine e problema cu dintii,dintii mari din fatza sus ,sunt macinati,s-au mancat efectiv,stomatoloaga spune ca de la biberon.Scapati de suzeta cat mai urgent.Multa bafta.
flowerbee spune:
Ne luptam in continuare cu lasatul suzetei si, in afara de a rari frecventa utilizarii, nu am reusit mare lucru. Acum mai folosescte suzeta la somn sau cand simte ca i se face somn. Cere suzeta, o molfaie putin si apoi, daca i-o cer, mi-o da. Dar numai ideea de a da cuiva "dodutul" declanseaza proteste.
Sambata o sa merg la magazinul ei preferat si voi incerca un troc cu vanzatoarea, exact cum a povestit o mamica mai sus. Sa schimbam dodutul pe o jucarie. Poate merge.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
flowerbee spune:
Facem progrese. Una dintre suzete s-a rupt pentru ca era f uzata.
Ale s-a necajit f tare si sa si incaltat ca sa iasa afara sa cumpere inca una. Noi i-am explicat ca nu mai sunt suzete si de atunci, tine suzeta rupta in mana si suspina. Uneori, e atat de suparata pe suzeta, ca o arunca, dar apoi iar o ridica si suspina.
A fost prima noapte fara suzi. Sa vedem cum rezistam.
Bee
flowerbee spune:
Este a treia zi fara suzeta. Sunt momente insa cand o cauta si o gaseste pe cea rupta. Incearca sa o bage in gurita dar nu ii place. Atunci, ofteaza si apoi o arunca.
Azi de dimineata a cerut suzeta, era nitel adormita si o tot cauta de zor. I-am zic ca dodutul s-a rupt iar fetita, adormita fiind, mi-a spus ca atunci cand iesim afara, o sa mergem sa cumparam alta.
Incet-incet...
Bee
Monnvas spune:
Vad ca si noi avem o intarcare blanda de suzi, pe metoda Corinei: am taiat-o si acum o tine langa el, dar nu in gura. I-am zis c aa facut buba de la atata tinut in gurita si a acceptat sa nu o mai bage, ca sa nu mai faca gaura si mai mare. E a doua noapte in care doarme linistit fara suzi, n-a cerut-o decat la trezire, a vazut buba, s-a jucat cu ea fara sa o bage in gura. Fara plans.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cleo78 spune:
pe la 2 ani, mergeam cu suzeta peste tot. Cam nasol cand o scapa in tranvai de 2-3 ori pe jos (tranvaiul din berceni era populat iarna de aurolaci...brr).
I-am explicat timp de cateva zile/sapt. ca vom duce suzetele la bebe mic. Cand am fost sigura ca a inteles (se uita la ele si zicea: la bebe mic ). Intr-o zi am fost la un bebe mic si i-am zis: uite, bb e mic, are nevoie de suzeta. le dam pe ale tale? Raspunsul ei a fost DA. Si atunci au disparut.
Ca o consolare, cateva seri a mai miorlait dar i-am dat un biberon de 0 luni cu apa din care a tras cu dintii ...de ma dureau pe mine maxilarele cand auzeam ce zgomote face .
Ideea: fiecare copil e unic. Fiecare solutie e unica. Momentul potrivit va fi evident - trebuie sa ai putintica rabdare.
flowerbee spune:
Asa este, totul se face cu rabdare.
Ale, dupa aproape o saptamana, inca se gandeste la suzeta. Ieri dimineata, cand s-a trezit din somn, mi-a spus ca a fost la toate magazinele, dar nu a gasit "dodut". Probabil ca visase.
Ieri insa, a plans foarte tare dupa suzeta si i-am dat si eu niste apa dintr-un biberon. Asa a tras din el...
Cand vede bebelusi in parc cu suzetele in gurita, se uita cu nesat la ei iar eu ii explic ca numai copilasii mici ai dodut, ca ea este mare.
E clar ca mai dureaza pana uita de suzeta.
Bee
Monnvas spune:
A, da, si eu ii mai dau apa din biberon cand se trezeste noaptea, dar asta se intampla si pe vremea lu' suzi.
Acum, pt step 2 - a scapa de obiectul respectiv definitiv - pregatirea i-a facut-o bunic'sau care i-a zis ca lucrurile rupte le ducem la gunoi. Asa ca asta micu' a fost cat p-aci sa-si arunce suzica rupta (in momentul ala nu l-am lasat ca dormea in deplasare, dar daca il mai apuca vreodata il las )
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way