La France (2)
Raspunsuri - Pagina 30
delphin spune:
Taxa de HABITATION, se plateste, asa cum au zis fetele mai sus, pe unde te gaseai la 1 ianuarie. 22, 45, 105, nu conteaza unde erai o platesti tout court.TV la fel. Ca te uitai sau nu la canalele fr, atata timp cat ai tv in casa platesti. Point!
Despre celelate intrebari, la notar...eu nu inteleg de ce va cere sa platiti avans. Spune-i sa-ti explice notarului. Daca semnati le sousigne privé, da, trebuie sa platesti. Adica sa lasi un cec.
Sincer, mie nu-mi miroase a bine. Pana acum erau 9000, acum sunt 2000. Daca vinde o parte trebuie bornata a ses frais, nu a noului proprietar. si poti spune ca nu dai avans pana nu borneaza. Eu m-as interesa daca e teren constructibil, caci eu il vat in teren de loisir sau agricol. de aceea nu are de cat o sala principala nu si alte camere de dormit.
Dar este alegerea voastra si faceti cum va este voua mai bine.
Despre taxe, eu cred ca nu ai inteles bine la primarie. Nu poate sa-ti spuna taxa funciara si nici cea de habitation. Se ia in calcul componenta familiei, suprafata casei si o multime de alte calcule...deci sa-ti spuna ca e 1200 tH e absurd.
olim spune:
multumesc de raspunsuri
delph, terenul de constructii este de 1085 m2 din lotismentul primariei, si am dus devisul de la o firma de constructii casa 80 de m2 la 80.000 de euro tva inclus, atat ne costa.Are 5 habitacion, 3 dormitoarea.Am dat foaia de impozit si au calculat la 3 persoane cat suntem anu asta, a iesit o taxa de 1200 de euro pe habitacion si cam 1000 de euro fonciere dupa calculele lor.Eu nu am vazut exact calculele , doar mi-au spus ca e rotunjita suma.
actele la notar, aici vorbim de un alt project,adica am gasit o casa en pierre cu garaj aparte, casa cu suprafata de 73 de m2, pe un teren de 2000 de m2.Asta e la 8 km de lotismentul cu terenul.Deja proprietarii au o oferta de 50.000 de euro, noi am oferit insa 55.000 de euro.O vinde notarul din localitatea respectiva.Proprietarul trebuie sa ii dea raspuns unei doamne pana vineri daca ii accepta oferta, si vrea sa ii lasam un avans de 5000 de euro si sa facem o hartie ca nu ne razgandim in cele 7 zile cat putem prin lege.Ca nu vrea sa ii spuna doamnei vineri ca nu ii accepta oferta si noi sa ii spunem luni ca nu ne mai intereseaza.De aceea omul vrea sa fie sigur.
Cat despre bornare, casa se afla pe o suprafata totala de vreo 2 ha din cate mi-a spus azi de la notar, s-a facut o segregare a terenului respectiv, insa nu s-a facut bornarea efectiva, deci nu este inca gardul in sine.Actele sunt toate legale, doar sa vina domnul respectiv sa masoare pana unde tin cei 2000 de metrii, care intra in pretul casei si sa vina cineva sa puna gardul.Mie mi se pare ca asta e treaba proprietarului, de ce sa platesc eu gardul efectiv, nu?
deci sunt doua posibilitati diferite, ori cumparam terenul in lotisment, ori casa de la campagne, azi mergem la fata locului sa vedem casa.
uite , despre asta e vorbawww.immonot.com/detail-annonce/l800123062/2/LEI-Achat-Maison-Mayenne-Gorron.html" target="_blank">http://www.immonot.com/detail-annonce/l800123062/2/LEI-Achat-Maison-Mayenne-Gorron.html
delph, multumesc mult pentru toate informatiile si tot ajutorul, dau comision cand ne vedem un in bun petillant!
olim spune:
casa ce zici tu delph cu 9000 de m2 e alta casa,am renuntat la ea deoarece avea o singura incapere si nu se putea mari deloc, am fost la primarie si am intrebat.Si plus ca era pe o axa principala unde se prevede o autostrada in urmatorii 2 ani.De aceea o vindeau oamenii.
multumesc si de lamurire cu taxa TV, noi pana acum nu am platit deloc de cand suntem in Franta, cei drept ca anul acesta platim prima data impozitul, si acum inteleg ca asta e motivul.
cand am trimis fisa de impozit ne-au ajutat cei de la banca, cei drept ca nu am inteles mare lucru din e la prima vedere si nici nu ne=au intrebat de tv daca avem, dar sigur a bifat doamna, ca doar nu sunt multi in ziua de azi care nu au tv!
e greu pana intri in normal cu toate normele aici
multumesc fetelor de ajutor
delphin spune:
La asa ceva eu nu m-as baga! Dar e parerea mea. Iar cu semnatul hartiei ca nu te razgandesti, e ilegal! Chestia cu am pe cineva care ..e placa veche! E un clasic in immobiliar, ar trebui sa stii, nu?
olim spune:
stiu ca clasicul in imobilire, de aceea azi ne ducma sa vorbim direct cu omul respectiv.
Pe zona insa casele sunt destul de scumpe, si ma gandam ca e o oferta buna aceasta casa.Oricum nu am vazut decat in poze locul, azi mergem in direct cum se spune.
De ce nu te-ai bagapret sau calitate?Stiu ca este de renovat, ideea e sa stam in chirie pe zona si sa modificam casa in timp.O casa la cheie poate e mai rentabila, dar pe zona respectiva e fff mare TF si TC , iar la asta e 300 de euro.
La construit imi este firma asa cum imi spuneai tu dincolo, de seriozitatea firmei de constructiidaca ma poarta aiurea si mai si platesc pe deasupra, plus ca nu stii efectiv ce iese.Mi=e frica ca acolo sunt doar 5 case pe 11 parcele si asta de 1 an, pretul este mic la teren, si totusi lumea nu se inghesuie sa construiasca.
offf, nici nu stiu ce sa facem
Raluk31 spune:
Olim, am vazut casa. Ideea e frumoasa, dar voi stiti ce anume e de renovat si la ce cost se ridica? Noi am renovat o casa si am zis ca a doua oara am lua una pusa la punct,chit ca ar fi mai scumpa. Una in care sa nu ai nimic de facut, in care sa te muti in 2 saptamani. In plus,ar trebui sa te gandesti daca nu te deranjeaza sa stai in plin camp, rupta de restul lumii, ca nu e casa de vacanta.Vine Sofia si lucrurile se complica. Sa nu te superi, e punctul meu de vedere. Oricum,indiferent ce decizie veti lua,va doresc sa fie cea potrivita!
Marox spune:
Olim, scuze ca-mi bag nasu' unde nu-mi fierbe oala, da' de ce vreti voi neaparat sa construiti sau sa va luati casa atita timp cit situatia sotului nu e stabila? Acum citeva saptamini spuneai ca o sa trebuiasca sa va mutati din nou, v-ati mai mutat o data sau de 2 ori de cind ati venit in Fr., eu as zice sa nu va grabiti. Mai ales ca nu cunoasteti nimic despre piata imobiliara acolo unde vreti sa cumparati.
Da, e bizar ca intr-un an, din tot lotissement-ul ala sa nu se fi vindut jumate din terenuri.
Casa aia pe care vreti s-o cumparati 55000 € stii cit va costa s-o renovati, a facut o estimare a costurilor o intreprindere specializata, v-ati gindit daca se poate revinde usor, daca aveti comoditati in jur (piine, macar, scoala, farmacie)?
Mi se pare mult ce v-a cerut notarul - avans 5000 €, practic acopera taxa notariala. Plus hirtia ca nu va razginditi...pai e ilegal, d-aia exista cele 7 zile, sa va razginditi daca vreti! Parerea mea e ca i se pare "louche" ca ati venit voi si ati plusat pt casa, asa, in urma unui click facut pe internet. Bashka sinteti si straini! Practic, pina vineri trebuie sa dai 5000 € si sa te angajezi pt ceva pt care nu ai toate informatiile necesare si nici nu ai cum sa le obtii atit de repede. E foarte riscant!
Cit despre gard, si tu vei fi proprietara pe terenul respectiv, deci cheltuiala se imparte in 2 pt gardul comun. Cel care vinde face bornarea, dar nu e obligat sa puna gardul.
In alta ordine de idei, am vazut ca ieri am scris o prostie, taxele locale nu sint fixate de primarii, baza de impozitare e calculata de centrele de impozite, iar comunele voteaza doar procentele de aplicare.
cris1511 spune:
Fetelor care urmariti in Franta canale de televiziune din Romania, spuneti-mi si mie cum se face, va rog? Sora-mea e in Italia si ar vrea sa prinda niste canale romanesti, dar in afara de canalele italiene, firma la care are abonament nu furnizeaza asa ceva.
Am auzit pe cineva ca are abonament in Romania (la Romtelecom?), si ca receptioneaza programele in strainatate. Nu imi dau deama cum e treaba asta. Poate ma lamuriti si pe mine, va rog frumos.
Mersi.
Corina spune:
Nu am auzit de Romtelecom,dar in schimb DigiTv merge f bine. Iei decodorul in Ro,platesti abonamentul si ti-l instalezi unde vrei,dar iti trebuie satelit (farfuria aia mare).In schimb nu trebuie sa le spui ca il scoti afara din ro ,ca e ilegal. Chiar si asa ,toti romanii pe care ii cunosc,in Fr ,Italia sau Germania asa prind toate canalele ro!
olim spune:
salutare tuturor
marox, am luat decizia sa luam ceva acolo, deoarece al meu acolo va ramane definitiv.Cel putin asta sustine seful lui si pana anul viitor trebuie sa ne mutam acolo.Plus ca terenul mi s-a parut o idee ok la pretul respectiv, zona era ok, si as prefera sa cumpar ceva.
dar e interesant de ce nu s-au vandut terenurile in zona, mai ales ca pretul este chiar ok.Acum am inteles ca taxele sunt foarte mari in localitatea respectiva si lumea prefera satele la 2=3 km de centrul localitatii.
cat despre casa la campagne, se apropie de ce am cautat noi, o vrem casa de vacanta,si apoi mai vedem ce ne luam.Stiu ca la banii respectivi nu prea are ce oferi, este un lieu dit, mie mi-a placut fff mult, Marius e mai reticent.
Sunt multe lucrari de facut, dar vrem sa o renovam in timp, nu in 3-4 luni.
Fug sa il duc pe Alex la scoala si mai trec