La France (2)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

wekeend placut tutror

gaby, am incercat sa te sun, dar se pare ca ai mobilu fara semnalda un semn de viata
ce fain ca deja te uiti dupa vacante de iarna, eu ma gandesc cu groaza pentru wekendul asta la disney, sper sa rezist, ca mai nou ma ia cu contractii si dureri de burta,cred ca uterul e problema.
poate ne vedem duminica prin Versaille

Ce ciuda imi e ca nu am nr tau , ca as da semne de viata, dar mai incerca ca am semnal, sau trimite pe PM si te sun eu... aparent am numai fixul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Gabyv, noi am rezervat deja pt vacanta de iarna, mergem in Alpi, de pe 17 pe 24 dec. O sa fie cam greu sa ajungem inapoi inainte sa apara Père Noël . Voi unde vreti sa mergeti?

Ca tot intreba cineva mai demult, ai merg cred cu multa tarie in Mos Craciun, Mos Nicolae (asta mai putin, ce pe aici nu se poarta, dar ei il agreaza ca le aduce cadouri) si in soricelul care le ia dintisorii cazuti si le da bani. Se zice ca prin CE2 incep sa nu mai creada in Père Noël. Sa vedem cit o sa dureze pt Julia daca nu mai crede Alex.

Mama_2baieti, va doresc sa va adaptati cit mai rapid in Fr! Mihnea o sa progreseze repede, mai ales daca va avea ore suplimentare de franceza. Scoala n-a inceput nici macar de-o luna. Scuze ca te intreb, de ce nu vrei sa-l lasi la scoala si dupa-masa? In GS e important sa fie prezent toata ziua, nu e ca in PS.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mama_2baieti spune:

Multumesc de incurajari Marox,

stresul cel mare e reprezentat de adaptarea copiilor...si va spun ca am avut momente in care m-am intrebat daca am luat decizia corecta mutandu-ne din tara....

vroiam sa-l duc numai pana la pranz la inceput ca sa fie trecerea mai usoara...ca si asa l-am aruncat saracu' in groapa cu lei ducandu-l la scoala nestiind franceza....si crezand pe de alta parte ca dupa-amiaza e program de voie ca in Romania....dar am vb cu profesoara lui care mi-a spus ce fac si evident ca-l duc si dupa-amiaza....ca si asa m-a cam speriat directoarea cand mi-a zis ca va trebui sa faca 2 ani de GS inainte sa mearga la scoala primara...( la noi sunt scoala maternelle si primara cu aceeasi directoare....!!), ca in mod normal copiii fac 3 ani de maternelle inainte de SP...sper sa nu fie cazul si sa invete copilul meu ca Fat Frumos si la anul sa intre in SP linistit....

oricum d-abia astept momentul in care toate astea vor fi istorie si copilul meu isi va gasi cu greu cuvintele in romana.......ceea ce va dura putin, evident...ca va incepe nebunia cu piticul mic....si tot asa....

merci cristinuk@ de informatia despre cursuri in Nice....dar sper sa functioneze formula asta pe cere o are acum la scoala....cat mai repede....ca nu mai am energie si de drumuri la Nice....

va pup doamnelor....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

O sa se integreze mai repede decât te astepti nu #539;i face griji
Ziceam de biserica nu neaparat de actul crestin ... ci de faptul ca acolo copiii se joaca mult împreuna ei sunt l#259;sa#539;i intr o camera separate ei cam to#539;i vb fr si în#539;eleg româna asta duminica pe timpul slujbei ...cursurile sunt in alte zile ale sapt pe care nu le #537;tiu
Noi nu prea mergem la biserica ......

Mergi la inceput

vai di mini ce a iesit am scris de pe telefon ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

mami_2baieti, si eu zic ca Mihnea o sa progreseze rapid, mai ales cu profesoara de franceza. Eu nu numai ca l-as lasa toata ziua la scoala dar l-as lasa din cand in cand si la cantina la pranz, si la centre de loisirs dupa 16h30 + miercurea, acolo interactioneaza cu adevarat cu ceilalti copii, mult mai mult decat in orele cu "maitressa", si poate invata mult mai repede limba. Fac tot felul de jocuri, activitati, spectacole, uneori excursii etc. Fetita mea nu prea vorbea franceza cand am ajuns in PS (nu implnise 3 ani si abia spunea cateva cuvinte si alea in romaneste) si a progresat cel mai mult (si si-a facut "copani") dupa ce am lasat-o la centre de loisirs pana la 18h00.

ica, gasisem si io gargaritele cand am cautat exercitii de tras linie cu rigla ca asta ne mai lipsea din programa CP.
Pt metoda kimamila l-am gasit pe asta: http://cartabledulutin.free.fr/SiteKim/indexkim.htm

Mergi la inceput

pe aci pe la noi daca scoala e de stat si un parinte nu lucreaza nu au dreptul copiii la cantina la noi e regula ca au voie o zi din 4 dar pt asta si pt garderie tre facut alt dosar alte hartii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Marox, eu ezitam intre Alpi si Vosges, fiecare zona cu farmecul ei. Eu am amanat cautarile pt 2 sapt, ca sa afle sotul meu daca isi poate lua concediu in ian sau feb. Mi-ar fi placut si mie decembrie, plus ca e prima daca cand o sa mergem in concediu dupa revelion. Sper sa aflu repede, ca am de cautat nounou la motan , experienta din vara, nu mi-a convenit, mai bine sta acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

cristinuk, ai dreptate, si pe aici cred ca e regula asta cu cantina doar odata pe saptamana. Da' nu-i rau nici atat. Mancarea nu e asa de rea (asa zice copilu:) si le mai face si oarece 'educatie nutritionala/ gastronomica':). Singurul neajuns e cand mai vine acasa cu idei tampite auzite probabil de la altii copii de genul "eu nu mananc porc", de ce? " ca nu e bun" etc. Am rezolvat-o repede, i-am zis ca n-am nimic impotriva insa asta inseamna ca n-o sa mai manance nici carnati, nici jambon si nici saucisson, doar noi o sa mancam . De atunci a decretat ca e f bun porcul, inclusiv la cantina :)

La centre de loisirs dosarul de inscriere e chiar ceva mai simplu decat cel pt scoala si e de ajuns sa-l faci odata pt toti anii (noi l-am facut la inceputul maternalei si vad ca mai e valabil si acum in CP).

marox, frumoasa vacanta ati planuit, pe unde mergeti in alpi? Noi cred ca lasam muntele ca de obicei pt vacanta din februarie, ne gandim daca sa mai schimbam locatia ca doi ani am fost in acelasi loc (Champagny en Vanoise) si sa nu ne plictism. Dar am vazut si statiunile din jur si nici una nu parea mai atragatoare.
Gabi, e frumos in Vosges.. cu conditia sa aveti zapada Noi am fost odata si nu era strop. In alpi sunt mai multe sanse (desi anul asta a fost tot cam sarac in zapada si pe acolo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Pai, noi ne intoarcem la Praz de Lys...pt a patra oara. Anul trecut am fost la Le Corbier, da' nu prea mi-a placut, cica e statiune skis aux pieds, cu alte cuvine, toate strazile sint pirtii . Anul asta, pentru variatie, o luam pe mamie cu noi . E adevarat ca nu prea ai ce face in Praz de Lys daca nu schiezi (adica io!), nu piscina, nu cinema, o data pe saptamina un marché. Insa copiii si sotul sint incintati, pirtii line, peisaje frumoase, nu urci prea mult pe serpentine pina la statiune, e doar la 1500 m, pina acuma am avut intotdeauna zapada, relativ aproape de noi (adica doar vreo 600 km fata de 800 pina in Alpes du Sud). Si in afara de asta e o statiune ieftina pt Alpi si pt perioadele in care mergem noi, intotdeauna la sfirsitul lui decembrie ca altfel n-avem vacante.

Doruletz, nu mi-as fi inchipuit ca exista si un forum al lui Kimamila. Insa mi-a reimprospatat amintirile, Pilou le chien roux si Le Noël de Kimamila le-a facut si Alex.

Delphin, i-am luat si eu lui fii-miu o Cabane Magique, i-am ales una care stiam c-o sa-l intereseze si intr-adevar, a fost incintat. Stii cumva cite sint cu totul?

La noi sint acceptati la cantina si copiii ai caror parinti nu lucreaza. Ar fi cam greu sa n-o facem pt ca fiind scoala rurala sint copii care vin din comunele din imprejurimi, pina la 10 km. Or parintii care nu lucreaza, de cele mai multe ori nu au masina sa vina sa-i ia la prinz. Pe de alta parte, pretul este de 3.87 €/zi si nu exista ajutoare pt cei care nu lucreaza sau sint in concediu de maternitate/parental, indiferent de resurse, asa ca pina la urma la cantina maninca aproape exclusiv copiii ai caror parinti lucreaza amindoi.Si sint foarte putini cei care maninca fara porc, 4 in primara din 130 in total si 5 in mater din 80...putine sanse sa vina ai mei cu "texte".

Ca a pomenit Cristinuk@ de balet, ce activitati extrascolare fac copiii vostri si cum va descurcati?

Mergi la inceput