La France (2)
Raspunsuri - Pagina 20
doruletz spune:
la scrisul numelui a mea s-a necajit un pic ca reuseau altii inaintea ei. pana i-am explicat ca e mult mai simplu de scris Lea, Teo, Tia si Leo (90% dintre copii aveau nume scurte) decat Alexandra:)
andiaroro, nu stiam ca se poate dubla PS?! dupa ce ca nu sunt profesori, asta ar mai lipsi:)
apropos, la fosta noastra maternala s-a intamplat pana la urma faimoasa 'fermeture de classe', cand am trecut ieri pe acolo era manif in fata scolii, cearsafuri intinse pe gard inscrise cu "occupation de l'école", "parents en colère" etc. Alex ma intreaba ce se intampla si ce scrie pe pancarte si zice: bine ca nu mai suntem la scoala asta ca ati fi fost si voi "en colère" :))
cristinuk felicitari pentru scolarita; e obligata sa doarma? oricum, asta cu somnul nu dureaza mult, doar la PS .
olim, spune si numele resto-ului sa stim sa-l ocolim daca trecem p'acolo vreodata:) weekend placut la spanioli
delphin, si noi incercam sa invatam banii (nu asa cu virgule ca voi, chestii mai simple) asa ca jucam monopoly in fiecare seara.
Nu stiu cum stam cu mos craciun, n-am indraznit sa o intreb. acum vreo luna voia sa-i scriem scrisori dar m-a surprins saptamana trecuta cand alegeam cadoul pt ziua ei si a zis "bine pe asta nu mi-l iei acum dar mi-l iei la noel"?!! nu stiu daca a zis fara sa-si dea seama, eu n-am reactionat, o sa mai sondez terenul. Intentia mea era sa o "ghidez" cu intrebari logice ca sa-si dea seama singura, fara sa-i trantesc in fata adevarul dar cred ca nici nu mai are nevoie de mine deja:)
luxe, cum a fost rentrée-ul in CP?
delphin spune:
A! Cu numele am patit si noi la fel la vremea respectiva. De aceea pe al doilea il cheam David. Scurt ca sa-l poata scrie!
De ce si cum trebuie sa stie si ce sa faca, nu pot sa va spun, ca nu am tinut niciodata cont.
Noi maine facem antrenament la copiere, adica Seb, caci cica son maitre i-a atras atentia ca face cam multe greseli la copiere Si cred, caci el citeste inceputul si apoi, din prea multa incredere in el, banuiesc, pune terminatia care ii tuna.
cristinuk@ spune:
neatza
da e obligata toti sunt pusi in pat indiferent de dorm sau nu si mi se pare mult de la unu la ora trei
ingrijitoarea zice ca plange putin si adoarme ea saraca nu zice nu doar siroieste pe infundate
acasa imi zice ca nu vrea sa faca nani la scoala dar de plans sa nu vrea la gradi nu o face e fericita dimineatza cand are activitati
olim poate ai si baiat si fata mai stii sanatos sa fie
am uitat numele forumului de frantuzoaice spre rusinea mea mai pune ti un link va rog
luxe spune:
Si noi am intrat cu bine in CP...emotiile au fost doar de partea mea !!:) Deocamdata ii place...intr-o saptamana nu au facut decat sa scrie cateva numere si sa coloreze ! Eu citesc cu interes tot ce ziceti voi,asa mai invat si eu ce si cum !!!
La scoala vor avea o ora de sport si una de natation ! Dupa scoala eu am inscris-o la gimnastica ritmica, si vreau si natation(dar aici v-a trebui sa dea test de innot ).
Mergem inainte....singura problema e de comunicatie,uneori se chinuie sa povesteasca in romaneste ce a facut la scoala !
Marox spune:
Luxe, ce fain ca fac inot la scoala inca din CP! Cum a fost la Lago di Garda?
Olim, voi unde mergeti in Spania in WE?
Cristinuk@, nici Juliei nu-i placea sa doarma la scoala. Insa ii placea sa stea linga ea ATSEM-a, pina la urma adormea. Nu ai posibilitatea s-o iei acasa la prinz? Aici asa se face, parintii care nu lucrau sau aveau nounou nu-i lasau pe cei din PS la scoala dupa masa.
Delphin, asa si cu Alex, incepe bine cuvintele, iar sfirsitul il imagineaza. De fapt, nu e tocmai vina lui. Anul trecut, cind au fost evaluarile nationale, mirata de rezultatele bune la orthographe, am vorbit cu invatatoarea lui. Explicatia a fost ca baremul era astfel conceput incit notau corect daca elevul reda sunetul - adica bateau scris bato era OK. Si d'aia inteleg de ce acuma scrie corbau in loc de corbeau si pt el e tot aia.
Doruletz, noi chiar am trecut la mustata pe linga o fermeture de classe la gradinita. In iunie erau 117 copii inscrisi si ar fi trebuit 120. Inspectorul a zis ca nu sintem chiar vizati, dar ca ar trebui ca pe 5 sept sa fie atinsa limita. La rentrée, patatras, ajunsesera la 114, nici un elev nou venit in maternala si 3 pierduti in natura, au fost 13 sositi in primara. Si cu toate astea, cind toata lumea facea deja doliul celei de-a cincea clase, nu s-a produs nici o modificare. Cu atit mai bine!
Scolarita mea a avut 2 saptamini in care a dormit prost, ii era frica sa nu faca pipi in pat, se scula noaptea sa mearga la toaleta, era agitata si la cea mai mica remarca avea ochii plini de lacrimi. Ieri am vorbit cu invatatoarea, care e incintata de ea, dar mi-a zis acelasi lucru, una doua incepe sa plinga. Doctorul mi-a dat niste pilule homeopatice, e prima data cind luam ceva homeopatic, nu stiu daca s-a mai obisnuit cu scoala sau au ajutat pilulele, dar de 2 nopti nu se mai trezeste.
cristinuk@ spune:
o iau la pranz si o aduc la unu si to nu scapa de dormit eu stau langa ea o mangai o pup da nu se opreste din lacrimat si mi zice asa printre lacrimi pa mama! du te fac nani! si mie mi se rupe sufletul
luxe spune:
Au inceput sa faca inot din GS...stadionul e langa scoala,deci banuiesc ca e destul de confortabil ptr ei !!!!
La Garda...o scurta vacanta minunata...din pacate prea scurta !!!
luxe spune:
Cristinuk....eu pe Jessica in PS o duceam doar dimineata! au lasat la alegerea noastra daca vrem si dupamasa !!! au zis ca e mai bine ptr ei asa !! Tu nu poti sa o lasi doar dimineata ??
doruletz spune:
luxe doar atat in prima saptamana? alex a venit aseara cu un dosar plin cu foi cu note :( la recunoscut litere si numarat silabe, la mate, la tras linii cu rigla, la scris (cred ca mai degraba "recopiat" fraze intregi), la desenat cercuri... Mie mi se pare mult, la iarna dau la facultate ?
si noi am facut piscina din GS, am inteles ca e obligatoriu in GS, CP si CE1. cica pot lipsi doar cu certificat medical.
aici e scandal mare cu fermetura de classe, azi erau mamicile in piata imparteau fluturasi pentru alta manif.Am inteles ca inspectorul spusese ca nu le inchide clasa daca au 150 de elevi, aveau 153 si tot a inchis-o:(
marox, sunt bune homeopatele la treburile astea ca stimuleaza autosugestia :) Alex se vaita cateodata ca o doare ba capul ba piciorul, mai ales seara cand nu are chef sa doarma ... io ii spun ca o sa-i dau un medicament si ii dau un pic de sirop de capsuni folosind pipeta de la doliprane. Ii trece pe loc