mesaje sterse
Buna ziua!
Am o problema: In 19 August am scris cateva mesaje la topicul FIV Europa(46). Unul sau doua din ele (nu imi amintesc exact, dar cred totusi ca doua), au fost pur si simplu sterse. E drept ca ele contineau numele unor ginecologi din Timisoara, insa nu inteleg totusi de ce au fost sterse. Daca am gresit cu ceva si unica solutie ar fi fost sa mi se stearga, as fi preferat sa mi se spuna pe MP unde am gresit, ca sa nu mai repet gresala. Sau poate ar fi trebuit sa postez mesajele cu pricina in alta parte?
Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza in cazurile astea, daca moderatorii au dreptul de a sterge pur si simplu mesaje, fara a da nici o explicatie userului care le-a scris.
Mie personal nu mi se pare ok ca mesajele "sa dispara", iar cel care le-a postat sa nu fie instiintat unde anume a gresit. Va multumesc!
Edit: as dori un raspuns de la moderatori/admin, daca se poate (de fapt as aprecia foarte mult daca moderatorul care mi-a sters mesajele mi-ar spune de ce a facut-o).
Raspunsuri
balanta_tm spune:
Mda, ce interesant! Cum am deschis acest topic, cum mi-a reaparut mesajul care imi disparuse! (era totusi unul singur, nu doua)
No comment!!!!
Complet offtopic: am impresia ca nr de mesaje nu se mai contorizeaza corect: de cateva mesaje incoace, vad la mine tot 1530. Ar putea, va rog, adminul sa verifice ce sa intampla cu incrementarea numarului de mesaje? Multumesc!
marius spune:
1 Un mesaj sters nu mai poate fi readus decat din arhiva - considerand ca a fost arhivat. Daca spui ca l-ai gasit cel mai probabil motiv este ca defapt nu l-ai vazut insa a fost tot timpul acolo. Poate un pic de atentie din partea ta ar fi binevenita.
2. Nu toate sectiuunile sunt contorizate deci probabil ca ai mesaje si in sectiuni necontorizabile.
O zi buna!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
balanta_tm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius 1 Un mesaj sters nu mai poate fi readus decat din arhiva - considerand ca a fost arhivat. Daca spui ca l-ai gasit cel mai probabil motiv este ca defapt nu l-ai vazut insa a fost tot timpul acolo. Poate un pic de atentie din partea ta ar fi binevenita. |
Mesajul disparut nu a fost tot timpul acolo: azi pana pe la pranz nu a fost acolo; nu stiu ieri, ca nu m-am uitat dupa el. M-am uitat azi de mai multe ori inainte sa afirm ca mi-a disparut, fiindca efectiv nu imi venea sa cred ca nu mai este acolo. Te rog nu imi spune ca era acolo si nu l-am vazut, ca nu este asa...
Mesajul a fost pus la loc din arhiva - nu am nici un dubiu. Si nu de catre mine, evident, ca nu am acces la ea.
Cred ca pe viitor solutia este sa fac print screen-uri la mesajele ce le scriu de aici inainte, ca sa pot demonstra ca le-am scris, in caz de disparitie.
Multumesc oricum pt raspuns.
Totusi, nu mi s-a raspuns la intrebarea: un moderator are dreptul de a sterge pur si simplu un mesaj, fara sa notifice in vreun fel pe cel care l-a scris?
marius spune:
1. Da are acest atribut. Nu are obligatia de a notifica - este o decizie strict administrativa.
2. Nu se fac dezarhivari decat in cazuri de exceptie, in nci un caz pentru un mesaj iar sambata si/sau duminica nici macar atat.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
balanta_tm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius 1. Da are acest atribut. Nu are obligatia de a notifica - este o decizie strict administrativa. 2. Nu se fac dezarhivari decat in cazuri de exceptie, in nci un caz pentru un mesaj iar sambata si/sau duminica nici macar atat. Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Nu ca ar conta ce cred eu, dar nu mi se pare just ca un moderator sa poata sterge un mesaj fara a instiinta pe cel ce l-a scris. Sa zicem ca pe mine nu ma are la suflet un moderator. Asta inseamna ca el imi poate sterge orice mesaj are el chef? Pe baza a ce? El se justifica in fata cuiva pt mesajele sterse? (ierarhic ma refer)
Despre dezarhivarea mesajelor, nu comentez fiindca:
1. nu stiu detaliile adminsitrative ale acestui forum, nu stiu cum functioneaza la voi back-up and restore, logging, cine are drept de a dezarhiva, etc
2. orice s-ar fi intamplat cu mesajul disparut, era cumva de asteptat sa nu mi se dea dreptate, ca doar acest forum se vrea a fi un forum liber, desi adesea am observat ca se pune pumnul in gura user-ilor, intr-un fel sau altul.
Dar nu este nici o problema, ca spatiu pt print screen-uri am destul in PC
(A propos, in urma cu vreun an si ceva, am obsevat ca un mesaj al unui anumit user pur si simplu, a disparut - am retinut asta fiindca mesajul respectiv mi s-a parut interesat si cand peste cateva zile, am vrut sa il recitesc, nu mai era acolo; apoi m-am interesat si am aflat ca user-ul respectiv era un user neagreat de unul dintre moderatori - tocmai de aceea am intrebat mai sus daca un moderator care sterge un mesaj raporteaza cuiva lucrul asta sau poate face totul dupa bunul sau plac)
Multumesc inca o data ca te-ai conversat cu mine. Multumesc pt timpul acordat.
Laura25 spune:
balanta_tm, strict tehnic, nici un moderator nu are posibilitatea de a sterge un mesaj pentru ca apoi sa il repuna pe forum. Odata sters, mai poate fi recuperat doar daca admin face restore la un backup dintr-o zi anterioara si recupereaza mesajul. Daca eu de ex. sterg un mesaj , dar inainte il salvez la mine in calculator, daca vreu sa il pun inapoi pe forum nu o pot face decat daca apare numele meu in dreptul mesajului. Nu pot sa scriu eu si sa apara alt nume in dreptul userului ce a facut postarea. Deci odata sters, nu aveai cum sa il vezi iar, cu numele tau, din data care a fost pus initial. Tehnic, nu e posibil asa ceva. (decat cum spuneam, cu o restore la backup anterio, ceea ce sigur nu s-a facut zilele astea, admin fiind in vacanta si departe de forum din cate am observat eu). Probabil ai sarit tu o pagina cand ai rasfoit acel capitol sau nu ai fost foarte atenta si nu ti-ai gasit mesajul din viteza. E singura explicatie logica.
In alta ordine de idei da, moderatorii pot sterge mesaje fara sa anunte userul. Efectiv, se face asa ceva cand e vorba de reclama, mesaje cu limbaj inadmisibil pe forum sau offtopice care strica in mod evident un subiect. Practic, destul de rar se intampla asa ceva.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
balanta_tm spune:
laura, multumesc pt lamuriri.
Intrebarea mea era daca un moderator raporteaza cuiva ierarhic cand sterge un mesaj (adminului sau cui ii este cu o treapta mai sus in ierarhie); sau sterge pur si simplu fara a raporta cuiva ierarhic? Userului am inteles deja ca nu-i spune, inca de cand mi-a raspuns marius.
Laura25 spune:
Depinde de situatie, nu e obligatoriu. In general, noi moderatorii ne sfatuim intre noi si cu adminii cand apar diverse situatii, dar nu e un raport zilnic ce trebuie dat , mai ales ca e vorba de voluntariat, nu de sefi si ierarhii, in intelesul clasic. Daca sunt situatii clare (reclama, spam raportat de alti useri, off=topice care au fost anuntate la subiect ca vor fi sterse daca nu vor inceta etc) moderatorul care considera ca e cazul, actioneaza fara a anunta pe altcineva. Sunt si situatii mai delicate, discutii mai aprinse care degenereaza sau spamuri care nu se mai opresc si atunci ne sfatuim, si se poate merge si mai departe, pana la pus sub moderare un user sau inchis de tot contul.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me