Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (54)
Raspunsuri - Pagina 19
luny spune:
si apropo, ptr cele care aveti deja copiii la gradi, ce le-ati dat inainte ptr sistemul imunitar, si a avut efect?... nu vaccin oral, ci homeopat sau ceva de genul..
Iubirea mea
Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!
Bedrosmart spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui madabout2003 [Apoi am folosit in cada noastra suportul asta: http://www.bebegranditvite.com/bain/160-beaba-transat-de-bain.html?1a2f5c254bdad12e93e29c43eae2a79a=4af795a6133fdf185b8862d4ebd4cc75 |
Si eu am avut un suport asemanator, dar din plastic. L-am folosit intr-o cadita de plastic clasica, mai mare, din aia de se gaseste la plastice obisnuite, ca sa zic asa. Este solutia cea mai economica posibil, ma refer la cele care aveti ceva probleme financiare. La inceput am dus cada in dormitor si am pus-o pe pat. Mi-era mai comod asa, ca sa nu merg cu copilul ud prin casa (in baie n-aveam loc sa-l schimb dupa baie). Cand am mai crescut, am inceput sa asez cadita in cada mare si sa-l spal asa, pana cand a acceptat sa stea singur in cada. Bineinteles, exista tot felul de modele de cadite care practic au acest suport in propria lor forma, dar costa mult mai mult si sunt mai mici, deci pot fi folosite un timp mai scurt.
Pentru infasat am folosit o salteluta de infasat cu fundul rigid, din aceea care se propteste pe marginile patutului (nu se poate folosi decat la patut de lemn). Am fost foarte multumita de salteluta asta, desi e nitel mai costisitoare (vreo 80-100 lei).
Orice alte solutii depind de fondurile disponibile si de spatiu (eu de exemplu n-as fi avut unde sa pun o masuta de infasat, fie ea cu cadita sau nu).
Luny, imi pare bine ca ti-au mai trecut emotiile si grijile, stai linistita, va fi totul bine. Oricum, cred ca are importanta si marimea finala a copilului ca sa zic asa. Primul tau copil cum a fost la nastere? Marisor sau mititel? Ca normal e si unul care se naste cu 3 kg sau 3,2 kg si unul de 4 kg, dar ca dimensiuni e o diferenta notabila intre ei (sper ca ai inteles ce-am vrut sa zic).
Cat despre burta, mie dimpotriva, imi zice lumea ca nu mi-a crescut destul si crede-ma, e la fel de neplacut, ca ai impresia ca ceva e in neregula...Sincer, mie mi se par cam deplasate aprecierile astea, ca si cand mi-ar zice vai ce mare/mic ti-e fundul, sau nasul sau orice alta parte a corpului. Ca sa nu mai zic de mangaierile pe burta...
Despre kg luate in sarcina... e discutie tare lunga. In principiu, cu cat ai fost mai slaba la inceput, cu atat te vei ingrasa mai tare si vice-versa. Despre dat jos kg astea, e o chestiune si mai complicata, consider ca depinde mult de structura fiecareia, varsta, regim de viata, mostenire genetica etc. La primul copil, m-am ingrasat numai vreo 12-13 kg, iar la 2 saptamani de la nastere dadusem deja jos 10. Plecasem insa cu foarte multe de la bun inceput, deci eram departe de a fi slaba (foarte departe
Acuma m-am ingrasat "doar" 5 kg, ceea ce mie mi se pare extrem de mult, pentru ca fac parte dintr-o categorie aparte, am stomacul micsorat. Sper sa nu depasesc 10 pana la sfarsit, cred ca ma strang de gat altfel.
Si va rog sa nu va mai plangeti de varsta, ca va iau pe toate cu "tineretile" mele, da zau daca-mi pasa (desi ma resimt
B.
22+ cu
si Dori (2006)
dia_filipas spune:
Siropul asta Coughend pt. ce tip de tuse e? Si unde il gasesc?? Ca Miruna are probleme destul de des cu tusea...la ea incepe productiva si dupa 1-2 zile se transforma in uscata. Poate nu ar fi rau sa incercam cu el (o sa intreb si pediatra).
Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008) 
26+ cu shmoo mic
"pisicutz verde"
luny spune:
Mada, stiu stodalul, dar la noi nu a prea mers.
Bedro,
si eu tot 'doar' 5 kg am luat
si la prima sarcina tot 13 au fost la final!.. inteleg cu mangaiatul pe burti si comentariile de kkt
. Muf a avut 3,360 la nastere, a fost numa bun
... stii ca ma roade sa ma mai programez la o eco daca tot am abonamentul si e moca, pana sa pelcam in concediu, pe 5, dar am zis ca totusi ar fi bine sa ma calmez si sa stau linistita, ce naiba, o dau in paranoia..
Iubirea mea
Mufarin, bandit mic
luny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dia_filipas Siropul asta Coughend pt. ce tip de tuse e? Si unde il gasesc?? Ca Miruna are probleme destul de des cu tusea...la ea incepe productiva si dupa 1-2 zile se transforma in uscata. Poate nu ar fi rau sa incercam cu el (o sa intreb si pediatra). Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008) ![]() 26+ cu shmoo mic "pisicutz verde" |
sa stii ca toti pediatrii cu care am vorbit despre asta, nu stiu de el
http://www.sanavita.ro/coughend.html
Iubirea mea
Mufarin, bandit mic

anna-mama spune:
Mama, ce vorbarete sunteti azi, eu am multa treaba la birou, dar sper mai pe seara sa recuperez tot. Am citit asa pe diagonala pana acum...
Eu pt tuse ii dau Plantusinul cu care ii merge excelent de bine, iar pt imunitate i-am dat la recomandarea medicului ORL-ist anul trecut Septilin, o singura sticla cu o doza f mica in fiecare zi (2,5 ml). A fost f bun si stiu mai multe mamici fericite in urma tratamentului cu acest siropel, dar acum am niste dubii din cauza ca am inteles ca ar contine parabeni
, de aceea o intrebam pe Cristina ce tratamente homeopate i-a dat puiului. La inceputul toamnei trecute Vlad a avut 3 raceli consecutive, dupa ce am inceput sa-i dau Septilunul nu mi-a mai racit toata iarna, primavara...acum a avut o mica raceala, dar fara febra sau alte complicatii.
Legat de raceli si respiratie, un sfat f bun pe care noi l-am primit la nasterea lui Vlad a fost sa-i punem in fiecare seara dupa baita ser fiziologic in nasuc, am facut asta un an de zile timp in care copilul nu a fost racit nici macar o data, apoi am abandonat practica...Cand am ajuns in toamna trecuta la orl-ist mi-a amintit acest aspect si mi-a zis sa-i pun 2 picaturi (nu spray) in nasuc cu apa de mare in fiecare seara pe timpul sezonului rece 
Multumesc fetelor pt sfaturile pt problema constipatiei
O sa retin si o sa pun in practica ce mi-ati zis.
Am vazut vesti bune de la eco, dar revin mai tarziu cu pupici pt fiecare 
de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si
23+ cu
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
cristi07 spune:
Luny multumesc pentru recmandare. ce frumos a sunat "tocmai bun" legat de puiul tau 
Eu i-am dat 3 tincturi lui Radu am spus si ieri, recomandate de dr homeopata (tinctura de propolis glicolic, de mesteacan pufos, de coacaz negre - parca de la Plant extract) parca o luna i-am dat.
Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (25 saptamani)
cristi07 spune:
Anna, mi-am amintit de plantusin...i-am dat o singura data lui Radu, dar varianta forte cu propolis.
EVident ca unele tratamente functioneaza la toata lumea altele nu.
cristi07 spune:
Bedro, esti doar putin mai coapta decat mine
asa ca sa te simti bine!
Wildorchid spune:
Mai fetelor, chiar voiam sa va intreb, voua vi se mai intareste din cand in cand burtica? Ca doctorita mea mi-a dat utrogestan si nospa si mi-a recomandat sa stau la pat.Am inteles ca intaritul burticii reprezinta de fapt contractii, care desi total nedureroase, pot deveni periculoase.
Emma
24