Of, escrocii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui IonescuOana

Mai era acum cativa ani o chestie pe care am auzit-o la radio FUN sau UNI-FUN nu mai stiu exact cum se numea: ziceau ca o persoana tine calea fetelor singure pe o strada nu foarte umblata iar apoi cand ajunge aproape de persoana vizata se face ca ridica de jos un inel destul de voluminos de tinichea, exclamand cu voce tare: "Ia uite ce inel de aur, are macar 4 grame! Dar uite, pentru ca l-am gasit aproape de tine, impart norocul cu tine si ti-l dau tie pe tot daca mi-l dai tu pe cel mic de pe deget!" Ideea e ca nu credeam ca se poate intampla asa ceva pe bune si cineva chiar sa-l dea, insa daca a ajuns subiect de stiri la radio inseamna ca n-a fost chiar o intamplare izolata.

O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED S-O IA CINEVA!

aaa, deci asta era smecheria!
ni s-a intamplat in curte la louvre sa ma abordeze 2 romani, cu o verigheta uriasa.
chiar m-am gandit dupa aia ce urmau sa faca, la mom respectiv n-am stat sa discut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Apropo de asta cu inelul acum vreo 6 ani sotul meu facea curse dese Bucuresti-Focsani pt ca asa ii cerea serviciul iar intr-o zi l-a oprit unul, de fapt era pe mislocul strazii, drum national nu strada laturalnica, si i-a zis intr-o romana stalcita daca ii poate da macar 50 lei pt ca a ramas fara benzina si ii da la schimb un ghiul imens de aur...Parea chiar disperat, mai ca plangea, numai ca intamplarea a facut ca atunci sotul meu sa aiba banii numarati asa ca nu a avut cum sa-l ajute..Cand a ajuns acasa chiar mi-a zis ce "ocazie" a ratat...suparat nevoie mare..La cateva zile amk auzit la stiri ca erau o banda intreaga care se ocupau cu asa ceva..tu ii dadeai 50 lei crezand ca ai facut o mare afacere in schimb ala iti dadea o tinichea...Cand i-am zis sotului a zis ca de acuma numai la accidentati mai opreste masina :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:

Eu am una noua ca scenariu, intamplata acum o luna.

Se primeste mesaj pe mobil :

" Mama, am avut un accident. Sunt la spital, suna pe dr Ionescu Florin, pe acest numar, eu nu pot vorbi "

Evident ca se suna.
Dl "doctor" escroc scolit, cu ceva experienta la activ, intreaba intai despre ce pacient este vorba, mai smulge iscusit cateva informatii, de genul are asigurare ( si astfel afla ca e angajat, eventual ca are carnet).
In cazul nostru "pacientul" a avut un accident de masina, grav,era desfigurat, multiple rani, trebuia transportat musai la Cluj, cu SMURD, evident asta costa.Si evident se dadea un cont bancar.

Dupa primele minute de soc au inceput sa sclipeasca beculetele deoarece la intrebarea "dar la ce spital e, vreau sa vin acum acolo" a balbait un pic ca deja e in drum spre Cluj, "bine dar in Cluj unde, ca avem rude acolo" si cum si aici raspunsul nu ne-a convins am inceput sa suspectam frauda.

Oricum, socul initial a fost imens, ne-am prins de intentii dar nu inainte de a ni se urca tensiunea, iar persoanelor mai in varsta implicate pe langa noi, mama/tatal "accidentatului" sa fie chiar panicate zdravan.

Asa ca aveti mare grija.
Multi avem telefoanele mobile publice, unii chiar si nume + telefon, unii avem afaceri in familie cu date publice, astfel incat aceasta smecherie poate sa ia amploare.

Am raportat-o, mai fusesera cazuri, nu au fost identificati.

e drept ca in prima secunda mori de inima. insa apoi, instinctiv incepi sa-ti dai seama ca nu poate fi adevarat.
eu, imediat as pune mana sa dau telefon "accidentatului", nu doctorului. ma cam indoiesc ca e cineva atat de fraier incat sa dea niste bani intr-un cont - de persoana fizica inainte de a incerca macar sa sune fie la accidentatul respectiv, fie la spital.

si oricum, faza nu ar tine decat daca escrocii stiu exact cui trimit sms-ul. ca daca iau aleatoriu, e greu sa nimeresti o mama cu un fiu care mai si conduce. daca as primi eu astfel de telefon nu l-as baga in seama, am 2 copii mici, deci exclus sa fiu eu vizata. si poate posesorul numarului de telefon nu e o mama... poate ca fiul presupus accidentat e chiar langa ma-sa cand primeste sms-ul... prea multe necunoscute.

adica trebuie sa aiba o bafta extrordinara sa nimereasca pe cineva care sa se plieze pe scenariu si sa mai fie si asa slab de inger (prost de-a binelea!) sa si trimita banii unui strain doar pe niste vorbe la telefon.

personal cred doar ca o fi fost vreo gluma extrem de proasta a vreunor pusti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Citat:
Mai era acum cativa ani o chestie pe care am auzit-o la radio FUN sau UNI-FUN nu mai stiu exact cum se numea: ziceau ca o persoana tine calea fetelor singure pe o strada nu foarte umblata iar apoi cand ajunge aproape de persoana vizata se face ca ridica de jos un inel destul de voluminos de tinichea, exclamand cu voce tare: "Ia uite ce inel de aur, are macar 4 grame! Dar uite, pentru ca l-am gasit aproape de tine, impart norocul cu tine si ti-l dau tie pe tot daca mi-l dai tu pe cel mic de pe deget!" Ideea e ca nu credeam ca se poate intampla asa ceva pe bune si cineva chiar sa-l dea, insa daca a ajuns subiect de stiri la radio inseamna ca n-a fost chiar o intamplare izolata.O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED S-O IA CINEVA!
Am patit o faza de asta chiar anul acesta, pe Mihai Bravu. O individa la 40-50 de ani se face ca se impiedica in urma mea, apoi se minuneaza de inelul gasit. Imi spune ca e pocaita si ca nu are voie sa ia ce a gasit, dar ca mi-l da mie si eu sa-i dau pe el cat oi vrea (nu port bijuterii, deci nu a avut pe ce sa-mi propuna un schimb). I-am zis ca nu am nevoie, ca e posibil sa fie tinichea si ca il poate testa punandu-l in otet si ca daca e pocaita sa-l duca la politie.M-a lasat rapid in pace dupa ce a auzit de teste si politie.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.ghid-az.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Asta cu "ai castigat la un concurs" am mai auzit-o, din pacate.

Eu am una noua ca scenariu, intamplata acum o luna.

Se primeste mesaj pe mobil :

" Mama, am avut un accident. Sunt la spital, suna pe dr Ionescu Florin, pe acest numar, eu nu pot vorbi "

Evident ca se suna.
Dl "doctor" escroc scolit, cu ceva experienta la activ, intreaba intai despre ce pacient este vorba, mai smulge iscusit cateva informatii, de genul are asigurare ( si astfel afla ca e angajat, eventual ca are carnet).
In cazul nostru "pacientul" a avut un accident de masina, grav,era desfigurat, multiple rani, trebuia transportat musai la Cluj, cu SMURD, evident asta costa.Si evident se dadea un cont bancar.

Dupa primele minute de soc au inceput sa sclipeasca beculetele deoarece la intrebarea "dar la ce spital e, vreau sa vin acum acolo" a balbait un pic ca deja e in drum spre Cluj, "bine dar in Cluj unde, ca avem rude acolo" si cum si aici raspunsul nu ne-a convins am inceput sa suspectam frauda.

Oricum, socul initial a fost imens, ne-am prins de intentii dar nu inainte de a ni se urca tensiunea, iar persoanelor mai in varsta implicate pe langa noi, mama/tatal "accidentatului" sa fie chiar panicate zdravan.

Asa ca aveti mare grija.
Multi avem telefoanele mobile publice, unii chiar si nume + telefon, unii avem afaceri in familie cu date publice, astfel incat aceasta smecherie poate sa ia amploare.

Am raportat-o, mai fusesera cazuri, nu au fost identificati.

ceva de genu au patit-o niste vecini de-ai parintilor mei, numai ca nu au primit mesaj pe telefon ci chiar s-au prezentat la usa. Acasa era doar mama vecinei, tinerii fiind plecati din localitate. I-au spus batranei ca tinerii au avut un accident de masina urat, ca sunt transportati de urgenta la un spital din Timisoara si ca au nevoie de bani. Batrana s-a panicat rau si le-a dat suma ceruta (800 RON) si au plecat spunandu-i ca o vor tine la curent cu starea tinerilor. Batrana a fost disperata ca nu stia exact ce s-a intamplat. Intr-un final au aparut si tinerii si au facut reclamatie la Politie dar cred ca degeaba.
Am vazut zilele trecute un reportaj despre astfel de escrocherii si se pare ca sunt pe urmele lor...e plina lumea asta de nebuni

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea Licuriciului iubit!

Claudia si Raul-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Desi s-a mai vorbit aici pe forum despre escrocii din trafic si citisem si credeam ca ma pot ferii, de curand am "cazut in plasa" unora

Poate ajuta pe cineva sa mai povestesc si eu inca o data despre ei ... in principiu sunt cei care stau la panda in trafic cu masini de obicei inchiriate si-ti dau prioritate (fac semne cu mana, cu semnalizarea) si treci, apoi pur si simplu te lovesc, "intra in masina ta", nu mai recunosc ca ti-au facut semne si te-au poftit ... si ca sa nu ajungeti la politie (puncte, permis) incep sa "negocieze" o suma

Cazul meu particular:
ies de pe o strada secundara in strada principala si vreau sa merg stanga; pe strada principala, cu prioritate, din stanga mea, aproape pe marginea drumului, f incet, vine un scuter prapadit ... cand ajunge mai aproape il vad chiar pe "conducatorul" scuterului ca pune jos un picior, ca si cum s-ar sprijini stationand ...ma asigur si intru cam 1 m in strada principala, iar in secunda urmatoare scuterul tasneste, claxoneaza, tipul tipa si se rastoarna teatral in botul masinii mele ... tipul cade pe asfalt, sar niste componente din scuter ... apar instantaneu "din sant" inca vreo 2-3 binevoitori care suna la 112
... tipul cu scuterul se vaieta de toate, de cot, de sold, de scuter ... "binevoitorii": "Las' ca va intelegeti voi !" tipul imi cere 500 lei "daca vrei sa nu mergem la politie"
Dar teatrul nu s-a terminat aici ... dupa 2 minunte vine politia, smurd-ul ... tipul de-odata nu mai are nici o pretentie, nu-l mai doare nimic , nu are de facut nici o sesizare, la toate intrebarile politistului raspunde ca nu a patit nimic, ca el nu are nimic de declarat ... politia ne indeamna sa cautam si sa completam un "formular de intelegere amiabila" si in cele din urma pleaca ... Eu raman cu tipul cu scuterul si "gasca" lui care nu mai contenesc cu bunatatea lor, cat de bun si marinimos a fost el ca "m-a scapat de politie" ..."ai vazut ca te-am scapat, putea sa-ti ia si puncte si carnetul !" .... si binenteles "negocierile"

Sa va zic finalul ? Voi ce ati fi facut in situatia asta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui AnnaBaby

Apropo de telefoane, mai este si faza cu propunerile de diverse conracte prin telefon - de la telefonie, cablu, internet, banci,etc. Acum, nu zic ca e ceva rau, insa atunci cand nimeresc la un batran care nu prea intelege despre ce e vorba, si e incantat cand i se spune ca e foarte avantajos sau ca are nu stiu ce gratuitati, e mai nasol. Asa a patit bunicul meu cu contractul de la telefonie fixa, a primit un telefon prin care i se propunea modificarea acestuia, ca i se ofera nu stiu cate minute internationale incluse in abonament, si evident ca pretul lui se majora simtitor. Asta in conditiile in care el nu vorbeste niciodata international. Insa a acceptat, si e valabil acordul dat prin telefon, fara semnatura, iar la urmatoarea factura cand a vazut cat are de platit si-a pus mainile in cap. Insa nu mai poate anula modificarile facute decat contra unei taxe de 500 de lei

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii

AnnaBaby, verifica la protectia consumatorului. Am impresia ca se poate anula un contract verbal, daca bunicul tau nu a semnat inca. Cel putin la telefonia mobila era posibil.

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:

Daca suna de pe un numar de cartela reincarcabila nu au cum sa ii prinda...sau nu se vrea

O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED S-O IA CINEVA!

ORICE sim (cartela, abonament) poate fi urmarit de politie, dar numai daca se vrea, asa cum ai zis. Chiar si telefoanele furate, care au in ele alte simuri pot fi gasite. Nu intru in detalii, dar chestia cu vrutul e cea mai importanta. Eu am lucrat la o retea de telefonie mobila si cand mi-au furat telefonul 'nu s-a putut recupera' pentru ca nu am tras suficiente sfori. Unei colege i l-au recuperat dupa 4-5 luni, la Constanta, dar era prietena cu cine trebuia...

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui manuelacrina

Desi s-a mai vorbit aici pe forum despre escrocii din trafic si citisem si credeam ca ma pot ferii, de curand am "cazut in plasa" unora

Poate ajuta pe cineva sa mai povestesc si eu inca o data despre ei ... in principiu sunt cei care stau la panda in trafic cu masini de obicei inchiriate si-ti dau prioritate (fac semne cu mana, cu semnalizarea) si treci, apoi pur si simplu te lovesc, "intra in masina ta", nu mai recunosc ca ti-au facut semne si te-au poftit ... si ca sa nu ajungeti la politie (puncte, permis) incep sa "negocieze" o suma

Cazul meu particular:
ies de pe o strada secundara in strada principala si vreau sa merg stanga; pe strada principala, cu prioritate, din stanga mea, aproape pe marginea drumului, f incet, vine un scuter prapadit ... cand ajunge mai aproape il vad chiar pe "conducatorul" scuterului ca pune jos un picior, ca si cum s-ar sprijini stationand ...ma asigur si intru cam 1 m in strada principala, iar in secunda urmatoare scuterul tasneste, claxoneaza, tipul tipa si se rastoarna teatral in botul masinii mele ... tipul cade pe asfalt, sar niste componente din scuter ... apar instantaneu "din sant" inca vreo 2-3 binevoitori care suna la 112
... tipul cu scuterul se vaieta de toate, de cot, de sold, de scuter ... "binevoitorii": "Las' ca va intelegeti voi !" tipul imi cere 500 lei "daca vrei sa nu mergem la politie"
Dar teatrul nu s-a terminat aici ... dupa 2 minunte vine politia, smurd-ul ... tipul de-odata nu mai are nici o pretentie, nu-l mai doare nimic , nu are de facut nici o sesizare, la toate intrebarile politistului raspunde ca nu a patit nimic, ca el nu are nimic de declarat ... politia ne indeamna sa cautam si sa completam un "formular de intelegere amiabila" si in cele din urma pleaca ... Eu raman cu tipul cu scuterul si "gasca" lui care nu mai contenesc cu bunatatea lor, cat de bun si marinimos a fost el ca "m-a scapat de politie" ..."ai vazut ca te-am scapat, putea sa-ti ia si puncte si carnetul !" .... si binenteles "negocierile"

Greu de spus ce as fi facut!:) L-as fi sunat pe barbatu-meu ...dar altceva nu stiu!

Evident vrem finalul! Ai dat cei 500?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui manuelacrina

Cazul meu particular:

In situatia asta ma urcam frumos in masina si plecam, le spuneam ca nu le-am cerut sa ma scape de politie si nici nu i-am impiedicat sa declare adevarul si ca pot chema linistiti politia inapoi ca eu imi asum greseala, platesc amenda si le dau frumusel si permisul daca trebuie.

Varianta 2: le spuneam ca le dau cei 500 RON doar ca nu-i am la mine, stabileam un loc unde ne intalnim si o ora si organizam un flagrant. Asta cred ca e cam nerealista pentru ca e destul de laborioasa si probabil ca nu reuseam sa fac lucrul asta fara sa am cunostinte la politie.

Eu una as organiza nu numai pentru astia ci pentru toti care cer "foloase necuvenite" flagrant dupa flagrant. Daca ar fi dupa mine ar fi puscariile pline de escroci din astia sau din aia cu statut de functionar public sau salariat la stat pe undeva....

Mergi la inceput