cursuri de engleza la British Council
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
LYADA spune:
Manuelacrina,
Incadrarea asta mi s-a parut si mie acum 4 ani doar de ochii lumii, insa e bine sa fie la nivelul de start, ritmul in care trec prin manual este unul rapid, macar nu va fi totul nou pentru fetita ta.
Noi intram in al 4lea an de British si sunt multumita- baiatul incepe clasa a 4, am inceput British in semestrul 2 din clasa I. In primul an am fost si eu f atenta la progres, cred ca asteptam o minune. Am si mers dupa o perioada sa discut cu seful profesorilor cum ca mi se pare ca nu acumuleaza mai nimic insa m-a asigurat ca lucrurile se vor schimba si a avut dreptate. Au alta metoda fata de scoala noastra, multa conversatie chiar daca la inceput vorbeste mai mult profesoara in final declicul fiecarui copil - care nu sta la baie sau iese constant sa bea apa
- se produce la un moment dat.
Multumirea depinde si de ce profesor iti este alocat si cum ii place/se potriveste cu copilul tau. Anul trecut dra noastra a fost un succes, o englezoaca tanara, mignona si mereu vesela. Mereu am avut profesori nativi si cu un stil de lucru relaxat, axat pe multe jocuri, sunt uimita sa aud ca au inclus si romani. Eu sper sa avem noroc in continuare, cu profesor roman nu cred ca ramanem nici noi la BC.
Si ca sa raspund intrebarii tale de final eu sunt convinsa ca da. Ai vazut cand calatoresti si stai doar printre oameni care vorbesc o alta limba- pe care o cunosti macar basic- cat de mult acumulezi si intelegi? practic nu intelegi cuvant cu cuvant si nu poti sa te exprimi la fel de cursiv ca ei insa gandesti cumva direct in limba respectiva. A, si au o asistenta de curs (o romanca) care sta mereu cu copiii in sala si le mai traduce cand e cazul. Daca s-a decurcat al meu care era timidut si tamaie la engleza sigur fata ta face fata.
In vacanta asta de vara de exemplu baiatul mi-a cerut sa vorbim in engleza, el vorbeste cu pauze si se gandeste cum leaga cuvintele insa vorbeste si ii face placere sa o faca, ambele aspecte mi se par importante.
Ce nu imi place mie la BC sunt alte aspecte: parcarea mai sus mentionata- cosmar in unele zile, au scos discountul care si asa era mic, cer plata fiecarui semestru cu multe luni in avans, au crescut mult nr copiilor la clasele mici (cred ca au mai multe grupe BC1 fata de 2008) si nu prea mai au spatiu, deja anul asta au facut un focus grup sa vada printre altele daca ne-ar conveni sa mergem in alta zona din capitala, banuiesc ca vor sa se extinda. Ca idee, la focus grupul respectiv unde au fost vreo 15 parinti toti erau multumiti de engleza si nemultumiti de partea financiara, in special de lipsa facilitatii de plata in rate.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/manuelacrina/manuelacrina.jpg)
manuelacrina spune:
cricor - multumesc ca ne-ai impartasit din experienta ta ; ma ajuta mult parerile celor care "au trecut deja prin asta".
- am primit informatii de acolo ca sunt profesori nativi si profesori romani, iar dra. a tinut sa ma asigure ca prof rom sunt acreditati si "instruiti" special pt BC - probabil a mai primit nemultumiri pe aceasta tema ...
- dar daca tu te gandesti sa incerci iarasi tot la BC atunci deduc ca nu este chiar atat de rau .
LYADA - multumesc mult pentru incurajari si pentru detalii
- deci sa nu ma astept la progrese evidente din primul an, sa astept "declicul"
- si eu cred ca cel mai important este sa inceapa sa vorbeasca engleza, sa o faca cu placere si sa mearga cu placere la cursuri; si asta depinde mult de "potrivirea" copilului cu profesorul... sper sa avem noroc
- am aflat ca nr. de copii intr-o grupa este 10-16, mi se par cam multi; si numai la BCK 1 vor fi cel putin 4 grupe ...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)