Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 61-
Raspunsuri - Pagina 19
balanta_tm spune:
Fetelor, va rog explicati-mi de ce sunt importanti D-dimerii in monitorizarea dozei de Clexane. Eu stiu ca un rezultat ok al D-dimerilor (adica negativ) exclude prezenta trombozelor, dar nu inteleg cum anume da informatii despre doza de Clexane. Hematoloaga din TM ma punea sa ii fac in timpul tratamentului cu Clexane, dar mi se parea ca ea este amatoare, nicidecum profesionista.
Iar la Viena mi s-a spus foarte clar ca singurul mod corect de a vedea daca se face doza corecta de Clexane, este analiza antifXa.
danezza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tonirro danezza sar'na de intrebare. Bebelul e bine (asa sper zi de zi, desi in continuare am o strangere de inima cand ma duc la baie), parca-parca m-au mai lasat greturile, mi-am propus sa-i pandesc miscarile prin saptamana 20 si pana atunci sa nu-mi mai pun intrebari daca a fost "fluturas" sau...altceva ![]() Am fost si eu ieri sa repet analizele la Medcenter, azi mi-a dat d-na dr. Avram rezultatele si sunt ok. D-dimerii au iesit 230 adica bine. Dansa zice sa scot aspenterul pentru ca se justifica prezenta lui in schema doar daca am SAFL. Bineinteles ca mie mi-e frica sa schimb ceva. De ce sa schimb daca merge bine? Abia abia am schimbat femibion 1 cu femibion 2 |
vezi ca la faza cu injectiile ti-a raspuns si floare
cu miscarile sunt de acord .. nici eu nu ma mai agit si sper din suflez sa fie bine bebe acolo in burtica. Eu abia luni ma mai duc la eco si mi se pare o vesnicie
Si mie mi-a zis dr meu sa scot aspenterul si ... nu l-am scos :D
MTHFR C677 Homozigot
in 16+Doamne ajuta!
Gliana spune:
Multumesc foarte mult, si tie la fel numai bineeeeeeeeg
mutatia heterozigota a MTHFR A1298C,
mami lui Eric, 26.08.2011
tonirro spune:
balanta o sa incerc sa explic eu (cu limba mea de lemn) ce am inteles ca reprezinta d-dimerii. D-dimerii arata cat de afectat este corpul tau de trombofilie - sunt mici fragmente de trombi. Sub 250 este nivelul lor normal. Probabil ca daca nr lor creste, indica faptul ca trombofilia se pregateste de party in corpul tau. Totusi, eu fac d-dimerii impreuna cu homoleucograma si timp de coagulare. Este adevarat ca singura analiza care iti poate spune daca esti pe doza corecta de Clexane este anti FX-a dar dureaza f mult pana primesti rezultatul- 2 saptamani si costa in jur de 200 lei - mai putin la Fundeni unde primesti rezultatul in aceeasi zi si este gratuit. Ce sa zic...pare ca si cei de la laborator sunt cam in ceata cu aceasta analiza. Eu dupa doua Antifx-a unul la Fundeni si unul la Synevo, amandoua recoltate in interval de 30 min, m-am naucit de tot. Rezultatele erau mult departe unul de celalalt. Acum fac doar ce am scris mai sus, o data la 4 saptamani, urmaresc ecografic cam la 3 saptamani si...ma rog sa fie bine. Nu cred ca te-am lamurit, asa ca transcriu mai jos ce am gasit eu despre d-dimeri:•D-dimerii constituie un marker sensibil pentru coagularea intravasculara diseminata (CID), fiind recomandati pentru confirmarea/ infirmarea unei suspiciuni de diagnostic, estimarea riscului potential la pacientii cu CID existent cat si pentru monitorizarea terapiei initiate3;4. •testul poate fi util pentru monitorizarea gradului de liza a cheagului in cursul terapiei trombolitice;- DD au fost identificati de asemenea ca markeri pentru trombofilia subclinica fiind utili in investigarea pacientelor cu infertilitate primara sau secundara neexplicata si trombofilie1;3. Am sa incerc si eu cu injectiile mai spre lateral si mai jos. Sunt plina de vase de sange pe acolo, partea buna e ca daca le vad, pot sa le ocolesc. Nu-mi vine sa cred ca pana acum 5-6 luni nici nu ma uitam la o seringa daca avea ac in ea
. danezza
si eu mi-am luat dimineata, cumintica, aspenterul.MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,
balanta_tm spune:
| citat din mesajul lui tonirro balanta o sa incerc sa explic eu (cu limba mea de lemn) ce am inteles ca reprezinta d-dimerii. D-dimerii arata cat de afectat este corpul tau de trombofilie - sunt mici fragmente de trombi. Sub 250 este nivelul lor normal. Probabil ca daca nr lor creste, indica faptul ca trombofilia se pregateste de party in corpul tau. Totusi, eu fac d-dimerii impreuna cu homoleucograma si timp de coagulare. Este adevarat ca singura analiza care iti poate spune daca esti pe doza corecta de Clexane este anti FX-a dar dureaza f mult pana primesti rezultatul- 2 saptamani si costa in jur de 200 lei - mai putin la Fundeni unde primesti rezultatul in aceeasi zi si este gratuit. Ce sa zic...pare ca si cei de la laborator sunt cam in ceata cu aceasta analiza. Eu dupa doua Antifx-a unul la Fundeni si unul la Synevo, amandoua recoltate in interval de 30 min, m-am naucit de tot. Rezultatele erau mult departe unul de celalalt. Acum fac doar ce am scris mai sus, o data la 4 saptamani, urmaresc ecografic cam la 3 saptamani si...ma rog sa fie bine. Nu cred ca te-am lamurit, asa ca transcriu mai jos ce am gasit eu despre d-dimeri: •D-dimerii constituie un marker sensibil pentru coagularea intravasculara diseminata (CID), fiind recomandati pentru confirmarea/ infirmarea unei suspiciuni de diagnostic, estimarea riscului potential la pacientii cu CID existent cat si pentru monitorizarea terapiei initiate3;4. •testul poate fi util pentru monitorizarea gradului de liza a cheagului in cursul terapiei trombolitice; - DD au fost identificati de asemenea ca markeri pentru trombofilia subclinica fiind utili in investigarea pacientelor cu infertilitate primara sau secundara neexplicata si trombofilie1;3. |
Multumesc, cam la fel stiam si eu despre D-dimeri.
Deci este incorect sa spui pacientei sa faca D-dimerii ca sa vada daca face doza corecta de Clexane.
Da, stiu ca antifXa dureaza mult la Synevo. Oricum, pt mine iese din calcul varianta asta, fiindca daca am sa mai fiu vreodata insarcinata, am sa monitorizez sarcina si tot ce tine de ea, in Austria.
danezza spune:
| citat din mesajul lui balanta_tm Multumesc, cam la fel stiam si eu despre D-dimeri. Deci este incorect sa spui pacientei sa faca D-dimerii ca sa vada daca face doza corecta de Clexane. Da, stiu ca antifXa dureaza mult la Synevo. Oricum, pt mine iese din calcul varianta asta, fiindca daca am sa mai fiu vreodata insarcinata, am sa monitorizez sarcina si tot ce tine de ea, in Austria. |
Nu daca ci CAND se pune problema
noi abia te asteptam

Tonirro, si eu pana acum cateva luni nici nu visam vreodata ca voi face injectii in fiecare seara si mai ales sa mi le fac singura

dar uite ca o facem si p-asta ... dar toate pt un scop nobil

MTHFR C677 Homozigot
in 16+Doamne ajuta!
balanta_tm spune:
danezza, multumesc de incurajari. Noi ramanem gravizi
doar 'asistati' (FIV), de asta sunt sceptica.
tonirro spune:
balanta...cum "daca am sa mai fiu vreodata insarcinata"?! Nu am hotarat noi ca nu se poate sa mearga prost inca o data? Unde este optimismul tau? Eu de atunci te tot astept cu vestea
; desi stiu ca e posibil sa taci chitic cateva saptamani
. Cand v-ati propus urmatorul FIV?MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,
balanta_tm spune:
tonirro, asa este, a doua oara trebuie sa fie bine.
Doar ca de la inceputul anului, rezolv o problema si imi apare o alta. Tot asa o tin 
Acuma ma tine in loc un Estradiol mare in Z2-3 si pana nu scade, nu pot sa incep FIVul.